Lediga jobb som Säkerhetsarbete i Avesta

Se lediga jobb som Säkerhetsarbete i Avesta. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Avesta som finns hos arbetsgivaren.

Badpersonal

Ansök    Jun 10    Avesta kommun    Badvakt
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER I dina arbetsuppgifter ingår: Övervakning och säkerhet: Aktivt övervaka badområdet för att säkerställa att alla besökare följer säkerhetsföreskrifterna och agera snabbt vid even... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?ARBETSUPPGIFTER
I dina arbetsuppgifter ingår:
Övervakning och säkerhet: Aktivt övervaka badområdet för att säkerställa att alla besökare följer säkerhetsföreskrifterna och agera snabbt vid eventuella incidenter.

Livräddning: Vara redo att genomföra livräddningsåtgärder vid behov, inklusive första hjälpen och hjärt-lungräddning (HLR).

Rengöring och underhåll: Ansvara för den dagliga rengöringen av bassänger och omgivande områden.

Kundservice: Ge besökare information och assistans, besvara frågor samt hantera eventuella klagomål på ett professionellt och vänligt sätt.

Instruktörsarbete: Hålla i simskola och andra vattenaktiviteter för olika åldersgrupper.

Administration: Hantera bokningar, medlemskap och kassahantering i vår reception.

Teamarbete: Samarbeta med kollegor för att säkerställa en smidig drift av anläggningen och delta i regelbundna möten och utbildningar.

KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer
• gymnasieutbildning med relevant inriktning
• simlärarutbildning
• livräddarkompetens och D-HLR
• arbetsrelaterad erfarenhet av simhall är meriterande
Körkort är ett krav.

Personliga egenskaper
• du ska ha en mycket god samarbetsförmåga, vara positiv, utåtriktad och flexibel
• du ska kunna jobba självständigt och ha en god initiativförmåga
• du ska ha en mycket god känsla för service och tycka om att möta människor
• du stimuleras av högt tempo, livlig miljö och ha ett stort personligt engagemang.

Vi lägger stor värdering vid personlig lämplighet.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

1:e Stf Räddningschef - tillika chef för Räddningsavdelningen

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Fagersta, Hedemora och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar ca 40 heltidsanställda och ca 100 deltidsanställda, fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtlig personal i det förebyggande arbetet. Vi söker dig som förutom ställföreträdarskapet kommer att vara chef för räddningsavd... Visa mer
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Fagersta, Hedemora och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar ca 40 heltidsanställda och ca 100 deltidsanställda, fördelade på 6 brandstationer.
Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtlig personal i det förebyggande arbetet.
Vi söker dig som förutom ställföreträdarskapet kommer att vara chef för räddningsavdelningen. Till din hjälp finns bl.a. en organisation med insatsledare, styrkeledare och dagtidsgående personal.
Du kommer ingå i förbundets ledningsgrupp tillsammans med räddningschef, chef för skyddsavdelningen, administrativ chef och säkerhetsskyddschef.
Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 70 samt europaväg 16, pappers- och träindustrier. 12 st anläggningar är för närvarande klassade enligt LSO 2 kap 4 § och några är dessutom klassade som Sevesoanläggningar enligt både högre och lägre kravnivån.
Efter utbildning kommer du att ingå i beredskap som regional insatsledare (RIL) f n var 3:e vecka.
KVALIFIKATIONER
Avlagt brandingenjörsexamen enligt högskoleförordningen (1993:100) Har avlagt brandingenjörsexamen enligt högskoleförordningen (1993:100) och har genomgått MSB:s påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer.
Alternativt har examen från MSB:s tvååriga utbildning Skydd mot olyckor/brandman heltid, LK1 alt Räddningsledare A och LK2 alt. Räddningsledning B.
Du har goda ledaregenskaper
Du har lätt att samarbeta med olika personalkategorier
Du har god förmåga att arbeta självständigt mot bestämda mål
Du har intresse att leda utvecklingen av räddningstjänstens arbetsuppgifter.

LÖN
Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk vid ansökan.
För att din ansökan ska beaktas vill vi att du bifogar intyg och examensbevis.
Vid ev. succession inom förbundet söker vi andra tjänster. För mer information besök vår hemsida www.sdrf.nu Visa mindre

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund söker Brandman Heltid

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f n ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtligpersonal i det förebyggande arbetet. Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med... Visa mer
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f n ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtligpersonal i det förebyggande arbetet.
Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 69 och 70 samt europaväg 16, pappers- och träindustrier. Fem av industrierna är klassade som Sevesoanläggningar enligt den högre kravnivån. Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ingår i RäddningsRegion Bergslagen (RRB) och tillhörande ledningssamverkan.
Vi vill att du är:
• Utbildad vid MSB:s utbildning Skydd mot olyckor eller Brandman Heltid.
• Även sökande med annan kompetens/bakgrund kan komma att beaktas (dock skall du ha betyg samt förutsättningar att läsa SMO på distans parallellt med din anställning).
• Innehar körkort med lägst behörighet C, gärna CE.
• Har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.
• God förmåga att arbeta självständigt mot bestämda mål.
• God fysisk förmåga (vid nyanställning krävs exempelvis 5,6 km/h på rullbandet).
• Utbildningarna Räddningsledare A och Tillsyn A eller motsvarande är meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Om du inte uppfyller grundkraven kommer din ansökan inte att beaktas.


Som brandman i pooltjänst ingår du i ett skiftlag men kommer att ha en flexibel stationering inom hela förbundsområdet.
I tjänsten ingår att planera och genomföra bl.a. introduktionsutbildningar/preparand-utbildningar för nyanställda. Beroende av organisationens behov och din kompetens kan även driftområdesansvar eller funktionsområdesansvar vara aktuellt.
I driftområdes- och funktionsområdesansvar ingår bland annat:
• budgetansvar (endast driftområdesansvar)
• att arbeta förbundsövergripande och att samordna, initiera, leda och fördela arbetet inom drift-/funktionsområdet
• att kunna leda projekt
• att i förekommande fall samverka med externa organisationer/myndigheter i frågor kring drift-/funktionsområdet
• medverka i möten/forum internt och externt.


Parallellt med denna ansökan söker vi även ett länger vikariat på ca 1 år.
Intervjuer och tester till dessa tjänster kommer att ske i under vecka 35. Visa mindre

Energi- och klimatrådgivare

Ansök    Mar 27    Avesta kommun    Energirådgivare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas, Fagerstas och Norbergs miljö- och byggförvaltningar. Vid den gemensamma förvaltningen, med Avesta som värdkommun, arb... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas, Fagerstas och Norbergs miljö- och byggförvaltningar. Vid den gemensamma förvaltningen, med Avesta som värdkommun, arbetar ca 60 medarbetare. Energi- och klimatrådgivarens utgångspunkt och organisatoriska tillhörighet är V-dala i Avesta men uppdraget omfattar arbete i de fem samarbetskommunerna: Avesta, Norberg, Hedemora, Sala och Säter.

Vi söker en engagerad energi- och klimatrådgivare som vill vara med och bidra till att minska energianvändning och klimatpåverkan hos medborgare, företag och organisationer. Var med och gör skillnad!

ARBETSUPPGIFTER
Ditt uppdrag är att bidra till att effektivisera energianvändningen och klimatpåverkan hos privatpersoner, företag och organisationer. Du genomför även insatser som syftar till att öka medvetenheten om energieffektivisering samt öka kännedomen om att energi- och klimatrådgivning finns att tillgå. Du planerar och organiserar arbetet självständigt vilket innebär både frihet och ansvar.

I arbetsuppgifterna ingår att delta och leda projekt inom området. Du har som neutral part också en rådgivande roll. Du möter dina målgrupper genom personliga möten, telefon, mail och sociala medier. Du genomför även andra informations- och kommunikationsinsatser för att medvetandegöra och skapa förändring som energieffektiviserar och minska klimatpåverkan. Ett exempel kan vara att delta i evenemang i de fem olika kommunerna. Vid sådana tillfällen lastar du släpvagnen med utrustning för att på plats möta privatpersoner, företag och/eller organisationer. Det innebär att du både måste ha b-körkort och kunna köra med släpvagn i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med ett genuint intresse för och kunskap om energi- och klimatfrågor. Du har högskoleexamen inom energiområde eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig. Erfarenhet av rådgivning inom energieffektivisering är meriterande. Har du även erfarenhet av transportrådgivning och att leda projekt ser vi det som ett plus.

Som person är du kommunikativ och har förmåga på ett enkelt och begripligt sätt, både muntligt och skriftligt, förmedla kunskap till olika målgrupper. Du är trygg och professionell i din roll och har lätt för att etablera förtroendefulla relationer. Vi söker dig som har förmåga att organisera och driva arbetet och projekt för energieffektivisering från start till mål.

Du behöver självklart ha tillräckligt goda IT-kunskaper för att hantera system och digitala verktyg som används i vardagen. Du behöver också kunna använda dig av digitala plattformar och sociala medier för kommunikation med målgrupperna.

ÖVRIGT
Avesta är värdkommun, den kommun som kommer vara din arbetsgivare.
Avesta är en utvecklingskommun med framtidstro. Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också också mod och handlingskraft. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

//
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kontrollanläggningsingenjör - Bergslagen, Uppland och Roslagen

Ansök    Nov 3    Vattenfall AB    Byggnadskontrollant
Företagsbeskrivning Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt funge... Visa mer
Företagsbeskrivning
Vattenfall Services Nordic AB bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för energi- och elanläggningar. Vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur för att skapa en hållbar framtid där vi hittar nya innovationer som bidrar till ett fossilfritt samhälle. Vi jobbar med många olika kunder och leverantörer som innebär stora investeringar för energiomställningen. Med oss arbetar du i en samhällsviktig verksamhet och ser till allt fungerar.

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!


Jobbeskrivning
Vill du bli en viktig del av energiomställningen? Vattenfall Services är Sveriges ledande entreprenadbolag inom energi- och elkraftsområdet och vi utvecklar Sveriges energiinfrastruktur! Hos oss jobbar du i en framtidsbransch med stort fokus på en hållbar framtid. Vi behöver fler energihjältar och nu söker vi Kontrollanläggningsingenjör som vill vara med på resan mot ett fossilfritt liv! Är det du? Tillsammans gör vi skillnad, för hela samhället.


Nu söker vi förstärkning till våra teknikavdelningar runt om Bergslagen, Uppland samt Roslagen och rekryterar därför Kontrollanläggningsingenjörer! Vi söker dig som motiveras av att arbeta med komplexa frågor och trivs med en stabil och strukturerad arbetsmiljö som har goda utvecklingsmöjligheter, där du kan växa i din yrkesroll.


Vi har inom företaget ca 170 ingenjörer spridda i hela landet vilket ger tillgång till en mycket stor kompetensbas. Vi arbetar aktivt med interna utbildningar för att bredda och fördjupa kompetensen hos våra medarbetare. Hos oss får du möjlighet att arbeta med all förekommande kontrollutrustning, på alla spänningsnivåer, från 0,4kV till 400kV.


Din roll som Kontrollanläggningsingenjör
Exempel på förkommande arbetsuppgifter för rollen:
Underhållsprovning av reläskydd
Idrifttagning, konfigurering och provning av kontrollanläggningar
Felsökning och reläomställningar
Arbete med fjärrkontroller och övrig stationsutrustning.
Mindre konstruktionsanpassningar i samband med idrifttagningar.Kravspecifikation
Dina kvalifikationer som Kontrollanläggningsingenjör
Vårt arbetssätt präglas av frihet under ansvar och som person drivs du därför av att ta dig an utmaningar, lösa problem och nå uppsatta mål. Eftersom du kommer ha kontakt med både interna och externa kontakter söker vi dig som är serviceorienterad och tycker om att arbeta både på egen hand och i nära samarbete med kollegor. Säkerheten är alltid i fokus då vi arbetar i potentiellt farliga miljöer.


Vi vet att du kommer utvecklas tillsammans med oss men vi önskar att du redan har:
En eftergymnasial elkraftsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom elkraft
Minst två års arbetslivserfarenhet som kontrollanläggningsingenjör
Kunskap om elkraftanläggningar, särskilt meriterande är om du arbetat med kontrollanläggningar inom 130-400 kV.
Kunskap om reläskydd och reläskyddskonfigurering
God datorvana
B-körkort är ett krav
Flytande svenska i tal och skrift är ett krav. Goda kunskaper i engelska är meriterande.

Resor i tjänsten kan förkomma som en del av ditt arbete, oftast över dagen men resor med övernattning förekommer i mindre omfattning.


Ytterligare information
Vi erbjuder
Efter flera decennier i energibranschen vet vi att våra medarbetare är vår viktigaste och mest värdefulla tillgång. Därför erbjuder vi dig en varierande arbetsvardag med stora möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling. Vi är en stor och trygg arbetsgivare som ändå känns familjär där medarbetarnas säkerhet, välmående och samarbete är viktiga delar av vår företagskultur!


Hos Vattenfall Services kan du göra skillnad och tillsammans tar vi ansvar för en hållbar energiomställning, tillsammans ger vi kraft åt ett fossilfritt liv.


Placeringsort
Orter runt om Bergslagen, Uppland och Roslagen. Vänligen ange placeringsort i din ansökan, hemstationering kan tillämpas.


Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta ansvarig rekryterande chef Mikael Borg, 070-695 59 64. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Johanna Sperling, 070-307 84 82.


Fackliga representanter för denna tjänst är Gunilla Eriksson Unionen, Massimo Bresnik SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00


Känns detta som ett jobb för dig? Du är varmt välkommen med din ansökan senast den 30 november 2023!


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Är du nyfiken på dina framtida kollegor? Läs mer här:?Dina kollegor - Vattenfall SE?


Nyfiken på att följa vår vardag? Följs oss på sociala medier!
Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB
Instagram – Vattenfallservices Visa mindre

Brandman Sommarvikarie till Södra Dalarna

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f n ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtligpersonal i det förebyggande arbetet. Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med... Visa mer
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f n ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtligpersonal i det förebyggande arbetet.
Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 69 och 70 samt europaväg 16, pappers- och träindustrier. Fem av industrierna är klassade som Sevesoanläggningar enligt den högre kravnivån. Södra Dalarnas
Räddningstjänstförbund ingår i Räddnings Region Bergslagen (RRB) och tillhörande ledningssamverkan.
Vi söker dig med följande kvalifikationer:
Starkt meriterande är att vara examinerad, eller minst 2 terminer, från MSB:s utbildning Skydd mot olyckor eller Brandman Heltid.
Lägst utbildning Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap eller äldre liknande utbildning samt dokumenterad mångårig erfarenhet som deltidsbrandman
Innehar körkort med lägst behörighet B, gärna C eller CE.
Har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.
God fysisk förmåga. (vid nyanställning kravs bla 5,6 km/h på rullbandet).
God förmåga att arbeta självständigt mot bestämda mål.
Utbildning Tillsyn A eller motsvarande är meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om du inte uppfyller grundkraven kommer din ansökan inte att beaktas.


Som sommarvikarierande brandman ingår du i ett skiftlag men kommer att ha en flexibel stationering inom hela förbundsområdet. Särskilda bestämmelser för flexibel arbetstid och anställning i personalpool enligt bilaga D till AB gäller.


I tjänsten ingår bland annat att deltaga i utryckningstjänst men även att planera och genomföra utbildningar både externt och internt.


I din roll som vikarierande heltidsbrandman ser vi gärna att du har ett stort intresse att lära och lära ut. Du skall ha lätt att hantera nya människor och grupper. Vi förväntar oss att du själv tar stort ansvar för att ständigt söka möjligheter till att utvecklas i ditt yrke.


Rekrytering kommer att ske löpande. Visa mindre

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund söker Styrkeledare Heltid

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f n ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtligpersonal i det förebyggande arbetet. Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med... Visa mer
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f n ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtligpersonal i det förebyggande arbetet.
Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 69 och 70 samt europaväg 16, pappers- och träindustrier. Fem av industrierna är klassade som Sevesoanläggningar enligt den högre kravnivån. Södra Dalarnas
Räddningstjänstförbund ingår i Räddnings Region Bergslagen (RRB) och tillhörande ledningssamverkan.


Som Styrkeledare ingår du som fast medlem i ett skiftlag. Du kommer arbeta som första linjens chef och det är ditt ansvar att planera, leda och fördela arbetet både på skadeplats och vid stationstjänst.
Dina kvalifikationer
Examinerad från MSB:s utbildning Skydd mot olyckor eller Brandman Heltid.
Examinerad från MSB:s utbildning ledningskurs Styrkeledare eller liknande äldre utbildning som ger ett räddningsledaransvar.
Innehar körkort med C, gärna CE.
Har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.
God fysisk förmåga (vid nyanställning krävs exempelvis 5,6 km/h på rullbandet).
God förmåga att arbeta självständigt mot bestämda mål.
Utbildning Tillsyn A eller motsvarande är meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om du inte uppfyller grundkraven kommer din ansökan inte att beaktas.


Beroende av organisationens behov och din kompetens kan även driftområdesansvar eller funktionsområdesansvar vara aktuellt. I driftområdes- och funktionsområdesansvar ingår bland annat:
budgetansvar (endast driftområdesansvar)
att arbeta förbundsövergripande och att samordna, initiera, leda och fördela arbetet inom drift-/funktionsområdet
att kunna leda projekt
att i förekommande fall samverka med externa organisationer/myndigheter
att i förekommande fall samverka med externa organisationer/myndigheter i frågor kring drift-/funktionsområdet
medverka i möten/forum internt och externt Visa mindre

Väktare till Avesta - Behovsanställning

Ansök    Apr 14    Securitas AB    Väktare
Företagsbeskrivning I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden. Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsg... Visa mer
Företagsbeskrivning
I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.
Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.
Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. Som väktare kan du jobba både inom- och utomhus, natt eller dag och du arbetar i skift.
Som väktare på ett stationärt bevakningsuppdrag är din främsta uppgift att leverera trygghet till någon av våra kunder genom att vara uppmärksam och se till att allt är i sin ordning. Ofta arbetar du vid entrén och kontrollerar de som passerar in och ut, men du kan även utföra rondering eller vara den som sköter företagets telefonväxel efter kontorstid. Som väktare kan du jobba både inom- och utomhus, natt eller dag.
Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig från olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.
Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Övrig information
Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!
Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected].
Tjänsten är en behovsanställning med tillträde enligt överenskommelse.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Visa mindre

Väktare till Avesta Sommaren 2023

Ansök    Apr 14    Securitas AB    Väktare
Företagsbeskrivning I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden. Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsg... Visa mer
Företagsbeskrivning
I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.
Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.
Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. Som väktare kan du jobba både inom- och utomhus, natt eller dag och du arbetar i skift.
Som väktare på ett stationärt bevakningsuppdrag är din främsta uppgift att leverera trygghet till någon av våra kunder genom att vara uppmärksam och se till att allt är i sin ordning. Ofta arbetar du vid entrén och kontrollerar de som passerar in och ut, men du kan även utföra rondering eller vara den som sköter företagets telefonväxel efter kontorstid. Som väktare kan du jobba både inom- och utomhus, natt eller dag.
Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig från olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.
Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Övrig information
Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!
Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected].
Tjänsten är ett sommarvikariat på behov där du förväntas att arbeta när ordinarie personal har semester. Vikariatet sträcker sig mellan 19/6-20/8, men anställningen kan med fördel påbörjas tidigare för att hinna med lära.
Ev. väktarutbildning (om denna inte finns sedan tidigare) måste kunna genomföras under maj el. början på juni och är på totalt 9 dagar. Det utgår ingen lön under utbildningen men Securitas står för mat, logi och resor (om utbildningen sker på annan ort).
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Visa mindre

Arbetsmiljöingenjörer till Outokumpu

Går du i gång på frågor inom arbetsmiljö, säkerhet och hälsa samt vill arbeta hos ett innovativt och världsledande bolag som alltid sätter säkerheten först? Sök då den varierande och viktiga tjänsten som Arbetsmiljöingenjör hos Outokumpu i Avesta! Om Outokumpu Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål och strävar efter att vara den bästa värdeskaparen inom rostfritt stål genom kundorientering och effektivitet. Grunden för verksamheten är förmågan att ... Visa mer
Går du i gång på frågor inom arbetsmiljö, säkerhet och hälsa samt vill arbeta hos ett innovativt och världsledande bolag som alltid sätter säkerheten först? Sök då den varierande och viktiga tjänsten som Arbetsmiljöingenjör hos Outokumpu i Avesta!
Om Outokumpu
Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål och strävar efter att vara den bästa värdeskaparen inom rostfritt stål genom kundorientering och effektivitet. Grunden för verksamheten är förmågan att skräddarsy rostfritt stål till vilken form som helst och för nästan alla ändamål. Rostfritt stål är hållbart och designat för att hålla för evigt.
Outokumpu har cirka 9 000 anställda och verksamhet i 30 länder med huvudkontor i Helsingfors.
I Avesta arbetar cirka 750 antal medarbetare.

Om tjänsten:
På Outokumpu i Avesta har säkerhet den högsta prioriteten och de behöver nu förstärka sitt EHSE-team med ytterligare två kompetenta arbetsmiljöingenjörer. I rollen som Arbetsmiljöingenjör arbetar du övergripande med alla säkerhets- och arbetsmiljörelaterade frågor både operativt och strategiskt. Genom att tekniskt och kommunikativt jobba med skydds- och säkerhetsfrågor nära verksamheten är du en nyckelperson för att skapa en säker, hälsosam och hållbar arbetsplats för alla medarbetare med en nollvision för olyckor.
Exempel på arbetsuppgifter som ingår i tjänsten:
utveckla, implementera och förbättra arbetsmiljön samt säkerställa kort- och långsiktig strategi inom arbetsmiljö
upprätta och leda utbildningar inom arbetsmiljö och säkerhet samt säkerställa att medarbetare inom Outokumpu i Avesta är medvetna om gällande villkor inom arbetsmiljö och säkerhet
planera, genomföra, leda och följa upp initiativ inom ledningssystemet för arbetsmiljö och säkerhet
omvärldsbevaka arbetsmiljöområdet och implementera nya lagar och krav
leda eller delta vid utredningar av allvarligare händelser inom arbetsmiljö och säkerhet
delta i interna och externa forum inom arbetsmiljöområdet
samarbeta med andra avdelningar för att se till att arbetsmiljön uppfyller de högsta standarderna.

I övrigt arbetar du för att säkerställa att vi alltid sätter säkerheten först och är en trygg och inspirerande arbetsplats för alla våra medarbetare.
Du ingår i ett team av 5 st arbetsmiljöingenjörer och rapporterar till Manager EHSE som sitter i Avesta.

Vem är du?
I denna rekryteringsprocess lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Det är viktigt att du är en kommunikativ lagspelare som är duktig på att samarbeta med andra då du i denna roll kommer att jobba nära verksamheten och mot många kontaktytor både internt och externt. Du är noggrann, analytisk samt duktig på att se möjligheter samtidigt som du kan sätta gränser och vågar driva på.
Du är en initiativtagande och ansvarsfull person som drivs av förbättring- och förändringsarbete. Då tempot emellanåt är högt och arbetsdagen varierande, är det viktigt att du är självgående och självständigt kan planera, prioritera samt strukturera ditt arbete.

Din bakgrund:
För att lyckas i rollen som Arbetsmiljöingenjör har du:
en akademisk utbildning och/eller relevant bakgrund inom arbetsmiljö, teknik eller hälsopedagogik. Du behöver nödvändigtvis inte ha jobbat som just Arbetsmiljöingenjör tidigare, kanske har du en bakgrund som huvudskyddsombud, skyddsombud, projektledare, säkerhetsansvarig eller liknande
arbetslivserfarenhet av säkerhet-, hälso- och arbetsmiljöfrågor samt har en god förståelse för de utmaningar och möjligheter som finns inom tung industri
goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet från säkerhets- och arbetsmiljöarbete inom tung processindustri.


Outokumpu erbjuder
En viktig roll inom ett dynamiskt och innovativt företag som fokuserar på hållbarhet och kvalitet. Då vi är ett internationellt bolag med flera utvecklingsmöjligheter finns många fortsatta vägar att gå inom Outokumpu för den som vill utvecklas vidare. Hos oss får du arbeta tillsammans med passionerade och kreativa människor som strävar efter att leverera bästa möjliga resultat.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och arbetstiden är förlagd till dagtid, flextid.
Vi erbjuder även bland annat friskvårdsbidrag, tillgång till eget gym och förskottssemester. Tillträde och övriga villkor enligt överenskommelse.
Läs gärna mer om oss på www.outokumpu.com.

Ansökan:
I den här rekryteringen samarbetar vi med True Consulting & Recruitment, www.truehr.se.
Skicka in din ansökan via: www.truehr.se/lediga-tjanster senast den 1:a maj 2023.
För ytterligare frågor kontakta rekryteringskonsult Linn Skoglund, 070-883 49 55 alt. [email protected]. Visa mindre

Brandman Sommarvikarie till Södra Dalarna

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f n ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtligpersonal i det förebyggande arbetet. Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med... Visa mer
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f n ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtligpersonal i det förebyggande arbetet.
Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 69 och 70 samt europaväg 16, pappers- och träindustrier. Fem av industrierna är klassade som Sevesoanläggningar enligt den högre kravnivån. Södra Dalarnas
Räddningstjänstförbund ingår i Räddnings Region Bergslagen (RRB) och tillhörande ledningssamverkan.


Vi söker dig med följande kvalifikationer:
Starkt meriterande är att vara examinerad, eller minst 2 terminer, från MSB:s utbildning Skydd mot olyckor eller Brandman Heltid.
Lägst utbildning Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap eller äldre liknande utbildning samt dokumenterad mångårig erfarenhet som deltidsbrandman
Innehar körkort med lägst behörighet B, gärna C eller CE.
Har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.
God fysisk förmåga (vid nyanställning krävs exempelvis 5,6 km/h på rullbandet).
God förmåga att arbeta självständigt mot bestämda mål.
Utbildning Tillsyn A eller motsvarande är meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.Om du inte uppfyller grundkraven kommer din ansökan inte att beaktas.


Som sommarvikarierande brandman ingår du i ett skiftlag men kommer att ha en flexibel stationering inom hela förbundsområdet. Särskilda bestämmelser för flexibel arbetstid och anställning i personalpool enligt bilaga D till AB gäller.


I din roll som vikarierande heltidsbrandman ser vi gärna att du har ett stort intresse att lära och lära ut. Du skall ha lätt att hantera nya människor och grupper. Vi förväntar oss att du själv tar stort ansvar för att ständigt söka möjligheter till att utvecklas i ditt yrke.


Antagning till vikariaten kan komma att ske löpande Visa mindre

Vi söker dig som vill arbeta som väktare!

Ansök    Feb 23    Avarn Security AB    Väktare
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö.  En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning ... Visa mer
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö. 

En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt och man arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt.

Vid stationär bevakning arbetar man hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler.I rollen som väktare hos oss i Avesta arbetar du med många olika uppgifter som rondering, larm, kameraövervakning besöksmottagning, kort- och nyckelhantering. Du är många gånger ansiktet utåt och den första personen som kunder och besökare träffar. En väldigt viktig roll som inte minst är viktig i syfte att upprätthålla våra kunders säkerhet och se till så att ingen obehörig kommer in i lokalerna. 
Flera av tjänsterna innebär även mycket bilkörning, så körkort är krav och körvana är meriterande. Vi söker dig som är ansvarstagande och empatisk, och som tycker att hänsyn och ärlighet är viktigt. Vi ser gärna att du har grundläggande gymnasiekompetens eller motsvarande, behärskar svenska och engelska både i tal och skrift och har en god kommunikativ förmåga. Det är även viktigt att du har god fysik och är trygg som person. Du är innovativ och har ett äkta engagemang, är ansvarstagande samt har förmåga att ta egna beslut. Du har en styrka i att skapa gott samarbete och goda relationer, såväl med kunder som med kollegor.

Tjänsteställe: Avesta 
Arbetstider: Varierande, dag och natt, vardag och helg.

Varaktighet: Tillsvidare heltid

Tillträde: Anställningen inleds vid behov med en väktarutbildning som vanligtvis hålls i Stockholm under 2 veckor.

Kvalifikationer: Vi söker dig som är säkerhetsmedveten, serviceinriktad och empatiska med en inre trygghet och en naturlig
drivkraft att vilja hjälpa till. Vi lägger extra stor vikt vid dessa egenskaper i vårt urval:


• Problemlösning förstår snabbt problem och uppgifter; löser problem på ett kreativt och relevant sätt; kommer med uppfinningsrika
lösningar.
• Samarbete tycker om att umgås med andra människor och uppskattar att jobba nära i team; uppskattar god stämning i gruppen; är
hänsynsfull och samarbetsvillig.
• Serviceorientering är samarbetsvillig och stöttar andra; lägger stor vikt vid att det egna arbetet ska komma andra människor till nytta;
är flexibel gällande andras önskemål och behov.
• Självständighet arbetar självständigt; är initiativrik och ansvarstagande; litar på sin egen förmåga.
• Stresstolerans är uthållig och kan arbeta under press; uppvisar en hög grad av stresstålighet, och är effektiv i tidspressade situationer.
• Systematiskt arbetssätt har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt; väljer med omsorg, och har öga för detaljer; genomför och
levererar resultat utifrån överenskommelse.

Våra allmänna krav är att du som söker ska ha:


• fyllt 18 år och vara ostraffad 
• körkort B
• drogfri
• gymnasiekompetens
• god svenska i tal och skrift
• god hälsa och fysik
• ordnad ekonomi

För sökande via vår hemsida - ej via mejl.

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tester kommer att tillämpas i processen.

Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”. Visa mindre

Väktare till Avesta, behovsanställning

Ansök    Feb 17    Securitas AB    Väktare
Företagsbeskrivning I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden. Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsg... Visa mer
Företagsbeskrivning
I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.
Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.
Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. Som väktare kan du jobba både inom- och utomhus, natt eller dag och du arbetar i skift.
Som väktare på ett stationärt bevakningsuppdrag är din främsta uppgift att leverera trygghet till någon av våra kunder genom att vara uppmärksam och se till att allt är i sin ordning. Ofta arbetar du vid entrén och kontrollerar de som passerar in och ut, men du kan även utföra rondering eller vara den som sköter företagets telefonväxel efter kontorstid. Som väktare kan du jobba både inom- och utomhus, natt eller dag.
Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig från olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.
Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Övrig information
Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!
Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected].
Tjänsten är en behovsanställning med tillträde enligt överenskommelse.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Visa mindre

Väktare till Avesta, sommarjobb

Ansök    Feb 17    Securitas AB    Väktare
Företagsbeskrivning I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden. Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsg... Visa mer
Företagsbeskrivning
I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.
Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.
Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem. Som väktare kan du jobba både inom- och utomhus, natt eller dag och du arbetar i skift.
Som väktare på ett stationärt bevakningsuppdrag är din främsta uppgift att leverera trygghet till någon av våra kunder genom att vara uppmärksam och se till att allt är i sin ordning. Ofta arbetar du vid entrén och kontrollerar de som passerar in och ut, men du kan även utföra rondering eller vara den som sköter företagets telefonväxel efter kontorstid. Som väktare kan du jobba både inom- och utomhus, natt eller dag.
Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig från olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.
Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Övrig information
Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!
Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected].
Tjänsten är ett sommarvikariat där du förväntas att arbeta när ordinarie personal har semester. Vikariatet sträcker sig mellan 19/6-20/8, men anställningen kan med fördel påbörjas tidigare för att hinna med lära.
Ev. väktarutbildning (om denna inte finns sedan tidigare) måste kunna genomföras under maj el. början på juni och är på totalt 9 dagar. Det utgår ingen lön under utbildningen men Securitas står för mat, logi och resor (om utbildningen sker på annan ort).
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Visa mindre

Besiktningstekniker till Opus Bilprovning Mobila Enhet Norra Sverige

Arbetsbeskrivning Vill du vara med och etablera Opus nya Mobila Besiktningsenhet i norra Sverige? Under våren kommer vi att börja erbjuda våra kunder i norr en flexibel besiktningslösning och söker nu dig som vill vara med på denna spännande resa! Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service oc... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och etablera Opus nya Mobila Besiktningsenhet i norra Sverige? Under våren kommer vi att börja erbjuda våra kunder i norr en flexibel besiktningslösning och söker nu dig som vill vara med på denna spännande resa!

Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service och säkerhet. Det är ett ansvarsfullt arbete med tidvis högt tempo då många kunder ibland kommer samtidigt, det är därför viktigt att kunna vara flexibel och se nya möjligheter för att göra våra kunder nöjda. Arbetet är dels självständigt men du arbetar även i team och i nära samarbete med två personer. Våra kunder besöker oss från morgon till kväll, samt helger, vilket innebär att du kommer arbeta på varierande arbetstider.

Tjänsten ställer krav på att du har möjlighet att vara på resande fot under större delen av perioden april till oktober.


Din Profil
Som besiktningstekniker har du goda tekniska kunskaper. Lämplig bakgrund är fordonsteknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande arbetslivserfarenhet. För tjänsten gäller att du är noggrann och tar personligt ansvar. Vi värdesätter ditt engagemang, din samarbetsförmåga med både kund och kollegor, samt din servicekänsla. Vi förutsätter att du har ett gediget intresse för fordon, miljö och trafiksäkerhet samt en praktisk läggning. Du är van att arbeta med datorer och behärskar Officepaketet.

För att bli certifierad besiktningstekniker till vår mobila enhet måste du ha:

• Dokumenterad erfarenhet eller lämplig utbildning inom fordonsområdet
• C-körkort
• Teknisk fordonskunskap
• Grundläggande datakunskaper

Meriterande: Certifikat för fordonsbesiktningar. Språkkunskaper utöver svenska och engelska.


Vi erbjuder dig

• Ett stimulerande, ansvarsfullt och självständigt arbete där vi utbildar dig i din nya roll
• En arbetsplats som har gemensamma mål och som främjar hög tillit och delaktighet
• Välj mellan att jobba säsongen eller hela året
• Marknadsmässiga löner


Om företaget
Opus Bilprovning är ett av Sveriges största besiktningsföretag. Vi har närmare 100 stationer från Kiruna i norr till Malmö i söder – och vi besiktar nära två miljoner fordon om året. Miljö- och klimatfrågor är mycket viktiga för oss på Opus Bilprovning och därför klimatkompenserar vi hela vår verksamhet till 100%. Vår ambition är att vara det besiktningsföretag i Sverige som erbjuder den bästa kundupplevelsen och genom detta bli det självklara valet för alla som behöver besikta sitt fordon. Vi vill att det ska vara både enkelt, tryggt och trevligt att besikta hos oss. Förutom kontroll- och registreringsbesiktning av lätta och tunga fordon, besiktar vi även bl a motorredskap, lastbilskranar, bakgavellyftar, mobila arbetsplattformar samt utför brandskyddskontroller.

Opus Bilprovning vill vara en öppen och kreativ arbetsplats där allas kunskaper och erfarenheter värdesätts. Därför värnar vi den etniska och kulturella mångfalden, en jämn könsfördelning och en varierad åldersfördelning bland våra medarbetare.


Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar vi med Autorekrytering och frågor kring tjänsten besvaras av rekryterare Ethan Arancibia på telefonnummer 070-840 69 73. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Visa mindre

Brandman Sommarvikarie till Södra Dalarna

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f n ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtligpersonal i det förebyggande arbetet. Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med... Visa mer
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f n ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtligpersonal i det förebyggande arbetet.
Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 69 och 70 samt europaväg 16, pappers- och träindustrier. Fem av industrierna är klassade som Sevesoanläggningar enligt den högre kravnivån. Södra Dalarnas
Räddningstjänstförbund ingår i Räddnings Region Bergslagen (RRB) och tillhörande ledningssamverkan.
Starkt meriterande är att vara examinerad, eller minst 2 terminer, från MSB:s utbildning Skydd mot olyckor eller Brandman Heltid.
Lägst utbildning Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap eller äldre liknande utbildning samt dokumenterad mångårig erfarenhet som deltidsbrandman
Innehar körkort med lägst behörighet B, gärna C eller CE.
Har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.
God fysisk förmåga.
God förmåga att arbeta självständigt mot bestämda mål.
Utbildning Tillsyn A eller motsvarande är meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om du inte uppfyller grundkraven kommer din ansökan inte att beaktas.


Som sommarvikarierande brandman ingår du i ett skiftlag men kommer att ha en flexibel stationering inom hela förbundsområdet. Särskilda bestämmelser för flexibel arbetstid och anställning i personalpool enligt bilaga D till AB gäller.


I tjänsten ingår bland annat att deltaga i utryckningstjänst men även att planera och genomföra utbildningar både externt och internt.


I din roll som vikarierande heltidsbrandman ser vi gärna att du har ett stort intresse att lära och lära ut. Du skall ha lätt att hantera nya människor och grupper. Vi förväntar oss att du själv tar stort ansvar för att ständigt söka möjligheter till att utvecklas i ditt yrke. Visa mindre

Insatsledare till Södra Dalarna

I tjänsten, som är placerad på Räddningsavdelningen, kommer du att vara en del av vårt insatsledarkollektiv på totalt 8 personer. I rollen som insatsledare arbetar du kombinerat dagtid- och skifttjänstgöring enligt särskilt schema. Operativt utgör insatsledaren ledningsnivå två inom förbundet med ansvar för bl.a. samordning av enskilda räddningsenheters arbete samt övergripande operativ ledning. Du skall även kunna fungera som skadeplatschef samt ingå i en... Visa mer
I tjänsten, som är placerad på Räddningsavdelningen, kommer du att vara en del av vårt insatsledarkollektiv på totalt 8 personer. I rollen som insatsledare arbetar du kombinerat dagtid- och skifttjänstgöring enligt särskilt schema. Operativt utgör insatsledaren ledningsnivå två inom förbundet med ansvar för bl.a. samordning av enskilda räddningsenheters arbete samt övergripande operativ ledning. Du skall även kunna fungera som skadeplatschef samt ingå i en stabsfunktion. Som insatsledare är du stationerad på brandstation i Avesta. I din roll kommer du, utöver den operativa tjänstgöringen, arbeta med planering och utveckling inom av ett eller flera av organisationens olika drift- och funktionsområden. Primärt kommer du ansvara för organisationens RIB organisation
Driftområden innefattar ansvar för specifika delar av verksamheten.
I driftområdesansvaret ingår bland annat:
Personalansvar för samtliga anställda inom RIB organisationen.
Budgetansvar.
Utveckling av RIB organisationen utifrån organisationens visioner och mål.
Övergripande ansvar för att föreskriven beredskap inom RIB organisationen upprätthålls över tid.
Arbeta förbundsövergripande.
Kunna leda projekt inom driftområdets ämnesområde.Dina kvalifikationer
Goda ledaregenskaper
Innehar körkort med lägst behörighet B
Har lätt att utrycka dig i tal och skift
God förmåga att arbeta självständigt mot bestämda mål samt utveckla det anförtrodda driftområdet
Ledningskurs insatsledare alternativt Räddningsledning eller brandmästarutbildning.
MSB:s utbildning Skydd mot olyckor (SMO) eller motsvarande.
Tillsyn A (MSB) eller motsvarande.
Tillsyn B (MSB) eller motsvarande är meriterande.


Tidigare erfarenhet som insatsledare/befäl inom räddningstjänsten eller annan pedagogisk utbildning är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Om du inte uppfyller grundkraven kommer din ansökan inte att beaktas


Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk vid ansökan
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f n ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtligpersonal i det förebyggande arbetet.
Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 69 och 70 samt europaväg 16, pappers- och träindustrier. Fem av industrierna är klassade som Sevesoanläggningar enligt den högre kravnivån. Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ingår i RäddningsRegion Bergslagen (RRB) och tillhörande ledningssamverkan. Visa mindre

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund söker Brandman Heltid

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f n ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtligpersonal i det förebyggande arbetet. Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med... Visa mer
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f n ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtligpersonal i det förebyggande arbetet.
Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 69 och 70 samt europaväg 16, pappers- och träindustrier. Fem av industrierna är klassade som Sevesoanläggningar enligt den högre kravnivån. Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ingår i RäddningsRegion Bergslagen (RRB) och tillhörande ledningssamverkan.
Vi vill att du är:
• Utbildad vid MSB:s utbildning Skydd mot olyckor eller Brandman Heltid.
• Även sökande med annan kompetens/bakgrund kan komma att beaktas (dock skall du ha betyg samt förutsättningar att läsa SMO på distans parallellt med din anställning).
• Innehar körkort med lägst behörighet C, gärna CE.
• Har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.
• God förmåga att arbeta självständigt mot bestämda mål.
• God fysisk förmåga (vid nyanställning krävs exempelvis 5,6 km/h på rullbandet).
• Utbildningarna Räddningsledare A och Tillsyn A eller motsvarande är meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Om du inte uppfyller grundkraven kommer din ansökan inte att beaktas.


Som brandman i pooltjänst ingår du i ett skiftlag men kommer att ha en flexibel stationering inom hela förbundsområdet.
I tjänsten ingår att planera och genomföra bl.a. introduktionsutbildningar/preparand-utbildningar för nyanställda. Beroende av organisationens behov och din kompetens kan även driftområdesansvar eller funktionsområdesansvar vara aktuellt.
I driftområdes- och funktionsområdesansvar ingår bland annat:
• budgetansvar (endast driftområdesansvar)
• att arbeta förbundsövergripande och att samordna, initiera, leda och fördela arbetet inom drift-/funktionsområdet
• att kunna leda projekt
• att i förekommande fall samverka med externa organisationer/myndigheter i frågor kring drift-/funktionsområdet
• medverka i möten/forum internt och externt. Visa mindre

Besiktningstekniker till Opus Bilprovning Mobila Enhet Norra Sverige

Arbetsbeskrivning Vill du vara med och etablera Opus nya Mobila Besiktningsenhet i norra Sverige? Under våren kommer vi att börja erbjuda våra kunder i norr en flexibel besiktningslösning och söker nu dig som vill vara med på denna spännande resa! Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service oc... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och etablera Opus nya Mobila Besiktningsenhet i norra Sverige? Under våren kommer vi att börja erbjuda våra kunder i norr en flexibel besiktningslösning och söker nu dig som vill vara med på denna spännande resa!

Som besiktningstekniker besiktar du fordon och kontrollerar att de uppfyller uppställda miljö- och säkerhetskrav. Du får ett stimulerande arbete där du har många nya kontakter och där fokus ligger på service och säkerhet. Det är ett ansvarsfullt arbete med tidvis högt tempo då många kunder ibland kommer samtidigt, det är därför viktigt att kunna vara flexibel och se nya möjligheter för att göra våra kunder nöjda. Arbetet är dels självständigt men du arbetar även i team och i nära samarbete med två personer. Våra kunder besöker oss från morgon till kväll, samt helger, vilket innebär att du kommer arbeta på varierande arbetstider.

Tjänsten ställer krav på att du har möjlighet att vara på resande fot under större delen av perioden april till oktober.


Din Profil
Som besiktningstekniker har du goda tekniska kunskaper. Lämplig bakgrund är fordonsteknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande arbetslivserfarenhet. För tjänsten gäller att du är noggrann och tar personligt ansvar. Vi värdesätter ditt engagemang, din samarbetsförmåga med både kund och kollegor, samt din servicekänsla. Vi förutsätter att du har ett gediget intresse för fordon, miljö och trafiksäkerhet samt en praktisk läggning. Du är van att arbeta med datorer och behärskar Officepaketet.

För att bli certifierad besiktningstekniker till vår mobila enhet måste du ha:

• Dokumenterad erfarenhet eller lämplig utbildning inom fordonsområdet
• C-körkort
• Teknisk fordonskunskap
• Grundläggande datakunskaper

Meriterande: Certifikat för fordonsbesiktningar. Språkkunskaper utöver svenska och engelska.


Vi erbjuder dig

• Ett stimulerande, ansvarsfullt och självständigt arbete där vi utbildar dig i din nya roll
• En arbetsplats som har gemensamma mål och som främjar hög tillit och delaktighet
• Välj mellan att jobba säsongen eller hela året
• Marknadsmässiga löner


Om företaget
Opus Bilprovning är ett av Sveriges största besiktningsföretag. Vi har närmare 100 stationer från Kiruna i norr till Malmö i söder – och vi besiktar nära två miljoner fordon om året. Miljö- och klimatfrågor är mycket viktiga för oss på Opus Bilprovning och därför klimatkompenserar vi hela vår verksamhet till 100%. Vår ambition är att vara det besiktningsföretag i Sverige som erbjuder den bästa kundupplevelsen och genom detta bli det självklara valet för alla som behöver besikta sitt fordon. Vi vill att det ska vara både enkelt, tryggt och trevligt att besikta hos oss. Förutom kontroll- och registreringsbesiktning av lätta och tunga fordon, besiktar vi även bl a motorredskap, lastbilskranar, bakgavellyftar, mobila arbetsplattformar samt utför brandskyddskontroller.

Opus Bilprovning vill vara en öppen och kreativ arbetsplats där allas kunskaper och erfarenheter värdesätts. Därför värnar vi den etniska och kulturella mångfalden, en jämn könsfördelning och en varierad åldersfördelning bland våra medarbetare.


Kontaktuppgifter
I denna rekrytering samarbetar vi med Autorekrytering och frågor kring tjänsten besvaras av rekryterare Ethan Arancibia på telefonnummer 070-840 69 73. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! Visa mindre

Vi söker dig som vill bli väktare!

Ansök    Dec 27    Avarn Security AB    Väktare
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö.  En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning ... Visa mer
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö. 

En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt och man arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt.

Vid stationär bevakning arbetar man hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler.

I rollen som väktare hos oss i Avesta arbetar du med många olika uppgifter som rondering, larm, kameraövervakning besöksmottagning, kort- och nyckelhantering. Du är många gånger ansiktet utåt och den första personen som kunder och besökare träffar. En väldigt viktig roll som inte minst är viktig i syfte att upprätthålla våra kunders säkerhet och se till så att ingen obehörig kommer in i lokalerna. 
Flera av tjänsterna innebär även mycket bilkörning, så körkort är krav och körvana är meriterande. Vi söker dig som är ansvarstagande och empatisk, och som tycker att hänsyn och ärlighet är viktigt. Vi ser gärna att du har grundläggande gymnasiekompetens eller motsvarande, behärskar svenska och engelska både i tal och skrift och har en god kommunikativ förmåga. Det är även viktigt att du har god fysik och är trygg som person. Du är innovativ och har ett äkta engagemang, är ansvarstagande samt har förmåga att ta egna beslut. Du har en styrka i att skapa gott samarbete och goda relationer, såväl med kunder som med kollegor.

Tjänsteställe: Avesta med möjlighet att arbeta i hela Dalarna & Gävleborg

Arbetstider: Varierande, dag och natt, vardag och helg.

Varaktighet: Tillsvidare deltid eller vid behov

Tillträde: Anställningen inleds med en väktarutbildning som hålls vanligtvis i Stockholm under 2 veckor.

Kvalifikationer: Vi söker dig som är säkerhetsmedveten, serviceinriktad och empatiska med en inre trygghet och en naturlig
drivkraft att vilja hjälpa till. Vi lägger extra stor vikt vid dessa egenskaper i vårt urval:


• Problemlösning förstår snabbt problem och uppgifter; löser problem på ett kreativt och relevant sätt; kommer med uppfinningsrika
lösningar.
• Samarbete tycker om att umgås med andra människor och uppskattar att jobba nära i team; uppskattar god stämning i gruppen; är
hänsynsfull och samarbetsvillig.
• Serviceorientering är samarbetsvillig och stöttar andra; lägger stor vikt vid att det egna arbetet ska komma andra människor till nytta;
är flexibel gällande andras önskemål och behov.
• Självständighet arbetar självständigt; är initiativrik och ansvarstagande; litar på sin egen förmåga.
• Stresstolerans är uthållig och kan arbeta under press; uppvisar en hög grad av stresstålighet, och är effektiv i tidspressade situationer.
• Systematiskt arbetssätt har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt; väljer med omsorg, och har öga för detaljer; genomför och
levererar resultat utifrån överenskommelse.

Våra allmänna krav är att du som söker ska ha:


• fyllt 18 år och vara ostraffad 
• körkort B
• drogfri
• gymnasiekompetens
• god svenska i tal och skrift
• god hälsa och fysik
• ordnad ekonomi

För sökande via vår hemsida - ej via mejl.

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tester kommer att tillämpas i processen.


Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”. Visa mindre

Energi- och klimatrådgivare

Ansök    Dec 19    Avesta kommun    Energirådgivare
Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas, Fagerstas och Norbergs miljö- och byggförvaltningar. Vid den gemensamma förvaltningen, med Avesta som värdkommun, arbetar ca 60 medarbetare. Energi- och klimatrådgivarens utgångspunkt och organisatoriska tillhörighet är V-dala i Avesta men uppdraget omfattar arbete i de sju samarbetskommunerna: Avesta, Hedemora, Norberg, Sala, Skinnskatteberg, Surahammar och Säter. Vi söker ... Visa mer
Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas, Fagerstas och Norbergs miljö- och byggförvaltningar. Vid den gemensamma förvaltningen, med Avesta som värdkommun, arbetar ca 60 medarbetare. Energi- och klimatrådgivarens utgångspunkt och organisatoriska tillhörighet är V-dala i Avesta men uppdraget omfattar arbete i de sju samarbetskommunerna: Avesta, Hedemora, Norberg, Sala, Skinnskatteberg, Surahammar och Säter.

Vi söker en engagerad energi- och klimatrådgivare som vill vara med och bidra till att minska energianvändning och klimatpåverkan hos medborgare, företag och organisationer. Var med och gör skillnad!

ARBETSUPPGIFTER
Ditt uppdrag är att bidra till att effektivisera energianvändningen och klimatpåverkan hos privatpersoner, företag och organisationer. Du genomför även insatser som syftar till att öka medvetenheten om energieffektivisering samt öka kännedomen om att energi- och klimatrådgivning finns att tillgå. Du planerar och organiserar arbetet självständigt vilket innebär både frihet och ansvar.

I arbetsuppgifterna ingår att delta och leda projekt inom området. Du har som neutral part också en rådgivande roll. Du möter dina målgrupper genom personliga möten, telefon, mail och sociala medier. Du genomför även andra informations- och kommunikationsinsatser för att medvetandegöra och skapa förändring som energieffektiviserar och minska klimatpåverkan. Ett exempel kan vara att delta i evenemang i de sju olika kommunerna. Vid sådana tillfällen lastar du släpvagnen med utrustning för att på plats möta privatpersoner, företag och/eller organisationer. Det innebär att du både måste ha b-körkort och kunna köra med släpvagn i tjänsten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med ett genuint intresse för och kunskap om energi- och klimatfrågor. Du har högskoleexamen inom energiområde eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig. Erfarenhet av rådgivning inom energieffektivisering är meriterande. Har du även erfarenhet av transportrådgivning och att leda projekt ser vi det som ett plus.

Som person är du kommunikativ och har förmåga på ett enkelt och begripligt sätt, både muntligt och skriftligt, förmedla kunskap till olika målgrupper. Du är trygg och professionell i din roll och har lätt för att etablera förtroendefulla relationer. Vi söker dig som har förmåga att organisera och driva arbetet och projekt för energieffektivisering från start till mål.

Du behöver självklart ha tillräckligt goda IT-kunskaper för att hantera system och digitala verktyg som används i vardagen. Du behöver också kunna använda dig av digitala plattformar och sociala medier för kommunikation med målgrupperna.

ÖVRIGT
Avesta är värdkommun, den kommun som kommer vara din arbetsgivare.
Avesta är en utvecklingskommun med framtidstro. Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också också mod och handlingskraft. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

//
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Ordningsvakt till Avesta

Ansök    Nov 15    Securitas AB    Ordningsvakt
Företagsbeskrivning I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden. Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsg... Visa mer
Företagsbeskrivning
I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.
Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.
Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig.
Jobbeskrivning
Har du en lugnande effekt på din omgivning och är på jakt efter en roll där du får komma i kontakt med många människor? Vi på Securitas letar nu efter dig som vill arbeta som ordningsvakt för att vara med och skapa ett tryggare samhälle. Vill du göra skillnad i människors vardag på ditt arbete? Läs mer nedan.
Som ordningsvakt har du mycket kontakt med allmänheten. Din främsta uppgift är att jobba med det viktigaste man kan jobba med enligt oss: få människor att känna sig trygga i sin vardag. Du gör detta genom att finnas på plats i köpcentrum, på krogen, på tunnelbanan etc. Förhoppningsvis är din närvaro lugnande och förebyggande, men om det behövs förväntas du också ingripa i situationen för att lugna den.
Du kommer till exempel att:
Kontrollera att miljön hos våra kunder är lugn och trygg
Vid behov ingripa vid situationer som uppstår och hålla kontakten med polismyndigheten.

Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.
Vi är trygghet. Vi är Securitas.
Kravspecifikation
Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.
Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.
Har en giltig ordningsvaktsutbildning samt förordnande.

Ytterligare information
Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!
Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected].
Tjänsten är deltidsanställning på 50 timmar med tillträde enligt överenskommelse. Möjlighet till heltidsvikariat under sommarperioden (juni-augusti) 2023.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.
Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Visa mindre

Byggnadsinspektör

Ansök    Okt 25    Avesta kommun    Byggnadsinspektör
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER Hos oss får du möjlighet att på ett serviceinriktat... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?ARBETSUPPGIFTER
Hos oss får du möjlighet att på ett serviceinriktat, rättssäkert och skyndsamt sätt ansvara för ärenden genom hela prövningsprocessen när det gäller bygglov, anmälningar och tillsynsverksamhet enligt PBL. Du kommer att få handlägga ärenden från början till slut, det vill säga granska och bevilja bygglov, hålla tekniskt samråd, göra arbetsplatsbesök, hålla slutsamråd, samt utfärda start- och slutbesked. Även tillsyn, förhandsbesked och strandskyddsdispenser kan bli en del av dina arbetsuppgifter. Att lämna råd och upplysningar i byggfrågor är en viktig uppgift vilket innebär att du arbetar utåtriktat och har mycket kontakt med byggherrar. Arbetet bedrivs självständigt med stort eget ansvar och i samverkan med dina kollegor. Du fattar beslut enligt delegation.
Beroende av kompetens och intresse kan andra ansvarsområden vara aktuella.
Byggenheten är ett engagerat team som diskuterar och delar kunskap och erfarenheter med varandra för en hög kvalitet med rättssäkerhet och enhetlig tillämpning av PBL. Vi arbetar med ständiga förbättringar vilket innebär att du tillsammans med kollegor utvecklar och förbättra rutiner och processer som rör arbetet, både internt och mot våra medborgare.
För att hålla en hög kvalitet i arbetet är omvärldsbevakning, kompetensutveckling och deltagande i projekt självklara delar.

KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer - Krav
Vi söker dig som är utbildad byggnadsinspektör, civilingenjör bygg, byggnadsingenjör, arkitekt, byggnadsantikvarie eller jurist från universitet eller högskola, alternativt annan utbildningsbakgrund inom husbyggnadsteknik, samhällsbyggnad eller erfarenhet från byggbranschen som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig för arbetet.

Du har goda kunskaper i främst PBL, PBF, BBR och MB, och har en god förmåga till att sätta dig in i de olika regelverk vi har att följa. Du förväntas ha viss koll på vägledande domar. Det är även meriterande om du har erfarenhet av bygglovsprövning, kommunala beslutsprocesser och/eller myndighetsutövning i allmänhet.

Kravet på korrekt formulerade beslut och tydliga motiveringar gör att du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och i skrift.

Du har en god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet, och det är meriterande om du har erfarenhet av ärendehanteringssystemet ByggR.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt bemötande. I rollen är det viktigt att du har god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och kan anpassa ditt sätt att tydligt förmedla information externt och internt. Då arbetet innebär mycket kontakt med bygglovsökande och andra intressenter är det av stor vikt att du är lyhörd för andras idéer, tydlig, pedagogisk och lösningsfokuserad.
Du är en servicemedveten person som sätter kunden i fokus genom ett professionellt bemötande och god kommunikation. Du ska ha lätt för att samarbeta med både arbetskamrater och kunder.
Du är duktig på att självständigt organisera och prioritera i ditt arbete.1.01 Personlig mognad - Krav
Är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv,
skiljer på det personliga och det professionella. Förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen.

Utvärderas bäst genom vad kandidaten förmedlar i intervjusituationen och genom att intervjuaren tar ställning till kandidatens känslomässiga stabilitet, kandidatens förmåga att se sin roll i olika situationer och kandidatens förmåga att förhålla sig till och reflektera över saker på ett adekvat sätt.

4.1 Strukturerad - Krav
Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.

4.4 Specialistkunskap - Krav
Förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra. Underhåller kontinuerligt sin specialistkunskap. Är en kunskapsresurs för andra.

1.05 Självgående - Krav
Tar ansvar för sin uppgift. Strukturerar själv sitt angreppssätt och driver sina processer vidare.

2.7 Serviceinriktad - Krav
Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera lösningar.

2.1 Samarbetsförmåga - Krav
Arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

2.6 Lojal - Krav
Uttrycker en positiv attityd till sitt arbete, verksamheten och/eller organisationen. Handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplanen, mål, policys och riktlinjer. Tar upp kritik endast i de korrekta sammanhangen eller direkt med berörda parter eller överordnad.

4.2 Kvalitetsmedveten - Meriterande
Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa.

1.07 Stabil - Meriterande
Är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer. Behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

2.5 Pedagogisk insikt - Meriterande
Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla sitt budskap till mottagaren.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Stf. Räddningschef - tillika chef för räddningsavdelningen

Vi söker dig som har hög kompetens inom räddningstjänstområdet och har goda ledaregenskaper för en spännande roll som förenar ställföreträdarskapet för förbundet med rollen som chef för räddningsavdelningen. Du kommer att inneha personalansvar över samtliga personalgrupper inom utryckning och även ha ett övergripande ansvar för driftfrågor, där det till din hjälp finns en organisation av brandmän och befäl som ansvarar direkt för de olika drift- och funkti... Visa mer
Vi söker dig som har hög kompetens inom räddningstjänstområdet och har goda ledaregenskaper för en spännande roll som förenar ställföreträdarskapet för förbundet med rollen som chef för räddningsavdelningen.
Du kommer att inneha personalansvar över samtliga personalgrupper inom utryckning och även ha ett övergripande ansvar för driftfrågor, där det till din hjälp finns en organisation av brandmän och befäl som ansvarar direkt för de olika drift- och funktionsområdena. Du kommer att ingå i förbundets ledningsgrupp tillsammans med räddningschef, chef för skyddsavdelningen, ekonomichef och säkerhetsskyddschef.
Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 70 samt europaväg 16, pappers- och träindustrier. 18 anläggningar är för närvarande klassade enligt LSO 2 kap 4 § och några är dessutom klassade som Sevesoanläggningar enligt både högre och lägre kravnivån.
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ingår även i Räddningsregion Bergslagen (RRB) som är en gemensam operativ ledningsorganisation för räddningstjänsterna i Värmlands län, Örebro län och delar av Dalarna, Västra Götaland och Västmanland.
I din tjänst kommer du samverka med kollegor från de i räddningsregionen samverkande räddningstjänsterna och kan bli delaktig i utvecklingsarbete som berör hela RRB.
Efter utbildning kommer du att ha beredskap som regional insatsledare (RIL) f n var 3:e vecka.


Dina kvalifikationer
Vi söker dig med utbildning på högre nivå inom kommunal räddningstjänst. Det är meriterande om du har avlagt brandingenjörsexamen enligt högskoleförordningen (1993:100) med MSB:s påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer, men du kan också ha gått Räddningsledare A och B alternativt Ledningskurs Styrkeledare och Ledningskurs Insatsledare, eller ha annan bakgrund som vi bedömer som likvärdig.
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och goda ledaregenskaper. Du har lätt för att samarbeta med olika personalkategorier och har god förmåga att arbeta självständigt mot bestämda mål. Du har ett starkt intresse att leda utvecklingen av räddningstjänstens arbetsuppgifter.
Befattningen är säkerhetsskyddsklassad enligt säkerhetsskyddslagen vilket innebär att du som söker kommer att genomgå en säkerhetsprövning där intervju och registerkontroll via Säkerhetspolisen ingår. Med anledning av detta behöver befattningshavaren även vara svensk medborgare. Med anställning kan följa skyldighet att krigsplaceras. Visa mindre

Ordningsvakt i Avesta- Deltidsanställning

Ansök    Okt 14    Securitas Sverige AB    Ordningsvakt
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Har du en lugnande effekt på din omgivning och är på jakt efter en roll där du får komma i kon... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Har du en lugnande effekt på din omgivning och är på jakt efter en roll där du får komma i kontakt med många människor? Vi på Securitas letar nu efter dig som vill arbeta som ordningsvakt för att vara med och skapa ett tryggare samhälle. Vill du göra skillnad i människors vardag på ditt arbete? Läs mer nedan.

Din roll

Som ordningsvakt har du mycket kontakt med allmänheten. Din främsta uppgift är att jobba med det viktigaste man kan jobba med enligt oss: få människor att känna sig trygga i sin vardag. Du gör detta genom att finnas på plats i köpcentrum, på krogen, på tunnelbanan etc. Förhoppningsvis är din närvaro lugnande och förebyggande, men om det behövs förväntas du också ingripa i situationen för att lugna den.

Du kommer till exempel att:

Kontrollera att miljön hos våra kunder är lugn och trygg
Vid behov ingripa vid situationer som uppstår och hålla kontakten med polismyndigheten.
Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.

Vi söker dig som har/är…

Utbildad ordningsvakt och har ett godkänt förordnande.
Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.
B-körkort 
Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.

Mer information

Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!

Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected]

Tjänsten är en deltidsanställning på 60 timmar per månad  med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetet utförs på varierande tider på dygnet, både vardagar och helger.

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transpportarbetareförbundet.

Om Securitas

I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.

Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.

Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig. Visa mindre

Vill du bli väktare? Vi söker dig som vill arbeta extra

Ansök    Aug 4    Avarn Security AB    Väktare
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö.  En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning ... Visa mer
Som väktare inom Avarn Security får du en spännande vardag där din uppgift är att stärka våra kunders trygghet samt värna för en tryggare miljö. 

En ronderande väktare arbetar med förebyggande säkerhet. Man är bilburen och besöker kunder i sitt distrikt/område för att bland annat kontrollera att larm är påkopplat, fönster och dörrar är stängda och låsta, elektrisk utrustning avstängd och att inga obehöriga vistas på objektet/området. Ronderande bevakning utförs både inom- och utomhus, oftast natt och man arbetar i skift. Arbetet är självständigt och rörligt.

Vid stationär bevakning arbetar man hos kunden. Det kan innebära allt från receptionsarbete till rondering och bemanning av bevakningscentraler.

I rollen som väktare hos oss i Avesta arbetar du med många olika uppgifter som rondering, larm, kameraövervakning besöksmottagning, kort- och nyckelhantering. Du är många gånger ansiktet utåt och den första personen som kunder och besökare träffar. En väldigt viktig roll som inte minst är viktig i syfte att upprätthålla våra kunders säkerhet och se till så att ingen obehörig kommer in i lokalerna. 
Flera av tjänsterna innebär även mycket bilkörning, så körkort är krav och körvana är meriterande. Vi söker dig som är ansvarstagande och empatisk, och som tycker att hänsyn och ärlighet är viktigt. Vi ser gärna att du har grundläggande gymnasiekompetens eller motsvarande, behärskar svenska och engelska både i tal och skrift och har en god kommunikativ förmåga. Det är även viktigt att du har god fysik och är trygg som person. Du är innovativ och har ett äkta engagemang, är ansvarstagande samt har förmåga att ta egna beslut. Du har en styrka i att skapa gott samarbete och goda relationer, såväl med kunder som med kollegor.

Tjänsteställe: Avesta med möjlighet att arbeta i hela Dalarna & Gävleborg

Arbetstider: Varierande, dag och natt, vardag och helg.

Varaktighet: Tillsvidare på behov

Tillträde: Vi söker dig som kan arbeta då och då vid sjukdom och annan ledighet. Anställningen inleds med en väktarutbildning som hålls vanligtvis i Stockholm under 2 veckor.

Kvalifikationer: Vi söker dig som är säkerhetsmedveten, serviceinriktad och empatiska med en inre trygghet och en naturlig
drivkraft att vilja hjälpa till. Vi lägger extra stor vikt vid dessa egenskaper i vårt urval:


• Problemlösning förstår snabbt problem och uppgifter; löser problem på ett kreativt och relevant sätt; kommer med uppfinningsrika
lösningar.
• Samarbete tycker om att umgås med andra människor och uppskattar att jobba nära i team; uppskattar god stämning i gruppen; är
hänsynsfull och samarbetsvillig.
• Serviceorientering är samarbetsvillig och stöttar andra; lägger stor vikt vid att det egna arbetet ska komma andra människor till nytta;
är flexibel gällande andras önskemål och behov.
• Självständighet arbetar självständigt; är initiativrik och ansvarstagande; litar på sin egen förmåga.
• Stresstolerans är uthållig och kan arbeta under press; uppvisar en hög grad av stresstålighet, och är effektiv i tidspressade situationer.
• Systematiskt arbetssätt har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt; väljer med omsorg, och har öga för detaljer; genomför och
levererar resultat utifrån överenskommelse.

Våra allmänna krav är att du som söker ska ha:


• fyllt 18 år och vara ostraffad 
• körkort B
• drogfri
• gymnasiekompetens
• god svenska i tal och skrift
• god hälsa och fysik
• ordnad ekonomi

För sökande via vår hemsida - ej via mejl.

Vi vill ha din ansökan senast 15/9-2022

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tester kommer att tillämpas i processen


Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”. Visa mindre

Badpersonal

Ansök    Jul 19    Avesta kommun    Badmästare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER Vi söker dig som vill arbeta med bad och reception på... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill arbeta med bad och reception på våra fina anläggningar. Då en av våra medarbetare nu ska gå på föräldraledighet så söker vi en person som kan arbeta 100%, dock längst till 30/8 2023.
Du och dina medarbetare ansvarar för badgästernas säkerhet och trivsel i badlandskapet, och har du utbildning inom gruppträning och/eller simskola så ser vi det som en merit. Körkort krävs eftersom du vissa pass arbetar vid Horndals badhus.
Arbetstiderna varierar mellan dagtid, kvällar och helger.
Dina arbetsuppgifter är bland annat:
Arbetsuppgifter kopplade till café och reception
Badbevakning
Städning av lokaler

Välkommen med din ansökan.

KVALIFIKATIONER
Krav
Simkunnig, 200m varav 50m ryggsim samt hämta livräddningsdocka på 1,5 m djup, bogsera docka 10 m
Behöver vara över 18 år, kräver även utdrag ur belastningsregistret

Det är meriterande om du kan leda vattenaktiviteter och vattengymnastik

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Väktare Ronderande/Stationär semestervikariat Avesta

Ansök    Maj 10    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Trivs du i ett jobb med föränderlig vardag? På Securitas jobbar vi varje dag, dygnet runt, med... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Trivs du i ett jobb med föränderlig vardag? På Securitas jobbar vi varje dag, dygnet runt, med att få människor att känna sig trygga. Securitas som varumärke har kommit att bli synonymt med säkerhet – och vi letar nu efter dig som är intresserad att ta på dig vår uniform tillsammans med oss. Just nu letar vi efter både ronderande och stationära väktare. Nyfiken på att höra vad de olika rollerna innebär? Läs då mer nedan.

Om rollen

Som  ronderande väktare  är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem.

Som  stationärväktare  arbetar du hos något av våra kundföretag, t ex vid huvudinfarten eller entrén. Du ansvarar för in- och utpasseringskontroller av besökare, leverantörer och kunder.

Vid arbetsplatsen kan olika typer av teknisk hjälp finnas t ex larmpaneler för driftlarm, inbrottslarm och brandlarm. Vid större företag är det också vanligt med övervakningskameror och fjärrstyrning av grindar och portar. Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara att sköta företagets telefonväxel efter kontorstid, utföra rondering. Arbetsuppgifterna varierar från kund till kund.

Tjänsterna passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.

Vi söker dig som…

Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig från olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.

Mer information

Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!

Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected]

Tjänsten är en behovsanställning med tillträde enligt överenskommelse.

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Om Securitas

I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.

Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.

Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig. Visa mindre

Väktare till Avarn Security

Ansök    Apr 7    Academic Work Sweden AB    Väktare
Avarn Security söker dig som tilltalas av ett arbete inom säkerhetsbranschen! Här får du ett omväxlande arbete som även erbjuder goda utvecklingsmöjligheter. Du utbildas för att jobba som väktare och blir därefter erbjuden en behovsanställning hos Avarn, med möjlighet till visstidsanställning över sommaren och förlängning i höst. Utbildningen startar 9 maj, så vänta inte med att skicka in din ansökan! OM TJÄNSTEN Avarn Security är den kompletta säkerhe... Visa mer
Avarn Security söker dig som tilltalas av ett arbete inom säkerhetsbranschen! Här får du ett omväxlande arbete som även erbjuder goda utvecklingsmöjligheter. Du utbildas för att jobba som väktare och blir därefter erbjuden en behovsanställning hos Avarn, med möjlighet till visstidsanställning över sommaren och förlängning i höst. Utbildningen startar 9 maj, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

OM TJÄNSTEN
Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Med hjälp av deras 7 500 anställda ser dom till att dygnet runt bidra till ett tryggare samhälle. Deras vision är "säkerhet och ansvarstagande i världsklass" och med hjälp av deras värdeord ansvar, omtanke och samarbete jobbar det tillsammans mot ett tryggare samhälle. Nu söker det förstärkning med ännu fler väktare på orter runt om i landet. Som väktare är jobbet varierande och du kan komma att arbeta dagtid stationerad på specifikt objekt eller skift (kvällar/nätter/helger) med tillsyn.

ARBETSUPPGIFTER
- Tillsyn - arbeta med förebyggande säkerhet
- Stationär bevakning - arbete med kontroller, besökshantering, receptionstjänst, rondering på området samt övervakning med hjälp av tekniska hjälpmedel
- Biljettkontrollant - tillsammans med en kollega eller ensam utföra kontroller av färdbevis ombord på exempelvis bussar.

VI SÖKER DIG SOM
För Avarn Security är det viktigt med säkerhetsmedvetna, stresståliga, sociala och positiva medarbetare. Du bör ha en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till.

Vi räknar med ett stort antal sökande och för att gå vidare i urvalsprocessen behöver det framgå av ditt CV att du uppfyller kraven nedan. Vi ställer också krav på personligt brev där intresse och tillgänglighet under utbildningsperioden framgår.

Vi söker dig som har:


* Fyllt 18 år, är ostraffad och drogfri
* Har fullständig gymnasieutbildning
* Kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift
* Kan kommunicera på engelska i tal
* B-körkort
* Kan delta på 9 dagars utbildning (heltid) med start 9/5


Vi ser gärna att du har möjlighet att jobba heltid (8 veckor) under sommarmånaderna.

Övrig information


* Start: 9/5 startar utbildning i Gävle (Avarn bekostar resor), efter godkänd utbildning erbjuds du anställning
* Omfattning: Behovsanställning, timanställning, möjlighet till visstidsanställning finns
* Lön: Enligt kollektivavtal
* Placering: Avesta
* Rekryteringsprocessen innefattar bakgrundskontroll med brottsregister och kreditupplysning samt godkännande av länsstyrelsen


Academic Work agerar personuppgiftsbiträde för Avarn Security och hjälper till att selektera ansökningar. Uppgifterna du lämnar kommer att hanteras av Avarn Security och användas för att vidare gå igenom deras rekryteringsprocess. För mer information om hur Avarn Security hanterar dina personuppgifter, läs Avarn Security Privacy Policy. Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör

Vill du arbeta med arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor i ett företag som sätter säkerheten främst? Outokumpu i Avesta söker nu en Arbetsmiljöingenjör för att stärka upp teamet. Välkommen med din ansökan! Vi på Outokumpu vill växa och utvecklas tillsammans med dig. Här erbjuds du en roll med stora möjligheter till att påverka, förändra och förbättra vår verksamhet. I rollen som Arbetsmiljöingenjör arbetar du övergripande med alla säkerhets- och arbetsmiljöfråg... Visa mer
Vill du arbeta med arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor i ett företag som sätter säkerheten främst? Outokumpu i Avesta söker nu en Arbetsmiljöingenjör för att stärka upp teamet. Välkommen med din ansökan!
Vi på Outokumpu vill växa och utvecklas tillsammans med dig. Här erbjuds du en roll med stora möjligheter till att påverka, förändra och förbättra vår verksamhet. I rollen som Arbetsmiljöingenjör arbetar du övergripande med alla säkerhets- och arbetsmiljöfrågor på siten Avesta. Genom att tekniskt och kommunikativt arbeta med skydds- och säkerhetsfrågor är du nyckelpersonen för att skapa en säker arbetsplats för alla.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Planera, supportera och följa upp arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet inom organisationen
Upprätta, utveckla och arkivera utredningar och rapporter inom arbetsmiljö och säkerhet
Delta i interna och externa forum inom arbetsmiljöområdet
Upprätthålla aktuell förteckning över allvarliga arbetsmiljörisker
Leda utredningar vid allvarligare händelser inom arbetsmiljö och säkerhet
Vara kontaktperson mot externa och interna intressenter gällande arbetsmiljö och säkerhet, lag- och larmbevakning samt myndigheter och försäkringsbolag
Arrangera, koordinera samt utbilda medarbetare om villkor och arbetssätt kopplat till arbetsmiljö och säkerhet
Proaktivt identifiera, föreslå och implementera process- och systemförbättringar som höjer arbetsmiljön, säkerheten och miljön
Säkerställa kort- och långsiktiga planer inom arbetsmiljö
Delta vid säkerhetsauditeringar/revisioner av verksamheten och hantera eventuella upptäckta avvikelser

Vem är du?
I denna rekrytering lägger vi stor vikt i dina personliga egenskaper. Som person ser vi att du är kommunikativ, självgående och initiativtagande. Du är coachande samtidigt som du har förmågan att entusiasmera och skapa goda relationer. Du är strukturerad, analytisk samt förändringsbenägen. Du brinner för frågor inom arbetsmiljö och som person är du säkerhetsmedveten.
Kvalifikationer:
Högskoleingenjör med inriktning arbetsmiljö / teknik / hälsopedagogik eller motsvarande kunskap och/eller erfarenhet
Du har några års erfarenhet av arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor, gärna i industrimiljö
Kunskap om svenska arbetsmiljölagar- och säkerhetsföreskrifter – från förståelse till genomförande och implementering
God administrativ förmåga samt datorvana
Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal- och skrift

Intresserad?

Om denna tjänst har väckt ditt intresse, vänligen skicka in din ansökan och CV via vår hemsida senast 14 augusti 2022. Urval sker efter sista ansökningsdag.

Vänligen observera att vi går in i semestertider och vår återkoppling i denna rekrytering därför kan dröja något.

Om du har frågor om tjänsten, kontakta gärna Han Jacobsson, EHSE Manager via e-mail på [email protected]
För frågor gällande din ansökan, kontakta gärna Julia Enström, HR-specialist, via e-mail på [email protected]

Fackliga kontaktpersoner:
Patrik Sundell (Unionen), 070 0881011.
Patrik Norberg (Ledarna) 070 0881206.
Gunnar Lindstrand (Sveriges ingenjörer) 070 0881957.


---
Outokumpu is the global leader in stainless steel. We aim to be the best value creator in stainless steel through customer orientation and efficiency. The foundation of our business is our ability to tailor stainless steel into any form and for almost any purpose. Stainless steel is sustainable, durable, and designed to last forever. Our customers use it to create civilization’s basic structures and its most famous landmarks as well as products for households and various industries. Outokumpu employs 10,000 professionals in more than 30 countries, with headquarters in Helsinki, Finland, and shares listed in Nasdaq Helsinki. www.outokumpu.com Visa mindre

Ordningsvakt

Ansök    Mar 17    Securitas Sverige AB    Ordningsvakt
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Har du en lugnande effekt på din omgivning och är på jakt efter en roll där du får komma i kon... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Har du en lugnande effekt på din omgivning och är på jakt efter en roll där du får komma i kontakt med många människor? Vi på Securitas letar nu efter dig som vill arbeta som ordningsvakt för att vara med och skapa ett tryggare samhälle. Vill du göra skillnad i människors vardag på ditt arbete? Läs mer nedan.

Din roll

Som ordningsvakt har du mycket kontakt med allmänheten. Din främsta uppgift är att jobba med det viktigaste man kan jobba med enligt oss: få människor att känna sig trygga i sin vardag. Du gör detta genom att finnas på plats i köpcentrum, på krogen, på tunnelbanan etc. Förhoppningsvis är din närvaro lugnande och förebyggande, men om det behövs förväntas du också ingripa i situationen för att lugna den.

Du kommer till exempel att:

Kontrollera att miljön hos våra kunder är lugn och trygg
Vid behov ingripa vid situationer som uppstår och hålla kontakten med polismyndigheten.
Tjänsten passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.

Vi söker dig som…

Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.
Redan har en Ordningsvaktsutbildning samt ett giltligt förordnande.
Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.

Mer information

Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!

Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected]

Tjänsten är en behovsanställning med tillträde enligt överenskommelse.

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transpportarbetareförbundet.

Om Securitas

I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.

Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.

Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig. Visa mindre

Väktare Ronderande/Stationär semestervikariat Avesta

Ansök    Feb 2    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Trivs du i ett jobb med föränderlig vardag? På Securitas jobbar vi varje dag, dygnet runt, med... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Trivs du i ett jobb med föränderlig vardag? På Securitas jobbar vi varje dag, dygnet runt, med att få människor att känna sig trygga. Securitas som varumärke har kommit att bli synonymt med säkerhet – och vi letar nu efter dig som är intresserad att ta på dig vår uniform tillsammans med oss. Just nu letar vi efter både ronderande och stationära väktare. Nyfiken på att höra vad de olika rollerna innebär? Läs då mer nedan.

Om rollen

Som  ronderande väktare  är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem.

Som  stationärväktare  arbetar du hos något av våra kundföretag, t ex vid huvudinfarten eller entrén. Du ansvarar för in- och utpasseringskontroller av besökare, leverantörer och kunder.

Vid arbetsplatsen kan olika typer av teknisk hjälp finnas t ex larmpaneler för driftlarm, inbrottslarm och brandlarm. Vid större företag är det också vanligt med övervakningskameror och fjärrstyrning av grindar och portar. Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara att sköta företagets telefonväxel efter kontorstid, utföra rondering. Arbetsuppgifterna varierar från kund till kund.

Tjänsterna passar dig som gillar att jobba med människor och hjälpa dem i deras vardag. Ibland är det tufft att vara den som står mellan hot och medmänniska. Som tur är har vi en stark gemenskap bland oss kollegor som gör att vi klarar det mesta. Vill du bli en del av ett sammansvetsat gäng, är detta tjänsten för dig.

Vi är trygghet. Vi är Securitas.

Vi söker dig som…

Har en gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska. Då du kommer att ta dig från olika platser i din roll, är B-körkort ett krav för tjänsten. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare är detta självklart starkt meriterande, men inget krav. Störst vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Som person tror vi att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo. Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner. Vi ser att du som söker är en självständig person och litar på din egen förmåga förstår snabbt problem och löser dessa på ett kreativt sätt. Du har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt med ett öga för detaljer Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och vaksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.

Mer information

Du söker till tjänsten genom att klicka på ansök här nedan. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Vi jobbar med löpande urval, så om du är intresserad av tjänsten: inkom med din ansökan redan idag!

Securitas har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster. Har du frågor kring rollen är du dock varmt välkommen att höra av dig till kontaktperson: [email protected]

Tjänsten är en behovsanställning med tillträde enligt överenskommelse.

För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan). Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer även urvalstester att användas.

Lön och anställningsförhållanden baseras på kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Om Securitas

I över 85 år har vi på Securitas sett till att människor känner sig trygga i sin vardag. Åren ger oss erfarenhet och kompetens som vi behöver när vi nu blickar framåt. För vi är övertygade om att den trygghet och säkerhet som vi står för kommer att vara viktigare än någonsin i framtiden.

Numera har vi kollegor över hela världen. Det betyder att vi har samlat ännu mer kompetens och kunskap inom Securitas. Och som Sveriges största arbetsgivare i vår bransch kan vi erbjuda dig utvecklingsmöjligheter och variation som få andra företag kan.

Du tar hand om människors säkerhet – Securitas tar hand om dig. Visa mindre

Vill du bli väktare? Vi söker sommarvikarier i Södra Dalarna

Ansök    Mar 29    Avarn Security AB    Väktare
I rollen som väktare hos oss i Falun arbetar du med många olika uppgifter som rondering, larm, kameraövervakning besöksmottagning, kort- och nyckelhantering. Du är många gånger ansiktet utåt och den första personen som kunder och besökare träffar. En väldigt viktig roll som inte minst är viktig i syfte att upprätthålla våra kunders säkerhet och se till så att ingen obehörig kommer in i lokalerna.  Flera av tjänsterna innebär även mycket bilkörning, så kör... Visa mer
I rollen som väktare hos oss i Falun arbetar du med många olika uppgifter som rondering, larm, kameraövervakning besöksmottagning, kort- och nyckelhantering. Du är många gånger ansiktet utåt och den första personen som kunder och besökare träffar. En väldigt viktig roll som inte minst är viktig i syfte att upprätthålla våra kunders säkerhet och se till så att ingen obehörig kommer in i lokalerna. 
Flera av tjänsterna innebär även mycket bilkörning, så körkort är krav och körvana är meriterande. Vi söker dig som är ansvarstagande och empatisk, och som tycker att hänsyn och ärlighet är viktigt. Vi ser gärna att du har grundläggande gymnasiekompetens eller motsvarande, behärskar svenska och engelska både i tal och skrift och har en god kommunikativ förmåga. Det är även viktigt att du har god fysik och är trygg som person. Du är innovativ och har ett äkta engagemang, är ansvarstagande samt har förmåga att ta egna beslut. Du har en styrka i att skapa gott samarbete och goda relationer, såväl med kunder som med kollegor.

Tjänsteställe: Avesta med möjlighet att arbeta i hela Dalarna & Gävleborg

Arbetstider: Varierande

Varaktighet: Sommarvikariat med goda möjligheter till förlängning

Tillträde: Vi söker dig som kan arbeta minst sex veckor under perioden juni till augusti. Anställningen inleds med en väktarutbildning. Väktarutbildning (VU1) hålls i  Gävle den 9/5-19/5-22 . Deltagande vid denna är en förutsättning för anställning.

Kvalifikationer: Vi söker dig som är säkerhetsmedveten, serviceinriktad och empatiska med en inre trygghet och en naturlig
drivkraft att vilja hjälpa till. Vi lägger extra stor vikt vid dessa egenskaper i vårt urval:


• Problemlösning förstår snabbt problem och uppgifter; löser problem på ett kreativt och relevant sätt; kommer med uppfinningsrika
lösningar.
• Samarbete tycker om att umgås med andra människor och uppskattar att jobba nära i team; uppskattar god stämning i gruppen; är
hänsynsfull och samarbetsvillig.
• Serviceorientering är samarbetsvillig och stöttar andra; lägger stor vikt vid att det egna arbetet ska komma andra människor till nytta;
är flexibel gällande andras önskemål och behov.
• Självständighet arbetar självständigt; är initiativrik och ansvarstagande; litar på sin egen förmåga.
• Stresstolerans är uthållig och kan arbeta under press; uppvisar en hög grad av stresstålighet, och är effektiv i tidspressade situationer.
• Systematiskt arbetssätt har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt; väljer med omsorg, och har öga för detaljer; genomför och
levererar resultat utifrån överenskommelse.

Våra allmänna krav är att du som söker ska ha:


• fyllt 18 år och vara ostraffad 
• körkort B
• drogfri
• gymnasiekompetens
• god svenska i tal och skrift
• god hälsa och fysik
• ordnad ekonomi

För sökande via vår hemsida - ej via mejl.

Vi vill ha din ansökan senast 15/4-2022

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Te4ster kommer att tillämpas i processen


Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 500 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”. Visa mindre

Vill du bli väktare? Vi söker sommarvikarier till Avarn Security i Avesta

Ansök    Jan 31    Avarn Security AB    Väktare
I rollen som väktare hos oss i Avesta arbetar du med många olika uppgifter som rondering, larm, kameraövervakning besöksmottagning, kort- och nyckelhantering. Du är många gånger ansiktet utåt och den första personen som kunder och besökare träffar. En väldigt viktig roll som inte minst är viktig i syfte att upprätthålla våra kunders säkerhet och se till så att ingen obehörig kommer in i lokalerna.  Flera av tjänsterna innebär även mycket bilkörning, så kö... Visa mer
I rollen som väktare hos oss i Avesta arbetar du med många olika uppgifter som rondering, larm, kameraövervakning besöksmottagning, kort- och nyckelhantering. Du är många gånger ansiktet utåt och den första personen som kunder och besökare träffar. En väldigt viktig roll som inte minst är viktig i syfte att upprätthålla våra kunders säkerhet och se till så att ingen obehörig kommer in i lokalerna. 
Flera av tjänsterna innebär även mycket bilkörning, så körkort är krav och körvana är meriterande. Vi söker dig som är ansvarstagande och empatisk, och som tycker att hänsyn och ärlighet är viktigt. Vi ser gärna att du har grundläggande gymnasiekompetens eller motsvarande, behärskar svenska och engelska både i tal och skrift och har en god kommunikativ förmåga. Det är även viktigt att du har god fysik och är trygg som person. Du är innovativ och har ett äkta engagemang, är ansvarstagande samt har förmåga att ta egna beslut. Du har en styrka i att skapa gott samarbete och goda relationer, såväl med kunder som med kollegor.

Tjänsteställe: Avesta med möjlighet att arbeta i hela Dalarna

Arbetstider: Varierande

Varaktighet: Sommarvikariat med goda möjligheter till förlängning

Tillträde: Vi söker dig som kan arbeta minst sex veckor under perioden juni till augusti. Anställningen inleds med en väktarutbildning. Väktarutbildning (VU1) hålls i Falun den 21/3-31/3-22 samt Gävle den 9/5-19/5-22 . Deltagande vid denna är en förutsättning för anställning.

Kvalifikationer: Vi söker dig som är säkerhetsmedveten, serviceinriktad och empatiska med en inre trygghet och en naturlig
drivkraft att vilja hjälpa till. Vi lägger extra stor vikt vid dessa egenskaper i vårt urval:


• Problemlösning förstår snabbt problem och uppgifter; löser problem på ett kreativt och relevant sätt; kommer med uppfinningsrika
lösningar.
• Samarbete tycker om att umgås med andra människor och uppskattar att jobba nära i team; uppskattar god stämning i gruppen; är
hänsynsfull och samarbetsvillig.
• Serviceorientering är samarbetsvillig och stöttar andra; lägger stor vikt vid att det egna arbetet ska komma andra människor till nytta;
är flexibel gällande andras önskemål och behov.
• Självständighet arbetar självständigt; är initiativrik och ansvarstagande; litar på sin egen förmåga.
• Stresstolerans är uthållig och kan arbeta under press; uppvisar en hög grad av stresstålighet, och är effektiv i tidspressade situationer.
• Systematiskt arbetssätt har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt; väljer med omsorg, och har öga för detaljer; genomför och
levererar resultat utifrån överenskommelse.

Våra allmänna krav är att du som söker ska ha:


• fyllt 18 år och vara ostraffad 
• körkort B
• drogfri
• gymnasiekompetens
• god svenska i tal och skrift
• god hälsa och fysik
• ordnad ekonomi

För sökande via vår hemsida - ej via mejl.

Vi vill ha din ansökan senast 15/2-2022

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 000 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”. Visa mindre

Byggslovsinspektör

Ansök    Dec 8    Avesta kommun    Byggnadsinspektör
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Aves... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas, Fagerstas och Norbergs miljö- och byggförvaltningar. Den gemensamma förvaltningen, med Avesta som värdkommun lyder under en kommungemensam politisk nämnd med representation från alla tre kommuner. Med enheterna Plan & Bygg, Kart & Mät, Miljö samt Administration verkar förvaltningen i en region med drygt 42 000 invånare.ARBETSUPPGIFTER
V-Dalas byggenhet är ett engagerat team som diskuterar och delar kunskap och erfarenheter med varandra för en hög kvalitet med rättssäker och enhetlig tillämpning av PBL. Att handlägga ärenden i tre kommuner gör arbetet omväxlande. För att hålla en hög kvalitet i arbetet är omvärldsbevakning, kompetensutveckling och deltagande i projekt självklara delar.

Hos oss får du möjlighet att på ett serviceinriktat, rättssäkert och skyndsamt sätt ansvara för ärenden genom hela prövningsprocessen när det gäller bygglov, anmälningar och tillsynsverksamhet enligt PBL. Vi har värdigt kort handläggningstid i de flesta av våra ärenden vilket är uppskattat av våra medborgare.

Du kommer att få handlägga ärenden från början till slut, det vill säga granska och bevilja bygglov, hålla tekniskt samråd, göra arbetsplatsbesök, hålla slutsamråd, samt utfärda start- och slutbesked. Även tillsyn, förhandsbesked och strandskyddsdispenser kan bli en del av dina arbetsuppgifter. Att lämna råd och upplysningar i byggfrågor är en viktig uppgift vilket innebär att du arbetar utåtriktat och har mycket kontakt med byggherrar. Arbetet bedrivs självständigt med stort eget ansvar och i samverkan med dina kollegor. Du fattar beslut enligt delegation.

Beroende av din bakgrund, kompetens och intresse kan andra ansvarsområden vara aktuella. Arbetsuppgifter fördelas efter specialkompetens, eller inriktning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har slutförd byggnadsteknisk högskoleutbildning eller relevant yrkeshögskoleutbildning, inom område lantmäteri, juridik, eller annan för tjänsten relevant utbildning. För att bäst möta kraven i rollen behöver du kunskap inom regelverk och lagstiftning som PBL, PBF, BBR och meriterande inom MB. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av likartade arbetsuppgifter, likväl erfarenhet av bygglovsprövning, kommunala beslutsprocesser och/eller myndighetsutövning i allmänhet. Har du också erfarenhet av ärendehanteringssystemet ByggR är det gynnsamt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser. Då du kommer arbeta både självständigt och i grupp, behöver du ta ansvar för dina uppgifter och driva dina processer vidare samtidigt som du kan arbeta bra med andra. Du underhåller din specialistkunskap kontinuerligt och är en kunskapsresurs. I din roll kommer du även arbeta med våra medborgare och det är därför gynnsamt om du har en god förståelse för hur andra tar till sig kunskap, för att kunna förmedla ditt budskap till mottagaren. Som person är du trygg och tillmötesgående i ditt bemötande, du vill hjälpa andra och kommunicerar på ett konstruktivt sätt.

Övriga krav för tjänsten:
• God datorvana och goda kunskaper i Officepaketet
• B-körkort, manuell växellåda


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund söker Brandman Deltid

RÄDDNINGSMAN I BEREDSKAP Vi söker dig, kvinna eller man, till ett LIVSVIKTIGT EXTRAJOBB SOM BRANDMAN PÅ DELTID till Avesta och Horndal. Vi håller på förtillfället på att rekrytera nya medarbetare till våra räddningsstationer inför våren grundutbildning. Lämna in en intresseanmälan vi vår hemsida där även med information finns så kontaktar vi dig! LÄMPLIG KVINNA ELLER MAN GER VI: Betald introduktionsutbildning Betald brandmannautbildning på räddningsskola 5... Visa mer
RÄDDNINGSMAN I BEREDSKAP
Vi söker dig, kvinna eller man, till ett LIVSVIKTIGT EXTRAJOBB SOM BRANDMAN PÅ DELTID till Avesta och Horndal. Vi håller på förtillfället på att rekrytera nya medarbetare till våra räddningsstationer inför våren grundutbildning. Lämna in en intresseanmälan vi vår hemsida där även med information finns så kontaktar vi dig!
LÄMPLIG KVINNA ELLER MAN GER VI:
Betald introduktionsutbildning
Betald brandmannautbildning på räddningsskola
50 timmar övning/år i räddningstjänst och sjukvård
Kontroll av fysisk status genom årlig läkarundersökning
Gemenskap i en yrkesgrupp med stort förtroende hos allmänheten
Ovärderliga kunskaper för ditt arbete och din fritid
Möjlighet att få ekonomisk hjälp att ta C-körkort

VI VILL ATT DU:
är frisk och har god kondition
har körkort för bil, gärna inneha C-körkort
bor och/eller arbetar inom ett avstånd av max 4-5 min färdväg från brandstationen
goda språkkunskaper i svenska
har ett intresse för att hjälpa människor i nödOSB detta är inte ett deltidsarbete utan ett beredskapsarbete, vi ser därför att du redan har en fast anställning. Visa mindre

Risk- och Brandskyddstekniker

Ansök    Nov 12    Stora Enso AB    Brandtekniker
Vi söker en Risk- och Brandskyddstekniker med uppgiften att bidra till en risk- och brandsäker miljö genom att vårda och utveckla det systematiska brandskyddsarbetet i organisationen samt bidra till brukets övergripande riskhantering. Din arbetsplatsplats kommer vara Fors Bruk och du kommer att arbeta i Divisionen Packaging Materials. Du kommer att rapportera till Säkerhetschefen och tillhöra avdelningen Säkerhet. Karriär för ett bättre klimat. Varje da... Visa mer
Vi söker en Risk- och Brandskyddstekniker med uppgiften att bidra till en risk- och brandsäker miljö genom att vårda och utveckla det systematiska brandskyddsarbetet i organisationen samt bidra till brukets övergripande riskhantering.
Din arbetsplatsplats kommer vara Fors Bruk och du kommer att arbeta i Divisionen Packaging Materials. Du kommer att rapportera till Säkerhetschefen och tillhöra avdelningen Säkerhet.

Karriär för ett bättre klimat. Varje dag.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Om tjänsten
I denna roll kommer du vara övergripande ansvarig för brand och bevakning på bruket samt stötta avdelningschefen i dennes ansvar som säkerhetschef. Du kommer se till att fabrikens skalskydd och brandskyddstekniska utrustning är i funktion, samt underhålls och utvecklas. Du arbetar löpande med att minska brukets allvarliga och övergripande risker. Du företräder brukets intresse gällande säkerhet vilket innebär kontaktytor internt och externt som exempelvis försäkringsbolag och brandmyndigheten.


Andra arbetsuppgifter innefattar bland annat:
Övergripande samordna verksamhetens systematiska brandskyddsarbete (brandskyddsansvarig) samt utveckla systematiken, arbetssätten och metoderna.
Utveckla och underhålla brukets krisorganisation, inklusive nödlägesplan, insatsstyrka och kompetensutveckling
Vara regelbevakare för lagstiftningen rörande brandskydd och bevakning och dess krav på löpande uppdateringar och stötta anläggningsägarna i arbetet.
Koordinera och sköta alla aktiviteter kring portvakten tillsammans med bevakningsbolag samt även bedriva utveckling av portvaktens verksamhet.
Utföra praktiska vecko-och månadskontroller anläggningens sprinkleranläggningar i enlighet med krav
Vara verksamhetens kontaktperson mot brandmyndighet, försäkringsbolag samt andra intressenter inom arbetsområdetVad vi erbjuder
Vi tror att våra medarbetare är nyckeln till framgång, därför erbjuder vi ett komplett förmånspaket för att engagera och motivera våra medarbetare samt möjliggöra professionell utveckling, karriärsteg och välbefinnande. Som medarbetare, får du också vara med på resan som Stora Enso är på - att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett tillväxtföretag inom förnybara material - en industri med stor potential som drivs av globala megatrender. Du kommer också ha möjlighet att arbeta i en verksamhet med stort fokus på säkerhet och möjlighet att utveckla ett säkerhetsarbete i världsklass.


Vem är du?
Du besitter en Brandförmansutbildning alternativt Brandskyddsföreningens Brandskyddsutbildning eller annan motsvarande erfarenhet.
Du har praktisk erfarenhet av sprinkler och brandlarm
Du har erfarenhet av skalskydd, riskbedömningar och riskhantering i allmänhet.
Du talar och skriver svenska och engelska


Övrig information
Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem senast 2 december 2021. Frågor kan ställas till Rekryteringsspecialist Perwin Altun [email protected]. Vi tar endast emot ansökningar som skickas via vårt rekryteringssystem.

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Företaget har cirka 23 000 medarbetare och försäljning i över 50 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).

Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.


Se vår film: https://www.youtube.com/watch?v=rUElPYaxgqs&t Visa mindre

Stf Räddningschef - tillika chef för Räddningsavdelningen

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Fagersta, Hedemora och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar ca 40 heltidsanställda och ca 100 deltidsanställda, fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtlig personal i det förebyggande arbetet. Vi söker en brandingenjör som förutom ställföreträdarskapet kommer att vara chef f... Visa mer
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Fagersta, Hedemora och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar ca 40 heltidsanställda och ca 100 deltidsanställda, fördelade på 6 brandstationer.
Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtlig personal i det förebyggande arbetet.
Vi söker en brandingenjör som förutom ställföreträdarskapet kommer att vara chef för räddningsavdelningen. Till din hjälp finns bl.a. en organisation med insatsledare och styrkeledare.
Du kommer ingå i förbundets ledningsgrupp tillsammans med räddningschef, chef för skyddsavdelningen, administrativ chef och säkerhetsskyddschef.
Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 70 samt europaväg 16, pappers- och träindustrier. 18 st anläggningar är för närvarande klassade enligt LSO 2 kap 4 § och några är dessutom klassade som Sevesoanläggningar enligt både högre och lägre kravnivån.
Efter utbildning kommer du att ingå i brandingenjörsberedskap f n var 3:e vecka.
KVALIFIKATIONER
Avlagt brandingenjörsexamen enligt högskoleförordningen (1993:100)
Genomgått Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskaps påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer
Du har goda ledaregenskaper
Du har lätt att samarbeta med olika personalkategorier
Du har god förmåga att arbeta självständigt mot bestämda mål
Du har intresse att leda utvecklingen av räddningstjänstens arbetsuppgifter.

LÖN
Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk vid ansökan.
För att din ansökan ska beaktas vill vi att du bifogar intyg och examensbevis. Visa mindre

Stf Räddningschef - tillika chef för Skyddsavdelningen

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Fagersta, Hedemora och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar ca 40 heltidsanställda och ca 100 deltidsanställda, fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtlig personal i det förebyggande arbetet. Vi söker en brandingenjör som förutom ställföreträdarskapet kommer att vara chef för... Visa mer
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Fagersta, Hedemora och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar ca 40 heltidsanställda och ca 100 deltidsanställda, fördelade på 6 brandstationer.
Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtlig personal i det förebyggande arbetet.
Vi söker en brandingenjör som förutom ställföreträdarskapet kommer att vara chef för skyddsavdelningen. Skyddsavdelningen ansvarar bl.a. för tillsyn enligt LSO och LBE samt tillståndshantering enligt LBE. Skyddsavdelningen ansvarar också för den externa utbildningen som bedrivs. Vi har ett nära samarbete med de i förbundet ingående kommunerna, samt de stora industriföretagen i förbundet. Till din hjälp finns bl.a. en organisation med insatsledare och styrkeledare.
Du kommer ingå i förbundets ledningsgrupp tillsammans med räddningschef, chef för räddningsavdelningen, administrativ chef och säkerhetsskyddschef.
Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 70 samt europaväg 16, pappers- och träindustrier. 12 st anläggningar är för närvarande klassade enligt LSO 2 kap 4 § och några är dessutom klassade som Sevesoanläggningar enligt både högre och lägre kravnivån.
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ingår även i Räddningsregion Bergslagen (RRB) som är en gemensam operativ ledningsorganisation för räddningstjänsterna i Värmlands län, Örebro län och delar av Dalarna, Västra Götaland och Västmanland. I din tjänst kommer du samverka med kollegor från de i räddningsregionen samverkande räddningstjänsterna och kan bli delaktig i utvecklingsarbete som berör hela RRB.
Efter utbildning kommer du att ha beredskap som regional insatsledare (RIL) f n var 3:e vecka.
KVALIFIKATIONER
Avlagt brandingenjörsexamen enligt högskoleförordningen (1993:100)
Genomgått MSB's påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer
Du har goda ledaregenskaper
Du har lätt att samarbeta med olika personalkategorier
Du har god förmåga att arbeta självständigt mot bestämda mål
Du har intresse att leda utvecklingen av räddningstjänstens arbetsuppgifter.

LÖN
Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk vid ansökan. Visa mindre

Badmästare

Ansök    Sep 7    Avesta kommun    Badmästare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER Som badmästare hos oss kommer du att arbeta med övervakning... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?ARBETSUPPGIFTER
Som badmästare hos oss kommer du att arbeta med övervakning av säkerheten, service till våra gäster samt tillsyn av våra två badhus. Metropoolen är vårt äventyrsbad som ligger i centrala Avesta och det lilla familjära badet i Horndal.
Du håller i simundervisning, märkestagning och olika aktiviteter som till exempel vattengymnastik, babysim och minisim.
Du kommer att ge service till våra besökare och du deltar i verksamhetens planerings- och utvecklingsarbete.
För oss är det viktigt att du är med och bidrar till en ren, fräsch och trygg anläggning och att du ger ett gott bemötande till våra gäster, det ingår därför städuppgifter i alla våtutrymmen i tjänsten.
Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer enligt ett roterande arbetsschema.


KVALIFIKATIONER
Du har badmästarutbildning, eftergymnasial utbildning med påbyggnad simlärare eller annan diplomerad utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Simkunnighet är ett krav och vi kräver godkänt dyk- och livräddningstest.
Poollivräddarutbildning eller vattengymnastikutbildning är meriterande för tjänsten, likaså utbildning eller kunskaper inom HLR, friskvård eller första hjälpen.
Du har tidigare erfarenhet av yrket, arbete med barn och god vattenvana. Goda grundläggande datakunskaper är en fördel.
Då du främst kommer att arbeta med människor ser vi att du är utåtriktad, har lätt för att samarbeta och kommunicera med såväl kunder som kollegor och att du trivs i sociala sammanhang. Du är tillmötesgående i ditt bemötande, är engagerad och tar initiativ.
Du har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.
Du är en positiv, flexibel och ansvarsfull person med god samarbetsförmåga.
Godkänt utdrag från polisens belastningsregister för arbete med barn och unga är en förutsättning för anställning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Badpersonal

Ansök    Sep 6    Avesta kommun    Badvakt
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu extra badpersonal till vår verksamhet i Metropool... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu extra badpersonal till vår verksamhet i Metropoolen på kvällar och helger.
Tillsammans med dina kollegor skapar du säkerhet och god service för våra besökare.
I dina arbetsuppgifterna ingår att ta emot våra besökare i entré och kassa, bemanna cafeteria, utföra städning samt bevaka badlandskapet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som kan simma minst 200m, varav 50m ryggsim samt hämta livräddningsdocka på 1,5 m djup och bogsera dockan 10 m.

Du är säkerhetsmedveten, ansvarstagande och engagerad, med en förmåga att kunna fatta snabba beslut vid svåra omständigheter. God samarbetsförmåga är för dig en självklarhet eftersom du kommer att arbeta i grupp tillsammans med dina kollegor. Du har också ett intresse för att hjälpa andra, är lugn och tillmötesgående i ditt bemötande.

Kan du tänka dig att leda vattenaktiviteter och vattengymnastik är det en merit.
Du som söker måste ha fyllt 18 år.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör till Outokumpu i Avesta

Vill du arbeta med arbetsmiljöfrågor i ett företag där säkerhet är högsta prioritet och den dagliga interaktionen mellan människor och stål utgör en spännande utmaning? Vi på Outokumpu i Avesta letar efter en kommunikativ Arbetsmiljöingenjör som kan bidra i vår fortsatta utveckling mot ett än mer säkert och hållbart arbete. Som arbetsmiljöingenjör är du ett stöd till organisationen i alla säkerhets- och arbetsmiljöfrågor som rör vår anläggning i Avesta. ... Visa mer
Vill du arbeta med arbetsmiljöfrågor i ett företag där säkerhet är högsta prioritet och den dagliga interaktionen mellan människor och stål utgör en spännande utmaning? Vi på Outokumpu i Avesta letar efter en kommunikativ Arbetsmiljöingenjör som kan bidra i vår fortsatta utveckling mot ett än mer säkert och hållbart arbete.

Som arbetsmiljöingenjör är du ett stöd till organisationen i alla säkerhets- och arbetsmiljöfrågor som rör vår anläggning i Avesta. Du arbetar nära och kontinuerligt med verksamheten och upprätthåller och utvecklar våra standarder i enlighet med gällande lagar och förordningar.

Du kommer att leda och medverka i olycksutredningar, riskanalyser, utbildning av kollegor m.m. Rollen innebär också ett strategiskt arbete, på kort och lång sikt, inom arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor.

Du är även kontaktperson för externa och interna intressenter inom arbetsmiljöområdet och deltar i olika bransch- och koncernsamarbeten.

Vem vi tror att du är

Vi tror att du som söker denna tjänst har tidigare erfarenhet från liknande roller inom industrin. Du har förmågan att nå fram med ditt budskap, skapar tillit och förtroende och tycker om att samarbeta för att nå resultat. Du har förmodligen en akademisk examen inom relevanta områden såsom arbetsmiljö eller teknik. Vi ser också att du är en person som trivs när det händer mycket. Med det behöver du också vara trygg i att kunna prioritera och agera därefter. 

Varför du ska söka

För oss på Outokumpu är säkerheten verkligen nr 1. I rollen som Arbetsmiljöingenjör blir du direkt en viktig del av vår fortsatta framgång. Du välkomnas till en arbetsplats som bär på en stolthet och tradition och där gemenskap är en viktig hörnsten.

Vi gillar utmaningar och vi gillar att utvecklas – har du samma driv vågar vi lova att du kommer trivas hos oss.

Om Outokumpu i Avesta

Med en högkvalitativ blandning av avancerad teknik och en nästan 100 år gammal tradition kombinerar vår fabrik i Avesta prestanda med precision. Vi är en av Outokumpus helt integrerade produktionsanläggningar med över 700 anställda som levererar allt från skräddarsydd produktion till forskning.

I alla N&L’s rekryteringsprocesser blir du testad. Både på ett logiskt och personligt plan. Med hjälp av Alva Labs genomför vi en objektiv rekryteringsprocess. Testerna tar ungefär 10-20 minuter vardera.

Låter detta intressant för dig? Din ansökan registrerar du på www.norenlindholm.se snarast. Urval och intervjuer sker löpande så se till att söka tjänsten omgående. Frågor om tjänsten besvaras gärna av Niclas Bardh hos Norén & Lindholm på 021-81 18 88.

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan! Visa mindre

EHSE Manager Interim

Ansök    Maj 4    Ps Partner AB    Arbetsmiljöingenjör
Rätt person på rätt plats är en självklarhet i alla framgångsrika företag. Att dessutom ha denna person på plats i rätt tid och i rätt situation är något vi sedan starten 2010 hjälpt många kunder med på PS Partner och via vårt konsultbolag, PS Interim. PS Interim erbjuder en snabb och effektiv lösning för att få in kompetent personal när det tex uppstår luckor vid sjukskrivningar, föräldraledighet eller arbetstoppar. Vi är ett auktoriserat bolag inom be... Visa mer
Rätt person på rätt plats är en självklarhet i alla framgångsrika företag. Att dessutom ha denna person på plats i rätt tid och i rätt situation är något vi sedan starten 2010 hjälpt många kunder med på PS Partner och via vårt konsultbolag, PS Interim.

PS Interim erbjuder en snabb och effektiv lösning för att få in kompetent personal när det tex uppstår luckor vid sjukskrivningar, föräldraledighet eller arbetstoppar.

Vi är ett auktoriserat bolag inom bemanning och vi har kollektivavtal med Unionen.

PS Partner - din partner för Executive Search I Rekrytering I Interim I Coaching I Omställning för Chefer & Specialister.

Vi har idag kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö.

Nu söker vi till en av våra industrikunder en interim EHSE Manager i ca 6 månader.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Stödja utvecklingen av företagets säkerhets- och miljösystem.
Se till att säkerhets- och miljöplaner lanseras i tid
Stödja utvecklingen av gruppsäkerhetsstandarder och säkerställa lokalt genomförande av säkerhetsnormer och miljökrav
Genomföra säkerhetsrevisioner/översyner av all anläggningsverksamhet som en del av en regelbunden revisionsplan för att säkerställa framsteg mot säkerhetsplanen och genomförandet av säkerhetsnormer.
Se till, tillsammans med avdelningscheferna, att lämplig utbildning levereras över webbplatserna.
Säkerställa processen för utredning av alla incidenter till slutförande för att säkerställa "inga upprepningar" med hjälp av analysprocessen för grundorsaker

Bakgrund

Civilingenjörsexamen eller annan utbildning på universitetsnivå.
Ledarskapsutbildning
Utbildning eller motsvarande erfarenhet av EHSE-ledningssystemarbete.
Flera års chefserfarenhet
Flera års erfarenhet av utveckling, implementering och kontinuerlig förbättring av EHSE-ledningssystem
Erfarenhet av affärsplanering, strategiutveckling och projektledning
Ledningsgruppsarbete
Förhandlingsfärdigheter

Du är trygg i ditt ledarskap och har med fördel verkat i en större internationell miljö. Vi ser att du har en gedigen erfarenhet inom EHSE Management

Du är van att arbeta med många stakeholders och att hålla i presentationer på både svenska och engelska.

Interims uppdraget startar omgående Placering i Avesta.

Har du frågor kontakta Louise Harrysson på [email protected] Visa mindre

Ingenjör driven av miljö, säkerhet och hållbar utveckling

Vill du ha ansvar för arbetsmiljöämnen i ett företag där säkerhet är högsta prioritet och den dagliga interaktionen mellan människor och stål ger en spännande utmaning? Vi på Outokumpu i Avesta letar efter en kommunikativ och riskmedveten ingenjör för att leda vår sajt in i framtiden av säkerhet och hållbarhet. Vi välkomnar dig att ansöka idag! I den här rollen kommer du att ha ett övergripande ansvar över alla säkerhets- och arbetsmiljöämnen i Avesta. Du ... Visa mer
Vill du ha ansvar för arbetsmiljöämnen i ett företag där säkerhet är högsta prioritet och den dagliga interaktionen mellan människor och stål ger en spännande utmaning? Vi på Outokumpu i Avesta letar efter en kommunikativ och riskmedveten ingenjör för att leda vår sajt in i framtiden av säkerhet och hållbarhet. Vi välkomnar dig att ansöka idag!
I den här rollen kommer du att ha ett övergripande ansvar över alla säkerhets- och arbetsmiljöämnen i Avesta. Du kommer jobba för att upprätthålla och utveckla våra standarder i enlighet med tillämpliga lagar och förordningar. Detta är en relativt bred roll som kräver viss kunskap inom alla relevanta områden inom arbetsmiljö och säkerhet.
Du kommer att leda olycksutredningar, riskanalys, utbildning av kollegor och bidra till en central del av Outokumpus kultur och ständiga förbättringar. Du kommer också att vara kontaktperson för externa och interna intressenter inom arbetsmiljöområdet och delta i olika bransch- och gruppsamarbeten.

Din roll
Leda, planera, genomföra och följa upp arbetsmiljöinitiativ
Etablera, hantera och utveckla rapporterings- och arkivsystem för arbetsmiljö / säkerhetsdata
Strategisera för kort- och långsiktiga mål om arbetsmiljö och säkerhetsfrågor
Leda och delta i utredningar av betydande överträdelser av arbetsmiljö och säkerhetsbestämmelser
Leda/delta i våra arbetsmiljö och säkerhetsgrupper
Genomföra utbildning för Outokumpu-anställda om relevanta ämnen
Hålla dig uppdaterad om den globala utvecklingen inom relevanta områden och implementera förändringar i organisationenVem du är
Du har framförhållning vad gäller struktur, förbättring och samarbete. Kommunikation är en av dina styrkor då du kan förenkla komplex information för andra att förstå. Du är intresserad av hur människor, teknik och organisation kan knytas samman på ett säkert och effektivt sätt.
Kvalifikationer:
Kandidat-/Magisterexamen inom relevanta områden som arbetsmiljö, teknik, hälsopedagogik eller motsvarande
Erfarenhet av arbetsmiljö och säkerhetsfrågor
Bred kunskap om svenska arbetsmiljö- och säkerhetsbestämmelser - från förståelse till implementering
Stark förmåga att leda och coacha andra
Driven av kontinuerlig förbättring och beredskap att leda förändringsprojekt
Flytande svenska och engelska (skriftligt och muntligt)


Vi erbjuder
Att bli en integrerad del av utvecklingen av rostfritt stål i Outokumpus högklassiga arbetsklimat byggt på motivation, ömsesidig respekt och yrkesstolthet
Bli en del i ett företag som vill se dig växa och trivas av det arbete du gör
En tydlig organisationsstruktur som betonar öppenhet och individuellt ansvar
Möjligheter för att främja din utveckling och kvalifikationer
Arbete som lämnar ett hållbart fotavtryck för en bättre värld


Frågor och ansökan
Om denna tjänst intresserar dig, skicka in din ansökan och ditt CV innan den 20 juni via vår hemsida. Anställningen kan besättas före det sista ansökningsdatumet, så tveka inte att ansöka redan idag!
För mer information om rollen, vänligen kontakta Sofia Nyman, HR Business Partner via e-post [email protected]. För frågor om din ansökan, vänligen kontakta Alexander Kumlin, HR Specialist Recruiter via e-post på [email protected].
Fackliga representanter: Patrik Sundell (Unionen), +46(0)70-0881011 och Gunnar Lindstrand (Sveriges Ingenjörer), +46(0)70-0881957.

---
Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål. Grunden för vår verksamhet är vår förmåga att skräddarsy rostfritt stål i vilken form som helst och till nästan alla syften. Rostfritt stål är mycket hållbart, designat för att hålla i evighet och samt är utvecklat enligt hållbara principer. Våra kunder använder det för att skapa civilisationens grundläggande strukturer och dess mest kända landmärken samt produkter för hushåll och olika industrier. Outokumpu har 10 000 yrkesverksamma i mer än 30 länder med huvudkontor i Helsingfors, Finland och aktier noterade på Nasdaq Helsinki. www.outokumpu.com
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Vi söker utbildade väktare till Avesta

Ansök    Aug 31    Avarn Security AB    Väktare
Arbetstider: Varierande Tjänsteställe: Avesta & Garpenberg Varaktighet: Extra vid behov, tillsvidare Tillträde: Enligt överenskommelse Kvalifikationer: Vi söker dig som är säkerhetsmedveten, serviceinriktad och empatiska med en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Vi lägger extra stor vikt vid dessa egenskaper i vårt urval: • Problemlösning förstår snabbt problem och uppgifter; löser problem på ett kreativt och relevant sätt... Visa mer
Arbetstider: Varierande

Tjänsteställe: Avesta & Garpenberg

Varaktighet: Extra vid behov, tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kvalifikationer: Vi söker dig som är säkerhetsmedveten, serviceinriktad och empatiska med en inre trygghet och en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Vi lägger extra stor vikt vid dessa egenskaper i vårt urval:


• Problemlösning förstår snabbt problem och uppgifter; löser problem på ett kreativt och relevant sätt; kommer med uppfinningsrika
lösningar.


• Samarbete tycker om att umgås med andra människor och uppskattar att jobba nära i team; uppskattar god stämning i gruppen; är
hänsynsfull och samarbetsvillig.


• Serviceorientering är samarbetsvillig och stöttar andra; lägger stor vikt vid att det egna arbetet ska komma andra människor till nytta;
är flexibel gällande andras önskemål och behov.


• Självständighet arbetar självständigt; är initiativrik och ansvarstagande; litar på sin egen förmåga.


• Stresstolerans är uthållig och kan arbeta under press; uppvisar en hög grad av stresstålighet, och är effektiv i tidspressade situationer.


• Systematiskt arbetssätt har ett systematiskt och noggrant tillvägagångssätt; väljer med omsorg, och har öga för detaljer; genomför och
levererar resultat utifrån överenskommelse.

Krav: B-Körkort

Meriterande: Heta arbeten, Anläggningskötare 

Sök tjänsten via vårt intranät- ej via mejl. 

Vi vill ha din ansökan senast 2021-10-05

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tester kan komma att tillämpas i rekryteringsprocessen Visa mindre

Avarn Security söker väktare till Avesta

Ansök    Apr 7    Avarn Security AB    Väktare
Vill du jobba på ett modernt säkerhetsföretag som skapar trygga miljöer för företag, myndigheter och människor? Vi söker nu engagerade väktare för arbete vid behov.  Tjänsteställe: Avesta  Arbetstider: Varierande arbetstider  Varaktighet: Behovsanställning, tillsvidare Tillträde: Enligt överenskommelse Kvalifikationer: Vi söker väktare som är säkerhetsmedvetna, serviceinriktade, stresståliga med en inre trygghet samt en naturlig drivkraft att vilja hjä... Visa mer
Vill du jobba på ett modernt säkerhetsföretag som skapar trygga miljöer för företag, myndigheter och människor? Vi söker nu engagerade väktare för arbete vid behov. Tjänsteställe: Avesta 
Arbetstider: Varierande arbetstider 
Varaktighet: Behovsanställning, tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kvalifikationer: Vi söker väktare som är säkerhetsmedvetna, serviceinriktade, stresståliga med en inre trygghet samt en naturlig drivkraft att vilja hjälpa till. Du ska känna dig trygg i din roll som väktare. Det är även av stor vikt att du är flexibel för varierande arbetsuppgifter och att du har en hög kommunikations- och samverkansförmåga. Vi söker dig som är ansvarstagande och empatisk och som tycker att hänsyn och ärlighet är viktigt. Ett gott kamratskap gör det lätt att ha roligt medan vi arbetar! 

 - Erfarenhet av yrket ser vi som positivt, men är inget krav.

Våra krav är att du som söker ska ha:
 - fyllt 18 år (20 år gäller för ordningsvakt) och vara ostraffad (innan anställning blir aktuell genomförs en laglydnadsprövning) 
 - drogfri
 - gymnasiekompetens
 - god svenska och engelska i tal och skrift
 - god hälsa och fysik
 - ordnad ekonomi 
 - körkort B

Är du rätt person men saknar väktarutbildning? Vi erbjuder dig utbildning och alla nödvändiga instruktioner för att du ska kunna vara med och bidra till världsklass. Vi söker medarbetare för behovsanställning samt sommarvikariat på hel eller deltid, både till tillsyn och stationära uppdrag.

Som medarbetare på Avarn Security bidrar du till att förverkliga vår vision – säkerhet och ansvarstagande i världsklass. Gemensamt för oss som jobbar på Avarn Security är att vi bygger förtroende genom samarbete, ansvar och omtanke.

Arbetsuppgifter: Som väktare hos Avarn Security kommer du att medverka till att skapa trygghet och service för våra kunder.

Sök via Hemsidan/Lediga tjänster - ej via mejl.

Vi vill ha din ansökan senast 31 maj 2021 

Urval av kandidater kommer att ske löpande varför tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tester kan komma att tillämpas i rekryteringsprocessen Visa mindre

Safety Engineer

Do you want to be responsible for work environment topics in a company where safety is the highest priority and the daily interaction of people and steel provides an exciting challenge? We at Outokumpu in Avesta are looking for a highly communicative and risk-aware engineer to lead our whole site into the future of safe and sustainable work. We welcome you to apply today! With a high-quality mix of advanced technology and a nearly 100-year-old tradition, o... Visa mer
Do you want to be responsible for work environment topics in a company where safety is the highest priority and the daily interaction of people and steel provides an exciting challenge? We at Outokumpu in Avesta are looking for a highly communicative and risk-aware engineer to lead our whole site into the future of safe and sustainable work. We welcome you to apply today!
With a high-quality mix of advanced technology and a nearly 100-year-old tradition, our factory in Avesta combine performance with precision. We are one of Outokumpu's fully integrated production facilities with over 700 employees delivering everything from tailor-made production to research. We redefine cutting-edge expertise in the safety-conscious production of our durable, stainless steel.

Main responsibilities
In this role, you will have an overarching command of all safety and work-environment topics in Avesta. You will work closely to maintain and develop our standards in accordance with applicable laws and regulations. This is a broad role that requires some knowledge in all relevant fields within the area of work-environment and safety. You will lead accident investigations, risk analysis, trainings of colleagues and contribute to a central part of Outokumpu’s culture and continuous improvement. You will also be the contact person for external and internal stakeholders in the work-environment area and participate in various industry and group collaborations.
Lead, plan, implement, and follow up on work-environment initiatives
Establish, manage and develop reporting and archiving systems for work environment/safety data
Strategize for short- and long-term goals on work environment and safety topics
Lead & participate in investigations of significant breaches of work environment & safety regulations
Lead our work-environment and safety groups
Conduct trainings for Outokumpu employees on relevant topics
Stay up to date on global development in relevant fields and implement changes in organization


About you
You have a propensity for structure, improvement, and collaboration. Communication is one of your greatest skills, as you can simplify complex information for others to understand. You are interested in how people, technology and organization can be brought together in a safe and efficient way.
Bachelor or master’s degree in relevant field such as work-environment, technique, health pedagogics or equivalent
Multiple years’ experience with work-environment & safety topics, preferably in industry setting
Broad knowledge of Swedish work-environment and safety regulations – from understanding to implementation
Strong ability to lead and coach others
Supportive of continuous improvement and readiness to lead change projects
Fluency in Swedish and English (written and verbal).


We offer
To become an integral part of the evolution of stainless steel in Outokumpu’s high-level work climate built on motivation, mutual respect, and pride-of-profession
To join the ranks of a company that wants to see you grow and greatly enjoy the work you do
A lean organizational structure that emphasizes transparency and individual accountability
Opportunities for furthering your development and qualifications
Work that leaves a sustainable footprint for a better world.


Interested?
Submit your application and CV in English before the 30th of April via our website. The position might be filled before the final-application date, so do not hesitate to apply today!
For more information about the role, please contact Pernilla Olsson, Manager EHSE via e-mail at [email protected]. For questions about your application, please contact Alexander Kumlin, HR Specialist Recruiter by e-mail at [email protected].
For questions regarding Facket/Unions, please contact Patrik Sundell (Unionen) by phone at +46(0)70-0881011, or Gunnar Lindstrand (Sveriges Ingenjörer) by phone at +46(0)70-0881957. Visa mindre

Bygghandläggare

Ansök    Mar 17    Avesta kommun    Bygglovshandläggare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas,... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas, Fagerstas och Norbergs miljö- och byggförvaltningar. Den gemensamma förvaltningen, med Avesta som värdkommun. Förvaltningen lyder under en kommungemensam politisk nämnd, V-Dala miljö- och byggnadsnämnd med representation från alla tre kommuner. Från den gemensamma förvaltningen med enheterna plan & bygg, miljö, kart & mät samt administration verkar förvaltningen i en region med drygt 42 000 invånare.ARBETSUPPGIFTER
Hos oss får du möjligheten att på ett serviceinriktat, rättssäkert och skyndsamt sätt ansvara för ärenden genom hela prövningsprocessen när det gäller bygglov, anmälningar och tillsynsverksamhet enligt PBL. Du kommer att få handlägga ärenden från början till slut, det vill säga; granska och bevilja bygglov, hålla tekniskt samråd, göra arbetsplatsbesök, hålla slutsamråd, samt utfärda start- och slutbesked. Att lämna råd och upplysningar i byggfrågor är en viktig uppgift, vilket innebär att du arbetar utåtriktat och har kontakt med byggherrar. Arbetet bedrivs självständigt med stort eget ansvar och i samverkan med dina kollegor. Du fattar beslut enligt delegation. Beroende av kompetens och intresse kan andra ansvarsområden vara aktuella. Tillsyn, förhandsbesked och strandskyddsdispenser kan bli en del av dina framtida arbetsuppgifter.

Byggenheten är ett engagerat team som diskuterar och delar kunskap och erfarenheter med varandra, för en hög kvalitet med rättssäkerhet samt enhetlig tillämpning av PBL. Vi arbetar med ständiga förbättringar, vilket innebär att du tillsammans med kollegor utvecklar och förbättrar rutiner och processer som berör arbetet både internt och mot våra medborgare.
För att hålla en hög kvalitet i arbetet är omvärldsbevakning, kompetensutveckling och deltagande i projekt självklara delar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad civilingenjör bygg, byggnadsingenjör, arkitekt eller jurist från universitet eller högskola, alternativt annan utbildningsbakgrund inom husbyggnadsteknik, samhällsbyggnad eller erfarenhet från byggbranschen som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig. Du behöver kunna sätta dig in i de olika regelverken vi har att följa och har du redan nu har kunskaper i PBL, PBF, BBR och MB är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av bygglovsprövning, kommunala beslutsprocesser och/eller myndighetsutövning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som tar ansvar, driver och organiserar de egna arbetet på ett effektivt vis. För att säkerställa hög kvalitet och rättssäkerhet arbetar vi teambaserat och det är därför av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga, är nyfiken och lyhörd. Arbetet innebär kontakter med bygglovsökande och andra intressenter, det är därför av stor vikt att du har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du behöver också vara bra på att anpassa din kommunikation så att den blir tydlig för de du möter. Kravet på korrekt formulerade beslut och tydliga motiveringar gör att du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och i skrift.

Du arbetar dagligen i Office 365 och behöver därför en god datorvana. Har du dessutom erfarenhet av ärendehanteringssystemet ByggR är det meriterande.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav för tjänsten.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund söker Instruktör/utbildningsansvarig

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f n ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtligpersonal i det förebyggande arbetet. Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med... Visa mer
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f n ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtligpersonal i det förebyggande arbetet.
Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 69 och 70 samt europaväg 16, pappers- och träindustrier. Fem av industrierna är klassade som Sevesoanläggningar enligt den högre kravnivån. Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ingår i RäddningsRegion Bergslagen (RRB) och tillhörande ledningssamverkan.


I tjänsten, som är placerad i Avesta på Skyddsavdelningen, kommer du att ansvara för planering och utveckling av vår utbildningsverksamhet riktad till våra externa kunder. I din roll kommer du ha en arbetsledande roll för två instruktörer, du kommer även själv genomföra utbildningar och vara huvudsaklig kontaktperson mot de externa kunderna. Utöver det, kommer du agera som skiftgående brandman under sommaren eller vid behov. Intern utbildning samt andra förebyggande uppgifter som tillsyn och besiktningar kan i framtiden komma ifråga beroende på din kompetens och vårt behov.
Dina kvalifikationer
Som lägst MSB:s Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap eller motsvarande, SMO är meriterande
Pedagogisk utbildning eller tidigare vana som instruktör/lärare är starkt meriterande
Körkort lägst kategori B, C-körkort är meriterande
Gediget intresse att planera och genomföra utbildningar
Är pedagogisk och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift
God förmåga att arbeta självständigt mot bestämda mål samt utveckla det anförtrodda driftområdet

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Om du inte uppfyller grundkraven kommer din ansökan inte att beaktas.


Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk vid ansökan.
Märk din ansökan med "instruktör/utbildningsansvarig och bifoga gärna intyg som styrker dina kvalifikationer. Visa mindre

Insatsledare till Södra Dalarna

I tjänsten, som är placerad på Räddningsavdelningen, kommer du att vara en del av vårt insatsledarkollektiv på totalt 8 personer. I rollen som insatsledare arbetar du kombinerat dagtid- och skifttjänstgöring enligt särskilt schema. Operativt utgör insatsledaren ledningsnivå två inom förbundet med ansvar för bl.a. samordning av enskilda räddningsenheters arbete samt övergripande operativ ledning. Du skall även kunna fungera som skadeplatschef samt ingå i en... Visa mer
I tjänsten, som är placerad på Räddningsavdelningen, kommer du att vara en del av vårt insatsledarkollektiv på totalt 8 personer. I rollen som insatsledare arbetar du kombinerat dagtid- och skifttjänstgöring enligt särskilt schema. Operativt utgör insatsledaren ledningsnivå två inom förbundet med ansvar för bl.a. samordning av enskilda räddningsenheters arbete samt övergripande operativ ledning. Du skall även kunna fungera som skadeplatschef samt ingå i en stabsfunktion. Som insatsledare är du stationerad på brandstation i Avesta. I din roll kommer du, utöver den operativa tjänstgöringen, arbeta med planering och utveckling inom av ett eller flera av organisationens olika drift- och funktionsområden. Primärt kommer du ansvara för ett av organisationens driftområde.
Driftområden innefattar ansvar för specifika delar av verksamheten. Beroende på kompetens beslutas om driftområdesansvar i samband med anställningen.
I driftområdesansvar ingår bland annat:
Budgetansvar
Att arbeta förbundsövergripande
Att samordna, initiera, leda och fördela arbete inom driftområdet
Att kunna leda projekt inom driftområdets ämnes område
Att i förekommande fall samverka med externa organisationer/myndigheter i frågor kring driftområdet
Medverka i möten/forum internt och externtDina kvalifikationer
Goda ledaregenskaper
Innehar körkort med lägst behörighet B
Har lätt att utrycka dig i tal och skift
God förmåga att arbeta självständigt mot bestämda mål samt utveckla det anförtrodda driftområdet
Brandmästarutbildning eller Räddningsledning B (MSB)
Tillsyn A (MSB) eller motsvarande
Tillsyn B (MSB) eller motsvarande är meriterande


MSB:s utbildning Skydd mot olyckor (SMO), tidigare erfarenhet som insatsledare/befäl inom räddningstjänsten eller annan pedagogisk utbildning är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Om du inte uppfyller grundkraven kommer din ansökan inte att beaktas


Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk vid ansökan
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f n ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtligpersonal i det förebyggande arbetet.
Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 69 och 70 samt europaväg 16, pappers- och träindustrier. Fem av industrierna är klassade som Sevesoanläggningar enligt den högre kravnivån. Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ingår i RäddningsRegion Bergslagen (RRB) och tillhörande ledningssamverkan. Visa mindre

Brandman Sommarvikarie till Södra Dalarna

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f n ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtligpersonal i det förebyggande arbetet. Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med... Visa mer
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f n ca 45 heltidsanställda och 100 deltidsanställda fördelade på 6 brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är att i första hand förebygga olyckor och bränder och därför deltar samtligpersonal i det förebyggande arbetet.
Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 69 och 70 samt europaväg 16, pappers- och träindustrier. Fem av industrierna är klassade som Sevesoanläggningar enligt den högre kravnivån. Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ingår i RäddningsRegion Bergslagen (RRB) och tillhörande ledningssamverkan.


Som sommarvikarierande brandman ingår du i ett skiftlag men kommer att ha en flexibel stationering inom hela förbundsområdet. Särskilda bestämmelser för flexibel arbetstid och anställning i personalpool enligt bilaga D till AB gäller.
I din roll som vikarierande heltidsbrandman ser vi gärna att du har ett stort intresse att lära och lära ut. Du skall ha lätt att hantera nya människor och grupper. Vi förväntar oss att du själv tar stort ansvar för att ständigt söka möjligheter till att utvecklas i ditt yrke.


Dina kvalifikationer
Lägst utbildning räddningsinsats och dokumenterad mångårig erfarenhet som deltids-brandman
Starkt meriterande är att vara examinerad, eller minst 2 terminer, från MSB:s utbildning Skydd mot olyckor eller Brandman Heltid.
Innehar körkort med lägst behörighet B, gärna C eller CE.
Har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.
God fysisk förmåga.
God förmåga att arbeta självständigt mot bestämda mål.
Utbildning Tillsyn A eller motsvarande är meriterande.Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Om du inte uppfyller grundkraven kommer din ansökan inte att beaktas.


Intervju samt fysiska tester kan komma genomföras löpande i takt med att ansökningar kommer in. Visa mindre

Byggnadsinspektör

Ansök    Okt 8    Avesta kommun    Byggnadsinspektör
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas,... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas, Fagerstas och Norbergs miljö- och byggförvaltningar. Den gemensamma förvaltningen, med Avesta som värdkommun. Förvaltningen lyder under en kommungemensam politisk nämnd, V-Dala miljö- och byggnadsnämnd med representation från alla tre kommuner. Från den gemensamma förvaltningen med enheterna plan & bygg, miljö, kart & mät samt administration verkar förvaltningen i en region med drygt 42 000 invånare.ARBETSUPPGIFTER
Hos oss får du möjlighet att på ett serviceinriktat, rättssäkert och skyndsamt sätt ansvara för ärenden genom hela prövningsprocessen när det gäller bygglov, anmälningar och tillsynsverksamhet enligt PBL. Du kommer att få handlägga ärenden från början till slut, det vill säga granska och bevilja bygglov, hålla tekniskt samråd, göra arbetsplatsbesök, hålla slutsamråd, samt utfärda start- och slutbesked. Även tillsyn, förhandsbesked och strandskyddsdispenser kan bli en del av dina arbetsuppgifter. Att lämna råd och upplysningar i byggfrågor är en viktig uppgift vilket innebär att du arbetar utåtriktat och har mycket kontakt med byggherrar. Arbetet bedrivs självständigt med stort eget ansvar och i samverkan med dina kollegor. Du fattar beslut enligt delegation.

Beroende av kompetens och intresse kan andra ansvarsområden vara aktuella.
Byggenheten är ett engagerat team som diskuterar och delar kunskap och erfarenheter med varandra för en hög kvalitet med rättssäkerhet och enhetlig tillämpning av PBL. Vi arbetar med ständiga förbättringar vilket innebär att du tillsammans med kollegor utvecklar och förbättra rutiner och processer som rör arbetet, både internt och mot våra medborgare.

För att hålla en hög kvalitet i arbetet är omvärldsbevakning, kompetensutveckling och deltagande i projekt självklara delar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad civilingenjör bygg, byggnadsingenjör, arkitekt från universitet eller högskola, alternativt annan utbildningsbakgrund inom husbyggnadsteknik, samhällsbyggnad eller erfarenhet från byggbranschen som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig för arbetet.

Du har goda kunskaper i främst PBL, PBF, BBR och MB, och har en god förmåga till att sätta dig in i de olika regelverk vi har att följa. Du förväntas ha viss koll på vägledande domar. Det är även meriterande om du har erfarenhet av bygglovsprövning, kommunala beslutsprocesser och/eller myndighetsutövning i allmänhet.

Kravet på korrekt formulerade beslut och tydliga motiveringar gör att du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och i skrift.

Du har en god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet, och det är meriterande om du har erfarenhet av ärendehanteringssystemet ByggR.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt bemötande. I rollen är det viktigt att du har god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och kan anpassa ditt sätt att tydligt förmedla information externt och internt. Då arbetet innebär mycket kontakt med bygglovsökande och andra intressenter är det av stor vikt att du är lyhörd för andras idéer, tydlig, pedagogisk och lösningsfokuserad. Du är en servicemedveten person som sätter kunden i fokus genom ett professionellt bemötande och god kommunikation. Du ska ha lätt för att samarbeta med både arbetskamrater och kunder. Du är duktig på att självständigt organisera och prioritera i ditt arbete.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vill du bli väktare, sök till oss på Avarn Security i Avesta!

Ansök    Jan 18    Avarn Security AB    Väktare
Avarn Security söker dig som tilltalas av säkerhetsbranschen och vill ha ett omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter. I rollen som väktare hos oss i Avesta arbetar du med många olika uppgifter som rondering, larm, kameraövervakning besöksmottagning, kort- och nyckelhantering. Du är många gånger ansiktet utåt och den första personen som kunder och besökare träffar. En väldigt viktig roll som inte minst är viktig i syfte att upprätthålla våra kunde... Visa mer
Avarn Security söker dig som tilltalas av säkerhetsbranschen och vill ha ett omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter.
I rollen som väktare hos oss i Avesta arbetar du med många olika uppgifter som rondering, larm, kameraövervakning besöksmottagning, kort- och nyckelhantering. Du är många gånger ansiktet utåt och den första personen som kunder och besökare träffar. En väldigt viktig roll som inte minst är viktig i syfte att upprätthålla våra kunders säkerhet och se till så att ingen obehörig kommer in i lokalerna. 
Flera av tjänsterna innebär även mycket bilkörning, så körkort är krav och körvana är meriterande. Vi söker dig som är ansvarstagande och empatisk, och som tycker att hänsyn och ärlighet är viktigt. Vi ser gärna att du har grundläggande gymnasiekompetens eller motsvarande, behärskar svenska och engelska både i tal och skrift och har en god kommunikativ förmåga. Det är även viktigt att du har god fysik och är trygg som person. Du är innovativ och har ett äkta engagemang, är ansvarstagande samt har förmåga att ta egna beslut. Du har en styrka i att skapa gott samarbete och goda relationer, såväl med kunder som med kollegor.Arbetstider: Varierande

Tjänsteställe: Avesta

Varaktighet: Behov, tillsvidare

Tillträde: Enligt överenskommelse

Kvalifikationer: Våra medarbetare ska vara ansvarstagande, säkerhetsmedvetna och serviceinriktade. Ärlighet och empati är viktigt. Ett äkta engagemang och ett gott humör ser vi som en framgångsfaktorer. Vi ser också gärna att du har en förmåga att arbeta självständigt lika naturligt som tillsammans med andra. Våra värderingar är viktiga för oss och vi är övertygade om att vi med ansvar, omtanke och samarbete skapar en arbetsmiljö där vi alla trivs och ständigt utvecklas. Vi förväntar oss att du är tillgänglig för lära och extra arbete under våren samt för arbete under sommarmånaderna - därefter kommer det att finnas möjlighet för fortsatt arbete.

Våra allmänna krav är att du som söker ska ha:
- fyllt 18 år och vara ostraffad 
- drogfri
- gymnasiekompetens
- god svenska i tal och skrift
- god hälsa och fysik
- ordnad ekonomi
- körkort B

Har du rätt profil, står vi för din utbildning! Meriterande är om du har ordningsvaktsutbildning med giltigt förordnande och/eller skyddsvaktsutbildning. 

Varmt välkommen in med din ansökan!

Urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt - dock senast 2021-02-14. Sök tjänsten via vår hemsida - ej via mejl.
Tester kan tillämpas i rekryteringsprocessen.Avarn Security är den kompletta säkerhetsaktören. Våra 7 000 medarbetare bidrar dygnet runt, året runt till ett tryggare samhälle och våra värdeord - ansvar - omtanke - samarbete - ligger till grund för vårt arbete och hjälper oss att nå vår vision, ”säkerhet och ansvarstagande i världsklass”. Visa mindre

Väktare Ronderande/Stationär semestervikariat

Ansök    Jan 18    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Om Securitas Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 58 län... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Om Securitas

Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 58 länder runtom i världen. I Sverige har vi en ledande position inom säkerhet och en djup förståelse för våra kunders behov. Här levererar våra 10 000 medarbetare trygghet – varje dag, dygnet runt.

Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skapa trygghet i samhället. Alla våra medarbetare gör konkret skillnad för människor, varje dag. För att kunna göra ett bra jobb satsar vi mycket på att vara en stabil arbetsgivare, som ser till att du trivs och känner dig uppskattad. Hos oss finns även möjligheterna, du får alltid den utbildning du behöver för dina arbetsuppgifter och duktiga medarbetare har goda chanser att växa inom företaget.

Din roll

Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem.

Som stationärväktare arbetar du hos något av våra kundföretag, t ex vid huvudinfarten eller entrén. Du ansvarar för in- och utpasseringskontroller av besökare, leverantörer och kunder.

Vid arbetsplatsen kan olika typer av teknisk hjälp finnas t ex larmpaneler för driftlarm, inbrottslarm och brandlarm. Vid större företag är det också vanligt med övervakningskameror och fjärrstyrning av grindar och portar. Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara att sköta företagets telefonväxel efter kontorstid, utföra rondering. Arbetsuppgifterna varierar från kund till kund.

Vem är du?

Vi tror att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera  periodvis högt arbetstempo.

Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner.
Du är självständig, men jobbar också bra i team.
Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och uppmärksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
  Vilka krav ställer tjänsten?

Du behöver ha gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.

Tjänsten kräver B-körkort.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan).
Vi erbjuder dig

Att få göra konkret skillnad för människor och samhället
Ett varierande arbete med utvecklingsmöjligheter
Engagerade och stöttande ledare och kollegor
Chansen att arbeta i ett samhällsviktigt företag med människor i fokus
Övrigt

Tror du att du har det vi söker? Mer information om Securitas hittar du på vår hemsida www.securitas.se .

Vid utvärdering av sökande till tjänsten väktare kommer urvalstester att användas.

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och vi ser gärna kvinnliga sökande.

Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan. Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör till Outokumpu i Avesta

Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål. Materialet är helt återvinningsbart, underhållsfritt samt mycket starkt och hållbart. Rostfritt stål är en av de viktigaste byggstenarna för en hållbar framtid. Outokumpu har idag cirka 10 000 anställda i mer än 30 länder. Outokumpu är listat på NASDAQ OMX Helsingfors. Avesta är ett fullt integrerat verk, stålverk, varmvalsning, kallvalsning och färdigställning. Vi har hela produktionskedjan och är ett av de ... Visa mer
Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål. Materialet är helt återvinningsbart, underhållsfritt samt mycket starkt och hållbart. Rostfritt stål är en av de viktigaste byggstenarna för en hållbar framtid. Outokumpu har idag cirka 10 000 anställda i mer än 30 länder. Outokumpu är listat på NASDAQ OMX Helsingfors. Avesta är ett fullt integrerat verk, stålverk, varmvalsning, kallvalsning och färdigställning. Vi har hela produktionskedjan och är ett av de största verken inom Outokumpu med ca 800 medarbetare. www.outokumpu.com
Vill du vara ansvarig för arbetsmiljöområdet i ett företag där säkerhet är högst på agendan och det dagliga mötet mellan människa och stål ger en spännande utmaning? Välkommen med din ansökan idag!
Outokumpu Avesta Works är en trivsam och familjär arbetsplats där du förutom intressanta uppdrag möts av en öppen och positiv anda. Du blir snabbt en i gänget och har möjlighet att delta i olika fritidsaktiviteter som finns för alla anställda. Avesta är en attraktiv arbetsplats ur karriärsynpunkt, du känner alla och är synlig i verksamheten, vilket är en fördel om du är vill gå vidare inom organisationen. Vill du kan du även få möjligheten till en internationell karriär inom koncernen. Som arbetsmiljöingenjör har du din bas i EHSE-teamet, ett team som stöttar organisation utifrån expertområdena arbetsmiljö, säkerhet, yttre miljö och energi.
Huvudsakliga ansvarsområden
Du driver, stödjer, utvecklar och följer upp arbetsmiljöarbetet på Avesta Works i enlighet med gällande lagar, föreskrifter, standarder och andra krav. Du är vår expert inom arbetsmiljö och med din kompetens stödjer du organisationen inom arbetsmiljöområdet. Du leder olycksfallsutredningar, riskanalyser och utbildningar samt bidrar till en kultur av ständiga förbättringar inom arbetsmiljö. Du initierar, leder och deltar i olika förbättringsaktiviteter inom arbetsmiljö och i arbetsmiljörelaterade forum. Vidare skriver du rapporter och gör utredningar inom arbetsmiljö. Du är kontaktperson mot externa och interna intressenter inom arbetsmiljöområdet samt deltar i olika bransch- och koncernsamarbeten.
Kvalifikationer
Du har akademisk utbildning med arbetsmiljöinriktning eller annan erfarenhet vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av brett arbete inom arbetsmiljöområdet. Vårt arbetssätt är mål- och resultatorienterat och du behöver vara van att driva dina egna processer samt kunna samarbeta med andra för att nå mål och resultat. Du har förmåga att förklara och beskriva komplex information på ett enkelt och tydligt sätt när du utbildar och leder grupper inom arbetsmiljö. Det kommer vara många parallella arbeten igång samtidigt och du behöver därför vara bra på att skapa struktur, både för dig själv men även för organisationen i stort. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du är intresserad hur människa, teknik och organisation kan sammanföras på ett säkert och effektivt sätt. Du gillar produktionsprocesser och trivs i industrimiljö.
Tjänsten är placerad på vår site i Avesta och du rapporterar till EHSH-chef, Sara Lundberg, 0226-811 50. För allmän information kontakta HR-specialist, Alexander Kumlin, [email protected]
Ansökan
Låter det här intressant?
Välkommen med din ansökan senast 16 augusti 2020.
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så tveka inte. Vi intervjuar löpande. Visa mindre

Byggnadsinspektör

Ansök    Jun 15    Avesta kommun    Byggnadsinspektör
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas,... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas, Fagerstas och Norbergs miljö- och byggförvaltningar. Den gemensamma förvaltningen, med Avesta som värdkommun. Förvaltningen lyder under en kommungemensam politisk nämnd, V-Dala miljö- och byggnadsnämnd med representation från alla tre kommuner. Från den gemensamma förvaltningen med enheterna plan & bygg, miljö, kart & mät samt administration verkar förvaltningen i en region med drygt 42 000 invånare.ARBETSUPPGIFTER
Hos oss får du möjlighet att på ett serviceinriktat, rättssäkert och skyndsamt sätt ansvara för ärenden genom hela prövningsprocessen när det gäller bygglov, anmälningar och tillsynsverksamhet enligt PBL. Du kommer att få handlägga ärenden från början till slut, det vill säga granska och bevilja bygglov, hålla tekniskt samråd, göra arbetsplatsbesök, hålla slutsamråd, samt utfärda start- och slutbesked. Även tillsyn, förhandsbesked och strandskyddsdispenser kan bli en del av dina arbetsuppgifter. Att lämna råd och upplysningar i byggfrågor är en viktig uppgift vilket innebär att du arbetar utåtriktat och har mycket kontakt med byggherrar. Arbetet bedrivs självständigt med stort eget ansvar och i samverkan med dina kollegor. Du fattar beslut enligt delegation.
Beroende av kompetens och intresse kan andra ansvarsområden vara aktuella.
Byggenheten är ett engagerat team som diskuterar och delar kunskap och erfarenheter med varandra för en hög kvalitet med rättssäkerhet och enhetlig tillämpning av PBL. Vi arbetar med ständiga förbättringar vilket innebär att du tillsammans med kollegor utvecklar och förbättra rutiner och processer som rör arbetet, både internt och mot våra medborgare.
För att hålla en hög kvalitet i arbetet är omvärldsbevakning, kompetensutveckling och deltagande i projekt självklara delar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad civilingenjör bygg, byggnadsingenjör, arkitekt eller jurist från universitet eller högskola, alternativt annan utbildningsbakgrund inom husbyggnadsteknik, samhällsbyggnad eller erfarenhet från byggbranschen som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig för arbetet.

Du har goda kunskaper i främst PBL, PBF, BBR och MB, och har en god förmåga till att sätta dig in i de olika regelverk vi har att följa. Du förväntas ha viss koll på vägledande domar. Det är även meriterande om du har erfarenhet av bygglovsprövning, kommunala beslutsprocesser och/eller myndighetsutövning i allmänhet.

Kravet på korrekt formulerade beslut och tydliga motiveringar gör att du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och i skrift.

Du har en god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet, och det är meriterande om du har erfarenhet av ärendehanteringssystemet ByggR.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt bemötande. I rollen är det viktigt att du har god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och kan anpassa ditt sätt att tydligt förmedla information externt och internt. Då arbetet innebär mycket kontakt med bygglovsökande och andra intressenter är det av stor vikt att du är lyhörd för andras idéer, tydlig, pedagogisk och lösningsfokuserad.
Du är en servicemedveten person som sätter kunden i fokus genom ett professionellt bemötande och god kommunikation. Du ska ha lätt för att samarbeta med både arbetskamrater och kunder.
Du är duktig på att självständigt organisera och prioritera i ditt arbete.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund söker Brandman Heltid

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f.n. ca: 45 st. heltidsanställda och 100 st. deltidsanställda fördelade på sex brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är både skadeavhjälpande och förebyggande, därför deltar också samtlig personal i det förebyggande arbetet. Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindu... Visa mer
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f.n. ca: 45 st. heltidsanställda och 100 st. deltidsanställda fördelade på sex brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är både skadeavhjälpande och förebyggande, därför deltar också samtlig personal i det förebyggande arbetet.


Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 69 och 70 samt Europaväg 16, pappers- och träindustrier. Sju av industrierna är klassade som s.k. 2 kap 4§ objekt dessutom är 5 av dem klassade som Sevesoanläggningar enligt den högre kravnivån.


Vi vill att du är:
• Utbildad vid MSB:s utbildning Skydd mot olyckor eller Brandman Heltid.
• Även sökande med annan kompetens/bakgrund kan komma att beaktas.
(dock skall du ha betyg samt förutsättningar att läsa SMO på distans parallellt med din anställning, ansökningar utan bifogat gymnasiebetyg kommer ej att beaktas)
• Innehar körkort med lägst behörighet C, gärna CE.
• Har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.
• God förmåga att arbeta självständigt mot bestämda mål.
• God fysisk förmåga. (vid nyanställning krävs exempelvis 5,6 km/h på rullbandet)
• Utbildningarna Räddningsledare A och Tillsyn A eller motsvarande är meriterande.


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Om du inte uppfyller grundkraven kommer din ansökan inte att beaktas.
Som brandman i pooltjänst ingår du i ett skiftlag men kommer att ha en flexibel stationering inom hela förbundsområdet.


I tjänsten ingår att planera och genomföra bl.a. introduktionsutbildningar/preparand-utbildningar för nyanställda. Beroende av organisationens behov och din kompetens kan även driftområdesansvar eller funktionsområdesansvar vara aktuellt.


I driftområdes- och funktionsområdesansvar ingår bland annat:
• budgetansvar (endast driftområdesansvar)
• att arbeta förbundsövergripande och att samordna, initiera, leda och fördela arbetet inom
drift-/funktionsområdet
• att kunna leda projekt
• att i förekommande fall samverka med externa organisationer/myndigheter i frågor kring
drift-/funktionsområdet
• medverka i möten/forum internt och externt.


Antagning till tjänsterna kan ske löpande. Visa mindre

Byggnadsinspektör

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. Vi ska bli 25000 invånare och ha ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en ... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. Vi ska bli 25000 invånare och ha ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas, Fagerstas och Norbergs miljö- och byggförvaltningar. Den gemensamma förvaltningen, med Avesta som värdkommun, har verkat sedan januari 2006. Förvaltningen lyder under en kommungemensam politisk nämnd, V-Dala miljö- och byggnadsnämnd med representation från alla tre kommuner. Från den gemensamma förvaltningen med enheterna plan & bygg, miljö, kart & mät samt administration verkar förvaltningen i en region med drygt 42 000 invånare. Förvaltningen står inför spännande utmaningar inom samhällsplaneringen i de tre kommunerna. Många nya företagsetableringar, nya kommunala verksamhetslokaler samt utveckling av centrum- och boendemiljöer ger både utmaningar och intressanta arbetsuppgifter inom plan- och byggområdet.

V-Dala miljö- och byggförvaltning söker, med placering vid det gemensamma kontoret i Avesta, en byggnadsinspektör.
ARBETSUPPGIFTER
Hos oss får du möjlighet att på ett serviceinriktat, rättssäkert och skyndsamt sätt ansvara för ärenden genom hela prövningsprocessen när det gäller bygglov, anmälningar och tillsynsverksamhet enligt PBL. Du kommer att få handlägga ärenden från början till slut, det vill säga granska och bevilja bygglov, hålla tekniskt samråd, göra arbetsplatsbesök, hålla slutsamråd, samt utfärda start- och slutbesked. Även tillsyn, förhandsbesked och strandskyddsdispenser kan bli en del av dina arbetsuppgifter. Att lämna råd och upplysningar i byggfrågor är en viktig uppgift vilket innebär att du arbetar utåtriktat och har mycket kontakt med byggherrar. Arbetet bedrivs självständigt med stort eget ansvar och i samverkan med dina kollegor. Du fattar beslut enligt delegation.
Beroende av kompetens och intresse kan andra ansvarsområden vara aktuella.
Byggenheten är ett engagerat team som diskuterar och delar kunskap och erfarenheter med varandra för en hög kvalitet med rättssäkerhet och enhetlig tillämpning av PBL. Vi arbetar med ständiga förbättringar vilket innebär att du tillsammans med kollegor utvecklar och förbättra rutiner och processer som rör arbetet, både internt och mot våra medborgare.
För att hålla en hög kvalitet i arbetet är omvärldsbevakning, kompetensutveckling och deltagande i projekt självklara delar.

KVALIFIKATIONER
Kvalifikationer - Krav
Vi söker dig som är utbildad civilingenjör bygg, byggnadsingenjör, arkitekt, byggnadsantikvarie eller jurist från universitet eller högskola, alternativt annan utbildningsbakgrund inom husbyggnadsteknik, samhällsbyggnad eller erfarenhet från byggbranschen som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig för arbetet.

Du har goda kunskaper i främst PBL, PBF, BBR och MB, och har en god förmåga till att sätta dig in i de olika regelverk vi har att följa. Du förväntas ha viss koll på vägledande domar. Det är även meriterande om du har erfarenhet av bygglovsprövning, kommunala beslutsprocesser och/eller myndighetsutövning i allmänhet.

Kravet på korrekt formulerade beslut och tydliga motiveringar gör att du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och i skrift.

Du har en god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet, och det är meriterande om du har erfarenhet av ärendehanteringssystemet ByggR.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt bemötande. I rollen är det viktigt att du har god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och kan anpassa ditt sätt att tydligt förmedla information externt och internt. Då arbetet innebär mycket kontakt med bygglovsökande och andra intressenter är det av stor vikt att du är lyhörd för andras idéer, tydlig, pedagogisk och lösningsfokuserad.
Du är en servicemedveten person som sätter kunden i fokus genom ett professionellt bemötande och god kommunikation. Du ska ha lätt för att samarbeta med både arbetskamrater och kunder.
Du är duktig på att självständigt organisera och prioritera i ditt arbete.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vill du jobba med säkerhet i världsklass i sommar?

Ansök    Feb 4    AVARN Security Region Nord    Väktare
Vi söker väktare som skall jobba för att stärka våra kunders säkerhet. Om Du tror att Du trivs med ett sådant arbete så kommer Du att jobba med allt från stationär bevakning där vi sköter inpassering och larmövervakning till att rycka ut på olika typer av larm.   För att du skall vara rätt person för oss tror vi att du har följande egenskaper: Noggrann och punktlig Självgående Serviceinriktad och engagerad Flexibel Förmåga att respektfullt samarbeta med... Visa mer
Vi söker väktare som skall jobba för att stärka våra kunders säkerhet. Om Du tror att Du trivs med ett sådant arbete så kommer Du att jobba med allt från stationär bevakning där vi sköter inpassering och larmövervakning till att rycka ut på olika typer av larm.

 

För att du skall vara rätt person för oss tror vi att du har följande egenskaper:

Noggrann och punktlig
Självgående
Serviceinriktad och engagerad
Flexibel
Förmåga att respektfullt samarbeta med andra oavsett kön, etnicitet, religion eller sexuell läggning
Prestigelös
Lagspelare
 

Du skall ha grundläggande gymnasiekompetens eller motsvarande. Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift och har en god kommunikativ förmåga, kan du ytterligare ett språk ser vi det som meriterande.


Tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på timme. Arbetstiden är förlagd både dag, natt och helg.

Väktargrundutbildning (VU1+VU2) är meriterande, saknar du utbildning men har rätt profil så utbildar vi dig! B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder lön enligt kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Eftersom vi är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Ekonomisk granskning och drogtest utan anmärkning är också en förutsättning för anställning. I vår rekrytering kan även urvalstest komma att användas.

Tillträde sker enligt överenskommelse. 
Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi gör urval löpande!

För frågor angående tjänsten vänligen kontakta rekryterande distriktschef Olof Wikblom på 010-222 27 26. Visa mindre

Väktare Ronderande/Stationär semestervikariat

Ansök    Jan 9    Securitas Sverige AB    Väktare
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skap... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 58 länder runtom i världen och har ca 370 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skapa trygghet i samhället. Alla våra medarbetare gör konkret skillnad för människor, varje dag. För att du ska kunna göra ett bra jobb satsar vi mycket på att vara en stabil arbetsgivare, som ser till att du trivs och känner dig uppskattad. Hos oss finns även utvecklingsmöjligheterna: du får alltid den utbildning du behöver för dina arbetsuppgifter.

Din roll

 

Som ronderande väktare är din främsta uppgift att leverera trygghet ute hos våra kunder – främst vid industrier, på kontor och i verkstäder – genom att skydda egendom och byggnader mot brand, stöld och skador. Vanligtvis är det du som sköter larmanläggningarna och rapporterar med hjälp av ett datoriserat rondinformationssystem.

 

Som stationärväktare arbetar du hos något av våra kundföretag, t ex vid huvudinfarten eller entrén. Du ansvarar för in- och utpasseringskontroller av besökare, leverantörer och kunder.

 

Vid arbetsplatsen kan olika typer av teknisk hjälp finnas t ex larmpaneler för driftlarm, inbrottslarm och brandlarm. Vid större företag är det också vanligt med övervakningskameror och fjärrstyrning av grindar och portar. Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara att sköta företagets telefonväxel efter kontorstid, utföra rondering. Arbetsuppgifterna varierar från kund till kund.

Vem är du?

Vi tror att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera stress.

Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner.
Du är självständig, men jobbar också bra i team.
Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och uppmärksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
  Vilka krav ställer tjänsten?

Du behöver ha gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.

Tjänsten kräver B-körkort.
För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan).
Övrigt

Tror du att du har det vi söker? Mer information om Securitas hittar du på vår hemsida www.securitas.se .

Vid utvärdering av sökande till tjänsten kommer urvalstester att användas.

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och vi ser gärna kvinnliga sökande.

Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan.

Om Securitas

 Securitas är en pålitlig arbetsgivare som finns i 58 länder runtom i världen. I Sverige har vi en ledande position inom säkerhet och en djup förståelse för våra kunders behov. Här levererar våra 10 000 medarbetare trygghet – varje dag, dygnet runt. Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör

Ansök    Nov 20    Stora Enso AB    Arbetsmiljöingenjör
Stora Ensos mål är att vara en olycksfri arbetsplats, vilket tydliggörs i vårt säkerhetsmotto att ”alla ska komma hem oskadda, varje dag”. Att uppmuntra en företagsgemensam säkerhetskultur betyder att alla ansvarar för att göra varje arbetsdag hälsosam och säker – från vår högsta ledning och genom hela företaget. Vi uppmuntrar alla att bidra med idéer om hur vi kan förbättra säkerheten. Nu söker vi en arbetsmiljöingenjör till Stora Enso Fors. Stora Enso F... Visa mer
Stora Ensos mål är att vara en olycksfri arbetsplats, vilket tydliggörs i vårt säkerhetsmotto att ”alla ska komma hem oskadda, varje dag”. Att uppmuntra en företagsgemensam säkerhetskultur betyder att alla ansvarar för att göra varje arbetsdag hälsosam och säker – från vår högsta ledning och genom hela företaget. Vi uppmuntrar alla att bidra med idéer om hur vi kan förbättra säkerheten. Nu söker vi en arbetsmiljöingenjör till Stora Enso Fors.
Stora Enso Fors AB ingår i divisionen Consumer Board som vill vara en global måttstock när det gäller nyfiberbaserad kartong av hög kvalitet. För kunder såsom konverteringsföretag, varumärkesägare och detaljister strävar vi efter att vara förstahandsvalet för våra kunder inom premiumsegmentet för förpackningar och grafisk kartong. Vårt breda urval av kartong och barriärskikt lämpar sig mycket väl för konsumentförpackningar av vätskor, livsmedel, läkemedel och lyxvaror.
Stora Enso Fors AB ligger i Fors, ca 1,5 mil nordost om Avesta. Vid kartongbruket i Fors tillverkar vi falskartong som används till konsumentförpackningar för bland annat livsmedel och cigaretter samt för grafiska ändamål, t.ex. vykort och bokomslag. Vi tillverkar också CTMP-massa till kartongens mittskikt. Fors bruk är en av världens största tillverkare inom produktområdet falskartong med en total årskapacitet av 410 000 ton. Antalet anställda i Fors är ca 550 personer.
Arbetsuppgifter
Arbetsmiljöingenjörens ansvarsområde och funktion syftar till att ge stöd och service i frågor gällande företagets arbetsmiljöverksamhet. Detta sker i samråd med ansvariga i linjeorganisationen. Vårt förebyggande arbetsmiljöarbete omfattar flera områden som kräver flera olika infallsvinklar där arbetsmiljöingenjörens roll är en stor del. Arbetsmiljöingenjören skall i samverkan med företagshälsovården, arbetsmiljötekniker, skyddsombuden, chefer och arbetsledare i vår organisation verka för att en god arbetsmiljö uppnås, bibehålls och utvecklas.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
•        Initiera och genomföra utbildningar och information inom området arbetsmiljö- och arbetarskydd inom företaget
•        Genomföra utredningar och liknande beträffande incidenter och tillbud.
•        Ha kontakt med myndigheter
•        Ge information, stöd och service till linjeorganisationen i arbetsmiljöfrågor i det dagliga arbetet och i projekt.
•        Stödja organisationen i riskbedömningar och riskanalyser inom arbetsmiljöområdet        
•        Aktivt delta och samverka med övriga bruk inom Stora Enso Sverige gällande vårt systematiska arbetsmiljöarbete.
•        Genomföra bedömningar av nya kemikalier
 Kvalifikationer
För att lyckas i rollen har du arbetsmiljöingenjörsutbildning eller likvärdiga kunskaper, det är meriterande erfarenhet inom industri. Du är kommunikativ och flexibel och på grund av myndighetskontakt måste du kunna fatta dig formellt i tal och skrift både på svenska och engelska. Dessutom har du goda kunskaper i Officepaketet
Övrig information
Rekryterande chef Linda Stinessen, +46 72 714 09 67, [email protected], svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Övriga frågor ställs till rekryteringsspecialist Sofia Kyrk, +46 72 368 64 29, [email protected] .
Fackliga representanter – Ledarna: Helene Åkesson, +46 70 374 04 74, Unionen: Joakim Sundström, +46 70 340 49 87, AF: Johan Larsson, +46 72 517 36 26.
Välkommen med din ansökan via Stora Ensos online-system, https://www.storaenso.com/en/careers ! Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt, dock senast den 8 december 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna tjänst. Vi accepterar endast ansökningar som lämnats in via vårt rekryteringssystem.
You are the opportunity. Join us.
www.storaenso.com/en/careers
Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag. 
Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.
Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.
Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder. Omsättningen uppgick år 2018 till 10,5 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1,3 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).
Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Sommarvikariat som förrådsarbetare till Stora Enso Fors

På Stora Enso bidrar du till en förnybar framtid! Vår inställning är att allt som idag tillverkas av fossila material kan tillverkas av träd imorgon. Vi är en världsledande leverantör av förnybara lösningar, biomaterial, paketering, papper och träprodukter. Våra ledord är ”ta ledning ”och “gör det rätta” och de är vår vägledning i allt. Våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Säkerhet och hälsa är våra viktigaste framgångsfaktorer, ... Visa mer
På Stora Enso bidrar du till en förnybar framtid! Vår inställning är att allt som idag tillverkas av fossila material kan tillverkas av träd imorgon. Vi är en världsledande leverantör av förnybara lösningar, biomaterial, paketering, papper och träprodukter.
Våra ledord är ”ta ledning ”och “gör det rätta” och de är vår vägledning i allt. Våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Säkerhet och hälsa är våra viktigaste framgångsfaktorer, vilket betyder att du ska må bra på jobbet och komma hem säkert varje dag!
Vi är övertygade om att framtiden är träbaserad och förnybar. Var med och skapa en förnybar framtid och ett hållbart klimat.
Vi hoppas att du tillsammans med oss vill jobba för en fossilfri värld!
Vi söker nu efter en förrådsarbetare till ett sommarvikariat. Du kommer att arbeta på Stora Enso i Fors.
I rollen kommer du ansvara för verktygsförrådet samt utlämningsdisken och dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att lämna ut material och placera inkommande gods på rätt lagerplats. Du kommer också registrera materialrekvisioner i affärssystemet SAP.


Vad kan Stora Enso erbjuda dig?
Som förrådsinköpare får du möjligheten att arbeta båda självständigt men också i team med härliga behjälpliga kollegor. Du kommer få en vana av kundkontakt externt och internt då det är en del av det dagliga arbetet. Du kommer också få en god förståelse för hur förrådsprocessen fungerar.


Vem söker vi?
Är du den vi söker? För att lyckas i den här rollen har du tidigare erfarenhet av att arbeta med kundkontakt. Du har eller studerar på minst gymnasienivå med inriktning mekanik, automation eller processteknik alternativt likvärdig utbildning. Erfarenhet inom förrådsarbete är meriterande.
För att passa in i den här rollen ser vi även att du har god materialkännedom, är kundserviceorienterad samt har ett sinne för ordning och reda. Vi tror också att du är duktig på kommunikation då du kommer ha mycket kontakt med kunder både internt och externt.


Övrig information
Vill du göra vår planet till en bättre plats? Vänligen skicka in din ansökan via vårt rekryteringsverktyg senast den 15 februari. Vår rekryterande chef Ann-Louice Rossbäck når du på 073-445 15 58 eller [email protected] och svarar gladeligen på frågor gällande tjänsten. Andra frågor kan ställas till rekryteringsspecialist Sofia Kyrk som du når på [email protected].
Samtliga potentiella medarbetare kommer drogtestas i en undersökning före anställning.
Vi kommer påbörja urvalet efter sista ansökningsdatum och kommer därefter börja kontakta kandidater.


Om Stora Enso
Som en del i bioekonomin är Stora Enso en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, pappers- och kartongtillverkare, förlag och tidningar, detaljhandlare, tryckerier, konverteringsföretag, snickerier och byggföretag. Våra fiberbaserade material är förnybara och återvinningsbara. Våra produkter erbjuder miljövänliga alternativ till fossilbaserade produkter och andra ej förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon.
Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.
Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder. Omsättningen uppgick år 2018 till 10,5 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1,3 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm AB (STE A, STE R).
Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö. Vi arbetar aktivt för att öka jämställdheten och den etniska mångfalden på arbetsplatsen och därför ser vi gärna sökanden som bidrar till detta. Visa mindre

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund söker Brandman Heltid

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f.n. ca: 45 st. heltidsanställda och 100 st. deltidsanställda fördelade på sex brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är både skadeavhjälpande och förebyggande, därför deltar också samtlig personal i det förebyggande arbetet. Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindu... Visa mer
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f.n. ca: 45 st. heltidsanställda och 100 st. deltidsanställda fördelade på sex brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är både skadeavhjälpande och förebyggande, därför deltar också samtlig personal i det förebyggande arbetet.


Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 69 och 70 samt Europaväg 16, pappers- och träindustrier. Sju av industrierna är klassade som s.k. 2 kap 4§ objekt dessutom är 5 av dem klassade som Sevesoanläggningar enligt den högre kravnivån. Vi vill att du är:
• Utbildad vid MSB:s utbildning Skydd mot olyckor eller Brandman Heltid.
• Även sökande med annan kompetens/bakgrund kan komma att beaktas.
(dock skall du ha betyg samt förutsättningar att läsa SMO på distans parallellt med
din anställning)
• Innehar körkort med lägst behörighet C, gärna CE.
• Har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.
• God förmåga att arbeta självständigt mot bestämda mål.
• God fysisk förmåga. (vid nyanställning krävs exempelvis 5,6 km/h på rullbandet)
• Utbildningarna Räddningsledare A och Tillsyn A eller motsvarande är meriterande.


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Om du inte uppfyller grundkraven kommer din ansökan inte att beaktas.
Som brandman i pooltjänst ingår du i ett skiftlag men kommer att ha en flexibel stationering inom hela förbundsområdet.


I tjänsten ingår att planera och genomföra bl.a. introduktionsutbildningar/preparand-utbildningar för nyanställda. Beroende av organisationens behov och din kompetens kan även driftområdesansvar eller funktionsområdesansvar vara aktuellt.


I driftområdes- och funktionsområdesansvar ingår bland annat:
• budgetansvar (endast driftområdesansvar)
• att arbeta förbundsövergripande och att samordna, initiera, leda och fördela arbetet inom
drift-/funktionsområdet
• att kunna leda projekt
• att i förekommande fall samverka med externa organisationer/myndigheter i frågor kring
drift-/funktionsområdet
• medverka i möten/forum internt och externt.


Antagning till tjänsterna kan ske löpande. Visa mindre

Byggnadsinspektör

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? Västmanland-Da... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning är en sammanslagning av Avestas, Fagerstas och Norbergs miljö- och byggförvaltningar. Den gemensamma förvaltningen, med Avesta som värdkommun, har verkat sedan januari 2006. Förvaltningen lyder under en kommungemensam politisk nämnd, V-Dala miljö- och byggnadsnämnd med representation från alla tre kommuner. Från den gemensamma förvaltningen med enheterna plan & bygg, miljö, kart & mät samt administration verkar förvaltningen i en region med drygt 42 000 invånare. Förvaltningen står inför spännande utmaningar inom samhällsplaneringen i de tre kommunerna. Många nya företagsetableringar, nya kommunala verksamhetslokaler samt utveckling av centrum- och boendemiljöer ger både utmaningar och intressanta arbetsuppgifter inom plan- och byggområdet.

Plan och byggenheten på Västmanland-Dalarnas miljö- och byggförvaltning svarar både för strategisk och operativ hantering av bygglov, detalj- och översiktsplanering och annan myndighetsutövning enligt plan- och bygglagen (PBL). Även mark- och exploateringsfrågor, energirådgivning och ansvaret för kommunens GIS-verksamhet ligger på förvaltningen. Alltid med den övergripande samhällsutvecklingen i fokus. Vi strävar efter att ha en effektiv och kundorienterad handläggningsprocess och vi genomför tillsyner i vårt myndighetsuppdrag.

V-Dala miljö- och byggförvaltning söker, med placering vid det gemensamma kontoret i Avesta, en plan- och byggchef.
ARBETSUPPGIFTER
Har du ett stort genuint intresse för samhällsbyggnads- och gestaltningsfrågor och har en förmåga att göra juridiska och estetiska bedömningar? Har du en teknisk kompetens inom byggnation? Vill du vara med och förtäta och utveckla Avesta, Fagersta och Norberg kommuner? Då har du nu chansen att arbeta hos oss på Plan- och byggenheten. Vi behöver förstärkas med ytterligare en byggnadsinspektör.
Som byggnadsinspektör kommer du att bli en del i vår förvaltning med 53 medarbetare, där alla på ett eller annat sätt bidrar till att skapa den fysiska miljön i våra kommuner.

Hos oss får du möjlighet att på ett serviceinriktat, rättssäkert och skyndsamt sätt ansvara för ärenden genom hela prövningsprocessen när det gäller bygglov, anmälningar och tillsynsverksamhet enligt PBL. Du kommer att få handlägga ärenden från början till slut, det vill säga granska och bevilja bygglov, hålla tekniskt samråd, göra arbetsplatsbesök, hålla slutsamråd, samt utfärda start- och slutbesked. Även tillsyn, förhandsbesked och strandskyddsdispenser kan bli en del av dina arbetsuppgifter. Att lämna råd och upplysningar i byggfrågor är en viktig uppgift vilket innebär att du arbetar utåtriktat och har mycket kontakt med byggherrar. Arbetet bedrivs självständigt med stort eget ansvar och i samverkan med dina kollegor. Du fattar beslut enligt delegation.
Beroende av kompetens och intresse kan andra ansvarsområden vara aktuella.
Byggenheten är ett engagerat team som diskuterar och delar kunskap och erfarenheter med varandra för en hög kvalitet med rättssäkerhet och enhetlig tillämpning av PBL. Vi arbetar med ständiga förbättringar vilket innebär att du tillsammans med kollegor utvecklar och förbättra rutiner och processer som rör arbetet, både internt och mot våra medborgare.
För att hålla en hög kvalitet i arbetet är omvärldsbevakning, kompetensutveckling och deltagande i projekt självklara delar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad civilingenjör bygg, byggnadsingenjör, arkitekt, byggnadsantikvarie eller jurist från universitet eller högskola, alternativt annan utbildningsbakgrund inom husbyggnadsteknik, samhällsbyggnad eller erfarenhet från byggbranschen som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig för arbetet.

Du har goda kunskaper i främst PBL, PBF, BBR och MB, och har en god förmåga till att sätta dig in i de olika regelverk vi har att följa. Du förväntas ha viss koll på vägledande domar. Det är även meriterande om du har erfarenhet av bygglovsprövning, kommunala beslutsprocesser och/eller myndighetsutövning i allmänhet.

Kravet på korrekt formulerade beslut och tydliga motiveringar gör att du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och i skrift.

Du har en god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet, och det är meriterande om du har erfarenhet av ärendehanteringssystemet ByggR.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt bemötande. I rollen är det viktigt att du har god förståelse för hur andra tar till sig kunskap och kan anpassa ditt sätt att tydligt förmedla information externt och internt. Då arbetet innebär mycket kontakt med bygglovsökande och andra intressenter är det av stor vikt att du är lyhörd för andras idéer, tydlig, pedagogisk och lösningsfokuserad.
Du är en servicemedveten person som sätter kunden i fokus genom ett professionellt bemötande och god kommunikation. Du ska ha lätt för att samarbeta med både arbetskamrater och kunder.
Du är duktig på att självständigt organisera och prioritera i ditt arbete.

ÖVRIGT
FÖRMÅNER
Hos oss har du friskvårdstimme eller friskvårdspeng, tillgång till nyrenoverat personalgym alla dagar i veckan samt fria bad i kommunens badhus.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vill du jobba med säkerhet i världsklass?

Ansök    Nov 8    AVARN Security Region Nord    Väktare
Vi söker väktare som skall jobba för att stärka våra kunders säkerhet. Om Du tror att Du trivs med ett sådant arbete så kommer Du att jobba med allt från stationär bevakning där vi sköter inpassering och larmövervakning till att rycka ut på olika typer av larm.   För att du skall vara rätt person för oss tror vi att du har följande egenskaper: Noggrann och punktlig Självgående Serviceinriktad och engagerad Flexibel Förmåga att respektfullt samarbeta med... Visa mer
Vi söker väktare som skall jobba för att stärka våra kunders säkerhet. Om Du tror att Du trivs med ett sådant arbete så kommer Du att jobba med allt från stationär bevakning där vi sköter inpassering och larmövervakning till att rycka ut på olika typer av larm.

 

För att du skall vara rätt person för oss tror vi att du har följande egenskaper:

Noggrann och punktlig
Självgående
Serviceinriktad och engagerad
Flexibel
Förmåga att respektfullt samarbeta med andra oavsett kön, etnicitet, religion eller sexuell läggning
Prestigelös
Lagspelare
 

Du skall ha grundläggande gymnasiekompetens eller motsvarande. Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift och har en god kommunikativ förmåga, kan du ytterligare ett språk ser vi det som meriterande.


Tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på timme. Arbetstiden är förlagd både dag, natt och helg.

Väktargrundutbildning (VU1+VU2) är meriterande, saknar du utbildning men har rätt profil så utbildar vi dig! B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder lön enligt kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Eftersom vi är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Ekonomisk granskning och drogtest utan anmärkning är också en förutsättning för anställning. I vår rekrytering kan även urvalstest komma att användas.

Tillträde sker enligt överenskommelse. 
Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi gör urval löpande!

För frågor angående tjänsten vänligen kontakta rekryterande distriktschef Olof Wikblom på 010-222 27 26. Visa mindre

Instruktör/brandman

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar ca 45 st heltidsanställda och 100 st deltidsanställda fördelade på sex brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är både skadeavhjälpande och förebyggande, därför deltar också samtlig personal i det förebyggande arbetet. Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med o... Visa mer
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar ca 45 st heltidsanställda och 100 st deltidsanställda fördelade på sex brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är både skadeavhjälpande och förebyggande, därför deltar också samtlig personal i det förebyggande arbetet.
Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 69 och 70 samt Europaväg 16, pappers- och träindustrier. Sju av industrierna är klassade som s.k. 2 kap 4§ objekt dessutom är 5 av dem klassade som Sevesoanläggningar enligt den högre kravnivån.


DINA KVALIFIKATIONER
Brandman – som lägst MSB:s Grundutbildning för räddningstjänstpersonal i beredskap eller motsvarande, SMO är meriterande
Innehar körkort lägst kategori B.
Gediget intresse att planera och genomföra utbildningar.
Är pedagogisk och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.
God förmåga att arbeta självständigt mot bestämda mål.MSB:s utbildning Skydd mot olyckor, annan pedagogisk utbildning, tidigare vana som instruktör/utbildare och C-körkort är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Om du inte uppfyller grundkraven kommer din ansökan inte att beaktas.


Exempel på utbildningar som Södra Dalarnas räddningstjänstförbund erbjuder i egen regi och som instruktörer åt Brandskyddsföreningen Mitt Utbildning AB:
• Heta Arbeten     
• Brandskyddsutbildning (grundläggande)  
• Brandskyddsutbildningar (special)   
• SBA (systematiskt brandskyddsarbete)  
• HLR (hjärt- och lungräddning, basal vuxen)  
• HLR-Barn (hjärt- och lungräddning, barn 0-12 år) 
• D-HLR (hjärtstartare/defibrillator)   
• Första Hjälpen     
• Vägvisare/insatspersonal    
• Utrymningsledare     
• Brandskyddsutbildning – elrisker   
• Brandfarlig vara     
• Brandpraktik     
• Brandinformation     
• Utrymningsövningar   
• Övriga specialutbildningar/skräddarsydda
• Skolutbildningar 


Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk vid ansökan. Visa mindre

Välkommen till vårt framgångsrika Team i Avesta

Ansök    Apr 15    AVARN Security Region Nord    Väktare
Dina arbetsuppgifter: Att arbeta som väktare innebär att du behöver kunna ta eget ansvar och fatta egna beslut. Det finns olika inriktningar inom väktaryrket och det vi söker idag är en väktare för jobb med ronderande, utryckande bevakning och sitta i reception. Dina egenskaper och förmågor: Noggrann och punktlig Självgående Serviceinriktad och engagerad Flexibel Förmåga att respektfullt samarbeta med andra oavsett kön, etnicitet, religion eller sexuell... Visa mer
Dina arbetsuppgifter:

Att arbeta som väktare innebär att du behöver kunna ta eget ansvar och fatta egna beslut. Det finns olika inriktningar inom väktaryrket och det vi söker idag är en väktare för jobb med ronderande, utryckande bevakning och sitta i reception.

Dina egenskaper och förmågor:

Noggrann och punktlig
Självgående
Serviceinriktad och engagerad
Flexibel
Förmåga att respektfullt samarbeta med andra oavsett kön, etnicitet, religion eller sexuell läggning
Prestigelös
Lagspelare
Vi söker dig med grundläggande gymnasiekompetens eller motsvarande. Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift och har en god kommunikativ förmåga, kan du ytterligare ett språk ser vi det som meriterande. Vidare är det ett grundläggande krav att du har god fysik och är psykiskt stabil.


Tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på timme. Arbetstiden är förlagd både dag, natt och helg. Under sommaren finns möjlighet till vikariat på fastställt arbetstidsmått.

Väktargrundutbildning (VU1+VU2) är meriterande, saknar du utbildning men har rätt profil så utbildar vi dig! B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder lön enligt kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Eftersom vi är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Ekonomisk granskning och drogtest utan anmärkning är också en förutsättning för anställning. I vår rekrytering kan även urvalstest komma att användas.

Tillträde sker enligt överenskommelse. 
Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi gör urval löpande!

För frågor angående tjänsten vänligen kontakta rekryterande distriktschef Olof Wikblom på 010-222 27 26. Visa mindre

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund söker Brandman Heltid

Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f.n. ca: 45 st. heltidsanställda och 100 st. deltidsanställda fördelade på sex brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är både skadeavhjälpande och förebyggande, därför deltar också samtlig personal i det förebyggande arbetet. Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindust... Visa mer
Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund ansvarar för räddningstjänsten inom Avesta, Hedemora, Fagersta och Norbergs kommuner. Organisationen omfattar f.n. ca: 45 st. heltidsanställda och 100 st. deltidsanställda fördelade på sex brandstationer. Inriktningen på vår verksamhet är både skadeavhjälpande och förebyggande, därför deltar också samtlig personal i det förebyggande arbetet. Våra medlemskommuner har en intressant risktopografi med bl.a. tung stålindustri med omfattande kemikaliehantering, gruvindustri, riksväg 66, 68, 69 och 70 samt Europaväg 16, pappers- och träindustrier. Sju av industrierna är klassade som s.k. 2 kap 4§ objekt dessutom är 5 av dem klassade som Sevesoanläggningar enligt den högre kravnivån. Vi vill att du är: • Utbildad vid MSB:s utbildning Skydd mot olyckor eller Brandman Heltid. • Även Sökande med annan kompetens/bakgrund kan komma att beaktas. (dock skall du ha betyg samt förutsättningar att läsa SMO på distans parallellt med din anställning)• Innehar körkort med lägst behörighet C, gärna CE.• Har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.• God förmåga att arbeta självständigt mot bestämda mål. • God fysisk förmåga. (vid nyanställning krävs exempelvis 5,6 km/h på rullbandet) • Utbildningarna Räddningsledare A och Tillsyn A eller motsvarande är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Om du inte uppfyller grundkraven kommer din ansökan inte att beaktas. Som brandman i pooltjänst ingår du i ett skiftlag men kommer att ha en flexibel stationering inom hela förbundsområdet. I tjänsten ingår att planera och genomföra bl.a. introduktionsutbildningar/preparand-utbildningar för nyanställda. Beroende av organisationens behov och din kompetens kan även driftområdesansvar eller funktionsområdesansvar vara aktuellt. I driftområdes- och funktionsområdesansvar ingår bland annat: • budgetansvar (endast driftområdesansvar)• att arbeta förbundsövergripande och att samordna, initiera, leda och fördela arbetet inom drift-/funktionsområdet• att kunna leda projekt• att i förekommande fall samverka med externa organisationer/myndigheter i frågor kring drift-/funktionsområdet • medverka i möten/forum internt och externt. Visa mindre

Väktare till vårt framgångsrika Team i Avesta

Ansök    Aug 21    AVARN Security Region Nord    Väktare
Dina arbetsuppgifter: Att arbeta som väktare innebär att du behöver kunna ta eget ansvar och fatta egna beslut. Det finns olika inriktningar inom väktaryrket och det vi söker idag är en väktare för jobb som stationär, ronderande och utryckande väktare. Dina egenskaper och förmågor: Noggrann och punktlig Självgående Serviceinriktad och engagerad Flexibel Förmåga att respektfullt samarbeta med andra oavsett kön, etnicitet, religion eller sexuell läggning ... Visa mer
Dina arbetsuppgifter:

Att arbeta som väktare innebär att du behöver kunna ta eget ansvar och fatta egna beslut. Det finns olika inriktningar inom väktaryrket och det vi söker idag är en väktare för jobb som stationär, ronderande och utryckande väktare.

Dina egenskaper och förmågor:

Noggrann och punktlig
Självgående
Serviceinriktad och engagerad
Flexibel
Förmåga att respektfullt samarbeta med andra oavsett kön, etnicitet, religion eller sexuell läggning
Prestigelös
Lagspelare
Vi söker dig med grundläggande gymnasiekompetens eller motsvarande. Du behärskar svenska och engelska både i tal och skrift och har en god kommunikativ förmåga, kan du ytterligare ett språk ser vi det som meriterande. Vidare är det ett grundläggande krav att du har god fysik och är psykiskt stabil.


Tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på timme. Arbetstiden är förlagd både dag, natt och helg.

Väktargrundutbildning (VU1+VU2) är meriterande, saknar du utbildning men har rätt profil så utbildar vi dig! B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder lön enligt kollektivavtal mellan Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet. Eftersom vi är ett säkerhetsklassat företag görs en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen. Ekonomisk granskning och drogtest utan anmärkning är också en förutsättning för anställning. I vår rekrytering kan även urvalstest komma att användas.

Tillträde sker enligt överenskommelse. 
Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi gör urval löpande!

För frågor angående tjänsten vänligen kontakta rekryterande distriktschef Olof Wikblom på 010-222 27 26. Visa mindre

Arbetsmiljöingenjör till Outokumpu Avesta

Ansök    Mar 13    HR Dalarna    Arbetsmiljöingenjör
Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål. Materialet är helt återvinningsbart, underhållsfritt samt mycket starkt och hållbart. Rostfritt stål är en av de viktigaste byggstenarna för en hållbar framtid. Outokumpu har idag cirka 10 000 anställda i mer än 30 länder. Outokumpu är listat på NASDAQ OMX Helsingfors. Avesta är ett fullt integrerat verk, stålverk, varmvalsning, kallvalsning och färdigställning. Vi har hela produktionskedjan och är ett av de ... Visa mer
Outokumpu är världsledande inom rostfritt stål. Materialet är helt återvinningsbart, underhållsfritt samt mycket starkt och hållbart. Rostfritt stål är en av de viktigaste byggstenarna för en hållbar framtid. Outokumpu har idag cirka 10 000 anställda i mer än 30 länder. Outokumpu är listat på NASDAQ OMX Helsingfors. Avesta är ett fullt integrerat verk, stålverk, varmvalsning, kallvalsning och färdigställning. Vi har hela produktionskedjan och är ett av de största verken inom Outokumpu med ca 800 medarbetare.

Läs gärna mer om oss på www.outokumpu.com

Vill du vara ansvarig för arbetsmiljöområdet i ett företag där säkerhet är högst på agendan och det dagliga mötet mellan människa och stål ger en spännande utmaning?

DIN NYA TJÄNST
På Avesta Works innebär att du driver, stödjer, utvecklar och följer upp arbetsmiljöarbete på i enligt gällande lagar, föreskrifter och andra krav. Då du är vår expert inom arbetsmiljö så blir du med din kompetens ett naturligt stöd till organisationen inom arbetsmiljöområdet. Du förvaltar och utvecklar vårt händelserapporteringssystem MIA samt genomför olycksfallsutredningar och riskanalyser. Din förmåga att upprätta och leda utbildningar inom ditt specialområde gör tjänsten ännu mer intressant och attraktiv. Vi ser gärna att du leder och deltar i olika förbättringsaktiviteter inom arbetsmiljö och arbetsmiljörelaterade forum. Vidare skriver du rapporter och inspektionssvar inom arbetsmiljö. Du är vår kontaktperson mot externa och interna intressenter inom området, i bransch- och koncernsamarbeten. Du älskar att möta människor, jobba med människor och du strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för dig själv och din omgivning. Helt enkelt en oerhört rolig, variationsrik och spännande tjänst i en häftig miljö.

VI ÄR OTROLIGT NYFIKNA
På dina unika drivkrafter och egenskaper då dessa är det väldigt viktiga för oss i vår rekrytering av den här tjänsten. Vårt arbetssätt är mål- och resultatorienterat så vi vill att du trivs och drivs av att driva dina egna processer samt kunna samarbeta med andra för att nå mål och resultat. Du har förmågan att förklara och beskriva komplex information på ett enkelt och tydligt sätt när du utbildar och leder grupper inom arbetsmiljö. Det kommer vara många parallella arbeten igång samtidigt och du behöver därför vara bra på att skapa struktur, både för dig själv men även för organisationen i stort. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du är intresserad hur man lyckas sammanföra människa, teknik och organisation på ett säkert och effektivt sätt. Du gillar produktionsprocesser och trivs i industrimiljö. Vi söker dig som dels vill utvecklas tillsammans med oss men också vill bidra till att göra oss ännu bättre. Du vill vara en del av oss och vår framtid!

VI ERBJUDER DIG
Helt unika förutsättningar för att du ska stortrivas hos oss och verkligen lyckas i din nya tjänst.

Är du nyexaminerad eller på upploppet och snart klar med dina högskolestudier och drömmer om ett attraktivt arbete som Arbetsmiljöingenjör på ett av världsledande företag inom rostfritt stål? Har du drivkrafterna och de personliga egenskaper vi söker så kommer vi utrusta dig med de verktyg du behöver. Kanske behöver du en erfaren mentor eller få arbeta bredvid en erfaren Arbetsmiljöingenjör under tid för att kunna växa och utvecklas på bästa sätt hos oss.

Är du däremot en erfaren Arbetsmiljöingenjör eller kanske har HR-kompetens med goda kunskaper inom arbetsmiljö och känner att Outokumpu och den spännande tjänsten verkligen känns helt rätt för dig. Samma här – vi bygger och rustar dig med de verktyg och kompetenser du behöver för att du ska trivas och lyckas hos oss.

Möjligheterna är fantastiska och framtiden är din. Vi ser fram mot att läsa din ansökan och kanske blir det just dig vi få vara med att forma och utveckla till vår nästa Arbetsmiljöingenjör. Visa mindre