Lediga jobb som Väg- och vattenbyggnadsingenjör i Avesta

Se lediga jobb som Väg- och vattenbyggnadsingenjör i Avesta. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Avesta som finns hos arbetsgivaren.

VA-ingenjör till Avesta Vatten och Avfall AB

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver flera vattenverk och avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av avfal... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!

Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd.

Avesta Vatten och Avfall AB är ett miljöföretag som ägs av Avesta kommun. Vi driver flera vattenverk och avloppsreningsverk, med tillhörande ledningsnät. Vi har också ansvaret för insamling av avfall under kommunalt ansvar. Avesta Vatten och Avfall är ett välskött bolag som står inför spännande utmaningar. Vi arbetar bland annat med att projektera för ett nytt reningsverk, stärka och säkra vattenförsörjningen, bygga ut fastighetsnära insamling, optimera återvinningsgraden av vårt avfall och arbetar med förnyelse av våra ledningsnät. Avesta Vatten och Avfall är en viktig del i Avesta kommuns framtida utveckling som en attraktiv etablerings- och bostadsort.

Nu söker vi en VA-ingenjör till en av våra arbetsgrupper på 12 personer med en bra mix av både nya och mer rutinerade medarbetare. Gruppen driver olika projekt inom verksamhetsområdets uppdrag och deltar som sakkunnig i andra projekt. Staben arbetar bland annat med olika förnyelseprojekt och arbeten som rör VA-verk och avfalls- och återvinningsfrågor

ARBETSUPPGIFTER
Som VA-ingenjör hos oss deltar du aktivt i arbetet med att erbjuda samhällsviktiga tjänster av hög kvalitet. Vatten och avlopp utgör en viktig del i vår infrastruktur. Du kommer att vara en aktiv part i arbetet med att planera, utför samt identifiera lösningar för effektiva och hållbara VA-anläggningar i Avesta kommun.

Du kommer vara ett stöd för VA-verkens driftgrupp i frågor inom både dricksvattenproduktion och avloppsvattenrening. Du kommer vidare arbeta med uppgifter som exempelvis bevakning, uppföljning av planer samt föreskrifter, egenkontrollprogram och miljörapportering.

Du kommer att genomföra driftrelaterade utredningar och även fungera som beställare av olika typer av utredningar. Det handlar om allt från renovering av avloppspumpstationer till större ombyggnationer av vatten- och avloppsreningsverk.

I mindre projekt kommer du att vara projektledare och i större projekt kommer du att delta i planering och projektering som vår specialist inom såväl dricksvattenproduktion som avloppsvattenrening. Arbetet som VA-ingenjör är omväxlande och du kommer att jobba med både praktiska och administrativa uppgifter.

Du kommer jobba nära övriga ingenjörer och VA-verkens driftgrupp.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har intresse och engagemang att tillsammans arbeta för en hållbar utveckling i Avesta kommun.

Du har högskoleutbildning som ingenjör eller en annan för tjänsten likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från VA-verksamhet inom antingen dricksvattenproduktion eller avloppsrening. Har du erfarenhet som ingenjör från andra branscher är du också välkommen att söka.

Vi vill att du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Du ska ha hög datorvana och gärna ha tidigare ha arbetat med driftövervakningssystem och andra IT-system. Om du har utbildad inom BAS-P/U eller projektledning är det meriterande.

Du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du trivs med att arbeta och samarbeta. Andra viktiga kvalitéer är att du är lyhörd, kommunicerar och löser utmaningar på ett konstruktivt sätt.

I den här tjänsten kommer slutkandidaten genomföra en säkerhetsprövning som innebär en bakgrundskontroll och en säkerhetsintervju.

Du är väl förtrogen med Office och sätter dig bekvämt in i nya IT-system. B-körkort krävs.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre