Lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Avesta

Se lediga jobb som Informatör/Kommunikatör i Avesta. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Avesta som finns hos arbetsgivaren.

Kommunikatör till Avesta kommun

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Kommunikatörsrollen är en kommunövergripande stödfunktion som organisat... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Kommunikatörsrollen är en kommunövergripande stödfunktion som organisatoriskt är placerad under kommunstyrelsen och en del av vår Kvalitets- och utvecklingsenhet. Enheten blir ett nav och en samordnande funktion i det kommunövergripande kvalitets-, förbättrings- och utvecklingsarbete.

Kommunikation och marknadsföring är ett viktigt strategiskt verktyg i Avesta kommuns utvecklingsresa, vi söker därför en ny kommunikatör som vill utvecklas tillsammans med oss - är det dig vi söker?

ARBETSUPPGIFTER
Du blir en av två kommunikatörer på enheten som arbetar med intern och extern kommunikation utifrån vår övergripande kommunikationspolicy, där verksamhetsnära internkommunikation är ett prioriterat område. I samarbete med vår andra kommunikatör kommer du bli delaktig i det strategiska kommunikationsarbetet. Tyngdpunkten i den här tjänsten är att ge operativt verksamhetsstöd till omsorgs och bildningsförvaltningen samt kommunledning.

I arbetsuppgifterna ingår att planera och beställa kommunikationsinsatser men också producera tryckt och rörligt material. Du arbetar praktiskt med hemsida, intranät, kommun-app och digitala infartsskyltar. Viss grafisk produktion gör du på egen hand. Du håller också i kommunikationsutbildningar och hjälper till vid större evenemang.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med högskoleexamen inom kommunikation, media och/eller marknadsföring alternativt annan relevant eftergymnasial utbildning som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med intern och extern kommunikation. Du är en van användare av digitala verktyg som Microsoft 365, men även programmen i Adobe Creative Suite som Indesign, Premier Pro och Photoshop.

Vi söker dig som är tydlig i ditt sätt att agera och kommunicera, med ett genuint intresse för våra verksamhetsområden. Din styrka ligger i ditt sätt att skriva tillgängliga och engagerande texter, här kommer din förmåga att anpassa din kommunikation utifrån målgruppens behov till användning. Kommunikationsinsatserna följer verksamhetens behov och kan variera över tid, du behöver därför vara trygg i dig själv och i din roll som kommunikatör. Du har ett lyhört och professionellt bemötande med en förmåga att skapa goda samarbetsytor.

Det är meriterande om du har kunskap inom:
• Grafisk formgivning.
• Den kommunala verksamheten.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Tjänsten är säkerhetsklassad.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kommunikatör till Ovako!

Är du en nyfiken och driven kommunikatör, redo att starta din karriär hos Ovako? Vi söker dig som är utåtriktad och trivs i en variationsrik roll med många kontaktytor. Låter det här som nästa steg för dig? Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi arbetar med löpande urval! OM TJÄNSTEN Ovako är ett företag som har stort fokus på hållbarhet, säkerhet och innovation. Du kanske inte har tänkt på det, men Ovakos högkvalitativa och slitstarka stål finns... Visa mer
Är du en nyfiken och driven kommunikatör, redo att starta din karriär hos Ovako? Vi söker dig som är utåtriktad och trivs i en variationsrik roll med många kontaktytor. Låter det här som nästa steg för dig? Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi arbetar med löpande urval!

OM TJÄNSTEN
Ovako är ett företag som har stort fokus på hållbarhet, säkerhet och innovation. Du kanske inte har tänkt på det, men Ovakos högkvalitativa och slitstarka stål finns överallt i samhället – i personbilar och lastbilar världen över, i plogbilen som röjer vägen om vintern, i vindkraftverket som ger förnybar energi, och i skivstången som bär vikterna på gymmet. Stålet finns där kraven på kvalitet och hållbarhet är som högst.

Ovako har en flera hundra år lång och stolt historia, där Ovakos kunskap och innovationer har varit – och alltid kommer att vara – en viktig del i samhället. För att nå målen och bli en världsledande ståltillverkare behöver Ovako de mest innovativa, ansvarsfulla och kunniga talangerna.

I rollen som kommunikatör blir du en del av Ovakos affärsområde som består av anläggningarna i Smedjebacken och Boxholm. Du ingår i HR-teamet om fyra personer och kommer att arbeta mot hela organisationen. Då detta är en ny befattning inom affärsområdet kommer du få möjlighet att påverka rollens utformning framåt. För dig som är en nyfiken och engagerad kommunikatör har du nu möjlighet att starta din karriär på ett av Europas modernaste stålverk, hos en arbetsgivare som satsar på sina medarbetare och månar om kontinuerlig kompetensutveckling. Placeringsort är Smedjebacken, resor till anläggningen i Boxholm kan förekomma någon gång per månad.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att anställas direkt hos Ovako.

Du erbjuds


* En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande
* Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna kollegor
* Att få arbeta med din egen kompetensutveckling


ARBETSUPPGIFTER
Det övergripande syftet i rollen som kommunikatör är att arbeta med utvecklingen av Ovakos informations- och kommunikationsflöde, främst inom men även till viss del utom affärsområdet. Du arbetar för ledningsgrupperna och cheferna i Smedjebacken och Boxholm och tar självständigt fram kommunikationsmaterial som kan användas för att sprida de budskap som krävs för att öka engagemanget och delaktigheten inom organisationen. Under hösten startar ett koncernövergripande intranätsprojekt igång, där du kommer att ha en viktig roll i utformningen av den nya kommunikationsplattformen.

Övriga arbetsuppgifter och ansvarsområden:


* Övergripande ansvarig för affärsområdets intranät/kommunikationsplattform
* Ta fram skriftligt och visuellt informationsmaterial och dela dessa på utsedda interna och externa kanaler. Det innefattar att skriva texter, ta fotografier, bearbeta materialet digitalt eller förbereda för tryckning
* Uppdatera och skapa presentationer och annan visualiserad information
* Delta i koncernövergripande kommunikationsarbete samt i nätverk


VI SÖKER DIG SOM
- Är högskoleutbildad inom medie- och kommunikationsvetenskap alternativt annan relevant inriktning, och/eller har arbetat i en liknande roll tidigare
- Har goda kunskaper i digitala verktyg, som t.ex. MS Visio, Photoshop och InDesign
- Är skicklig på att formulera texter av hög kvalitet
- Har B-körkort då resor mellan Smedjebacken och Boxholm förekommer
- Talar och skriver obehindrat på svenska då språket förekommer i det dagliga arbetet
- Har goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift, då engelska är Ovakos koncernspråk

Det är meriterande om du har goda kunskaper i Sharepoint.

För att lyckas i rollen tror vi att du är en person som trivs i en roll med många kontaktytor, du har ett genuint intresse för kommunikation och kommer gärna med egna initiativ och förslag på aktiviteter. Under rekryteringsprocessen kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper och du kommer att utvärderas på följande beteenden:


* Strukturerad
* Självgående
* Nätverkande
* Kommunikativ


Övrig information


* Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
* Omfattning: Heltid, tillsvidare
* Arbetstider: Kontorstider, flextid tillämpas
* Placering: Smedjebacken, med möjlighet att på sikt arbeta delvis på distans
* Personlighetstest ingår i processen


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Ovako tillverkar rent, högkvalitativt specialstål till kunder inom kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Stålet möjliggör produkter som är lätta, tåliga och klimatsmarta. Ovakos hållbarhetsambition är hög, produktionen är koldioxidneutral sedan januari 2022 och baseras på återvunnet stål och fossilfri el. Ovako har cirka 2 900 anställda i mer än 30 länder med en omsättning på cirka 1000 miljoner euro. De är ett dotterbolag till Sanyo Special Steel och en medlem av Nippon Steel Corporation, en av världens största stålproducenter. Visa mindre

Samhällsvägledare för sommarvikariat

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Kom och arbeta med oss som Samhällsvägledare i sommar. Vi är ett härlig... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Kom och arbeta med oss som Samhällsvägledare i sommar. Vi är ett härligt gäng som tillsammans tar hand om Avesta kommuns Servicecenter där vi servar Avestaborna i olika frågor som rör kommunen. Under sommaren då vi har semesterbemanning behöver vi hjälp att fortsätta hålla hög och god service.

ARBETSUPPGIFTER
Din roll som samhällsvägledare innebär att vara kommunens ansikte utåt. Du möter Avestas invånare främst via telefon, men även genom mejl och direktbesök vid disk. Du hjälper till att skapa en enkel väg in till Avesta kommun för människor som har behov av att komma i kontakt med kommunen.

Arbetet består i att ge tydlig information och god service till våra invånare vilket kan innebära att svara på frågor, hänvisa besökare till rätt instans inom kommunens verksamheter, vara behjälplig vid Servicecenters datorer och vägleda till övriga funktioner i samhället. Andra uppgifter är att hantera felanmälan, synpunkter, ansökningar och anmälningar samt ge support till användare av kommunens e-tjänster.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med ett brinnande samhällsintresse och en avslutad gymnasieutbildning. Du har lätt för att lära nya system samt har erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg, som bland annat Office 365-paketet. Goda kunskaper i svenska och i tal och skrift är ett krav.

I det här arbetet är det viktigt att du förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra och tar hänsyn till det. Du kommer dagligen ställas inför frågor och funderingar i möten med människor och det är en stor fördel om du är utåtriktad och van vid ett högt tempo. Du förhåller dig professionellt på ett sätt som är anpassat till situationen. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och är har ett intresse för att hjälpa andra. Du kommer arbeta i vårt härliga team, vilket förutsätter att du har god samarbetsförmåga.

Meriterande för tjänsten:
• Slutförd Kommun- eller samhällsvägledarutbildning, eller annan likvärdig utbildning inom yrkesområdet
• Erfarenhet av eller förståelse för en politiskt styrd verksamhet
• Erfarenhet av kundservice, kundtjänst eller servicecenter.
• Kunskaper i tal och skrift inom engelska och ytterligare språk

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Eventpersonal till butikssampling i Avesta 26 augusti

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu driven, positiv och självständig personal till en smakfull butikssampling i Avesta, 26 augusti (fredag). Produkterna som ska delas ut som smakprover till butikens besökare är tre olika sorters kakor samt en choklad från ett känt varumärke. Arbetsuppgifterna är enkla,... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu driven, positiv och självständig personal till en smakfull butikssampling i Avesta, 26 augusti (fredag).
Produkterna som ska delas ut som smakprover till butikens besökare är tre olika sorters kakor samt en choklad från ett känt varumärke. Arbetsuppgifterna är enkla, det viktiga är att du ska känna dig bekväm i sociala sammanhang och vara lösningsorienterad då du kommer att arbeta själv.
Brinner du för att sprida glädje och är en kakälskare av rang är det självklart ett plus i kanten!


Dag och tid: (1 timmes rast)
Fredag 26 augusti, kl: 11.00-19.00
Lön: 140kr/h (ink sem.ers och OB)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Skicka ett mail med rubriken "Kakor Avesta 26 aug" till [email protected]
2. Skriv vad du gjort tidigare inom kundbemötande, sampling, event, service etc
3. Skriv ditt aktuella mobilnummer så att jag snabbt kan nå dig
4. Skicka med ett nytaget foto
5. Skriv din tröjstorlek och längd (Kunden har kläder åt er)


VIKTIGT!
Efter att du mailat oss så går du även in på vår hemsida och registrerar dig som personal om du inte redan har en profil hos oss. Som referens anger du "Kakor Avesta 26 aug". Då kommer vi att kontakta dig gällande detta uppdrag samt så får du våra framtida jobbförfrågningar direkt via mail. Visa mindre

Eventpersonal till butiksevent i Avesta

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Avesta för vårens stora kampanjer. Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis till ... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu mycket eventpersonal till olika butiksaktiveringar runtom i Avesta för vårens stora kampanjer.
Våra kunders butiksdemos har nu äntligen ett startdatum, 25 april! Sedan löper detta på under våren. Det kan handla om att bjuda på något så enkelt som inslagen godis till att tillreda en maträtt. (Självklart får man all utbildning som krävs) Är man en person som gillar att prata med folk och som kan ta instruktioner väl så är jobbet i sig inte svårt. Är man glad och trevlig kommer man väldigt långt i denna bransch!
Dagar och tider:
Vecka: 17-20 (25 april - 20 maj)
Vecka: 22-24 (30 maj - 19 juni)
Vi matchar ihop dig med de uppdrag som passar din tillgänglighet! Vanligtvis sker butiksdemos onsdag-lördag under butikens öppettider.
Lön: från 135kr/h och uppåt beroende på uppdrag, tid etc. (ink sem.ers och OB)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Gå in på www.eventpersonal.se och skapa en profil (gör den så utförlig som möjligt). Skriv " RH Avesta" som referensnummer i din profil. (Har du redan en profil hos oss så behöver du inte ansöka denna väg. Vi kontaktar dig för detta uppdrag om din profil passar jobbet)
2. Skriv i din profil vilka dagar du är tillgänglig under vecka 17-20 samt vecka 22-24. Skriv också vad du gjort tidigare inom butiksdemo, event, kundbemötande etc. eller om du har annan relevant erfarenhet.
3. Invänta sedan ett verifieringsmail, OBS detta kan hamna i din skräppost så titta där. Klicka på länken i verifieringsmailet för att slutföra din registrering av profil.
4. I nästa steg kommer vi kontakta dig som ansökt och gjort en profil på vår webbsida och boka in en kort Zoom-intervju.
?Sök nu, vi har massor av roliga event och demos på gång! Visa mindre

Eventpersonal till butikssampling i Avesta 19 augusti

Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare. Vi söker nu driven, positiv och självständig personal till en smakfull butikssampling i Avesta, 19 augusti (fredag). Produkterna som ska delas ut som smakprover till butikens besökare är tre olika sorters kakor samt en choklad från ett känt varumärke. Arbetsuppgifterna är enkla,... Visa mer
Eventpersonal.se är en tjänst för rekrytering av personal till alla typer av events. Vi rekryterar informatörer, värdinnor, demonstratörer, samplare, säljare och produktionsledare.
Vi söker nu driven, positiv och självständig personal till en smakfull butikssampling i Avesta, 19 augusti (fredag).
Produkterna som ska delas ut som smakprover till butikens besökare är tre olika sorters kakor samt en choklad från ett känt varumärke. Arbetsuppgifterna är enkla, det viktiga är att du ska känna dig bekväm i sociala sammanhang och vara lösningsorienterad då du kommer att arbeta själv.
Brinner du för att sprida glädje och är en kakälskare av rang är det självklart ett plus i kanten!


Dag och tid: (1 timmes rast)
Fredag 19 augusti, kl: 11.00-19.00
Lön: 140kr/h (ink sem.ers och OB)


Om du kan och vill jobba så ansöker du på följande vis:
1. Skicka ett mail med rubriken "Kakor Avesta 19 aug" till [email protected]
2. Skriv vad du gjort tidigare inom kundbemötande, sampling, event, service etc
3. Skriv ditt aktuella mobilnummer så att jag snabbt kan nå dig
4. Skicka med ett nytaget foto
5. Skriv din tröjstorlek och längd (Kunden har kläder åt er)


VIKTIGT!
Efter att du mailat oss så går du även in på vår hemsida och registrerar dig som personal om du inte redan har en profil hos oss. Som referens anger du "Kakor Avesta 19 aug". Då kommer vi att kontakta dig gällande detta uppdrag samt så får du våra framtida jobbförfrågningar direkt via mail. Visa mindre

Samhällsvägledare till Avesta kommun

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? På Servicecenter är vi ett härligt gäng samhällsvägledare som sätter me... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

På Servicecenter är vi ett härligt gäng samhällsvägledare som sätter medborgaren i fokus. I dagsläget är vi sju anställda och vi är stolta över vår arbetsgrupp som präglas av ett tillåtande klimat, där vi stöttar och lär av varandra. Vill du vara Avesta kommuns ansikte utåt och arbeta med att ge god service till våra medborgare? Vi söker nu en Samhällsvägledare som vill stötta upp vårt team under ett föräldravikariat!

ARBETSUPPGIFTER
Din roll som samhällsvägledare innebär att vara kommunens ansikte utåt. Du möter Avestas invånare främst via telefon, men även genom mejl och direktbesök vid disk. Du hjälper till att skapa en enkel väg in till Avesta kommun för människor som har behov av att komma i kontakt med kommunen.

Arbetet består i att ge tydlig information och god service till våra invånare vilket kan innebära att svara på frågor, hänvisa besökare till rätt instans inom kommunens verksamheter, vara behjälplig vid Servicecenters datorer och vägleda till övriga funktioner i samhället. Andra uppgifter är att hantera felanmälan, synpunkter, ansökningar och anmälningar samt ge support till användare av kommunens e-tjänster.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med ett brinnande samhällsintresse och en avslutad gymnasieutbildning. Du har lätt för att lära nya system samt har erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg, som bland annat Office 365-paketet. Goda kunskaper i svenska och i tal och skrift är ett krav.

I det här arbetet är det viktigt att du förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra och tar hänsyn till det. Du kommer dagligen ställas inför frågor och funderingar i möten med människor och det är en stor fördel om du är utåtriktad och van vid ett högt tempo. Du förhåller dig professionellt på ett sätt som är anpassat till situationen. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och är har ett intresse för att hjälpa andra. Du kommer arbeta mycket i team, vilket förutsätter att du har god samarbetsförmåga. Det är positivt om du har en talang för att hitta nya tillvägagångssätt för att förbättra verksamheten.

Meriterande för tjänsten:
• Slutförd Kommun- eller samhällsvägledarutbildning, eller annan likvärdig utbildning inom yrkesområdet
• Erfarenhet av eller förståelse för en politiskt styrd verksamhet
• Erfarenhet av kundservice, kundtjänst eller servicecenter.
• Kunskaper i tal och skrift inom engelska och ytterligare språk

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Samhällsvägledare/kommunikatör till Avesta kommun

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? På Servicecenter är vi ett härligt gäng samhällsvägledare som sätter me... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

På Servicecenter är vi ett härligt gäng samhällsvägledare som sätter medborgaren i fokus. I dagsläget är vi sju anställda och vi är stolta över vår arbetsgrupp som präglas av ett tillåtande klimat, där vi stöttar och lär av varandra. Vill du vara Avesta kommuns ansikte utåt och arbeta med att ge god service till våra medborgare? Vi söker nu dig som vill arbeta i en kombinerad tjänst som samhällsvägledare och kommunikatör.

ARBETSUPPGIFTER
Med denna kombinerade roll kommer ditt ansvar vara fördelat över två områden, då 50 procent som kommunikatör och 50 procent som samhällsvägledare.

Som kommunikatör är du huvudadministratör av kommunens webbplats. Du leder arbetet med förvaltningarnas webb-råd, hanterar sociala medier och arbetar med e-tjänster. Du får även samordna och leda utbildningen av övriga webbredaktörer. Stort fokus ligger på att marknadsföra Servicecenter internt och externt. Du är även kriskommunikatör.

Rollen som samhällsvägledare innebär att vara kommunens ansikte utåt. Du möter Avestas invånare främst via telefon, men även genom mejl och direktbesök vid disk. Du hjälper till att skapa en enkel väg in till Avesta kommun för människor som har behov av att komma i kontakt med kommunen.

Arbetet består i att ge tydlig information och god service till våra invånare vilket kan innebära att svara på frågor, hänvisa besökare till rätt instans inom kommunens verksamheter, vara behjälplig vid Servicecenters datorer och vägleda till övriga funktioner i samhället. Andra uppgifter är att hantera felanmälan, synpunkter, ansökningar och anmälningar samt ge support till användare av kommunens e-tjänster.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med en avslutad gymnasieutbildning. Du har lätt för att lära nya system samt har erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg som bland annat Office 365-paketet, sociala medier och publiceringsverktyg. Då du kommer producera egna texter är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska och är en god skribent.

Du kommer dagligen ställas inför frågor och funderingar i möten med människor och det är en stor fördel om du är utåtriktad samt van vid ett högt tempo. Du förhåller dig professionellt på ett sätt som är anpassat till situationen. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och är har ett intresse för att hjälpa andra. Du kommer arbeta mycket i team, vilket förutsätter att du har god samarbetsförmåga. I det här arbetet är det viktigt att du förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv samt andra och tar hänsyn till det.

Meriterande för tjänsten:
• Pågående- eller avslutad akademisk utbildning inom kommunikation eller marknadsföring.
• God samtalsteknik, vana att kommunicera via telefon
• Erfarenhet av en politiskt styrd verksamhet
• Erfarenhet av kundservice, kundtjänst eller servicecenter.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Samhällsvägledare för sommarvikariat

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? På Servicecenter är vi ett härligt gäng samhällsvägledare som sätter me... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

På Servicecenter är vi ett härligt gäng samhällsvägledare som sätter medborgaren i fokus. I dagsläget är vi sju anställda och vi är stolta över vår arbetsgrupp som präglas av ett tillåtande klimat, där vi stöttar och lär av varandra. Vill du vara Avesta kommuns ansikte utåt och arbeta med att ge god service till våra medborgare? Vi söker nu en vikarierande Samhällsvägledare som vill stötta upp vårt team över sommaren!

ARBETSUPPGIFTER
Din roll som samhällsvägledare innebär att vara kommunens ansikte utåt. Du möter Avestas invånare främst via telefon, men även genom mejl och direktbesök vid disk. Du hjälper till att skapa en enkel väg in till Avesta kommun för människor som har behov av att komma i kontakt med kommunen.

Arbetet består i att ge tydlig information och god service till våra invånare vilket kan innebära att svara på frågor, hänvisa besökare till rätt instans inom kommunens verksamheter, vara behjälplig vid Servicecenters datorer och vägleda till övriga funktioner i samhället. Andra uppgifter är att hantera felanmälan, synpunkter, ansökningar och anmälningar samt ge support till användare av kommunens e-tjänster.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med ett brinnande samhällsintresse och en avslutad gymnasieutbildning. Du har lätt för att lära nya system samt har erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg, som bland annat Office 365-paketet. Goda kunskaper i svenska och i tal och skrift är ett krav.

I det här arbetet är det viktigt att du förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra och tar hänsyn till det. Du kommer dagligen ställas inför frågor och funderingar i möten med människor och det är en stor fördel om du är utåtriktad och van vid ett högt tempo. Du förhåller dig professionellt på ett sätt som är anpassat till situationen. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och är har ett intresse för att hjälpa andra. Du kommer arbeta mycket i team, vilket förutsätter att du har god samarbetsförmåga. Det är positivt om du har en talang för att hitta nya tillvägagångssätt för att förbättra verksamheten.

Meriterande för tjänsten:
• Slutförd Kommun- eller samhällsvägledarutbildning, eller annan likvärdig utbildning inom yrkesområdet
• Erfarenhet av eller förståelse för en politiskt styrd verksamhet
• Erfarenhet av kundservice, kundtjänst eller servicecenter.
• Kunskaper i tal och skrift inom engelska och ytterligare språk

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Kommunikatör, vikariat

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Kommunikation och marknadsföring är ett viktigt strategiskt verktyg i Avesta ko... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Kommunikation och marknadsföring är ett viktigt strategiskt verktyg i Avesta kommuns utvecklingsresa. Kommunikatörsrollen är en kommunövergripande stödfunktion som organisatoriskt är placerad under kommunstyrelsen och en del av vår näringslivsenhet, Tillväxt Avesta. Enheten består av en handfull engagerade och kreativa medarbetare med olika kompetenser.

Nu går vår kommunikatör på föräldraledighet och vi erbjuder dig ett vikariat på en stimulerande arbetsplats där du ges goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Du kommer att arbeta i en miljö där det långsiktiga och strategiska förhållningssättet är i fokus, för att kunna bygga en stark framtid i Avesta kommun.


ARBETSUPPGIFTER
Utifrån vår kommunövergripande kommunikationspolicy arbetar du med intern och extern kommunikation tillsammans med våra verksamheter. I kommunen är internkommunikation ett prioriterat område.

Som kommunikatör ger du både konsultativt och operativt stöd till förvaltningarna och kommunledningen. Du driver, leder och samordnar kommunikationsarbetet i kommunen. En annan viktigt uppgift är att utbilda chefer och webbredaktörer i kommunikation.

Du är huvudansvarig för kommunens intranät och leder intranätsgruppens arbete samt har ett övergripande ansvar för avesta.se när det gäller samordning, ekonomi och utveckling. Du har också huvudansvar för sociala medier och kommunapp. Du kommer ha ett nära samarbete med vår andra kommunikatör, vars huvuduppgift är att leda webbredaktörerna och hålla informationen på avesta.se aujour.

Arbetet som kommunikatör är varierande och kan handla om att planera och beställa kommunikationsinsatser, producera redaktionellt innehåll, fotografera eller filma. Du arbetar med marknadsföringsinsatser när det gäller övergripande och varumärkesbyggande aktiviteter. Viss grafisk produktion gör du på egen hand. Du skriver även pressmeddelanden och bjuder in till pressträffar i samverkan med berörd förvaltning och ledning.

Just nu pågår ett arbete med att utöka antalet digitala infartsskyltar till Avesta, här kommer du ha en viktig funktion att fylla.


KVALIFIKATIONER
Du har en högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du är en god skribent som skriver skriva engagerande texter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva utveckling inom kommunikationsområdet samt arbetat med intern och extern kommunikation.

För att du ska trivas i den här rollen behöver du vara trygg i dig själv och i din roll som kommunikatör. Vi söker dig som är tydlig i ditt sätt att agera och kommunicera. Du behöver kunna ta ansvar för, driva och strukturera ditt arbete på ett effektivt vis. Att vara serviceinriktad och ha ett professionellt bemötande är en självklarhet för dig. Då du har många kontaktytor både internt och externt är det viktigt att du är lyhörd och bra på att samarbeta. Din förmåga att anpassa din kommunikation utifrån målgruppens behov kommer till användning både i den information som publiceras och i mötet med dem som du stödjer och utbildar i kommunikationsfrågor.

Till den här tjänsten krävs kunskaper i:
• Microsoft office skrivbordsappar och onlineplattformar
• Program: Adobe creative suite, Indesign, Photoshop, Illustrator

Det är meriterande om du kan:
• WIS (Webbaserat informationssystem) Evado EMC Episerver Sharepoint Yammer Teams Via TT presstjänst Google analytics Winlas Webb
• Grafisk formgivning
• Sociala medier


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Under ansökningstiden finns Anders Åkerström tillgänglig för eventuella frågor vecka 27 och 30.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre