Lediga jobb Avesta Vatten och Avfall AB i Avesta

Se alla lediga jobb från Avesta Vatten och Avfall AB i Avesta. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Avesta som finns inom det yrket.

Drifttekniker

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver flera vattenverk och avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av kommu... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd.

Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver flera vattenverk och avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av kommunalt avfall. Avesta Vatten och Avfall är ett välskött bolag som står inför spännande utmaningar. Vi arbetar bland annat med att projektera för ett nytt reningsverk, stärka och säkra vattenförsörjningen, bygga ut fastighetsnära insamling, optimera återvinningsgraden av vårt avfall och förnya våra ledningsnät. Avesta Vatten och Avfall är en viktig del i Avesta kommuns framtida utveckling som en attraktiv etablerings- och bostadsort.

Nu söker vi en drifttekniker till en av våra arbetsgrupper på åtta personer med en bra mix av både nya och mer rutinerade medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Som drifttekniker på VA-Verk kommer du att vara en del av en arbetsgrupp vars huvudsakliga arbetsuppgift är drift, tillsyn och underhåll av de vatten- och avloppsreningsverk som finns i kommunen.

Du arbetar både självständigt och i nära samarbete med kollegorna. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och innefattar bland annat tillsyn, processövervakning, driftoptimering, provtagningar, förebyggande och akut underhållsarbete.

Din uppgift är att bidra till att anläggningarna drivs på ett så effektivt sätt som möjligt inom ramen för gällande tillstånd, lagar och övriga krav. Du kommer ha ett utökat ansvar för provtagning och utveckling av vårt kontrollprogram.

Schemalagd beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med driftteknikerutbildning eller annan teknisk utbildning, alternativt erfarenhet från arbete inom VA eller processindustri. För arbetet krävs att du har god datorvana.

Kunskap och erfarenhet inom provtagningsmetodik och underhållsystem eller mekaniskt underhåll är önskvärda kompetenser.

Personliga egenskaper som vi värderar särskilt högt hos dig i denna tjänst är samarbetsförmåga, intresse och engagemang för arbetsuppgifterna samt att du bidrar med att skapa ett gott arbetsklimat.

Ytterligare egenskaper vi värdesätter hos dig är att du är praktiskt lagd, noggrann och kan dokumentera ditt arbete. Samt att det är naturligt för dig att ta egna initiativ, sätta igång aktiviteter och slutföra dem på ett sätt som utvecklar verksamheten.

B-körkort är ett krav och tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning genomförs innan anställning.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Projektledare till Avesta Vatten och Avfall AB

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver flera vattenverk och avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av hushå... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd.

Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver flera vattenverk och avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av hushållsavfall. Avesta Vatten och Avfall är ett välskött bolag som står inför spännande utmaningar. Vi arbetar bland annat med att projektera för ett nytt reningsverk, stärka och säkra vattenförsörjningen, bygga ut fastighetsnära insamling, optimera återvinningsgraden av vårt avfall och förnya våra ledningsnät. Avesta Vatten och Avfall är en viktig del i Avesta kommuns framtida utveckling som en attraktiv etablerings- och bostadsort.

Nu söker vi en projektledare till en av våra arbetsgrupper på 13 personer med en bra mix av både nya och mer rutinerade medarbetare. Gruppen driver olika projekt inom verksamhetsområdets uppdrag och deltar som sakkunnig i andra projekt. Staben arbetar bland annat med olika förnyelseprojekt och arbeten som rör VA-verk och avfalls- och återvinningsfrågor.ARBETSUPPGIFTER
Som projektledare hos oss deltar du aktivt i arbetet med att erbjuda samhällsviktiga tjänster av hög kvalitet. Vatten och avlopp utgör en viktig del i vår infrastruktur.

Du kommer att vara en aktiv part i arbetet med att utveckla hållbara anläggning för vatten, avlopp och avfall i Avesta kommun.

Du kommer arbeta med att projektleda olika projekt med syfte att säkerställa att vi har ändamålsenliga anläggningar. Projektens storlek varierar i omfattning. Det handlar om allt från förnyelse av ledningsnät till ombyggnationer och renoveringar av vattenverk, avloppsreningsverk samt avfallsanläggningar.

Du kommer ansvara för projekten från planering till genomförande. Du säkerställer att projekten följer uppsatta mål vad gäller ekonomi, tid, kvalitet och miljö. Du ser till att vi har de nödvändiga tillstånd som krävs och att vi följer aktuella lagkrav.

Du kommer ingå i ett team av projektledare, VA-ingenjörer och medarbetare inom driften.

Du rapporterar till stabschef.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har intresse och engagemang att arbeta för en hållbar utveckling i Avesta kommun.

Du har högskoleutbildning som ingenjör eller en annan för tjänsten likvärdig utbildning. Vi vill att du har goda kunskaper inom projektplanering, uppföljning, entreprenadsjuridik och ekonomistyrning.

Det är meriterande om du har utbildning inom BAS/U och BAS/P.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från projektledning inom VA- och avfallsverksamhet. Har du erfarenhet som projektledare från andra branscher är du också välkommen att söka.

I din roll som projektledare är du ansvarstagande, drivande och tydlig. Du trivs och motiveras av att skapa resultat och lösa problem på ett effektivt och metodiskt sätt. Du är en person som värderar att samarbeta med olika människor och arbetet sker många gånger i dialog med övriga avdelningar inom förvaltningen, medborgare, myndigheter, fastighetsägare och företag. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Andra viktiga kvalitéer är att du är lyhörd, prestigelös, kommunicerar och löser utmaningar på ett konstruktivt sätt.

Du ska ha god datorvana och är väl förtrogen med Office samt sätter dig bekvämt in i nya IT-system.

I den här tjänsten kommer slutkandidaten genomföra en säkerhetsprövning som innebär en bakgrundskontroll och en säkerhetsintervju.

B-körkort krävs.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

VA-ingenjör till Avesta Vatten och Avfall AB

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver flera vattenverk och avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av avfal... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd.

Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver flera vattenverk och avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av avfall under kommunalt ansvar. Avesta Vatten och Avfall är ett välskött bolag som står inför spännande utmaningar. Vi arbetar bland annat med att projektera för ett nytt reningsverk, stärka och säkra vattenförsörjningen, bygga ut fastighetsnära insamling, optimera återvinningsgraden av vårt avfall och arbetar med förnyelse av våra ledningsnät. Avesta Vatten och Avfall är en viktig del i Avesta kommuns framtida utveckling som en attraktiv etablerings- och bostadsort.

Nu söker vi en VA-ingenjör till en av våra arbetsgrupper på 12 personer med en bra mix av både nya och mer rutinerade medarbetare. Gruppen driver olika projekt inom verksamhetsområdets uppdrag och deltar som sakkunnig i andra projekt. Staben arbetar bland annat med olika förnyelseprojekt och arbeten som rör VA-verk och avfalls- och återvinningsfrågor

ARBETSUPPGIFTER
Som VA-ingenjör hos oss deltar du aktivt i arbetet med att erbjuda samhällsviktiga tjänster av hög kvalitet. Vatten och avlopp utgör en viktig del i vår infrastruktur. Du kommer att vara en aktiv part i arbetet med att planera, utför samt identifiera lösningar för effektiva och hållbara VA-anläggningar i Avesta kommun.

Du kommer vara ett stöd för VA-verkens driftgrupp i frågor inom både dricksvattenproduktion och avloppsvattenrening. Du kommer vidare arbeta med uppgifter som exempelvis bevakning, uppföljning av planer samt föreskrifter, egenkontrollprogram och miljörapportering.

Du kommer att genomföra driftrelaterade utredningar och även fungera som beställare av olika typer av utredningar. Det handlar om allt från renovering av avloppspumpstationer till större ombyggnationer av vatten- och avloppsreningsverk.

I mindre projekt kommer du att vara projektledare och i större projekt kommer du att delta i planering och projektering som vår specialist inom såväl dricksvattenproduktion som avloppsvattenrening. Arbetet som VA-ingenjör är omväxlande och du kommer att jobba med både praktiska och administrativa uppgifter.

Du kommer jobba nära övriga ingenjörer och VA-verkens driftgrupp.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har intresse och engagemang att tillsammans arbeta för en hållbar utveckling i Avesta kommun.

Du har högskoleutbildning som ingenjör eller en annan för tjänsten likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från VA-verksamhet inom antingen dricksvattenproduktion eller avloppsrening. Har du erfarenhet som ingenjör från andra branscher är du också välkommen att söka.

Vi vill att du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Du ska ha hög datorvana och gärna ha tidigare ha arbetat med driftövervakningssystem och andra IT-system. Om du har utbildad inom BAS-P/U eller projektledning är det meriterande.

Du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du trivs med att arbeta och samarbeta. Andra viktiga kvalitéer är att du är lyhörd, kommunicerar och löser utmaningar på ett konstruktivt sätt.

I den här tjänsten kommer slutkandidaten genomföra en säkerhetsprövning som innebär en bakgrundskontroll och en säkerhetsintervju.

Du är väl förtrogen med Office och sätter dig bekvämt in i nya IT-system. B-körkort krävs.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Projektledare Avesta Vatten och Avfall

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver fyra vattenverk och tre avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av h... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd.

Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver fyra vattenverk och tre avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av hushållsavfall. Avesta Vatten och Avfall AB är ett välskött bolag som står inför spännande utmaningar: bland annat ska ett nytt reningsverk byggas, vi stärker och säkrar dricksvattenförsörjningen och arbetar även med större ledningsnätsprojekt. Avesta Vatten och Avfall AB är en viktig del i Avesta kommuns framtida utveckling som en attraktiv etablerings- och bostadsort.

I Avesta kommun finns många mil spillvatten-, dagvatten- och dricksvattenledningsnät som sköts av Avesta Vatten. Vi står inför stora framtida investeringar och spännande projekt de kommande åren. Du tillsammans med övriga i bolaget kommer vara delaktig i att verksamhetens mål ska uppnås och att den framtida dricksvatten- och avloppsförsörjningen tryggas. I bolaget har vi samlat Ingenjörer och projektledare i en teknikstab som arbetar med planering, projektering, investeringsprojekt och som bistår våra driftavdelningar med expertis. Denna grupp behöver förstärkas med kompetens med inriktning mot projektledning.


ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten som projektledare innebär att du utifrån verksamhetens mål arbetar med projektledning av exempelvis ledningsnätsprojekt. Du kommer vara ansvarig för att driva dina projekt både med interna resurser och entreprenörer samt införskaffa de nödvändiga beslut och tillstånd som krävs för de aktuella projekten.

I arbetet ingår att vara delaktig i att upprätta upphandlingsunderlag. I projektledarrollen kommer du att upprätta kalkyler, tidsplaner samt ansvara för att projektbudget. Du arbetar utifrån bolagets projektstyrningsmodell och ser till att exempelvis byggmöten, avstämningsmöten samt projekteringsmöten hålls. Du kommer även delta i olika arbetsgruppen som projektdeltagare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant teknisk utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har arbetsledarerfarenhet från anläggnings- eller byggprojekt. Ett extra plus om du har erfarenhet av kommunal VA-verksamhet.

Meriterande är kunskaper i entreprenadjuridik exempelvis: AB04, ABT06 och ABK09 men även kunskaper och erfarenhet i byggledning, väg och/eller VA projektering, Bas-P / Bas-U samt AMA ser vi som meriterande.

Personliga egenskaper som vi värderar särskilt högt i denna tjänst är förmågan att kunna ta ansvar för sin uppgift och genomföra det på ett strukturerat och affärsmässigt sätt. Som person är du ansvarstagande och har en stark drivkraft. I rollen är det viktigt att du har ett helhetstänk och kan hantera ett flertal projekt samtidigt. B-körkort är ett krav och tjänsten är säkerhetsklassad vilket bl. a. innebär att du måste vara svensk medborgare. Du ska trivas med att ha många kontaktytor samt vara tydlig när du framför vårt budskap.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

VA-ingenjör: Avesta Vatten och Avfall

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver fyra vattenverk och tre avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av h... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd.

Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver fyra vattenverk och tre avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av hushållsavfall. Avesta Vatten och Avfall AB är ett välskött bolag som står inför spännande utmaningar: bland annat ska ett nytt reningsverk byggas, vi stärker och säkrar dricksvattenvattenförsörjningen och arbetar även med större ledningsnätsprojekt. Avesta Vatten och Avfall AB är en viktig del i Avesta kommuns framtida utveckling som en attraktiv etablerings- och bostadsort.

I Avesta kommun finns många mil spillvatten-, dagvatten- och dricksvattenledningsnät som sköts av Avesta Vatten. Vi står inför stora framtida investeringar och spännande projekt den kommande perioden. I bolaget har vi samlat Ingenjörer och projektledare i en teknikstab som arbetar med planering, projektering, investeringsprojekt och som bistår våra driftavdelningar med expertis. Det är denna grupp som behöver mer förstärkning med kompetens med inriktning mot framförallt våra nuvarande och kommande VA-verk.


ARBETSUPPGIFTER
Som VA-ingenjör kommer du att arbeta med egna driftrelaterade utredningar på framför allt våra VA-verk och agera som beställare för andra utredningar och förstudier. Du kan även komma att projektleda vissa mindre ombyggnationer och delta i planering och projektering av våra stora pågående och kommande projekt rörande den kommunala dricksvatten- och avloppsförsörjningen. Du kan även komma att arbeta med driftuppföljning och egenkontroll samt arbeta nära övriga ingenjörer och VA-verkens driftgrupper.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en person som har erfarenhet från VA-verksamhet inom antingen dricksvattenproduktion eller avloppsvattenrening, men även du som har en liknande bakgrund från annan bransch är välkommen att söka. Antagligen har du en utbildning från högskola eller yrkeshögskola inom relevant område eller motsvarande erfarenhet.

Arbetet som VA-ingenjör är brett och vi ser gärna att du har erfarenhet eller kunskap inom något eller några av följande områden; drift av VA-anläggningar (eller annan processindustri), driftuppföljning, driftoptimering, föreskrifter gällande avlopp eller dricksvatten, egenkontroll, miljörapportering, upphandling enligt LUF, arbetsmiljö, el- och styr, grundvatten, vattenskydd, vattenkemi eller underhållssystem.

Du ska ha hög datorvana och gärna ha kunskap om driftövervakningssystem och andra IT-system. Om du även är utbildad som BAS - P/U och har erfarenhet av projektledning är det meriterande.

Som person är du trygg och uppskattar att arbeta i grupp med andra människor. Du ska ha en förmåga att göra rätt prioriteringar, ta ansvar för uppgiften och samtidigt komma med lösningar som leder till resultat. B-körkort är ett krav och tjänsten är säkerhetsklassad vilket bl. a. innebär att du måste vara svensk medborgare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Stabschef, Avesta Vatten och Avfall

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver flera vattenverk och avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av hush... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver flera vattenverk och avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av hushållsavfall. Avesta Vatten och Avfall är ett välskött bolag som står inför spännande utmaningar. Vi arbetar bland annat med att projektera för ett nytt reningsverk, stärka och säkra vattenförsörjningen, bygga ut fastighetsnära insamling, optimera återvinningsgraden av vårt avfall och arbetar förnyelse av våra ledningsnät. Avesta Vatten och Avfall är en viktig del i Avesta kommuns framtida utveckling som en attraktiv etablerings- och bostadsort.

Nu söker vi en stabschef till en av våra arbetsgrupper på 12 personer med en bra mix av både nya och mer rutinerade medarbetare. Gruppen driver olika projekt inom verksamhetsområdets uppdrag. Staben arbetar med bland annat med olika förnyelseprojekt och arbeten som rör VA-verket och avfalls- och återvinningsfrågor.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som stabschef innebär att arbetsleda gruppen som ansvarar för utredningar, projektering och projektledning. I din roll som chef arbetar du med långsiktig resursplanering samt har ett helhetsgrepp och gör prioriteringar för de olika projekten för att nå de uppsatta målen. Du rapporterar direkt till VD för bolaget.

Du har personalansvar för våra VA-ingenjörer, miljöingenjörer och projektledare. I personalansvaret ingår bland annat att genomföra medarbetarsamtal, lönesamtal, ansvara för arbetsmiljöfrågor och rekrytering. Du har även budget- och resultatansvar för enheten. Utöver detta arbetar du med exempelvis verksamhets- och aktivitetsplaner, remisser och strategiska utvecklingsfrågor.

Som stabschef ingår du i ledningsgruppen där du engagerat deltar i arbetet till vårt gemensamma arbete att nå bolagets fastställda målbild.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har intresse samt engagemang att tillsammans med ledningsgruppen och medarbetarna arbeta för bolagets fortsatta utveckling. Du har högskoleutbildning som ingenjör eller en annan för tjänsten likvärdig utbildning. Du har flerårig arbetslivserfarenhet med relevant teknisk inriktning, gärna inom VA och avfall. Du ska tidigare ha arbetat i en ledningsfunktion, exempelvis som projektledare eller chef.

Vi söker dig som har intresse för verksamhetsfrågorna, projektarbete och som har förmåga att skapa engagemang i rollen som ledare. Du ska ha förmågan att lyfta blicken och se helheten. Du är strukturerad, tar ansvar för dina uppgifter drivs av att nå resultat med hög kvalitet. Det är viktig att du har förmåga att arbeta målinriktad och du ska kunna fortsätta leda om förutsättningar ändras. Du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du trivs med att arbeta och samarbeta. Andra viktiga kvalitéer är att du är lyhörd, kommunicerar och löser utmaningar på ett konstruktivt sätt.

Arbetet innebär att du tar egna initiativ. Som ledare ska du skapa förutsättningar för våra medarbetar att utveckla verksamheten och utvecklas i sin yrkesroll. Du spelar en viktig roll i arbetet med att skapa en trivsam arbetsplats med arbetsglädje som grund. Du ska uppmuntra till initiativtagande och vägleda medarbetare. Du är transparent, tydlig och tar dig tid att förklara bakgrunden till fattade beslut.

I den här tjänsten kommer slutkandidaten genomföra en säkerhetsprövning som innebär en bakgrundskontroll och en säkerhetsintervju. Du är väl förtrogen med Office och sätter dig bekvämt in i nya IT-system. B-körkort krävs.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Anläggare VA: Avesta Vatten och Avfall

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med? I Avesta kommun finns många mil spillvatten-, dagvatten- och dricksvattenledningsnät som sköts av Avesta Vattens ledningsnätsavdelning. Enheten består av 8 medarbetare vars uppgift är att säkerställ... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

I Avesta kommun finns många mil spillvatten-, dagvatten- och dricksvattenledningsnät som sköts av Avesta Vattens ledningsnätsavdelning. Enheten består av 8 medarbetare vars uppgift är att säkerställa den höga vattenkvaliteten och trygga framtidens vattenförsörjning.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som anläggnings- och underhållsarbetare VA innebär att du utifrån verksamhetens mål arbetar med underhåll, anläggning och förnyelse av ledningsnätet.

I arbetet kommunicerar du dagligen med våra kunder när du är ute och utför jobb på olika platser i kommunen, vi arbetar oftast i team men även ensamarbete förekommer.

Arbetet med underhåll sker till största delen utomhus och kan ibland vara fysiskt krävande. Akuta situationer kan innebära att arbetet måste pågå till problemet är löst, att vara uthållig är därför en viktig egenskap för tjänsten.

Beredskapstjänstgöring förekommer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med praktisk erfarenhet och kunskap inom området. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom anläggning och underhåll av VA-ledningar.

Det är meriterande om du har Svenskt Vattens utbildningar inom rörnät och/eller yrkesutbildning inom anläggning och VA-ledningar.

Personliga egenskaper som vi värderar särskilt högt i denna tjänst är kvalitetsmedvetenhet och att du har ett bra bemötande och är serviceinriktad i mötet med våra kunder, det vill säga abonnenterna.

Vi är ett litet gäng och du behöver själv ansvara för att driva dina egna arbetsprocesser och ta ansvar för att arbetet blir gjort. Du behöver också vara uthållig då man inte alltid ser snabba resultat av de insatser vi genomför. Hos oss är teamet viktigt och god samarbetsförmåga värderas högt.

Du behöver ha allmänna datakunskaper.
B-körkort (manuell vxl-låda) är ett krav och har du C-körkort, yrkesförarbevis grävmaskin och YKB (yrkeskompetensbevis) är det meriterande.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket bland annat innebär att du måste vara svensk medborgare.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Grävmaskinist till Avesta Vatten och Avfall AB

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Avesta Vatten och Avfall är en arbetsplats med stora möjligheter. Här krävs hög kompetens och vi erbjuder våra anställda en utvecklande miljö. Vi är en liten organisation med 30... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Avesta Vatten och Avfall är en arbetsplats med stora möjligheter. Här krävs hög kompetens och vi erbjuder våra anställda en utvecklande miljö. Vi är en liten organisation med 30 anställda, där det är nära till beslut och där engagemang och gemenskapen i arbetsgruppen är stor. Vi tycker att det är viktigt att vår personal får vidareutbilda sig och här finns en samverkan med övriga Dalarna. Om du vill du jobba i Sveriges största miljöindustri är du välkommen att skicka in din ansökan.

ARBETSUPPGIFTER
I Avesta kommun finns många mil spillvatten-, dagvatten- och dricksvattenledningsnät som sköts av Avesta Vattens ledningsnätsavdelning. Enheten består av 8 medarbetare vars uppgift är att säkerställa den höga vattenkvaliteten och trygga framtidens vattenförsörjning.

Arbetet som anläggnings- och underhållsarbetare VA innebär att du utifrån verksamhetens mål arbetar med underhåll, anläggning och förnyelse av ledningsnätet. I arbetsuppgifterna kan det även ingå filmning och spolning av ledningsnät samt dokumentation av utfört arbete.

I arbetet kommunicerar du dagligen med våra kunder när du är ute och utför jobb på olika platser i kommunen, vi arbetar oftast i team men även ensamarbete förekommer.

Arbetet med underhåll sker till största delen utomhus och kan ibland vara fysiskt krävande. Akuta situationer kan innebära att arbetet måste pågå till problemet är löst, att vara uthållig är därför en viktig egenskap för tjänsten.

Beredskapstjänstgöring förekommer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med praktisk erfarenhet och kunskap inom området. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom anläggning och underhåll av VA-ledningar och/eller spolning av VA-ledningar med mobil enhet.

Det är meriterande om du har Svenskt Vattens utbildningar inom rörnät och/eller yrkesutbildning inom anläggning och VA-ledningar.

Personliga egenskaper som vi värderar särskilt högt i denna tjänst är kvalitetsmedvetenhet och att du har ett bra bemötande och är serviceinriktad i mötet med våra kunder, det vill säga abonnenterna.

Vi är ett litet gäng och du behöver själv ansvara för att driva dina egna arbetsprocesser och ta ansvar för att arbetet blir gjort. Du behöver också vara uthållig då man inte alltid ser snabba resultat av de insatser vi genomför. Hos oss är teamet viktigt och god samarbetsförmåga värderas högt.

Du behöver ha allmänna datakunskaper.
B-körkort och yrkesförarbevis grävmaskin är ett krav och har du C-körkort och YKB (yrkeskompetensbevis) är det meriterande.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket bland annat innebär att du måste vara svensk medborgare.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Projektledare

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver fyra vattenverk och tre avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av hushållsavfall. Avesta Vatten och Avfall AB är ett väls... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver fyra vattenverk och tre avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av hushållsavfall. Avesta Vatten och Avfall AB är ett välskött bolag som står inför spännande utmaningar: bland annat ska ett nytt reningsverk byggas, vi stärker och säkrar vattenförsörjningen och arbetar även med större ledningsnätsprojekt. Avesta Vatten och Avfall AB är en viktig del i Avesta kommuns framtida utveckling som en attraktiv etablerings- och bostadsort.

Ett av de arbeten som pågår är sluttäckningen av kommunala deponin i Karslund. Då vår nuvarande projektledare går i pension söker vi nu en ny kollega som vill vara med och slutföra projektet. Sluttäckningen beräknas vara klart till december 2025.

ARBETSUPPGIFTER
Som projektledare för sluttäckningen säkerställer du att arbetet utförs enligt beslut. Du ansvarar för att utsatta tidsplaner hålls, att arbetet praktiskt fungerar och har en samordnande roll över området inklusive lakvattnet och dess framtida behandling.

Arbetet innebär i huvudsak att du arbetsleder entreprenaderna, utför egenkontroller, sköter provtagningar och gör alla miljörapporteringar som krävs för arbetet. Du arbetar aktivt för att tillgodose sluttäckningen med material.

I arbetet kommer du genomföra olika utredningar samt upphandlingar och du arbetar löpande med att sammanställa ekonomin för projektet och säkerställer att tidsplanen håller genom en väl fungerande logistik. Du utgår från kontor hos AVAB och rapporterar till vår stabschef.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning inom miljöområdet eller en annan för tjänsten likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från projektledning. Det är meriterande om du har utbildning inom BAS/U och BAS/P.

Vi söker dig som har intresse för miljö, projektarbete och som har förmåga att driva arbetet framåt. Du tar ansvar för dina uppgifter trivs att arbeta självständigt och med eget ansvar. Som person trivs du med utmaningar, ser möjligheter och ser till att uppgifterna löser sig.

Arbetet innebär att du tar egna initiativ och säkrar att entreprenörerna uppnår de resultat som förväntas i projektet. Du har vanan av att leda arbeten med många inblandade och hålla ihop projekt. Du förstår och tillämpar affärsmässiga principer, fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ut ett ekonomiskt perspektiv.

Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär att säkerhetsprövning av slutkandidat kommer att genomföras i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Du är väl förtrogen med Office och sätter dig bekvämt in i nya IT-system. B-körkort krävs.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

VA-ingenjör med inriktning VA-verk

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver fem vattenverk och tre avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av hushå... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd.

Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver fem vattenverk och tre avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av hushållsavfall. Avesta Vatten och Avfall är ett välskött bolag som står inför spännande utmaningar: bland annat ska ett nytt reningsverk byggas, vi stärker och säkrar vattenförsörjningen och arbetar även med större ledningsnätsprojekt. Avesta Vatten och Avfall är en viktig del i Avesta kommuns framtida utveckling som en attraktiv etablerings- och bostadsort.

ARBETSUPPGIFTER
Som VA-ingenjör tillhör du vår stabsgrupp men arbetar självständigt och i nära samarbete med driftchefer till övriga ingenjörer och VA-verkens driftgrupp. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och innefattar bland annat att arbeta i vårt driftövervakningssystem, ha kontakt med konsulter och entreprenörer samt delta i upphandlingar. Du kommer även att arbeta med egna driftrelaterade utredningar på våra VA-verk och agera som beställare för andra utredningar.

I rollen ingår också projektledning av mindre ombyggnationer samt deltagande i planering samt projektering av våra stora pågående och kommande projekt rörande den kommunala vatten- och avloppsförsörjningen. Tillsammans med övriga i arbetsgruppen kommer du att vara delaktig i utvecklingsarbetet av drift, underhåll och förnyelsearbete rörande VA-verken. Detta i syfte att verksamhetens mål ska uppnås och att den framtida vatten- och avloppsförsörjningen tryggas.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som tar ansvar och strukturerar ditt tillvägagångssätt för att självständigt kunna driva dina processer vidare. Du tar egna initiativ och trivs i rollen som innebär att starta upp och driva processer. Som person har du har även lätt för att arbeta med komplexa frågor och kan bryta ner uppgifter för att hitta lösningar på problem. Du har en god samarbetsförmåga och ser det naturligt att kunna arbeta med dina frågor i flera olika grupper och med många kontaktytor. Du är noggrann och väl medveten om mål- och kvalitetsstandard och lägger stor vikt vid att man lever upp till dessa.

Krav för tjänsten:
• Ingenjörsutbildning, inom exempelvis VA-teknik.
• B-körkort för manuellt växlat fordon.
• Grundläggande kunskaper i Office 365 paketen.
• Dokumentationsförmåga samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande om du har:
• Erfarenhet från arbete inom kommunal VA-verksamhet eller konsultverksamhet inom VA.
• Erfarenhet från driftövervaknings- eller underhållssystem.
• Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska.
• Projektledarutbildning, BAS P/U-utbildning, eller annan erfarenhet av projektledning.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

VA-ingenjör med inriktning VA-nät

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver fem vattenverk och tre avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av hushå... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd.

Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver fem vattenverk och tre avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av hushållsavfall. Avesta Vatten och Avfall är ett välskött bolag som står inför spännande utmaningar: bland annat ska ett nytt reningsverk byggas, vi stärker och säkrar vattenförsörjningen och arbetar även med större ledningsnätsprojekt. Avesta Vatten och Avfall är en viktig del i Avesta kommuns framtida utveckling som en attraktiv etablerings- och bostadsort.

Vill du vara med och göra skillnad? Nu söker vi en ingenjör med inriktning mot VA-ledningsnätet.

ARBETSUPPGIFTER
Som VA-ingenjör arbetar du både självständigt och i nära samarbete med driftchef, övriga ingenjörer och ledningsnätets driftgrupp. Arbetsuppgifterna varierar och innefattar bland annat att arbeta i vår ledningsnätdatabas, träffa fastighetsägare och entreprenörer samt delta i upphandlingar. Du kommer även att arbeta med egna driftrelaterade utredningar på våra VA-ledningsnät och agera som beställare för andra utredningar.

I rollen ingår också projektledning av mindre ombyggnationer samt deltagande i planering samt projektering av våra stora pågående och kommande projekt rörande den kommunala vatten- och avloppsförsörjningen. Du kommer tillsammans med övriga i arbetsgruppen att vara delaktig i utvecklingsarbetet av drift, underhåll och förnyelsearbete rörande VA-ledningsnätet. Detta i syfte att verksamhetens mål ska uppnås och att den framtida vatten- och avloppsförsörjningen tryggas.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som tar ansvar och strukturerar ditt tillvägagångssätt för att självständigt kunna driva dina processer vidare. Du tar egna initiativ och trivs i rollen som innebär att starta upp och driva processer. Som person har du har även lätt för att arbeta med komplexa frågor och kan bryta ner uppgifter för att hitta lösningar på problem. Du har en god samarbetsförmåga och ser det naturligt att kunna arbeta med dina frågor i flera olika grupper och med många kontaktytor. Du är noggrann och väl medveten om mål- och kvalitetsstandard och lägger stor vikt vid att man lever upp till dessa.

Krav för tjänsten:
• Ingenjörsutbildning, inom exempelvis VA-teknik.
• B-körkort för manuellt växlat fordon.
• Grundläggande kunskaper i Office 365 paketen.
• Dokumentationsförmåga samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Meriterande om du har:
• Erfarenhet från arbete inom kommunal VA-verksamhet eller konsultverksamhet inom VA.
• Erfarenhet från driftövervaknings- eller underhållssystem.
• Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska.
• Erfarenhet av projektledning.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

VD Avesta Vatten och Avfall AB

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Avesta Vatten och Avfall AB (AVAB) är ett kommunalägt miljöföretag, med ca 35 anställda. Nu går vår VD i pension och därför söker vi någon som kan ta vid och fortsätta att utveckla bolaget. Som VD blir du en drivande och samlande kraft i styrning, le... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Avesta Vatten och Avfall AB (AVAB) är ett kommunalägt miljöföretag, med ca 35 anställda. Nu går vår VD i pension och därför söker vi någon som kan ta vid och fortsätta att utveckla bolaget.

Som VD blir du en drivande och samlande kraft i styrning, ledning och utveckling av bolaget. AVAB driver fyra vattenverk och tre avloppsreningsverk med tillhörande ledningsnät. Bolaget har också ansvaret för insamling av hushållsavfall. AVAB är ett välskött bolag med en omfattande investeringsbudget på ca 100 MSEK per år. 2022 omsatte bolaget ca 77 MSEK.

Just nu står AVAB inför spännande utmaningar. Vi ska bland annat bygga ett nytt reningsverk, stärka och säkra vattenförsörjningen och vi arbetar även med några större ledningsnätsprojekt. AVAB är en viktig del i Avesta kommuns framtida utveckling som en attraktiv etablerings- och bostadsort.

ARBETSUPPGIFTER
Som VD har du ett helhetsansvar för Avesta Vatten och Avfall AB, vilket innebär verksamhet, budget- och personalansvar. Verksamhet omfattar planering, drift och investeringar rörande VA och återvinningsfrågor i Avesta kommun. Bolaget har både egen personal och entreprenörer som sköter verksamheten.

Tillsammans med styrelsen arbetar du som VD strategiskt och långsiktigt med att fortsätta utveckla verksamheten och effektivisera organisationen. Du driver utvecklingen för hög kvalitet, hållbarhet och med miljöhänsyn. Säkerhets- och digitaliseringsarbetet är andra områden som står högt upp på agendan.

I VD-rollen har du direkt personalansvar för ca tio medarbetare varav tre är chefer. Du utformar verksamheten så att hela AVAB är en attraktiv arbetsplats och stärker varumärket både lokalt och i ett vidare perspektiv. Ledarrollen i VD-uppdraget är viktigt och vi söker dig som har förmåga att skapa förtroendefulla relationer och tydlighet i organisationen.

Som VD har du har många olika kontaktytor i kommunen, organisationer och i näringslivet. Du ingår också i koncernledningen för Avesta kommun där du är med och bidrar till att utveckla hela Avesta.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med ett tydligt utvecklingsfokus och förståelse för Avesta Vatten och Avfalls roll i samhället. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i ett kommunalt bolag eller i en politiskt styrd organisation.

Du har erfarenhet av att arbeta som chef med budget och personalansvar. Det är meriterande om du tidigare varit ledare över andra chefer eller varit i en VD-roll. Har du redan nu branschkunskap inom vatten- och/eller avfall och de lagar som reglerar verksamheten är det en klar fördel.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har förmåga att tillsammans med andra skapa och förmedla visioner, strategier värderingar och övergripande mål. Du är en ledare som har förmåga att skapa engagemang och få med dig människor. För oss är det viktigt att du skapar förutsättningar för både chefer och medarbetare att växa och utvecklas i ett klimat som inspirerar till handlingskraft, effektivitet, arbetsglädje och stolthet.

Du har stöd av ekonomichef men behöver ändå vara affärsmässig i ditt förhållningssätt och har god förståelse för ekonomi. I din roll har du till exempel ett övergripande ansvar för investeringar och behöver kunna tolka nyckeltal och bedöma vilka åtgärder som leder till ett förbättrat resultat.

Du har också:
• Relevant akademisk utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som tillräcklig.
• God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift och kan även kommunicera på engelska i samband med internationella etableringskontakter

Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär att säkerhetsprövning av slutkandidat kommer att genomföras i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

ÖVRIGT
I den här rekryteringen samarbetar Avesta kommun med Randstad, eventuella frågor hänvisas till Gaberielle Peteri.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Stabschef, Avesta Vatten och Avfall

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver fem vattenverk och tre avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av hush... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd.

Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver fem vattenverk och tre avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av hushållsavfall. Avesta Vatten och Avfall är ett välskött bolag som står inför spännande utmaningar: bland annat ska ett nytt reningsverk byggas, vi stärker och säkrar vattenförsörjningen och arbetar även med större ledningsnätsprojekt. Avesta Vatten och Avfall är en viktig del i Avesta kommuns framtida utveckling som en attraktiv etablerings- och bostadsort.

Nu söker vi en stabschef till en av våra arbetsgrupper på cirka tio personer med en bra mix av både nya och mer rutinerade medarbetare. Gruppen driver olika projekt inom verksamhetsområdets uppdrag. Staben arbetar bland annat med olika förnyelseprojekt och arbeten som rör VA-verksamheten och avfalls- och återvinningsfrågor.

ARBETSUPPGIFTER
Rollen som stabschef innebär att arbetsleda gruppen som ansvarar för utredningar, projektering och projektledning. I din roll som chef arbetar du med långsiktig resursplanering samt har ett helhetsgrepp och gör prioriteringar för de olika projekten för att nå de uppsatta målen.

Du har personalansvar för våra VA-ingenjörer, miljöingenjörer och projektledare. I personalansvaret ingår bland annat att genomföra medarbetarsamtal, lönesamtal, ansvara för arbetsmiljöfrågor och rekrytering. Du har även budget- och resultatansvar för enheten. Utöver detta arbetar du med exempelvis verksamhets- och aktivitetsplaner, remisser och strategiska utvecklingsfrågor.

Rollen innebär både ett övergripande chefsansvar och att du, utifrån din spetskompetens, deltar operativt i vissa projektgrupper inom området.
Som stabschef ingår du i ledningsgruppen, rapporterar direkt till VA-bolagets VD och bidrar aktivt till vårt gemensamma arbete att nå bolagets övergripande mål.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning som civilingenjör eller en annan för tjänsten likvärdig utbildning. Du har erfarenhet från teknisk verksamhet och har du erfarenhet från VA eller VA-projektering är det meriterande. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat i ledningsfunktion, exempelvis som projektledare eller chef.

Vi söker dig som har intresse för verksamhetsfrågorna, projektarbete och som har förmåga att skapa engagemang i rollen som ledare. Du är strukturerad, tar ansvar för dina uppgifter drivs av att nå resultat med hög kvalitet. Du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du trivs med att arbete och samarbeta med många kontaktytor, är lyhörd, kommunicerar och löser utmaningar på ett konstruktivt sätt.

Arbetet innebär att du tar egna initiativ och säkrar att arbetsgruppen uppnår de resultat som förväntas i projekten. Då verksamhetsområdet innefattar många projekt av skiftande omfattning är det viktigt att du har förmåga att kunna samordna, se helheten, arbeta mot uppsatta mål men också kunna leda i andra inriktningar om förutsättningarna och målet ändras. Rollen förutsätter ett miljöfokus samt ett ledarskap som genomsyras av handlingskraft, tillit och god kommunikation.

Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär att säkerhetsprövning av slutkandidat kommer att genomföras i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Du är väl förtrogen med Office och sätter dig bekvämt in i nya IT-system. B-körkort krävs.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Driftchef rörnät

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER Som Driftchef Rörnät kommer du att leda en arbetsgrupp... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
Som Driftchef Rörnät kommer du att leda en arbetsgrupp bestående av sju till åtta medarbetare vars huvudsakliga arbetsuppgift är drift, tillsyn och underhåll av de rörnät för vatten och avlopp som finns i kommunen.
Arbetet som Driftchef för rörnätet är omväxlande och dynamiskt och kräver hög kompetens inom såväl fackområdet som i att leda grupper. Du kommer att leda enheten mot uppsatta mål och ha ansvar för den dagliga driften, personal, arbetsmiljö, ekonomi och verksamhetskvalitet.
Du arbetar både självständigt och i nära samarbete med kollegor och medarbetare.
Din uppgift är att tillse att anläggningarna drivs på ett så effektivt sätt som möjligt inom ramen för gällande tillstånd, lagar och övriga krav.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant utbildningsbakgrund och med ett teknikintresse kombinerat med flerårig erfarenhet från VA eller annan processteknisk industri. Högskoleutbildning inom vatten och avlopp, drift eller annan processteknisk utbildning är meriterande.

Tjänsten kräver att du har ett intresse för ledarskap och erfarenhet av att arbeta som chef med ansvar för ekonomi och personal. Har du genomgått ledarskapsutbildningar, utbildning till Bas-U och Bas-P och utbildning till arbetsmiljösamordnare är det meriterande

De personliga kompetenserna vi efterfrågar är att du är en trygg och tydlig ledare som har förmåga att skapa engagemang och delaktighet för att effektivt nå avdelningens gemensamma mål. Du har förmåga att arbeta mot mål och fokuserar på resultat. Du är en person som arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du ska ha förmåga att anpassa sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du leder, motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål.

I din roll så är det också viktigt att du är initiativtagande och självständig samt besitter en förmåga att skapa ett gott arbetsklimat.

B-körkort är ett krav och tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning genomförs innan anställning.

Du är en van användare av Office-paketet och har du erfarenhet från SCADA- samt underhållssystem är det meriterande.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

VD Avesta Vatten och Avfall AB

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med? Avesta Vatten och Avfall AB (AVAB) är ett miljöföretag, med 38 anställda, som ägs av Avesta kommun. Som VD blir du en drivande och samlande kraft i styrning, ledning och utveckling av bolaget. AVAB driver fem vattenverk och tre avloppsreningsverk med t... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

Avesta Vatten och Avfall AB (AVAB) är ett miljöföretag, med 38 anställda, som ägs av Avesta kommun. Som VD blir du en drivande och samlande kraft i styrning, ledning och utveckling av bolaget. AVAB driver fem vattenverk och tre avloppsreningsverk med tillhörande ledningsnät. Bolaget har också ansvaret för insamling av hushållsavfall. AVAB är ett välskött bolag med en omfattande investeringsbudget på ca 100 MSEK per år. 2021 omsatte bolaget ca 72 MSEK.

Just nu står AVAB inför spännande utmaningar. Vi ska bland annat bygga ett nytt reningsverk, stärka och säkra vattenförsörjningen och vi arbetar även med några större ledningsnätsprojekt. AVAB är en viktig del i Avesta kommuns framtida utveckling som en attraktiv etablerings- och bostadsort.

ARBETSUPPGIFTER
Som VD har du ett helhetsansvar för Avesta Vatten och Avfall AB. Det innebär ett juridiskt ansvar men också verksamhet, budget- och personalansvar. Verksamhet omfattar planering, drift och investeringar rörande VA och återvinningsfrågor i Avesta kommun. Bolaget har både egen personal och entreprenörer som sköter verksamheten.

Tillsammans med styrelsen arbetar du som VD strategiskt och långsiktigt med att fortsätta utveckla verksamheten och effektivisera organisationen. Du driver utvecklingen för hög kvalitet, hållbarhet och med miljöhänsyn. Säkerhets- och digitaliseringsarbetet är andra områden som står högt upp på agendan.

I VD-rollen har du direkt personalansvar för ca tio medarbetare varav tre är chefer. Du utformar verksamheten så att hela AVAB är en attraktiv arbetsplats och stärker varumärket både lokalt och i ett vidare perspektiv. Ledarrollen i VD-uppdraget är viktigt och vi söker dig som har förmåga att skapa förtroendefulla relationer och tydlighet i organisationen och som också ser värdet i att samverka.

Som VD har du har många olika kontaktytor i kommunen, organisationer och i näringslivet. Du ingår också i koncernledningen för Avesta kommun där du är med och bidrar till att utveckla hela Avesta.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med ett tydligt utvecklingsfokus och förståelse för Avesta Vatten och Avfalls roll i samhället.

Du har erfarenhet av att arbeta som chef med budget och personalansvar. Har du tidigare varit ledare över andra chefer är det meriterande, liksom tidigare erfarenhet som VD. Det är en fördel om du redan nu har branschkunskap från vatten- och/eller avfall samt om du har kunskap om de lagar som reglerar verksamheten.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har förmåga att tillsammans med andra skapa och förmedla visioner, strategier värderingar och övergripande mål. Du är en ledare har förmåga att skapa engagemang och få med dig människor. För oss är det viktigt att du skapar förutsättningar för både chefer och medarbetare att växa och utvecklas i ett klimat som inspirerar till handlingskraft, effektivitet, arbetsglädje och stolthet.

Du har stöd av ekonomichef men behöver ändå vara affärsmässig i ditt förhållningssätt och har god förståelse för ekonomi. I din roll har du till exempel ett övergripande ansvar för investeringar och behöver kunna tolka nyckeltal och bedöma vilka åtgärder som leder till ett förbättrat resultat.
Du har också:
• Relevant akademisk utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som tillräcklig.
• Förståelse för den politiska processen och vad det innebär att vara ett kommunalt bolag.
• God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift och kan även kommunicera på engelska i samband med internationella etableringskontakter

Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär att säkerhetsprövning av slutkandidat kommer att genomföras i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


ÖVRIGT
I den här rekryteringen samarbetar Avesta kommun med Randstad, eventuella frågor hänvisas till Gaberielle Peteri.

Den långa annonseringstiden beror på att vi har den ute under annonseringstiden. Återkoppling på ev frågor kan dröja något.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Återvinningschef till Avesta Vatten och Avfall AB

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER Som återvinningschef ansvarar du för att planera oc... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?ARBETSUPPGIFTER
Som återvinningschef ansvarar du för att planera och utveckla verksamheten så att vi uppnår våra mål inom avfallsområdet. Du kommer också att ansvara för strategisk information och kommunikation till våra kunder och medborgarna i Avesta. Du utgör support och stöd till vår personal på återvinningscentraler i arbetet med ständiga förbättringar.

Återvinningschefen ansvarar för upphandling av avtal inom återvinningsområdet samt löpande kontakter med de leverantörer och entreprenörer som vi har avtal med.

Du kommer att vara Avestas representant i arbetet med att samverka med övriga kommuner och återvinningsbolag i Dala Avfall och andra samverkansorgan. I jobbet ingår även att samverka i hållbarhetsfrågor inom kommunkoncernen.KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är av stor betydelse i den här tjänsten. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har ett genuint intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du ska kunna arbeta bra med andra människor och relatera dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Har du tidigare arbetat inom återvinningsorådet är det meriterande. Du har särskilt bra förståelse för de fackmässiga aspekterna av arbetet och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap som du delar med dig av till andra. Du är van att arbeta mot mål och fokuserar på resultat och styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du har ett genuint miljöintresse och ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser samt har förmåga att omsätta detta i strategier för återvinningsverksamheten.

För tjänsten krävs att du har:
- Relevant akademisk examen eller annan erfarenhet som arbetsgivaren
bedömer som likvärdig
- B-körkort
- Goda i kunskaper i Officepaketet speciellt i Excel eller liknande program.
- Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta Vatten och Avfall samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi kommer att tillämpa löpande urvalsprocess

Tjänsten ingår i säkerhetsskyddad verksamhet vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att ske innan anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta Vatten och Avfall tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

VD Avesta Vatten och Avfall AB

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med? Som VD blir du en drivande och samlande kraft i styrning, ledning och utveckling av Avesta Vatten och Avfall AB, ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver fem vattenverk och tre avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också an... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

Som VD blir du en drivande och samlande kraft i styrning, ledning och utveckling av Avesta Vatten och Avfall AB, ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver fem vattenverk och tre avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av hushållsavfall. Bolaget omsatte 2021 ca 72 MSEK med totalt 38 anställda och en omfattande investeringsbudget på ca 100 MSEK per år.

Avesta Vatten och Avfall är ett välskött bolag som står inför spännande utmaningar: bland annat ska ett nytt reningsverk byggas, vi stärker och säkrar vattenförsörjningen och arbetar även med några större ledningsnätsprojekt. Avesta Vatten och Avfall är en viktig del i Avesta kommuns framtida utveckling som en attraktiv etablerings- och bostadsort.

ARBETSUPPGIFTER
Som VD har du ett helhetsansvar för Avesta Vatten och Avfall. Det innebär ett juridiskt ansvar men också verksamhet, budget- och personalansvar. Verksamhet omfattar planering, drift och investeringar rörande VA och återvinningsfrågor i Avesta kommun. Bolaget har både egen personal och entreprenörer som sköter denna verksamhet

Tillsammans med styrelsen arbetar du strategiskt och långsiktigt med att fortsätta utveckla verksamheten och effektivisera organisationen. Du driver utvecklingen för hög kvalitet, hållbarhet och miljöhänsyn. Säkerhets- och digitaliseringsarbetet är andra områden som står högt upp på agendan.

Du har direkt personalansvar för ca tio medarbetare varav tre är chefer. Du utformar verksamheten så att Avesta Vatten och Avfall är en attraktiv arbetsplats och stärker varumärket både lokalt och i ett vidare perspektiv. Ledarrollen i VD-uppdraget är viktigt och vi söker dig som har förmåga att skapa förtroendefulla relationer och tydlighet i organisationen och som också ser värdet i att samverka.

Du har många olika kontaktytor i kommunen, organisationer och i näringslivet. Du ingår också i koncernledningen för Avesta kommun där du är med och bidrar till att utveckla hela Avesta.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med ett tydligt utvecklingsfokus och förståelse för Avesta Vatten och Avfalls roll i samhället.

Du har erfarenhet av att arbeta som chef med budget och personalansvar. Har du tidigare varit ledare över andra chefer är det meriterande, liksom tidigare erfarenhet som VD. Du har branschkunskap från vatten- och/eller avfall och det är meriterande om du redan nu har kunskap om de lagar som reglerar verksamheten.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har förmåga att tillsammans med andra skapa och förmedla visioner, strategier värderingar och övergripande mål. Du är den som får med dig och entusiasmerar och motiverar människor. För oss är det viktigt att du skapar förutsättningar för både chefer och medarbetare att växa och utvecklas i ett klimat som inspirerar till handlingskraft, effektivitet, arbetsglädje och stolthet.

Du har stöd av ekonomichef men du behöver vara affärsmässig i ditt förhållningssätt och har god förståelse för ekonomi. Du har till exempel ett övergripande ansvar för investeringar och du behöver också kunna tolka nyckeltal och kunna bedöma vilka åtgärder som leder till ett förbättrat resultat.
Du har också:
• Relevant akademisk utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som tillräcklig.
• Förståelse för den politiska processen och vad det innebär att vara ett kommunalt bolag.
• God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift och kan även kommunicera på engelska i samband med internationella etableringskontakter

Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär att säkerhetsprövning av slutkandidat kommer att genomföras i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


ÖVRIGT
I den här rekryteringen samarbetar Avesta kommun med Randstad, eventuella frågor hänvisas till Gaberielle Peteri.

Den långa annonseringstiden beror på att vi har den ute under annonseringstiden. Återkoppling på ev frågor kan dröja något.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Rörnätstekniker

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER Som medarbetare i vår Rörnätsgrupp kommer du att va... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?ARBETSUPPGIFTER
Som medarbetare i vår Rörnätsgrupp kommer du att var delaktig i den viktiga uppgiften att hålla vårt VA-nät i ett bra och välfungerande skick. Du kommer att vara en del av den grupp som arbetar med löpande och förebyggande underhåll på vårt VA-nät. I arbetsuppgifterna ingår även utbyte av ledningar och ventiler, samt nyanläggning vid utbyggnad av VA-nätet.
Du kommer att arbeta över hela kommunen och större delen av tiden bedrivs arbetet utomhus. Arbetsuppgifterna är varierande och utförs ofta i team där två personer ingår.
Vi lägger stor vikt vid att utveckla och utbilda vår personal vilket innebär att varje medarbetare följer ett individuellt utbildningsprogram.
Beredskapstjänstgöring ingår.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med avslutad gymnasial utbildning, som har tidigare erfarenhet av ledningsarbete och ledningsunderhåll. Har du genomgått Svenskt Vattens diplomutbildningar eller motsvarande är det meriterande. För tjänsten behöver du ha B-körkort, eftersom du kommer att arbeta över hela Avesta kommun. Vi ser det som fördelaktigt om du även har körkort för- och erfarenhet av tyngre fordon. Vi ser gärna att du är en van användare av IT-baserade kartunderlag och verktyg för underhåll samt har goda kunskaper i Officepaketen. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Dina personliga egenskaper är av stor betydelse i den här tjänsten. Vi söker dig som planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt, så du kan hålla utsatta tidsramar för dina arbetsuppgifter. Som person är du lugn, stabil och kontrollerad i stressade eller pressade situationer, med en förmåga att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du är en positiv person som arbetar bra med andra och lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt för att uppnå våra gemensamma mål.
ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Ekonomichef

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER Vi söker ekonomichef till en nyinrättad befattning, s... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker ekonomichef till en nyinrättad befattning, som ekonomichef erbjuds du ett varierande arbete där du arbetar med flera delar inom ekonomiområdet, som bl a budget, prognoser, upprättande av årsredovisning och deklaration samt uppföljning och analys av resultatet. Du arbetar nära övriga funktioner inom bolaget där du har en viktig roll att stötta VD och övriga chefer i deras arbete. Som en naturlig del av rollen bidrar du till att förbättra och implementera nya processer och rutiner inom bolaget.
I tjänsten ingår även att ansvara för och utveckla vissa administrativa processer samt att hantera administration av styrelsearbete, ansvara för diarieföring, GDPR och ekonomiadministrativa processer.
Arbetet som ekonomichef hos Avesta Vatten innebär också att:
- Löpande göra omvärldsanalyser för att identifiera risker och möjligheter för att optimera ekonomi och verksamhet.
- Samordna och aktivt bidra som specialist i utveckling av processer och projekt samt stötta chefer i verksamhetsutvecklingen.
- Utveckla arbetet med ekonomisk styrning och utbilda och stödja verksamhetens chefer i ekonomifrågor.
- Presentera resultat för ledningsgrupp och styrelse.

KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer
Dina personliga egenskaper är av stor betydelse i den här tjänsten. Vi söker dig som tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du ska också ha förmåga att arbeta bra med komplexa frågor. Du är bra på att analysera och bryta ner problem i sina beståndsdelar och lösa komplicerade problem. Din kommunikativa förmåga är också viktig, du kan formulera dig väl och uppträda engagerat i enskilda möten och små grupper. Du behöver också vara en duktig lyssnare som är mottaglig för motparten och anpassar sig till situationen.

För tjänsten krävs att du har:
- Universitets eller Högskoleutbildning i ekonomi
- Mer än tre års erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete från revisionsbyrå eller från företag
som ekonomichef eller controller. Vana vid att upprätta bokslut, årsredovisningar och
deklarationer för aktiebolag
- Goda i kunskaper i Officepaketet speciellt i Excel eller liknande program.
- Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta Vatten samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Tjänsten ingår i säkerhetsskyddad verksamhet vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att ske innan anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Controller

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER Som controller erbjuds du ett varierande arbete där du ... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?ARBETSUPPGIFTER
Som controller erbjuds du ett varierande arbete där du arbetar med flera delar inom ekonomiområdet, som bl a budget, prognoser samt uppföljning och analys av resultatet. Du arbetar nära övriga funktioner inom bolaget där du har en viktig roll att stötta VD och övriga chefer i deras arbete. Som en naturlig del av rollen bidrar du till att förbättra och implementera nya processer och rutiner inom bolaget.
I tjänster ingår även att ansvara för vissa administrativa processer som att hantera administration av styrelsearbete, ansvara för diarieföring, GDPR och ekonomiadministrativa processer.
Arbetet som controller hos Avesta Vatten innebär också att:
- Löpande göra omvärldsanalyser för att identifiera risker och möjligheter för att optimera ekonomi och verksamhet.
- Samordna och aktivt bidra som specialist i utveckling av processer och projekt samt stötta chefer i verksamhetsutvecklingen.
- Utveckla arbetet med ekonomisk styrning och utbilda och stödja verksamhetens chefer i ekonomifrågor.
- Presentera resultat för ledningsgrupp och styrelse.


KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer
Dina personliga egenskaper är av stor betydelse i den här tjänsten. Vi söker dig som tar ansvar för din uppgift. Strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du ska också ha förmåga att arbeta bra med komplexa frågor. Du är bra på att analysera och bryta ner problem i sina beståndsdelar och lösa komplicerade problem. Din kommunikativa förmåga är också viktig, du kan formulera dig väl och uppträda engagerat i enskilda möten och små grupper. Du behöver också vara en duktig lyssnare som är mottaglig för motparten och anpassar sig till situationen.

För tjänsten krävs att du har:
- Högskoleutbildning i ekonomi
- Mer än tre års erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete exempelvis från revisionsbyrå eller
från företag som controller eller redovisningsekonom.
- Goda i kunskaper i Officepaketet speciellt i Excel eller liknande program.
- Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Tjänsten ingår i säkerhetsskyddad verksamhet vilket innebär att en säkerhetsprövning av dig kommer att ske innan anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Drifttekniker VA-verk

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Avesta Vatten och Avfall AB genomför stora investeringar och spännande ... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Avesta Vatten och Avfall AB genomför stora investeringar och spännande projekt som kommer att pågå under de närmaste åren. Du tillsammans med övriga arbetsgruppen kommer att vara delaktig att utveckla såväl anläggningar som arbetssätt och rutiner i syfte att verksamhetens mål ska uppnås och att den framtida vatten- och avloppsförsörjningen tryggas.

ARBETSUPPGIFTER
Som Drifttekniker VA-Verk kommer du att vara en del av en arbetsgrupp vars huvudsakliga arbetsuppgift är drift, tillsyn och underhåll av de vatten- och avloppsreningsverk som finns i kommunen.

Du arbetar både självständigt och i nära samarbete med kollegorna. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och innefattar bland annat tillsyn, processövervakning, driftoptimering, förebyggande och akut underhållsarbete. Din uppgift är att bidra till att anläggningarna drivs på ett så effektivt sätt som möjligt inom ramen för gällande tillstånd, lagar och övriga krav.

Schemalagd beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med driftteknikerutbildning eller annan teknisk utbildning alternativt erfarenhet från arbete inom VA eller processindustri. För arbetet krävs att du har god datorvana.
Kunskap och erfarenhet inom el, styr och reglerteknik, underhållsystem eller mekaniskt underhåll är önskvärda kompetenser.

Personliga egenskaper som vi värderar särskilt högt hos dig i denna tjänst är samarbetsförmåga, intresse och engagemang för arbetsuppgifterna samt att du bidrar med att skapa ett gott arbetsklimat. Ytterligare egenskaper vi värdesätter hos dig är att du är praktiskt lagd, noggrann och kan dokumentera ditt arbete. Samt att det är naturligt för dig att ta egna initiativ, sätta igång aktiviteter och slutföra dem på ett sätt som utvecklar verksamheten.

B-körkort är ett krav och tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning genomförs innan anställning.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Anläggnings- och underhållsarbetare

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Avesta Vatten ansvarar för VA- och avfallsverksamheten i Avesta kommun. Vi är e... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Avesta Vatten ansvarar för VA- och avfallsverksamheten i Avesta kommun. Vi är en liten och effektiv organisation med 36 medarbetare.

ARBETSUPPGIFTER
Som anläggnings- och underhållsarbetare i vår VA-nätsgrupp kommer du vara delaktig i den viktiga uppgiften att hålla vårt VA-nät i ett bra och välfungerande skick. Dina dagliga arbetsuppgifter är varierande och omfattar bland annat löpande och förebyggande underhåll av VA-nätet. I detta ingår även utbyte av ledningar och ventiler samt nyanläggning vid utbyggnad. Dina arbetsuppgifter utförs ofta i team där två personer ingår. Du kommer i tjänsten att arbeta över hela kommunen och större delen av tiden bedrivs arbetet utomhus. Vi lägger stor vikt vid att utveckla och utbilda vår personal vilket innebär att varje medarbetare följer ett individuellt utbildningsprogram. Beredskapstjänstgöring ingår.

KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är av stor betydelse i den här tjänsten. Vi söker dig som planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt, så du kan hålla utsatta tidsramar för dina arbetsuppgifter. Som person är du lugn, stabil och kontrollerad i stressade eller pressade situationer, med en förmåga att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du arbetar bra med andra, lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt för att uppnå gemensamma mål.
Vi söker dig med avslutad gymnasial utbildning, har du tidigare erfarenhet av ledningsarbete och ledningsunderhåll ser vi detta som meriterande. För tjänsten behöver du ha B-körkort, eftersom du kommer arbeta över hela Avesta kommun. Vi ser det som fördelaktigt om du även har körkort för- och erfarenhet av tyngre fordon. Vi ser gärna att du är en van användare av IT-baserade kartunderlag och verktyg för underhåll samt har goda kunskaper i Officepaketen. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Rörnätstekniker

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER Som medarbetare i vår Rörnätsgrupp kommer du att vara d... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?ARBETSUPPGIFTER
Som medarbetare i vår Rörnätsgrupp kommer du att vara delaktig i den viktiga uppgiften att hålla vårt VA-nät i ett bra och välfungerande skick. Du kommer att vara en del av den grupp som arbetar med löpande och förebyggande underhåll på vårt VA-nät. I arbetsuppgifterna ingår även utbyte av ledningar och ventiler, samt nyanläggning vid utbyggnad av VA-nätet.
Du kommer att arbeta över hela kommunen och större delen av tiden bedrivs arbetet utomhus. Arbetsuppgifterna är varierande och utförs ofta i team där två personer ingår.
Vi lägger stor vikt vid att utveckla och utbilda vår personal vilket innebär att varje medarbetare följer ett individuellt utbildningsprogram.
Beredskapstjänstgöring ingår.


KVALIFIKATIONER
Dina personliga egenskaper är av stor betydelse i den här tjänsten. Vi söker dig som planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt, så du kan hålla utsatta tidsramar för dina arbetsuppgifter. Som person är du lugn, stabil och kontrollerad i stressade eller pressade situationer, med en förmåga att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du arbetar bra med andra, lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt för att uppnå gemensamma mål.
Vi söker dig med avslutad gymnasial utbildning, som har tidigare erfarenhet av ledningsarbete och ledningsunderhåll. Har du genomgått Svenskt Vattens diplomutbildningar eller motsvarande är det meriterande. För tjänsten behöver du ha B-körkort, eftersom du kommer att arbeta över hela Avesta kommun. Vi ser det som fördelaktigt om du även har körkort för- och erfarenhet av tyngre fordon. Vi ser gärna att du är en van användare av IT-baserade kartunderlag och verktyg för underhåll samt har goda kunskaper i Officepaketen. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta Vatten samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Tjänsten ingår i säkerhetsskyddad verksamhet vilket innebär att en säkerhetsprövning av dig kommer att ske innan anställning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta Vatten tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Renhållningsarbetare återvinningscentral

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER Som medarbetare på våra återvinningscentraler är du en vikt... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?ARBETSUPPGIFTER
Som medarbetare på våra återvinningscentraler är du en viktig del i att få återvinningen att fungera i vårat samhälle och våra kunder ska ska alltid känna sig trygga med att vi tar hand om deras avfall på bästa möjliga sätt för miljön. Du kommer att hjälpa våra medborgare att sortera rätt samt se till att utveckla vår återvinning av avfall. Det är viktigt att ha ett öga för ordning och reda samt tycka om att möta människor. I arbetet ingår både att hjälpa vår kunder med att sortera avfallet rätt samt arbete med maskiner och containerhantering.

Tjänsten kommer att vara schemalagd vilket innebär att man är i tjänst vissa helger.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med slutförd gymnasieutbildning och ser det som gynnsamt om du tidigare arbetat med återvinning av avfall. För tjänsten behöver du ha B-körkort, har du även maskinförarbevis ser vi detta som meriterande.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med en god samarbetsförmåga och ett serviceinriktat förhållningssätt, eftersom du i din roll arbetar nära både kollegor, kunder och medborgare. Det är därför önskvärt att du är trygg i dig själv och trivs i en social roll.
För denna tjänst är det fördelaktigt om du har ett flexibelt förhållningssätt och kan anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt, så du kan hålla utsatta tidsramar. Du ska kunna uttrycka dig väl i skrift och tal på svenska.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre