Lediga jobb som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare i Avesta

Se lediga jobb som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare i Avesta. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Avesta som finns hos arbetsgivaren.

Habiliteringshandledare till enheten Arbete och sysselsättning

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. Vi ska bli 25000 invånare och ha ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med? Socialtjänsten arbetar på olika sätt för att utveckla ... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. Vi ska bli 25000 invånare och ha ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

Socialtjänsten arbetar på olika sätt för att utveckla utrednings- och uppföljningsarbetet kring barn, familjer, ungdomar och vuxna. Vi söker nya metoder och utvecklar intern och extern samverkan för att på bästa sätt göra bra bedömningar och hitta verksamma lösningar på de behov vi möter.

Vi söker nu en handledare till vår nya enhet Arbete- och sysselsättning. Enheten består av daglig verksamhet LSS, sysselsättning enligt SoL samt arbetsmarknadsenheten. Genom olika insatser arbetar vi för att skapa en meningsfull vardag och sysselsättning för våra deltagare. Insatserna utformar vi med individen i fokus, utifrån hens önskemål och förutsättningar. Målet är att ge personen förutsättningarna som i förlängning kan leda till arbete och egen försörjning.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänstens övergripande uppgift är att handleda deltagare på externa företagsplaceringar som vi har inom kommunen, exempelvis inom dagligvaru- och detaljhandeln. Du kommer vägleda personerna i de dagliga arbetsuppgifterna och vara ett samordnande stöd ute i verksamheterna. Arbetet innebär daglig kontakt, coachning och uppföljning men även att fungera som kontaktperson gentemot de företag som vi har uppdrag hos.

Tjänstens arbetstider är måndag till fredag 0730-1600.

KVALIFIKATIONER
Du har en för arbetet relevant utbildning såsom omvårdnadsprogrammet, barn- och fritid eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Erfarenhet av arbete med personer med funktionsvariation är ett krav. Kunskap och erfarenhet av AKK är meriterande.
Arbetet innebär mycket kontakt med många olika typer människor med olika behov och sätt att ta till sig information. Du är lugn, har förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och har ett naturligt sätt att anpassa budskap till mottagaren. Du har ett tydligt och positivt förhållningssätt som bidrar till att deltagarna på våra arbetsställen blir motiverade till uppgiften.

För att arbetet ute på våra företagsplatser ska bli så bra som möjligt söker vi någon som både kan fungera som stöd till deltagarna och även kan samordna arbetsuppgifterna. Du är strukturerad och har en god förmåga av att kunna anpassa uppgifter och leda om arbetet efter ändrade omständigheter.

Då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att kommunicera med olika parter samt att arbeta med dokumentation krävs goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Grundläggande datakunskaper för att kunna dokumentera och föra mailkonversationer är också ett krav.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Handledare projekt Framtidsmottagning

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid - vill du vara med? Inriktningen för arbetsmarknadsenheten är att genom kvalitativ och professionell coachning och vägledning kombinerat med meningsfulla insatser och aktiviteter säkerställa att individer kommer vidar... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid - vill du vara med?

Inriktningen för arbetsmarknadsenheten är att genom kvalitativ och professionell coachning och vägledning kombinerat med meningsfulla insatser och aktiviteter säkerställa att individer kommer vidare till arbete eller studier.

Arbetsmarknadsenhetens verksamheter syftar till att stötta och hjälpa personer som står utanför arbetsmarknaden att bli anställningsbara i framtiden. Vi arbetar i ett nära prestigelöst samarbete med andra parter, aktörer och myndigheter för att skapa och utveckla goda arbets- och studieförberedande verksamheter.

Framtidsmottagning är en del av arbetsmarknadsenheten som fokuserar på att tänka nytt för att minska tiden personen uppbär försörjningsstöd utan aktivitet. Projektet går ut på att sänka kommunens kostnader genom att jobba förebyggande med tidiga insatser för att skapa en snabbare väg in med en mer pricksäker matchning till rätt insats.


ARBETSUPPGIFTER
Din uppgift är att handleda personer till studier eller arbete, arbeta med stegförflyttning mot arbete, praktik eller studier, hålla i aktiviteter både enskilt och i grupp, göra studiebesök på arbetsplatser, finnas som stöd till deltagare som är ute på praktik och arbeta med varje deltagares individuella plan.
Du arbetar efter arbetsmarknadsenhetens arbetsmetoder och har ansvar för uppföljning och dokumentation.

Som handledare kommer du att handleda våra deltagare utifrån ett lösningsfokuserat- och motiverande arbetssätt. En stor del i uppdraget innebär att följa individer hela vägen mot uppsatta mål. Arbetet består av att samordna stöd i samverkan med bland annat försörjningsstödsenheten (internt) och externa parter. Du kommer att upprätta individuella genomförandeplaner och hjälpa till med att skapa personligt utvecklande aktiviteter utifrån deltagarnas önskemål och behov. I samverkan med arbetsmarknadssamordnare hittar ni en lämplig aktivitet för deltagarna.

Du kommer ingå i en projektgrupp där man tillsammans skapar nya arbetssätt och metoder. Arbetet i gruppen innebär att du regelbundet träffar projektgruppen. Vi utvecklar hela tiden vår arbetsplats och vårt arbetssätt för att kunna möta de behov som uppkommer.


KVALIFIKATIONER
Du har en godkänd gymnasial utbildning, gärna inom socialt- eller pedagogiskt arbete eller annan utbildning arbetsgivaren finner likvärdig. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från socialt arbete. Utbildning och erfarenhet av lösningsfokuserat och motiverande arbetssätt är meriterande.
I den här tjänsten behöver du ha kunskap om hur politiskt styrda organisationer och våra välfärdssystem fungerar. Det är en stor fördel om du är van att arbeta i samverkan och har ett brett kontaktnät inom offentliga verksamheter och det lokala näringslivet.

Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med människor både i grupp och individuellt. Du är tydlig, lugn och trygg i dig själv och har en förmåga att sätta dig in i andra människors situation, utan att ta över dennes känslor. I den här rollen behöver du ha en god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och utifrån det anpassa ditt sätt att kommunicera beroende på den du möter.
Då det i tjänsten ingår att, tillsammans med deltagare, vara ute på olika aktiviteter krävs att du har en god fysik.

Du är en person som tar eget ansvar och har förmåga att föra arbetet framåt samtidigt som du är lyhörd och har god samarbetsförmåga. Vi förutsätter att du i mötet med såväl deltagare som medarbetare har ett gott bemötande och värdesätter olikheter samt förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.

Då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att samverka och kommunicera med olika parter och aktörer krävs goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift. Kan du andra språk är detta meriterande. I tjänsten ingår dokumentation, därför behövs grundläggande IT-kunskaper för att hantera de program och system som vi använder i vardagen.

Du kommer att köra bil i tjänsten. B-körkort för bil med manuell växellåda är krav.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre