Lediga jobb som Förvaltningsekonom i Avesta

Se lediga jobb som Förvaltningsekonom i Avesta. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Avesta som finns hos arbetsgivaren.

Förvaltningsekonom

Ansök    Jun 28    Avesta kommun    Förvaltningsekonom
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Bildningsförvaltningen är Avesta kommuns största förvaltning med bred verksamhet. Allt från mer traditionella bildningsfrågor till integration, måltid, kultur och fritid ryms inom förvaltningen. Vi... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Bildningsförvaltningen är Avesta kommuns största förvaltning med bred verksamhet. Allt från mer traditionella bildningsfrågor till integration, måltid, kultur och fritid ryms inom förvaltningen. Vi har drygt 900 anställda och en budget som omsluter ca 730 milj. kr. Vi söker en förvaltningsekonom som arbetar strategiskt över hela bildningsförvaltningen och operativt med delar av den.

Tjänsten som förvaltningsekonom är en stabsfunktion och du kommer arbeta i en miljö där det strategiska förhållningssättet är i fokus. Du kommer att arbeta i nära samarbete med förvaltningschefen och tillsammans med förvaltningens andra ekonom. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna och varandra.

ARBETSUPPGIFTER
Som förvaltningsekonom samordnar du det ekonomiska arbetet på förvaltningen. Du har huvudansvaret för att de ekonomiska processerna inom bildningsförvaltningen fungerar, med bland annat budgetprocess, budgetuppföljning och bokslut. Rollen innebär att du är ett strategiskt stöd till politisk- och tjänstepersonsledning på bildningsförvaltningen. Du gör kvalificerade ekonomiska analyser och utredningar och presenterar dem på ett sätt som passar målgruppen. Exempelvis återrapporterar du till förvaltningens ledningsgrupp och bildningsstyrelsen kontinuerligt. Vi känner oss därför säkra på att du är duktig på att förklara ekonomiska sammanhang, även för de som inte är ekonomer.

Du planerar och lägger fram förslag på en långsiktig ekonomisk plan, samt följer upp verksamheten mot denna. Du får också möjlighet att planera och lägga förslag på upplägg inför ekonomiplaneringsdagar. Redovisningshantering och att leda arbetet med mål och indikatorer inom förvaltningen ingår också i arbetet. Vi utgår från att du har kunskap om hur man planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, samt att du har ett eget driv.

I tjänsten ingår också att ge stöd och service till bildningsförvaltningens verksamhetsansvariga avseende ekonomifrågor, till exempel löpande statistik och kalkyleringar, samt ekonomisk granskning av verksamheterna. Du kommer också att arbeta operativt med ekonomifrågor på förvaltningen, bland annat med månadsvisa avstämningar med rektorer och enhetschefer och att stödja dessa i bedömningen av den ekonomiska prognosen för enheten. Vi vet att du trivs när du får arbeta med både människor och siffror. Vi tror att du är hjälpsam av naturen och anstränger dig för att leverera lösningar. Du kan också argumentera för att följa lagstiftning och god redovisningssed.

Du ingår i förvaltningsledningsgrupp och även Komek (Kommunekonomernas samverkansgrupp) som träffas en gång per månad. Du kommer också ha ett ansvar för att omvärldsbevaka området och vi tror att du både är vetgirig och strukturerad i ditt angreppssätt.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har civilekonomexamen eller annan relevant högskoleexamen inom ekonomi, det är meriterande om du har en masterexamen. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom ekonomiområdet och du känner dig trygg med att arbeta i ekonomisystem och IT-baserade kalkyleringsprogram. Har du tidigare arbetat med ekonomistyrning eller ekonomi i offentlig förvaltning är det ett plus. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och du anpassar ditt sätt att förklara till målgruppen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att lyckas i rollen som förvaltningsekonom ser vi det som viktigt att du är strategisk och har en helhetssyn. I ditt arbetssätt är du strukturerad och självgående, men är också serviceinriktad med vilja och förmåga att leverera.

Eftersom du kommer ha ett nära samarbete med förvaltningschefen så är det viktigt att du har lätt att både lyssna och kommunicera, samt förmåga att skapa en förtroendefull relation. Hög integritet är också viktigt i rollen.

Som förvaltningens ekonomiska expert har du både numerisk analytisk förmåga och tillämpar affärsmässiga principer. Vi förutsätter att du tycker att kvalitet är viktigt och att du sporras av att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra våra arbetsprocesser.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Ekonom till omsorgsförvaltningen

Ansök    Jun 20    Avesta kommun    Förvaltningsekonom
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Omsorgsförvaltningen arbetar efter värdegrunden att alla människor vi m... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Omsorgsförvaltningen arbetar efter värdegrunden att alla människor vi möter har samma värde och är unika. Inom förvaltningen finns IFO, LSS-verksamhet, socialpsykiatri, hälso- och sjukvård, hemtjänst och särskilda boenden. Här arbetar ca 800 medarbetare för vår målgrupp.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete med stort eget ansvar. Men här finns också alltid stöttning av kollegor och en gemensam utgångspunkt. I förvaltningsledningen trivs vi väldigt bra tillsammans och det återspeglas ofta i vårt dagliga arbete. Visst vill du bli en del av vårt team? Ta chansen och ansök nu!

ARBETSUPPGIFTER
Du arbetar med ekonomifrågor på såväl strategisk som operativ nivå. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för omsorgsförvaltning, men även kommunens övergripande samverkansgrupp för ekonomer och kommunens lokala upphandlingsgrupp.

Tillsammans med förvaltningsekonomen, som också är din närmaste kollega, har du huvudansvar för den ekonomiska hanteringen i omsorgsförvaltningen. Tillsammans arbetar ni med budgetprocess, budgetuppföljning och bokslut. Du har ett särskilt ansvar för budgetuppföljning för vård och omsorg medan din kollega ansvarar för socialtjänsten och LSS.

På uppdrag av förvaltningschef och resultatenhetschef genomför du kvalificerade ekonomiska analyser och utredningar. Du ger stöd och service till organisationens verksamhetsansvariga avseende ekonomifrågor som exempelvis löpande statistik och kalkylering. I tjänsten ingår också att sköta omsorgsförvaltningens bokföring samt direktupphandlingar.

Du arbetar med budgeteringsmodell för brukartimmen. Du kommer också att samverka med controller för bemanningsekonomi.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som har en slutförd högskoleutbildning inom ekonomi. Du behöver ha goda Excelkunskaper, erfarenhet av att arbeta i ekonomisystem och framförallt lätt för att ta dig an nya program och system - digitala lösningar är naturligt för dig. Det är en klar fördel om du har praktisk erfarenhet, av för tjänsten relevant, ekonomiarbete och om du tidigare arbetat i en politiskt styrd organisation.

Då arbetsuppgifterna är mångsidiga behöver du ha en god förmåga att strukturera och organisera arbetet så att leverans sker med god kvalitet i rätt tid. Din analytiska förmåga bidrar till att ekonomifrågorna kan betraktas utifrån ett helhetsperspektiv.

Att vara serviceinriktad med ett professionellt bemötande är en självklarhet för dig. Då tjänsten är en tydlig stödfunktion är det av största vikt att du har goda kunskaper i det svenska språket, samt att du är tydlig i din kommunikation och anpassar budskapet utifrån olika mottagares behov. Du behöver helt enkelt ha förmåga att omvandla ekonomiska resonemang till ett tydligt språk som också icke-ekonomer kan ta till sig. För att trivas i den här tjänsten behöver du ha en fallenhet för att jobba med både människor och siffror.

ÖVRIGT
Under ansökningsperioden finns Carina Johansson tillgänglig för att svara på eventuella frågor via telefon under vecka 26, därefter via mejl.

Vi månar om våra anställda. Du har friskvårdstimme och friskvårdspeng, tillgång till personalgym, fria bad i kommunens badhus samt många andra fria friskvårdsaktiviteter som kommunen anordnar kontinuerligt. Om du har vilja och driv så uppmuntrar vi karriärvägar inom kommunen.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Ekonom till Teknisk Service i Avesta kommun

Ansök    Maj 6    Avesta kommun    Förvaltningsekonom
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Vi är just nu på en spännande utvecklingsresa, där du som ekonom får mö... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Vi är just nu på en spännande utvecklingsresa, där du som ekonom får möjligheten att bygga på dina erfarenheter inom exploateringsredovisning. Vill du utvecklas i rollen som ekonom och växa med oss så står vi för förutsättningarna!

Med en planerad pensionsavgång i höst och en ny mark- och exploateringsenhet söker vi nu en ekonom till vår arbetsgrupp, som likt oss, är en lagspelare och förstår värdet av att arbeta tillsammans. Vill du bli en del av vårt team där vi lever och andas Jaget - Laget - Uppdraget, kan det här vara en tjänst för dig!

Bli en del av oss på Teknisk Service! Vi ansvarar för drift och underhåll av gator, vägar och parker som ägs av Avesta kommun och det kommunägda fastighetsbolaget Gamla Byn AB. Vi ansvarar också för lokalvård i alla lokaler som kommunen bedriver verksamhet i. Teknisk service sköter även Avesta Visentpark, ett av kommunens stora besöksmål.

ARBETSUPPGIFTER
Som ekonom på Teknisk service och kommande Mark- och exploateringsenhet har du huvudansvaret för att de ekonomiska processerna fungerar. Du arbetar då bland annat med budgetprocess, budgetuppföljning och bokslut. Du kommer ha ett nära samarbete tillsammans med övriga ekonomer samt redovisningsenhet i kommunen och med dem har du ett delat ansvar i frågor kopplade till ekonomiprocesser inom mark- och exploateringsområdet.

Du kommer vara ett strategiskt stöd inom ekonomi på Teknisk service, men också till vår nya mark- och exploateringsenhet där du kommer få vara med och forma de ekonomiska processerna. Detta inkluderar därför ett ansvar för omvärldsbevakning inom ditt specialistområde, så att du ska kunna fortsätta utveckla det som redan finns men även skapa nya strukturer. Du har stora kontaktytor i din roll, allt från kontakt med chefer och produktionsledare till att ingå i Kommunekonomernas samverkansgrupp som träffas en gång per månad.

Som ekonom hos oss kommer du att arbeta operativt med ekonomifrågor och ge stöd till verksamhetsansvariga. Det kan vara frågor som berör bland annat löpande statistik och kalkyleringar samt ekonomisk granskning av verksamheterna. I rollen har du månadsvisa avstämningar med Resultatenhetschef, enhetschef och produktionsledare, för att stödja i bedömningen av den ekonomiska prognosen för enheten. Du planerar och lägger fram förslag på en långsiktig ekonomisk plan samt följer upp verksamheten mot denna. I rollen ingår även arbete med statistik och utdatabehandling.

KVALIFIKATIONER
Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser och söker dig som är utvecklingsinriktad, med ett intresse för att effektivisera och kvalitetssäkra våra arbetsprocesser. Du har god förståelse för numeriska underlag och dess betydelse, med en förmåga att kunna förklara och förtydliga dessa för de du samarbetar med oberoende av kunskapsnivå. Ditt affärsmässiga perspektiv bidrar även till din helhetssyn, där du ser besluts långsiktiga- samt kortsiktiga betydelse för verksamheten och anpassar dina planer till detta.

Som person är du noggrann och lägger stor vikt vid att uppnå kvalitét i dina arbetsuppgifter samt tar ansvar för det du tar dig för. Du arbetar bra med andra då du har ett lyhört förhållningssätt och är tillmötesgående i ditt bemötande.

Vi söker dig med en relevant akademisk utbildning inom ekonomiområdet, som exempelvis företagsekonomi eller civilekonom. Du behöver praktisk erfarenhet av att arbeta i större ekonomisystem och Excel, då du kommer hantera stora datamängder i tjänsten.

Meriterande för tjänsten:
Kunskap om projektekonomi
Kunskap om exploateringsredovisning
Erfarenhet av att arbeta med ekonomi i offentlig förvaltning
Kunskap om moms, försäkringar och avtal

ÖVRIGT
För information: I denna rekrytering samarbetar Avesta Kommun med Randstad Finance. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Fredrik Patcha, [email protected] 070-368 18 82 om du har frågor

2022-06-01 är sista dag för ansökan. Intervjuer kommer att påbörjas under annonseringstiden.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Ekonom till omsorgsförvaltningen

Ansök    Jun 24    Avesta kommun    Förvaltningsekonom
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Omsorgsförvaltningen ansvarar för äldreomsorg, hemsjukvård, individ och familje... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Omsorgsförvaltningen ansvarar för äldreomsorg, hemsjukvård, individ och familjeomsorg samt omsorg om funktionshindrade. Vi har närmare 800 anställda och en budget som omsluter ca 550 milj. kr. Vi är bra på att driva utvecklingsfrågor och ligger i framkant inom fler områden. Tjänsten som ekonom är en stabsfunktion. Som ekonom ingår du i förvaltningens ledningsgrupp och arbetar i en miljö där det strategiska förhållningssättet är i fokus.

ARBETSUPPGIFTER
Du arbetar med ekonomifrågor på såväl strategisk som operativ nivå. Tillsammans med förvaltningsekonomen, som också är din närmaste kollega, har du huvudansvar för den ekonomiska hanteringen i omsorgsförvaltningen. Tillsammans arbetar ni med budgetprocess, budgetuppföljning och bokslut. Du har ett särskilt ansvar för budgetuppföljning för vård och omsorg medan din kollega ansvarar för socialtjänsten och LSS.

På uppdrag av förvaltningschef och resultatenhetschef genomför du kvalificerade ekonomiska analyser och utredningar. Du ger stöd och service till organisationens verksamhetsansvariga avseende ekonomifrågor som exempelvis löpande statistik och kalkylering. I tjänsten ingår också att sköta omsorgsförvaltningens bokföring.

Ett arbete som står inför dörren, som du kommer att få driva, är att ta fram en ny budgeteringsmodell för brukartimmen. Du kommer också att ingå i en projektgrupp för bemanningsekonomi.

Var med och gör skillnad!

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som har en slutförd högskoleutbildning inom ekonomi. Du behöver ha goda Excelkunskaper, erfarenhet av att arbeta i ekonomisystem och framförallt lätt för att ta dig an nya program och system - digitala lösningar är naturligt för dig. Det är en klar fördel om du har praktisk erfarenhet, av för tjänsten relevant, ekonomiarbete och om du tidigare arbetat i en politiskt styrd organisation.

Då arbetsuppgifterna är mångsidiga behöver du ha en god förmåga att strukturera och organisera arbetet så att leverans sker med god kvalitet i rätt tid. Din analytiska förmåga bidrar till att ekonomifrågorna kan betraktas utifrån ett helhetsperspektiv.

Att vara serviceinriktad med ett professionellt bemötande är en självklarhet för dig. Då tjänsten är en tydlig stödfunktion är det av största vikt att du är tydlig i din kommunikation och anpassar budskapet utifrån olika mottagares behov. Du behöver helt enkelt ha förmåga att omvandla ekonomiska resonemang till ett tydligt språk som också icke-ekonomer kan ta till sig. För att trivas i den här tjänsten behöver du ha en fallenhet för att jobba med både människor och siffror.

ÖVRIGT
Under ansökningsperioden finns Carina Johansson tillgänglig för att svara på eventuella frågor vecka 27 och 32.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Förvaltningsekonom

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? Bildningsförv... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Bildningsförvaltningen är Avesta kommuns största förvaltning med bred verksamhet. Allt från mer traditionella bildningsfrågor till integration, kultur, fritid och arbetsmarknadsenhet ryms inom förvaltningen. Vi har drygt 900 anställda och en budget som omsluter ca 550 milj. kr. Vi söker en förvaltningsekonom som arbetar strategiskt över hela bildningsförvaltningen och operativt med delar av den.

Tjänsten som förvaltningsekonom är en stabsfunktion och du kommer arbeta i en miljö där det strategiska förhållningssättet är i fokus. Du kommer att arbeta i nära samarbete med förvaltningschefen och tillsammans med förvaltningens ekonomer. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna, varandra och tillsammans är vi Avesta kommun. Vi bygger Avestas framtid – Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
Som förvaltningsekonom samordnar du det ekonomiska arbetet på förvaltningen. Du har huvudansvaret för att de ekonomiska processerna inom bildningsförvaltningen fungerar, med bland annat budgetprocess, budgetuppföljning och bokslut. Rollen innebär att du är ett strategiskt stöd till politik- och tjänstemannaledning på bildningsförvaltningen. Du gör kvalificerade ekonomiska analyser och utredningar och presenterar dem på ett sätt som passar målgruppen. Exempelvis återrapporterar du till förvaltningens ledningsgrupp och bildningsstyrelsen kontinuerligt. Vi känner oss därför säkra på att du är duktig på att förklara ekonomiska sammanhang, även för de som inte är ekonomer.

Du planerar och lägger fram förslag på en långsiktig ekonomisk plan, samt följer upp verksamheten mot denna. Du får också möjlighet att planera och lägga förslag på upplägg inför ekonomiplaneringsdagar. Redovisningshantering och att leda arbetet med mål och indikatorer inom förvaltningen ingår också i arbetet. Vi utgår från att du har kunskap om hur man planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, samt att du har ett eget driv.

I tjänsten ingår också att ge stöd och service till bildningsförvaltningens verksamhetsansvariga avseende ekonomifrågor, till exempel löpande statistik och kalkyleringar, samt ekonomisk granskning av verksamheterna. Du kommer också att arbeta operativt med ekonomifrågor på förvaltningen, bland annat med månadsvisa avstämningar med rektorer och enhetschefer och att stödja dessa i bedömningen av den ekonomiska prognosen för enheten. Vi vet att du trivs när du får arbeta med både människor och siffror. Vi tror att du är hjälpsam av naturen och anstränger dig för att leverera lösningar. Du kan också argumentera för att följa lagstiftning och god redovisningssed.

Du ingår i Komek (Kommunekonomernas samverkansgrupp) som träffas en gång per månad. Du kommer också ha ett ansvar för att omvärldsbevaka området och vi tror att du både är vetgirig och strukturerad i ditt angreppssätt.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning inom ekonomi. Du känner dig trygg med att arbeta i ekonomisystem och IT-baserade kalkyleringsprogram och har du tidigare arbetat med ekonomi i offentlig förvaltning är det ett plus. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och du anpassar ditt sätt att förklara till målgruppen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att lyckas i rollen som förvaltningsekonom ser vi det som viktigt att du är strategisk och har en helhetssyn. I ditt arbetssätt är du strukturerad och självgående, men är också serviceinriktad med vilja och förmåga att leverera.

Eftersom du kommer ha ett nära samarbete med förvaltningschefen så är det viktigt att du har lätt att både lyssna och kommunicera, samt förmåga att skapa en förtroendefull relation. Hög integritet är också viktigt i rollen.

Som förvaltningens ekonomiska expert har du både numerisk analytisk förmåga och tillämpar affärsmässiga principer. Vi förutsätter att du tycker att kvalitet är viktigt och att du sporras av att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra våra arbetsprocesser. Vi vill att du ser digitalisering, automatisering och robotisering som något spännande att ta tillvara på i arbetet med detta.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Förvaltningsekonom till Avesta kommun

Ansök    Feb 16    Avesta kommun    Förvaltningsekonom
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Bli en del av oss på Teknisk Service! Vi ansvarar för drift och underhå... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Bli en del av oss på Teknisk Service! Vi ansvarar för drift och underhåll av gator, vägar och parker som ägs av Avesta kommun och det kommunägda fastighetsbolaget Gamla Byn AB. Vi ansvarar också för lokalvård i alla lokaler som kommunen bedriver verksamhet i. Teknisk service sköter även Avesta Visentpark, ett av kommunens stora besöksmål.

Med en planerad pensionsavgång i höst söker vi nu en förvaltningsekonom till vår arbetsgrupp, som likt oss, är en lagspelare och förstår värdet av att arbeta tillsammans. Vi är just nu i en spännande utvecklingsresa, där vi ser nya möjligheter inom exploateringsredovisning. Vill du bli en del av vårt team där vi lever och andas Jaget - Laget - Uppdraget, kan det här vara en tjänst för dig!

ARBETSUPPGIFTER
Som förvaltningsekonom på Teknisk service har du huvudansvaret för att de ekonomiska processerna fungerar, då bland annat budgetprocess, budgetuppföljning och bokslut. Du kommer ha ett nära samarbete tillsammans med övriga ekonomer samt redovisningsenhet och ha ett delat ansvar i frågor kopplade till ekonomiprocesser inom mark- och exploateringsområdet.

Du kommer vara ett strategiskt stöd inom ekonomi till Teknisk Service och andra ansvarsroller inom den kommunaltekniska verksamheten. Detta inkluderar därför ett ansvar för omvärldsbevakning inom ditt specialistområde. Du ingår även i Kommunekonomernas samverkansgrupp som träffas en gång per månad.

Du kommer även arbeta operativt med ekonomifrågor på Teknisk Service, genom stöd och service till verksamhetsansvariga. Det kan vara frågor som berör bland annat löpande statistik och kalkyleringar samt ekonomisk granskning av verksamheterna. I rollen har du månadsvisa avstämningar med Resultatenhetschef, enhetschef och produktionsledare, för att stödja i bedömningen av den ekonomiska prognosen för enheten. Du planerar och lägger fram förslag på en långsiktig ekonomisk plan samt följer upp verksamheten mot denna. I rollen ingår även arbete med statistik och utdatabehandling.

KVALIFIKATIONER
Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser och söker dig som är utvecklingsinriktad, med ett intresse för att effektivisera och kvalitetssäkra våra arbetsprocesser. Du har god förståelse för numeriska underlag och dess betydelse, med en förmåga att kunna förklara och förtydliga dessa för de du samarbetar med oberoende av kunskapsnivå. Ditt affärsmässiga perspektiv bidrar även till din helhetssyn, där du ser besluts långsiktiga- samt kortsiktiga betydelse för verksamheten och anpassar dina handlingar till detta.

Som person är du noggrann och lägger stor vikt vid att uppnå kvalitét i dina arbetsuppgifter samt tar ansvar för det du tar dig för. Du arbetar bra med andra och är tillmötesgående i ditt bemötande. Du arbetar bra med andra och förhåller dig på ett sätt som är anpassat efter situation, med ett lyhört förhållningssätt.

Vi söker dig med en relevant akademisk utbildning inom ekonomiområdet, som exempelvis företagsekonomi eller civilekonom. Du behöver praktisk erfarenhet av att arbeta i ekonomisystem och andra IT-baserade kalkyleringsprogram, då du kommer hantera stora datamängder i tjänsten.

Meriterande för tjänsten:
• Kunskap om projektekonomi
• Kunskap om exploateringsredovisning
• Erfarenhet av att arbeta med ekonomi i offentlig förvaltning
• Kunskap om moms, försäkringar och avtal

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre