Lediga jobb som Bibliotekarie i Avesta

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Avesta. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Avesta som finns hos arbetsgivaren.

Verksamhetsledare för Avesta bibliotek

Ansök    Feb 24    Avesta kommun    Bibliotekarie
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med? Välkommen till Biblioteket i Avesta kommun en mötesplats för alla! Tjä... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

Välkommen till Biblioteket i Avesta kommun en mötesplats för alla!
Tjänsten är placerad på Bildningsförvaltningens enhet för Kultur som består av; Bibliotek, Kulturskola, Verkets industrihistoriska miljö, Karlfeldtsgården och allmänkultur.

Biblioteket har en omfattande publik verksamhet med föreläsningar och författardagar samt barn- och ungdomsverksamhet. Här finns också en konsthall som sköts av Kultur. Vi har idag huvudbiblioteket i Avesta centrum, en filial i Horndal samt en BiblioPunkt i Krylbo. Hos oss arbetar 12 kunniga medarbetare, då 8 bibliotekarier och 4 assistenter.

Vi söker nu en verksamhetsledare för våra bibliotek, som med ett nära ledarskap kan inspirera och vara en central roll i vår utvecklingsresa - är det dig vi söker?

ARBETSUPPGIFTER
Som verksamhetsledare för Biblioteket har du ansvaret för den dagliga driften av verksamheten, där du leder, planerar och samordnar arbetet för gruppen. I detta ingår ansvar för den dagliga bemanningen, löpande ekonomi, uppföljning samt verkställande av verksamhetsplaner och rutiner i biblioteket.

För oss är det viktigt med samarbete och du som verksamhetsledare blir navet i biblioteket. Tillsammans med gruppen arbetar du fram verksamhetsplanerna, där du tar ansvar för att göra prioriteringar och hur ni ska arbeta för att nå gemensamma mål. Du har även ett nära samarbete med enhetschef för frågor som berör budget, personal, kvalitetsutveckling och arbetsmiljö.

Tjänsten innebär arbete måndag till fredag men kvälls- och helgarbete kan förekomma. Du finns tillgänglig för personalen och gör även pass i biblioteksdisken. Du bidrar aktivt till att biblioteket är en plats där människor möts och där personalen arbetar för besökarnas bästa.

Vi har startat en spännande utvecklingsresa med samarbetsprojektet Dalabiblioteken - där samtliga 15 Dalakommuner samarbetar kring en gemensam bibliotekskatalog. Detta projekt går i skarp drift nu i februari 2023, där du kommer vara vår kontaktperson.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som brinner för att biblioteket är ett fungerande stöd i medborgarnas kunskapsinhämtning och som inspirerar till läsning. Du har en Bibliotekarieexamen på högskolenivå och erfarenhet av att arbeta inom biblioteksverksamhet. Vi ser det som viktigt att du har tidigare erfarenhet av att arbeta i arbetsledande ställning på bibliotek, eller inom annan verksamhet som bedöms relevant. Den digitala utvecklingen är viktig för dig och du har goda kunskaper inom både digitala verktyg och system.

Vi söker dig som är trygg, stabil och som ser relationer i sitt rätta perspektiv. Ditt ledarskap genomsyras av ett lyhört förhållningssätt, delaktighet och engagemang. Du leder och motiverar arbetsgruppen för att tillsammans nå gemensamma mål. Du kommunicerar på ett tydligt och konstruktivt sätt, säkerställer att budskap når fram samt att förväntningarna är klara för alla i gruppen.

Du ser dig aktivt om för att hitta nya sätt att arbeta inom bibliotekets verksamhetsområde och du är en inspiratör för din arbetsgrupp. Som person är du initiativtagande och samordnar aktiviteter för gruppen för att uppnå resultat. Du arbetar bra med andra, men har inga svårigheter att agera efter det du ser som viktigt för verksamheten ur ett större perspektiv.

Meriterande för tjänsten:
• Fortbildning inom ledarskap eller arbetsledning
• Ett starkt intresse för att nå ut till allmänheten via exempelvis skyltar, uppställning av böcker, hemsidan och sociala medier
• Förståelse för hur budget har inverkan på verksamheten och gärna erfarenhet av strategiskt budgetarbete.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre