Lediga jobb som Barnskötare i Avesta

Se lediga jobb som Barnskötare i Avesta. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Avesta som finns hos arbetsgivaren.

Pooltjänst på visstid till förskolorna i Karlbo

Ansök    Jul 5    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Krylbo/Karlbo förskoleområde består av förskolorna Igelkotten, Våga Vilja och Äventyret. Vi söker en pooltjänst till förskolorna Äventyret och Våga Vilja. Förskolan Äventyret ligger i Karlbo och ... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?
Krylbo/Karlbo förskoleområde består av förskolorna Igelkotten, Våga Vilja och Äventyret.
Vi söker en pooltjänst till förskolorna Äventyret och Våga Vilja.

Förskolan Äventyret ligger i Karlbo och består av två avdelningar, en större avdelning för de äldre barnen och en för yngre barn. Arbetslagen består av pedagoger med barnskötare- eller förskollärarutbildning. Förskolan har nära till naturen och fina cykel- och gångvägar.

Förskolan Våga Vilja ligger i Karlbo i nära anslutning till Karlbo skola. Förskolan har ca 34 barn i åldern 1-6 år. Arbetslaget består av 7 pedagoger, både förskollärare och barnskötare som fördelar barn och arbetsuppgifter på ett väl inarbetat sätt där man får arbeta med barn i alla åldrar. Förskolan har nära till naturen och fina gång-och cykelvägar.

Miljön på förskolorna, både inom- och utomhus är föränderlig efter barnens intressen, nyfikenhet och utveckling. På alla förskolornas fina gårdar finns möjligheterna att använda alla sina sinnen och förmågor för utveckling och lärande.ARBETSUPPGIFTER
Som pooltjänst har du en placering på Äventyret men du fungerar även pool till Våga Vilja. Du arbetar vid ordinarie personals frånvaro samt stärker upp bemanningen utifrån behov.
Du har ett grundschema att utgå ifrån men vid personals frånvaro kommer poolens grundschema att kunna justeras tillfälligt, dock inom ramen för en 40 h arbetsvecka du bör därför vara flexibel och kunna ställa om snabbt till andra arbetstider än ditt grundschema.
Du kommer att arbeta nära barnen och följa den redan planerade verksamheten på aktuell avdelning. Arbetet kan innebära att du är på flera avdelningar under en och samma dag beroende på behov.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha en barnskötarutbildning och det är meriterande om du har utbildning inom Vägledande samspel samt erfarenhet inom förskolan.

Du ska kunna relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du ska lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Du ska vara serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du ska ha intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra .
Du ska kunna arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift och samarbeta bra med andra människor.
Du ska ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Du kan se till helheten och tar hänsyn till det större perspektivet.
Du ska kunna uttrycka dig mycket väl i det svenska språket både muntligt och skriftligÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Barnskötare till förskolan Igelkotten

Ansök    Apr 4    Avesta kommun    Barnskötare
Förskolan Igelkotten är en del av förskoleområdet Krylbo/Karlbo och är belägen i Krylbo och lokalerna har plats för ca 124 barn. En avdelning avsedd för 1-2-åringar, två avdelningar är avsedda för barn 2,5-4 år och en avdelning för 5-åringar. Arbetslagen består av 6-7 pedagoger; förskollärare och barnskötare. Vi arbetar i stora arbetslag vilket ger gott om möjligheter att jobba med barnen i mindre grupper. På förskolan Igelkotten finns det många barn med... Visa mer
Förskolan Igelkotten är en del av förskoleområdet Krylbo/Karlbo och är belägen i Krylbo och lokalerna har plats för ca 124 barn. En avdelning avsedd för 1-2-åringar, två avdelningar är avsedda för barn 2,5-4 år och en avdelning för 5-åringar.
Arbetslagen består av 6-7 pedagoger; förskollärare och barnskötare. Vi arbetar i stora arbetslag vilket ger gott om möjligheter att jobba med barnen i mindre grupper. På förskolan Igelkotten finns det många barn med annat modersmål än svenska och vi arbetar aktivt med flerspråkighet och interkulturalitet.ARBETSUPPGIFTER
Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.
Du ska vara nära barnet på barnets nivå; sitta på golvet, vara ute, vara inne, vid matsituation, vid blöjbyten, vid hygiensituationer och vila, du ska kunna lyfta och bära barn vid behov.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex att spela spel, läsa sagor, ha rörelse, arbeta med teknik och olika lekar.
Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, genomför utvecklingssamtal, och ansvarar för att genomföra föräldramöten
Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar, hämta och lagra information i olika system.
Kvalitet är viktigt för oss och som barnskötare i på förskolan Igelkotten har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån åtta stycken målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention .Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet. Ledningen samverkar i hög grad med Norra förskoleområdet och har fördelat de administrativa och pedagogiska arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt för att finnas tillgängliga i högre grad. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna, varandra och tillsammans är vi Avesta kommun.
Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, arbetskläder (i den mån det finns rätt storlek) bidrag för friskvård eller kultur.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en barnskötarutbildning. Det är önskvärt att du har erfarenhet från förskolan samt kunskap kring Vägledande samspel.

I förskolan arbetar man nära kollegor och barn vilket innebär att du ska vara bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag. Du ska kunna relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du ska vara serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du ska intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Vi sätter även vikt på det pedagogiska ledarskapet i barngruppen och söker därför dig skapar engagemang, motivation till ett lustfyllt lärande. Du ska kunna arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift, har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Vi söker dig som värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Du ska vara noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägga stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.
Du ska kunna se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Du ska förstå din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vik. barnskötare till förskolan Äventyret

Ansök    Jul 5    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med? Förskolan Äventyret ligger i Karlbo och består av två avdelningar, en större avdelning för de äldre barnen och en för yngre barn. Arbetslagen består av pedagoger med barnskötare- eller förskolläraru... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Det är kraften från människorna som gör Avesta unikt. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

Förskolan Äventyret ligger i Karlbo och består av två avdelningar, en större avdelning för de äldre barnen och en för yngre barn. Arbetslagen består av pedagoger med barnskötare- eller förskollärarutbildning. Förskolan har nära till naturen och fina cykel- och gångvägar.

ARBETSUPPGIFTER
Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.
Du ska vara nära barnet på barnets nivå; sitta på golvet, vara ute, vara inne, vid matsituation, vid blöjbyten, vid hygiensituationer och vila, du ska kunna lyfta och bära barn vid behov.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex att spela spel, läsa sagor, ha rörelse, arbeta med teknik och olika lekar.
Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, genomför utvecklingssamtal, och ansvarar för att genomföra föräldramöten.
Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar, hämta och lagra information i olika system. Detta ställer krav på att du har mycket goda kunskaper i svenska.
Kvalitet är viktigt för oss och som barnskötare i på förskolan Äventyret har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån nio stycken målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention .Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet. Ledningen samverkar i hög grad med Norra förskoleområdet och har fördelat de administrativa och pedagogiska arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt för att finnas tillgängliga i högre grad. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna, varandra och tillsammans är vi Avesta kommun.
Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, arbetskläder (i den mån det finns rätt storlek) bidrag för friskvård eller kultur.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en barnskötarutbildning. Det är önskvärt att du har erfarenhet från förskolan samt kunskap kring Vägledande samspel.

I förskolan arbetar man nära kollegor och barn vilket innebär att du ska vara bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag. Du ska kunna relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du ska vara serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du ska intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Vi sätter även vikt på det pedagogiska ledarskapet i barngruppen och söker därför dig skapar engagemang, motivation till ett lustfyllt lärande. Du ska kunna arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift, har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Vi söker dig som värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Du ska vara noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägga stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.
Du ska kunna se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Du ska förstå din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Förskolevikarie på Sveriges bästa och mest personliga bemanningsföretag!

Ansök    Sep 15    PersonalExpressen AB    Barnskötare
Hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen Förskolebemanning! PersonalExpressen är ett bemanningsföretag inom förskolan som finns till för att skapa en positiv skillnad för både vuxna och barn i deras liv. Vårt ledord är kvalitet och det viktigaste för oss är att du som vår medarbetare trivs på din arbetsplats genom oss, samtidigt som du känner att du utvecklas på det personliga planet! Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta inom förskolan oc... Visa mer
Hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen Förskolebemanning!
PersonalExpressen är ett bemanningsföretag inom förskolan som finns till för att skapa en positiv skillnad för både vuxna och barn i deras liv. Vårt ledord är kvalitet och det viktigaste för oss är att du som vår medarbetare trivs på din arbetsplats genom oss, samtidigt som du känner att du utvecklas på det personliga planet!
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta inom förskolan och som trivs att arbeta med barn i förskolemiljö. Det viktigaste är att du brinner för barnens utveckling samt att du har ett stort personligt engagemang i ditt arbete. Vi söker såväl dig som är utbildad barnskötare som vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta inom förskolan som vi söker dig som har en stor nyfikenhet inför att prova på att arbeta inom förskolan. Hos oss är alla som älskar att arbeta med barn välkomna och vi anpassar givetvis alltid uppdragen utefter dina tidigare individuella yrkeserfarenheter!
Arbeta på dina egna villkor med högre lön!
Det finns två olika sätt att arbeta på när man är anställd hos oss. Det första alternativet innebär att du styr helt och hållet över din egen arbetstid. Du anmäler dig som tillgänglig i vår app de dagar du vill arbeta och blir då bokad på olika dagsvikariat som förskolevikarie på olika förskolor olika dagar. Det här ger dig en unik möjlighet att testa på att arbeta på olika förskolor med olika pedagogiska filosofier. Det går också utmärkt att kombinera detta alternativ med studier eller andra deltidsjobb. Det andra alternativet innebär att du anmäler intresse till oss för ett längre uppdrag. Vi får många förfrågningar till oss som varierar mycket i både tjänstgöringsgrad och uppdragstid. Vi samarbetar med en lång rad förskolor över hela landet, såväl kommunala som privata. Hos oss kommer du alltid att hitta ett uppdrag som passar just dig - hur du än själv föredrar att jobba!
Oavsett hur du väljer att arbeta tillsammans med oss kommer du alltid att vara garanterad en högre lön hos oss än om du hade arbetat som anställd direkt på en förskola - vi står upp för våra förskolevikariers löner vilket gör att du som vår medarbetare alltid kan känna dig trygg med att du har en arbetsgivare som är lojal med dig. Vi förstår att du kommer att värdera en arbetsgivare högt som också värderar dig högt tillbaka!
Sök in till oss på PersonalExpressen Förskolebemanning redan idag!
Hjärtligt välkommen att skicka in din ansökan till oss redan idag! Vi ser fram emot att få börja arbeta tillsammans med dig! Visa mindre

barnskötare skiftjänst

Ansök    Maj 30    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER Som barnskötare kommer du att arbeta i barngrupp i åldrarna 3-5 år. I tjänsten ingår arbete på helger, kvällar och tidiga morgnar. Du kommer att vara delaktig i det pedagogiska arbetet på avdelningen och en stor vikt läggs även på ... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?ARBETSUPPGIFTER
Som barnskötare kommer du att arbeta i barngrupp i åldrarna 3-5 år. I tjänsten ingår arbete på helger, kvällar och tidiga morgnar. Du kommer att vara delaktig i det pedagogiska arbetet på avdelningen och en stor vikt läggs även på omsorgstiden på obekväm tid från 16,30-07,30. Under kvällar, helger och nätter finns även skolbarn mellan 6-12 år i vår verksamhet. Du kommer att möta och arbeta med alla åldrar mellan 1-12 år under de tider som ordinarie fritidshem är stängda.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara utbildad barnskötare eller ha annan motsvarande pedagogisk. Om du har kunskaper i ICDP: Vägledande samspel är detta meriterande för tjänsten.
Du måste ha goda kunskaper i det svenska språket och kunna uttrycka dig väl i så väl tal som skrift.
Våra vårdnadshavare arbetar skift och därför är vår verksamhet är föränderlig vad gäller barnantal och närvaro. Du måste därför vara flexibel i ditt sätt att tänka se vilka möjligheter som finns i varje situation. Du behöver vara serviceinriktad och vilja hjälpa andra genom att vara inlyssnande och intresserad av att hitta lösningar på uppkomna situationer.
Du tycker om att samarbeta med andra människor och relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har en vilja att lösa konflikter på ett smidigt sätt. Där kan du visa medkänsla och förståelse i känsliga frågor med vårdnadshavare och barn. Du ser de olika relationerna i professionen i sitt rätta perspektiv. skiljer på det privata och det professionella. Du agerar för verksamhetens bästa i ditt agerande och dina beslut.
Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet efter de omständigheter som råder.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Resurs i förskolan

Ansök    Dec 13    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER På Leka Lära förskola söker vi just nu en resurs som brinner för att skapa lust och nyfikenhet genom att vara medupptäckande och utmanar barnen i deras kunskapssökande. Att arbeta hos oss innebär att du får kollegor med breda erfaren... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
På Leka Lära förskola söker vi just nu en resurs som brinner för att skapa lust och nyfikenhet genom att vara medupptäckande och utmanar barnen i deras kunskapssökande. Att arbeta hos oss innebär att du får kollegor med breda erfarenheter och kompetenser.
Vi uppskattar när vi kan lära av varandra. Är du vår nya kollega?

I ditt arbete som resurs på förskolan ska du vara ett stöd för det enskilda barnet och ett stöd i gruppen beroende på vad som är planerat för dagen.
Tillsammans med arbetslaget och specialpedagog gör ni en planering så att stöd för både enskilt barn och barngrupp optimeras. Du har själv mycket egenansvar för att stötta och utmana barnet/barnen där de befinner sig.

Arbetet innebär i praktiken att du ska bygga relation med barnen genom att vara närvarande med barnen samt utmana dem på deras nivå. Det är ett rörligt arbete som kan innebära lyft. Du arbetar för att skapa en trygg utbildning och omsorg samt att stärka barnens självkänsla, upptäckarglädje och framtidstro.

Om barnet i behov av resurs inte är på förskolan ska du arbeta på förskolan där behovet finns för dagen.

Arbetet innebär även dagliga möten/kontakter med vårdnadshavare men även att genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer. Du har erfarenhet och kunskap av dataarbete såsom att skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, arbeta med bildhantering och skriva i mallar. Du bör även kunna hämta och lagra information i olika system.


KVALIFIKATIONER
Du måste ha erfarenhet av att arbetat med barn enskilt eller i grupp med särskilt stöd / extra anpassningar. Det är meriterande om du också har kunskap om hur man planerar, genomför att utvärderar det pedagogiska arbetet utifrån barnets behov. Det är en fördel om du är van med ett lågaffektivt förhållningssätt. Du behöver ha en pedagogisk insikt.

Du behöver vara flexibel i ditt arbete och har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter samt lätt för att ta mot handledning. Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.

God muntlig kommunikation där du talar klart och välformulerat samt kan svenska i både tal och skrift är ett krav. Lyssnar och är mottaglig för motparten och anpassar sig till situationen.

Det är meriterande om du har bra samarbetsförmåga. Arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du behöver kunna vara självgående i ditt arbete. Det är bra om du har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.


Vägledande Samspel ICDP - Meriterande
ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Pooltjänst på Avesta Centrala 2 Baldershage och Älvnäs

Ansök    Maj 23    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Avesta Centrala Förskoleområde 2 består av två förskolor, Baldershage och Älvnäs. I Avesta kommuns förskolor arbetar vi aktivt med ICDP/Vägledande samspel och lågaffektivt bemötande. Vi ser barn som kompetenta och med en vilja att lyckas, och genom et... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Avesta Centrala Förskoleområde 2 består av två förskolor, Baldershage och Älvnäs. I Avesta kommuns förskolor arbetar vi aktivt med ICDP/Vägledande samspel och lågaffektivt bemötande. Vi ser barn som kompetenta och med en vilja att lyckas, och genom ett bra samspel mellan barn och vuxna gör vi skillnad för barns möjligheter till utveckling och lärande. Vi vill att du också delar det synsättet. Vi är på väg att skapa en förskola med en mycket hög kvalité i Avesta kommun! Vill du vara med tillsammans med oss?


ARBETSUPPGIFTER
Som en intern vikariepool går du in och ta planerad ledighet och kortvikariat på avdelning vid personals sjukfrånvaro, föräldraledighet, semester och annan ledighet. Det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga med andra. Du är delaktig den ordinarie pedagogiska verksamheten och tar ansvar för en grupp barn. Tjänsten innebär att du är aktiv i barnens lek och att du skapar förutsättningar för aktivitet och stimulans i verksamheten. Ibland får du vara den som leder en aktivitet och ibland är du en medlekande vuxen. Du förväntas ta ansvar för aktuella arbetsuppgifter samt ha god överblick över barngruppen. Arbetet innebär i praktiken att du ska bygga relation med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet och leka med, vara ute, vara inne, matsituationer, blöjbyten samt allmän hygien, vila, lyfta och bära.

Arbetet innebär att du är en extra förstärkning i de barngrupper där behovet finns då avdelningarna har sina avdelningsplaneringar men du kan även bokas in i en barngrupp om annan personal behöver få extra tid för något, t ex planering eller annat som berör verksamheten.

Du arbetar för förskolans verksamhet på de olika avdelningarna utefter gällande styrdokument i förskolan, vilket göra att det är viktigt att du kan styra dina aktiviteter självständigt efter förskolans läroplan. Du har inget ytterst planeringsansvar och uppföljning för de aktiviteter som du är med i, vilket gör att du inte har något dokumentations krav.

Du sköter förskolans interna vikariebokning utifrån förskolans behov i dialog med arbetslagen och rektor. Du har ett grundschema som vi utgår ifrån, men vid planerad frånvaro ska du kunna arbeta förskolans alla tider.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en barnskötarutbildning. Du är en trygg barnskötare med stort intresse för barns utveckling. Du har förståelse för den pedagogiska rollen att undervisa, vägleda och utmana barnen i deras utveckling, utifrån individuella förutsättningar och förmågor. Du har också förmågan att anpassa din pedagogik utifrån olika barns förutsättningar och läroplanens mål. Det är önskvärt att du har utbildning i Vägledandesamspel eller har erfarenhet av det.

Vi söker dig som har ett driv, är serviceinriktad och engagerad. Vi vill att du ska vara en vuxen förebild för barnen, och vi är övertygade om att omtanke i kombination med tydlighet skapar trygga barn som växer, utvecklas och blir modiga. Vi söker dig som är kommunikativ och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer till personal, barn och vårdnadshavare. Du har en god samarbetsförmåga med andra och du hittar lösningar i organisationens behov av dig som vikariepool. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat genom att samarbete och stärka dina kollegor såsom de stärker dig. Du är en person som värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.

Vi vill att ditt agerande och dina beslut ska utgå från det större perspektivet. Det är viktigt att du har förmåga att se helheten och behovet på arbetsplatsen. Tjänsten innebär att du behöver vara strukturerad och är duktig på att organisera utifrån förskolans aktuella personalbehov.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Barnskötare till förskolan Blåkullen och Prästkragen

Ansök    Maj 15    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Nu söker vi två tillsvidare barnskötartjänster till förskolorna Blåkullen och Prästkragen. Är du nyfiken, ser fördelar med att samarbeta och ta del av varandras kompetenser. Välkommen till vårt team! ARBETSUPPGIFTER Du ansvarar tillsammans med övr... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Nu söker vi två tillsvidare barnskötartjänster till förskolorna Blåkullen och Prästkragen. Är du nyfiken, ser fördelar med att samarbeta och ta del av varandras kompetenser. Välkommen till vårt team!

ARBETSUPPGIFTER
Du ansvarar tillsammans med övriga i arbetslaget för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen. Självständigt och tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet så att utveckling sker.

Du verkar för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor. Du bygger relationer med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet, leka, vara ute, vara inne och du är med vid barnens vila. I arbetsuppgifterna ingår att hjälpa barnen med deras vardagliga hygien och blöjbyten. Du deltar vid alla måltider och äter äter pedagogisk lunch tillsammans med barnen. Lyft ingår i ditt vardagliga arbete.

Du samverkar med vårdnadshavare och kollegor för att skapa förtroende. Du genomför inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som drivs av att tillsammans med dina kollegor skapa förutsättningar för ett lärande där barn i delaktighet får utvecklas och tillägna sig nya kunskaper utifrån sina förutsättningar och förmågor.

Som barnskötare behöver du på ett tryggt sätt ta ansvar för dina arbetsuppgifter och utifrån mål och kvalitetsstandard driva arbetsprocesser som gynnar både avdelning och förskola. Dina personliga egenskaper är av stor vikt. Vi söker dig som är lugn och uppmärksam i ditt bemötande. Du är varm och har en god förmåga att sätta dig in i andras perspektiv. Din nyfikenhet i kombination med en god pedagogisk förmåga gör att du är bra på att anpassa såväl bemötande som lärande. Du är en god vuxen förebild. Din kommunikativa förmåga i kombination med ett relationsorienterat förhållningssätt kommer vara värdefullt i samarbete med såväl kollegor som barnen och andra kontakter som förekommer i din yrkesroll.

Du har:
• Barnskötarutbildning.
• IT-kompetens för att kunna hantera digitala verktyg och system i det dagliga arbetet.

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet att arbeta inom förskoleverksamhet


ÖVRIGT
Som anställd i Avesta Kommun har du tillgång till friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, 30 fria bard på Metropoolen samt tillgång till kommunens gym. Du som har en tillsvidaretjänst har även arbetskläder att tillgå.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vik. barnskötare till förskolan Tallåsen

Ansök    Maj 25    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Förskolan Tallåsen i By ca. 1,5 mil utanför Avesta är en förskola med två avdelningar. En små- och en syskonavdelning som har ett nära samarbete med varandra. Förskolan ligger i samma byggnad som förskoleklass och skolan vilket gör att det blir ett br... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Förskolan Tallåsen i By ca. 1,5 mil utanför Avesta är en förskola med två avdelningar. En små- och en syskonavdelning som har ett nära samarbete med varandra. Förskolan ligger i samma byggnad som förskoleklass och skolan vilket gör att det blir ett bra och nära samverkan däremellan. Förskolan har en fantastisk gård där det finns tillfällen att använda sina sinnen för utveckling och lärande. Miljön både inomhus- och utomhus är föränderlig efter barn intressen, nyfikenhet och utveckling. Närheten till naturen gör att båda avdelningarna vistas utanför förskolans område varje vecka.


ARBETSUPPGIFTER
Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.
Du ska vara nära barnet på barnets nivå; sitta på golvet, vara ute, vara inne, vid matsituation, vid blöjbyten, vid hygiensituationer och vila, du ska kunna lyfta och bära barn vid behov.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex att spela spel, läsa sagor, ha rörelse, arbeta med teknik och olika lekar.
Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, genomför utvecklingssamtal, och ansvarar för att genomföra föräldramöten
Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar.
hämta och lagra information i olika system.
Kvalitet är viktigt för oss och som barnskötare i på förskolan Tallåsen har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån åtta stycken målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention .Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet. Ledningen samverkar i hög grad med förskoleområdet Krylbo/Karlbo och har fördelat de administrativa och pedagogiska arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt för att finnas tillgängliga i högre grad. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna, varandra och tillsammans är vi Avesta kommun.
Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, arbetskläder (i den mån det finns rätt storlek) bidrag för friskvård eller kultur.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha en barnskötarutbildning och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i förskola.
Du är bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag.
Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift.

Du bör ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.
Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.
Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Pooltjänst till Leka Lära

Ansök    Apr 21    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER Som pooltjänst har du en placering på en förskola och arbetar vid ordinarie personals frånvaro samt stärker upp bemanningen utifrån behov. Du har ett grundschema att utgå ifrån men vid personals frånvaro kommer poolens grundschema a... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
Som pooltjänst har du en placering på en förskola och arbetar vid ordinarie personals frånvaro samt stärker upp bemanningen utifrån behov.
Du har ett grundschema att utgå ifrån men vid personals frånvaro kommer poolens grundschema att kunna justeras tillfälligt, dock inom ramen för en 40 h arbetsvecka du bör därför vara flexibel och kunna ställa om snabbt till andra arbetstider än ditt grundschema.
Du kommer att arbeta nära barnen och följa den redan planerade verksamheten på aktuell avdelning. Arbetet kan innebära att du är på flera avdelningar under en och samma dag beroende på behov.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera lösningar. Du måste ha en samarbetsförmåga. Arbeta bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
De är bra om du har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.
Det är bra om du kan ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Att du är strukturerad och självgående. Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet är meriterande. Att du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du måste kunna uttrycka dig väl i det svenska språket. Både i tal och skrift.


UTBILDNING: Barnskötarutbildning - Krav

ERFARENHET: Arbete i förskoleverksamhet - Krav

UTBILDNING: Vägledande samspel - Önskvärt
Avesta Kommun arbetar aktivt med Vägledande samspel (ICDP) på förskolan.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Pooltjänst visstid

Ansök    Maj 15    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Krylbo/Karlbo förskolområde består av förskolorna Igelkotten, Våga Vilja och Äventyret. Vi söker nu en pooltjänst på visstid till Äventyret och Våga Vilja. Förskolan Äventyret ligger i Karlbo och består av tre avdelningar, två för de äldre barnen oc... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Krylbo/Karlbo förskolområde består av förskolorna Igelkotten, Våga Vilja och Äventyret. Vi söker nu en pooltjänst på visstid till Äventyret och Våga Vilja.
Förskolan Äventyret ligger i Karlbo och består av tre avdelningar, två för de äldre barnen och en för yngre barn. Arbetslagen består av pedagoger med barnskötare- eller förskollärarutbildning. Förskolan har nära till naturen och fina cykel- och gångvägar. Förskolan har en elcykel, så att man lätt kan ta sig ut i närområdet.
Förskolan Våga Vilja ligger i Karlbo i nära anslutning till Karlbo skola. Förskolan har ca 34 barn i åldern 1-6 år. Arbetslaget består av 7 pedagoger, både förskollärare och barnskötare som fördelar barn och arbetsuppgifter på ett väl inarbetat sätt där man får arbeta med barn i alla åldrar. Förskolan har nära till naturen och fina gång-och cykelvägar.
Miljön på förskolorna, både inom- och utomhus är föränderlig efter barnens intressen, nyfikenhet och utveckling. På alla förskolornas fina gårdar finns möjligheterna att använda alla sina sinnen och förmågor för utveckling och lärande


ARBETSUPPGIFTER
Som pooltjänst har du en placering på en förskola och arbetar vid ordinarie personals frånvaro samt stärker upp bemanningen utifrån behov.
Du har ett grundschema att utgå ifrån men vid personals frånvaro kommer poolens grundschema att kunna justeras tillfälligt, dock inom ramen för en 40 h arbetsvecka du bör därför vara flexibel och kunna ställa om snabbt till andra arbetstider än ditt grundschema.
Du kommer att arbeta nära barnen och följa den redan planerade verksamheten på aktuell avdelning. Arbetet kan innebära att du är på flera avdelningar under en och samma dag beroende på behov.

KVALIFIKATIONER
Barnskötarutbildning är ett krav och vi ser det som önskvärt att du även har erfarenhet av arbete i förskolans verksamhet.

Avesta Kommun arbetar aktivt med Vägledande samspel (ICDP) på förskolan och har du utbildning eller kännedom om det så önskvärt.


Du bör vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och ha intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra.
Du arbetar bra med andra människor, kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt.
Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och nya förutsättningar i arbetet.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Timvikarier till Barnomsorgen

Ansök    Apr 21    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER Som vikarie går du in i den ordinarie pedagogiska verksamheten och tar ansvar för en grupp barn. Det innebär att du är aktiv i barnens lek och att du skapar förutsättningar för aktivitet och stimulans i verksamheten. Ibland får du va... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
Som vikarie går du in i den ordinarie pedagogiska verksamheten och tar ansvar för en grupp barn. Det innebär att du är aktiv i barnens lek och att du skapar förutsättningar för aktivitet och stimulans i verksamheten. Ibland får du vara den som leder en aktivitet och ibland är du en medlekande vuxen. Du förväntas ta ansvar för aktuella arbetsuppgifter samt ha god överblick över barngruppen. Exempel på andra arbetsuppgifter som kan ingå är pedagogiska måltider, utevistelser och aktiviteter med barn, hjälp vid på- och avklädning. I förskolan kan lyft av barn förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med goda kunskaper i svenska för att kunna kommunicera med barnen, vårdnadshavare och kollegor. Vi vill även att du har en god fysisk förmåga, som möjliggör att du kan vara aktiv i barns fysiska lek inom- och utomhus. Har du en slutförd gymnasial utbildning ser vi det som meriterande.

Studerar du till förskollärare, barnskötare, lärare, fritidspedagog eller liknande och önskar arbeta extra parallellt med dina studier är det fördelaktigt. Om du har tidigare erfarenhet av arbete med barn, eller har en utbildning som exempelvis barnskötare eller annan relevant inriktning är det också gynnsamt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser och söker dig som arbetar bra med andra människor, med en förmåga att relatera dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar ansvar för din uppgift och kan självständigt strukturera, prioritera och organisera ditt arbete. I rollen som timvikarie hos oss är det även viktigt att du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar.

Övriga krav för tjänsten:
* Du ska ha fyllt 18 år.
* Du ska kunna ta dig till förskola/fritidshem med kort varsel
* Du ska kunna arbeta utomhus och ha egna kläder för både ute- och innemiljöer.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Rekryteringen för timvikarier till barnomsorgen kommer ske löpande, var därför uppmärksam på eventuellt mejl. Vid frågor eller funderingar, kontakta Jenny Edlund Andersson enligt angivna kontaktuppgifter. Visa mindre

Vik. barnskötare till förskolan Igelkotten

Ansök    Mar 15    Avesta kommun    Barnskötare
Förskolan Igelkotten ingår i Krylbo/Karlbo förskolområde som består av förskolorna Igelkotten, Våga Vilja och Äventyret. Förskolan Igelkotten ligger i Krylbo i nyrustade lokaler (2015) som är väl anpassade för förskoleverksamhet och har plats för ca 124 barn. Två avdelningar är avsedda för äldre barn 2,5-6 år och två avdelningar är avsedda för 1-2-åringar. Arbetslagen består av 6-7 pedagoger; förskollärare och barnskötare, yngre och äldre och med mer el... Visa mer
Förskolan Igelkotten ingår i Krylbo/Karlbo förskolområde som består av förskolorna Igelkotten, Våga Vilja och Äventyret.

Förskolan Igelkotten ligger i Krylbo i nyrustade lokaler (2015) som är väl anpassade för förskoleverksamhet och har plats för ca 124 barn. Två avdelningar är avsedda för äldre barn 2,5-6 år och två avdelningar är avsedda för 1-2-åringar.
Arbetslagen består av 6-7 pedagoger; förskollärare och barnskötare, yngre och äldre och med mer eller mindre erfarenhet. På förskolan Igelkotten finns det många barn med annat modersmål än svenska och vi arbetar aktivt med flerspråkighet och interkulturalitet. Vi har några pedagoger som är flerspråkiga också. Vi arbetar i stora arbetslag vilket ger gott om möjligheter att jobba med barnen i mindre grupper. Förskolan ligger i anslutning till Krylbo skola och har nära till grönområden och skog.

ARBETSUPPGIFTER
Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.
Du ska vara nära barnet på barnets nivå; sitta på golvet, vara ute, vara inne, vid matsituation, vid blöjbyten, vid hygiensituationer och vila, du ska kunna lyfta och bära barn vid behov.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex att spela spel, läsa sagor, ha rörelse, arbeta med teknik och olika lekar.
Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, genomför utvecklingssamtal, och ansvarar för att genomföra föräldramöten
Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar.
hämta och lagra information i olika system.
Kvalitet är viktigt för oss och som barnskötare i på förskolan Igelkotten har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån åtta stycken målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention .Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet. Ledningen samverkar i hög grad med Norra förskoleområdet och har fördelat de administrativa och pedagogiska arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt för att finnas tillgängliga i högre grad. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna, varandra och tillsammans är vi Avesta kommun.
Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, arbetskläder (i den mån det finns rätt storlek) bidrag för friskvård eller kultur.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha en barnskötarutbildning och det är meriterande om du har utbildning inom Vägledande samspel samt erfarenhet inom förskolan.
Du är bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag.
Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift.

Du bör ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.
Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.
Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Barnskötare till förskolan Älvnäs

Ansök    Feb 3    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med? Förskolan Älvnäs består av fyra avdelningar och ligger i centrala Avesta... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

Förskolan Älvnäs består av fyra avdelningar och ligger i centrala Avesta. Vi har en gemensam gård, närhet till skog och lekparker. Tjänsten är på en avdelning som arbetar med ålder 1-5 år.

I Avesta kommuns förskolor arbetar vi aktivt med ICDP/Vägledande samspel och lågaffektivt bemötande. Vi ser barn som kompetenta och med en vilja att lyckas, och genom ett bra samspel mellan barn och vuxna gör vi skillnad för barns möjligheter till utveckling och lärande. Vi vill att du också delar det synsättet.

Vi är på väg att skapa en förskola med en mycket hög kvalité i Avesta kommun! Vill du vara med tillsammans med oss?

ARBETSUPPGIFTER
Du ansvarar tillsammans med övriga i arbetslaget för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen. Du ska på ett självständigt sätt och tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet så att utveckling sker.

Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor. Du ska kunna bygga relationer med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet, leka, vara ute, vara inne och du är med vid barnens vila. Du ska deltaga i barnens allmän hygien, blöjbyten och du deltar vid alla måltider och äter äter pedagogisk lunch. Du kommer att utföra lyft under dagen då du arbetar med yngre barn.

Du ska samverka med vårdnadshavare och kollegor för att skapa förtroende. Du ska genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer enskilt och tillsammans med arbetslaget.

Vår specialpedagog finns till hands för att ge stöd och råd vid behov.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en barnskötarutbildning.

Du är en trygg barnskötare med stort intresse för barns utveckling. Du har förståelse för den pedagogiska rollen att undervisa, vägleda och utmana barnen i deras utveckling, utifrån individuella förutsättningar och förmågor. Du har också förmågan att anpassa din pedagogik utifrån olika barns förutsättningar. Du ska vara inläst på Lpfö-18 så du kan planera din undervisning och lärande med barnen.

Vi söker dig med driv och engagemang. Vi vill att du ska vara en vuxen förebild för barnen och vi är övertygade om att omtanke i kombination med tydlighet skapar trygga barn som växer, utvecklas och blir modiga. Vi söker dig som är kommunikativ och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer till såväl barnen som dess vårdnadshavare. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat genom att samarbete och stärka dina kollegor såsom de stärker dig. Du är en person som värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.

Vi vill att ditt agerande och dina beslut ska utgå från det större perspektivet. Det är viktigt att du har förmåga att se helheten både i relation till det enskilda barnet och till verksamheten i stort.

Du behöver ha grundläggande IT-kunskaper för att hantera det dagliga arbetet med dokumentation, informationssökning, bildhantering, mail med mera. Du behöver kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Det är önskvärt att du har utbildning i ICDP/Vägledandesamspel eller har erfarenhet av det.


ÖVRIGT
Som anställd i Avesta Kommun har du tillgång till friskvårdstimme, friskvårdsbidrag, 30 fria bard på Metropoolen samt tillgång till kommunens gym. Du som har en tillsvidaretjänst har även arbetskläder att tillgå.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

pooltjänst Baldershage skift

Ansök    Apr 3    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Förskolan Baldershage skift i Avesta erbjuder barnomsorg till vårdnadsh... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Förskolan Baldershage skift i Avesta erbjuder barnomsorg till vårdnadshavare som arbetar kvällar, nätter och helger. Verksamheten ligger i samma byggnad som ett äldreboende. I samma hus finns även fem förskoleavdelningar, med traditionella öppettider måndag till fredag. Kl. 06.30-18.30. Vi har nära till naturen och parker. Arbetsplatsen tillhandahåller arbetskläder för utomhusbruk.ARBETSUPPGIFTER
som innehavare av pooltjänsten kommer du att vara den som fyller upp vid tillfällig frånvaro på förskolans avdelningar eller när det behövs mer förstärkning beroende av antal barn i verksamheten. Arbetstiden är förlagd till både dagtid och schemalagda kvällar och helger.
Du blir den trygga extra vuxna som finns närvarande på förskolan. Barnen i verksamheten är mellan 1-11 år då vi har skolbarnsomsorg på de tider som ordinarie fritidshem är stängt. Du kommer att samarbeta med all personal på förskolan och på båda avdelningarna. Arbetet innebär omsorg, lek och lärande.KVALIFIKATIONER
barnskötarexamen
du ska ha slutfört en barnskötarutbidning
Arbetet kräver flexibilitet och du har lätt för att samarbeta och anpassa dig inför förändringar med kort varsel. Du är lyhörd och stabil för både barn och vuxna. Arbetet kräver ett nära samarbete mellan hem och förskola/fritids. Du verkar där för att ´stärka kontakter och samverkar för barnens bästa. Eftersom vår barngrupp förändras dag för dag bör du tycka om att arbeta med viss Flexibilitet, dock alltid med utgångspunkt i den fasta inre organisation som finns i verksamheten.

Du måste kunna uttrycka dig väl i det svenska språket både i tal och skrift. och planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. För att trivas hos oss måste du ha ett genuint intresse för barn och kunna planera och delta i aktiviteter både ute och inne och för alla åldersgrupper i verksamheten.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Barnskötare till förskolan Triangeln

Ansök    Dec 12    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, an... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?ARBETSUPPGIFTER
Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.
Du ska vara nära barnet på barnets nivå; sitta på golvet, vara ute, vara inne, vid matsituation, vid blöjbyten, vid hygiensituationer och vila, du ska kunna lyfta och bära barn vid behov.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex att spela spel, läsa sagor, ha rörelse, arbeta med teknik och olika lekar.
Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, genomför utvecklingssamtal, och ansvarar för att genomföra föräldramöten
Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar.
hämta och lagra information i olika system.
Kvalitet är viktigt för oss och som barnskötare i på förskolan Triangeln har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån åtta stycken målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention .Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet. Ledningen samverkar i hög grad med förskoleområdet Krylbo/Karlbo och har fördelat de administrativa och pedagogiska arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt för att finnas tillgängliga i högre grad. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna, varandra och tillsammans är vi Avesta kommun.
Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, arbetskläder (i den mån det finns rätt storlek) bidrag för friskvård eller kultur.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha en barnskötarutbildning och det är meriterande om du har utbildning inom Vägledande samspel samt erfarenhet inom förskolan.
Du är bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag.
Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift.

Du bör ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.
Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.
Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Pooltjänster till Krylbo/Karlbo förskoleområde och förskolan Triangeln

Ansök    Jan 27    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med? Krylbo/Karlbo förskolområde består av förskolorna Igelkotten, Våga Vilja... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?

Krylbo/Karlbo förskolområde består av förskolorna Igelkotten, Våga Vilja och Äventyret.

Förskolan Triangeln är en del i Norra förskolområdet som består av förskolorna Triangeln i Fors, Tallåsen i By samt Rödluvan i Horndal.


ARBETSUPPGIFTER
Som anställd med pooltjänst har du en placering på en förskola och arbetar vid ordinarie personals frånvaro samt stärker upp bemanningen utifrån behov.
Du har ett grundschema att utgå ifrån men vid personals frånvaro kommer ditt grundschema att kunna justeras tillfälligt, dock inom ramen för en 40h arbetsvecka, du bör därför vara flexibel och kunna ställa om snabbt till andra arbetstider än ditt grundschema.
Du kommer att arbeta nära barnen och följa den redan planerade verksamheten på aktuell avdelning. Arbetet kan innebära att du är på flera avdelningar under en och samma dag beroende på hur behovet ser ut.

KVALIFIKATIONER
Du ska ha en barnskötarutbildning och det är meriterande om du har utbildning inom Vägledande samspel samt erfarenhet inom förskolan.

Du ska kunna relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du ska lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Du ska vara serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du ska ha intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra .
Du ska kunna arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift och samarbeta bra med andra människor.
Du ska ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Du kan se till helheten och tar hänsyn till det större perspektivet.
Du ska kunna uttrycka dig mycket väl i det svenska språket både muntligt och skriftligt.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

barnskötare

Ansök    Dec 6    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Krylbo/Karlbo förskolområde består av förskolorna Igelkotten, Våga Vilj... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Krylbo/Karlbo förskolområde består av förskolorna Igelkotten, Våga Vilja och Äventyret. Vi söker nu barnskötare till Förskolan Äventyret som ligger i Karlbo och består av tre avdelningar, två för de äldre barnen och en för yngre barn. Arbetslagen består av pedagoger med barnskötare- eller förskollärarutbildning. Förskolan har nära till naturen och fina cykel- och gångvägar. Förskolan har en elcykel, så att man lätt kan ta sig ut i närområdet.ARBETSUPPGIFTER

Kvalitet är viktigt för oss och som barnskötare i vårt område har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna, varandra och tillsammans är vi Avesta kommun.
Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, arbetskläder (i den mån det finns rätt storlek) bidrag för friskvård eller kultur.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha en barnskötarutbildning och det är meriterande om du har utbildning inom Vägledande samspel samt erfarenhet inom förskolan.
Du är bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag.
Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.
Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift.

Du bör ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.
Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.
Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Du ska kunna arbeta med dator som verktyg, vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar, hämta och lagra information i olika system

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

barnskötare/fritidsledare

Ansök    Sep 28    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Vår förskola/fritidshem är inrymt i samma fastigheter som ett äldreboen... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Vår förskola/fritidshem är inrymt i samma fastigheter som ett äldreboende. Vi har nära till ett flertal lek och aktivitetsparker samt naturen runt knuten. I samma byggnad finns även fem förskoleavdelningar med traditionella öppettider måndag-fredag. Det finns viss tillgång till arbetskläder för personalen. Vi har två lådcyklar som kan användas för utflykter på helgerna om man vill ta sig utanför närområdet.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer i ditt arbete att möta barn främst i åldrarna 6-12 år under de tider på dygnet när skolornas fritidshem inte har öppet. Din uppgift blir att tillsammans med övriga medarbetare skapa en meningsfull fritid med god omsorg för dessa barn. Du kommer även att till viss del möta förskolans barn under vissa tider på dagen. Du kommer att samarbeta med flera olika kollegor kring planering för de barn som kommer att vistas i verksamheten just den kvällen, helgen eller natten. I arbetet ingår dag, kvälls, natt och helgarbete. Vi kommunicerar vid behov med barnens fritidshem kring hur vi ger de bästa förutsättningarna för barnen tillsammans. Vi vill uppmuntra skolbarnen till aktiviteter utomhus på helgerna, vi har nära till Frees be golfbanan och till skateparken och även till skogen. Vi är inrymda i samma hus som ett äldreboende och vill på sikt utveckla samhörigheten med dem.

KVALIFIKATIONER
Barnskötarutbidning
Du ska ha en klar barnskötarutbidning eller motsvarande pedagogisk utbildning
Goda kunskaper i det svenska språket - Krav
Du måste kunna uttrycka dig väl i det svenska språket i såväl tal som skrift
ICDP - Meriterande
det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta efter dialogerna i Vägledande samspel: ICDP
Personlig mognad - Krav
Det är viktigt att du i din profession är trygg, stabil och har självinsikt .Du behöver sätta relationer i sitt rätta perspektiv genom att skilja på det personliga och det som hör till uppdraget. du anpassar ditt förhållningssätt efter den uppkomna situationen.,
skiljer på det personliga och det professionella. Förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen
I vår verksamhet krävs att du är strukturerad och kan hålla dig till planen för dagen men ändå kunna läsa av en förändrad situation. Du tycker om att planera för en bas som man sedan kan utgå ifrån om barngruppen eller personalsammansättningen hastigt förändrats.
I vår verksamhet kan förutsättningarna vad gäller barngruppen förändras med kort varsel och att vara flexibel och hitta möjligheterna är nödvändigt.
Du kommer att få arbeta under stort ansvar och själv fatta vissa beslut i stunden. då är det bra om du har mod att fatta egna beslut som grundar sig på barnens och verksamhetens bästa. Du tycker även om att ta initiativ till utveckling av verksamheten.
Då det ligger i sliftverksamhetens natur kommer du att få flera teamkamrater att samverka med. då behöver du tycka att det är roligt att samarbeta med flera olika personer
Det är viktigt att känna och visa empati för både vuxna och barn för att ingjuta trygghet och få mandat att ta hand om barnen vid till exempel nattning.
Förstår din roll, men du förstår din roll men kan samtidigt se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Pedagog i liten barngrupp

Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem. Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan och du arbetar med barn i åldrarna 1-5 år. Du väljer själv hur du vill utforma verksamheten, om du vill ha någon specifik inriktning och vilka investeringar du vill göra för att skapa en lärorik och stimulerande miljö för barnen. Det krävs ingen utbildning för att arbeta som dagbarnvårdare men vårt koncept möjliggör för en fördelaktig lön.... Visa mer
Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem. Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan och du arbetar med barn i åldrarna 1-5 år.
Du väljer själv hur du vill utforma verksamheten, om du vill ha någon specifik inriktning och vilka investeringar du vill göra för att skapa en lärorik och stimulerande miljö för barnen.
Det krävs ingen utbildning för att arbeta som dagbarnvårdare men vårt koncept möjliggör för en fördelaktig lön. Detta medför att även många förskollärare väljer att arbeta som dagbarnvårdare i samarbete med oss.
Denna tjänst kan man söka tillsammans med någon man vill arbeta tillsammans med. Ni skickar då in ansökan en och en, men anger under ”övrigt” vem du söker tillsammans med.
Vi söker dagbarnvårdare inom hela kommunen.


Om C Företaget
C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare samtidigt som du får tryggheten i vår plattform med pedagogiskt stöd, handledning och ekonomihantering. Du får tiden att lägga på arbetet med barnen.
Vi söker dig som:
- Brinner för att arbeta med barn och vill utveckla en verksamhet utifrån dina egna pedagogiska tankar.
- Är utbildad inom barnomsorg, har arbetat inom barnomsorgen eller har annan erfarenhet av att på ett tryggt och pedagogiskt sätt ta hand om barn.
- Vill arbeta utifrån ditt egna hem och/eller i lokal.
- Är engagerad och lyhörd inför barnens olika behov.
- Du är ansvarsfull och har god samarbetsförmåga.


Om oss:
C Företaget har funnits sedan 2002. I dagsläget samarbetar vi med 85 dagbarnvårdare i 20 olika kommuner. Vi driver även 9 förskolor och 1 öppen förskola i Uppsala län. Visa mindre

Vik barnskötare till förskolan Äventyret

Ansök    Aug 24    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Förskolan Äventyret ligger i Karlbo i nära anslutning till fina grönomr... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Förskolan Äventyret ligger i Karlbo i nära anslutning till fina grönområden, cykel-och gångvägar. Förskolan har 56 barn fördelade på två äldrebarnsavdelningar och en yngrebarnsavdelning.

ARBETSUPPGIFTER
Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.
Du ska vara nära barnet på barnets nivå; sitta på golvet, vara ute, vara inne, vid matsituation, vid blöjbyten, vid hygiensituationer och vila, du ska kunna lyfta och bära barn vid behov.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex att spela spel, läsa sagor, ha rörelse, arbeta med teknik och olika lekar.
Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, genomför utvecklingssamtal, och ansvarar för att genomföra föräldramöten
Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar.
hämta och lagra information i olika system.
Kvalitet är viktigt för oss och som barnskötare i på förskolan Äventyret har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån åtta stycken målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention. Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet. Ledningen samverkar i hög grad med Norra förskolområdet och har fördelat de administrativa och pedagogiska arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt för att finnas tillgängliga i högre grad. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna, varandra och tillsammans är vi Avesta kommun.


KVALIFIKATIONER

Du ska ha en barnskötarutbildning.
Du är bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag.
Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift.

Du bör ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.
Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.
Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Barnskötare till förskolan Rödluvan

Ansök    Jul 8    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Norra förskolområdet består av förskolorna Triangeln i Fors, Tallåsen i... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Norra förskolområdet består av förskolorna Triangeln i Fors, Tallåsen i By samt Rödluvan och Kompassen i Horndal. Vi söker nu en barnskötare till förskolan Rödluvan.
Förskolan Rödluvan i Horndal ca. 2,5 mil utanför Avesta är en förskola med fyra avdelningar. Två avdelningar för åldrarna 1-3 och två för åldrarna 3-5. Avdelningarna med samma åldrar samverkar i hög utsträckning med varandra genom tvärgrupper flera dagar i veckan. Miljön både inomhus- och utomhus är föränderlig efter barn intressen, nyfikenhet och utveckling. Förskolan flyttande in nybyggda lokaler våren 2015. Närheten till naturen gör att alla avdelningar vistas utanför förskolans område varje vecka. De tilltänkta tjänsterna är på en småbarnsavdelning.

ARBETSUPPGIFTER
Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.
Du ska vara nära barnet på barnets nivå; sitta på golvet, vara ute, vara inne, vid matsituation, vid blöjbyten, vid hygiensituationer och vila, du ska kunna lyfta och bära barn vid behov.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex att spela spel, läsa sagor, ha rörelse, arbeta med teknik och olika lekar.
Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, genomför utvecklingssamtal, och ansvarar för att genomföra föräldramöten
Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar.
hämta och lagra information i olika system.
Kvalitet är viktigt för oss och som barnskötare i på förskolan Rödluvan har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån åtta stycken målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention .Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet. Ledningen samverkar i hög grad med förskoleområdet Krylbo/Karlbo och har fördelat de administrativa och pedagogiska arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt för att finnas tillgängliga i högre grad. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna, varandra och tillsammans är vi Avesta kommun.
Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, arbetskläder (i den mån det finns rätt storlek) bidrag för friskvård eller kultur.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha en barnskötarutbildning och det är meriterande om du har utbildning inom Vägledande samspel samt erfarenhet inom förskolan.
Du är bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag.
Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift.

Du bör ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.
Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.
Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Barnskötare till förskolan Blåkullen

Ansök    Aug 19    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? I Avesta kommuns förskolor arbetar vi aktivt med ICDP/Vägledande samspe... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

I Avesta kommuns förskolor arbetar vi aktivt med ICDP/Vägledande samspel och lågaffektivt bemötande. Vi ser barn som kompetenta och med en vilja att lyckas, och genom ett bra samspel mellan barn och vuxna gör vi skillnad för barns möjligheter till utveckling och lärande. Vi vill att du också delar det synsättet. Var med och fortsätt att utveckla kvaliteten i Avesta kommuns förskolor!

Nu söker vi en barnskötare till Förskolan Blåkullen som ligger i centrala Avesta, förskolan har nio avdelningar. På avdelningarna Sörgården, Norrgården, Doddo, Dadda och Bobbo går de yngre barnen och på syskonavdelningarna Stjärnan, Månen, Trollet och Regnbågen går de äldre barnen. Gemensamt för samtliga förskolor i Avesta kommun är ett väl utarbetat systematiskt kvalitetsarbete och barnhälsoarbete med stöd av vägledande rektor och specialpedagogiska insatser. Vill du bygga upp framtidens vuxna och bidra till ett glädjefyllt lärande så kan det här vara en tjänst för dig!

ARBETSUPPGIFTER
Som barnskötare hos oss har du möjlighet att utvecklas varje dag. Tillsammans diskuterar vi pedagogiska frågor och du ges möjlighet till kollegialt lärande, både på arbetsplatsen samt tillsammans med andra förskollärare och barnskötare i Avesta.

Du utgår från förskolans styrdokument för att organisera för barnens lärande och utveckling. Tillsammans med arbetslaget driver du den dagliga undervisningen och planerar för rutinsituationer samt den betydelsefulla leken. Arbetet innebär i praktiken att du ska bygga relation med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet och leka med, vara ute, vara inne, matsituationer, blöjbyten och allmän hygien, vila, lyfta, bära.

Tillsammans med ditt team ansvarar du för att undervisningen ska ge varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor, samt för att skapa nyfikenhet och lusten att lära hos dem. Du bidrar till att skapa en trygg omsorg samt att stärka barnens självkänsla.

Arbetet innebär dagliga möten/kontakter med vårdnadshavare men även utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer. I tjänsten använder du dagligen dator och digitala verktyg, då för exempelvis att dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, arbeta med bildhantering samt skriva i mallar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som drivs av att tillsammans med dina kollegor skapa förutsättningar för ett lärande där barn i delaktighet får utvecklas och tillägna sig nya kunskaper utifrån sina förutsättningar och förmågor.

Dina personliga egenskaper är av stor vikt och vi söker dig som är lugn och uppmärksam i ditt bemötande. Du har en god förmåga att sätta dig in i andras perspektiv och värdesätter olikheter, vilket gör att du är en god vuxen förebild. Din kommunikativa förmåga i kombination med ett kvalitetsmedvetet förhållningssätt kommer vara värdefullt i samarbete med såväl kollegor som barnen och andra kontakter som förekommer i din yrkesroll. Som barnskötare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och utifrån mål och kvalitetsstandard driver arbetsprocesser som gynnar både avdelning och förskola. Du har lätt för att se helhetsbilden och agera utefter vad som är barnens och verksamhetens bästa.

Du har:
• Barnskötarutbildning.
• IT-kompetens för att kunna hantera digitala verktyg och system i det dagliga arbetet.
• Kunskap om vägledande samspel (ICDP).
• Erfarenhet att arbeta inom förskoleverksamhet.

Det är meriterande om du har:
• Kunskap om lågaffektivt bemötande.
• Kunskap om Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vikarierande Barnskötare till förskolan Åsgatan

Ansök    Jul 21    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? I Avesta kommuns förskolor arbetar vi aktivt med ICDP/Vägledande samspe... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

I Avesta kommuns förskolor arbetar vi aktivt med ICDP/Vägledande samspel och lågaffektivt bemötande. Vi ser barn som kompetenta och med en vilja att lyckas, och genom ett bra samspel mellan barn och vuxna gör vi skillnad för barns möjligheter till utveckling och lärande. Vi vill att du också delar det synsättet. Var med och fortsätt att utveckla kvaliteten i Avesta kommuns förskolor!

Nu söker vi en vikarierande barnskötare till förskolan Åsgatan som ligger i centrala Avesta, förskolan har en avdelning för barn i åldrarna ett till sex år. Gemensamt för samtliga förskolor i Avesta kommun är ett väl utarbetat systematiskt kvalitetsarbete och barnhälsoarbete med stöd av vägledande rektor och specialpedagogiska insatser. Vill du bygga upp framtidens vuxna och bidra till ett glädjefyllt lärande så kan det här vara en tjänst för dig!

ARBETSUPPGIFTER
Som barnskötare hos oss har du möjlighet att utvecklas varje dag. Tillsammans diskuterar vi pedagogiska frågor och du ges möjlighet till kollegialt lärande, både på arbetsplatsen samt tillsammans med andra förskollärare och barnskötare i Avesta.

Du utgår från förskolans styrdokument för att organisera för barnens lärande och utveckling. Tillsammans med arbetslaget driver du den dagliga undervisningen och planerar för rutinsituationer samt den betydelsefulla leken. Arbetet innebär i praktiken att du ska bygga relation med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet och leka med, vara ute, vara inne, matsituationer, blöjbyten och allmän hygien, vila, lyfta, bära.

Tillsammans med ditt team ansvarar du för att undervisningen ska ge varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor, samt för att skapa nyfikenhet och lusten att lära hos dem. Du bidrar till att skapa en trygg omsorg samt att stärka barnens självkänsla.

Arbetet innebär dagliga möten/kontakter med vårdnadshavare men även utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer. I tjänsten använder du dagligen dator och digitala verktyg, då för exempelvis att dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, arbeta med bildhantering samt skriva i mallar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som drivs av att tillsammans med dina kollegor skapa förutsättningar för ett lärande där barn i delaktighet får utvecklas och tillägna sig nya kunskaper utifrån sina förutsättningar och förmågor.

Dina personliga egenskaper är av stor vikt och vi söker dig som är lugn och uppmärksam i ditt bemötande. Du har en god förmåga att sätta dig in i andras perspektiv och värdesätter olikheter, vilket gör att du är en god vuxen förebild. Din kommunikativa förmåga i kombination med ett kvalitetsmedvetet förhållningssätt kommer vara värdefullt i samarbete med såväl kollegor som barnen och andra kontakter som förekommer i din yrkesroll. Som barnskötare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och utifrån mål och kvalitetsstandard driver arbetsprocesser som gynnar både avdelning och förskola. Du har lätt för att se helhetsbilden och agera utefter vad som är barnens och verksamhetens bästa.

Du har:
• Barnskötarutbildning.
• IT-kompetens för att kunna hantera digitala verktyg och system i det dagliga arbetet.

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet att arbeta inom förskoleverksamhet.
• Kunskap om vägledande samspel (ICDP).
• Kunskap om lågaffektivt bemötande.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

pooltjänst Baldershage skift

Ansök    Jun 27    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Vår förskola är inrymd i en fastighet där det även finns ett äldreboend... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Vår förskola är inrymd i en fastighet där det även finns ett äldreboende och en förskola som är öppen måndag till fredag. Vi har en stor och inbjudande gård och vi har en omedelbar närhet till naturen. I förskolans grannskap finns det ett flertal lekplatser och en sportpark.

ARBETSUPPGIFTER
Detta är en möjlighet att uppleva ett viktigt arbete i barngrupp på skiftförskola/fritids. du får många arbetskamrater och frihet att planera inom ramen för Lpfö 18 och styrdokument för pedagogisk omsorg.
Förstärka där ordinarie personal fattas vid ex sjukdom eller hög närvaro av barn. bedriva verksamhet för barn mellan 1-12 år.
I arbetet ingår dokumentation och planering av verksamhet för de barn som vistas i verksamheten just den dagen.

KVALIFIKATIONER
Barnskötarexamen eller annan likvärdig pedagogisk utbildning - Krav
Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du har n förmåga att skilja på vad som är arbetsrelaterat och personligt. Du har lätt att läsa av situationer som uppstår och agera samt fatta beslut utifrån den.
Du behöver kunna anpassa dig till ändrade förutsättningar som kan uppstår i verksamheten. Då barnantalet skiftar från dag till dag måste man som vuxen kunna anpassa verksamheten efter den dagens möjligheter och förutsättningar. Du har mod att agera efter sin egen övertygelse.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vikariat för barnskötare på förskolan Älvnäs

Ansök    Jun 27    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Förskolan Älvnäs består av tre avdelningar. Vi har en gemensam gård, nä... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Förskolan Älvnäs består av tre avdelningar. Vi har en gemensam gård, närhet till skog och lekparker. Vi en medarbetare inom förskoleområdet som är ledig för studier, och under ett år söker vi därför dig som vill vikariera hos oss. Tjänsten är på en avdelning där barnen är 1-3 år.

I Avesta kommuns förskolor arbetar vi aktivt med ICDP/Vägledande samspel och lågaffektivt bemötande. Vi ser barn som kompetenta och med en vilja att lyckas, och genom ett bra samspel mellan barn och vuxna gör vi skillnad för barns möjligheter till utveckling och lärande. Vi vill att du också delar det synsättet. Vi är på väg att skapa en förskola med en mycket hög kvalité i Avesta kommun! Vill du vara med tillsammans med oss?


ARBETSUPPGIFTER
Ansvarar tillsammans med övriga i arbetslaget för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen. Planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet så att utveckling sker.

Verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor. Bygga relationer med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet och leka med, vara ute, vara inne, matsituationer, blöjbyten och allmän hygien, vila, lyfta, bära.

Du ska samverka med vårdnadshavare och kollegor för att skapa förtroende. Genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer

Vår specialpedagog finns till hands för att ge stöd och råd vid behov.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en barnskötarutbildning. Du är en trygg barnskötare med stort intresse för barns utveckling. Du har förståelse för den pedagogiska rollen att undervisa, vägleda och utmana barnen i deras utveckling, utifrån individuella förutsättningar och förmågor. Du har också förmågan att anpassa din pedagogik utifrån olika barns förutsättningar. Förskolan läroplan är vägledande och det är självklart en stor fördel om du redan idag har kunskap om denna.

Vi söker dig med driv och engagemang. Vi vill att du ska vara en vuxen förebild för barnen och vi är övertygade om att omtanke i kombination med tydlighet skapar trygga barn som växer, utvecklas och blir modiga. Vi söker dig som är kommunikativ och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer till såväl barnen som dess vårdnadshavare. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat genom att samarbete och stärka dina kollegor såsom de stärker dig. Du är en person som värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.

Vi vill att ditt agerande och dina beslut ska utgå från det större perspektivet. Det är viktigt att du har förmåga att se helheten både i relation till det enskilda barnet och till verksamheten i stort.

Du behöver ha grundläggande IT-kunskaper för att hantera det dagliga arbetet med dokumentation, informationssökning, bildhantering, mail med mera.

Det är önskvärt att du har utbildning i ICDP/Vägledandesamspel eller har erfarenhet av det.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Arbeta med barn i hemmiljö

Vill du arbeta med en liten barngrupp i hemmiljö? Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får visats i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan och du arbetar med barn i åldrarna 1-5 år. Du kan även ta emot fritidsbarn om du önskar. Många hyr även lokal som komplement till hemmet. Det krävs ingen utbildning för att arbeta som dagbarnvårdare men vårt koncept möjliggör för en ... Visa mer
Vill du arbeta med en liten barngrupp i hemmiljö?
Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får visats i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan och du arbetar med barn i åldrarna 1-5 år. Du kan även ta emot fritidsbarn om du önskar. Många hyr även lokal som komplement till hemmet.
Det krävs ingen utbildning för att arbeta som dagbarnvårdare men vårt koncept möjliggör för en fördelaktig lön. Detta medför att även många förskollärare väljer att arbeta som dagbarnvårdare i samarbete med oss. Vi söker dagbarnvårdare inom hela kommunen.
Denna tjänst kan man söka tillsammans med någon man vill arbeta tillsammans med. Ni skickar då in ansökan en och en, men anger under ”övrigt” vem du söker tillsammans med.

Vårt koncept:
C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare samtidigt som du får tryggheten i vår plattform med pedagogiskt stöd och handledning. Du får tiden att lägga på arbetet med barnen medan vi tar hand om ekonomi, administration och bokföring.
Du väljer själv hur du vill utforma verksamheten, om du vill ha någon specifik inriktning och vilka investeringar du vill göra för att skapa en lärorik och stimulerande miljö för barnen.


Vi söker dig som:
- Brinner för att arbeta med barn och vill utveckla en verksamhet utifrån dina egna pedagogiska tankar.
- Är utbildad inom barnomsorg, har arbetat inom barnomsorgen eller har annan erfarenhet av att på ett tryggt och pedagogiskt sätt ta hand om barn.
- Vill arbeta utifrån ditt egna hem och/eller i lokal.
- Är engagerad och lyhörd inför barnens olika behov.
- Du är ansvarsfull och har god samarbetsförmåga.


Om oss:
C Företaget har funnits sedan 2002. I dagsläget samarbetar vi med 85 dagbarnvårdare i 20 olika kommuner. Vi driver även 9 förskolor och 1 öppen förskola i Uppsala län. Visa mindre

Dagbarnvårdare

Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan. Du arbetar med barn i åldrarna 1-5 och kan även ta emot fritidsbarn om du önskar. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Många hyr även lokal som komplement till hemmet. Det krävs ingen utbildning för att arbeta som dagbarnvårdare men vårt koncept möjliggör för en fördelaktig lön. Detta medför att även många förskollärar... Visa mer
Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan. Du arbetar med barn i åldrarna 1-5 och kan även ta emot fritidsbarn om du önskar. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Många hyr även lokal som komplement till hemmet.
Det krävs ingen utbildning för att arbeta som dagbarnvårdare men vårt koncept möjliggör för en fördelaktig lön. Detta medför att även många förskollärare väljer att arbeta som dagbarnvårdare i samarbete med oss.
Denna tjänst kan man söka tillsammans med någon man vill arbeta tillsammans med, men fyll ändå i svaren en och en. Ange under ”övrigt” vem du söker tillsammans med.

Vårt koncept:
C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare samtidigt som du får tryggheten i vår plattform med pedagogiskt stöd och handledning. Du får tiden att lägga på arbetet med barnen medan vi tar hand om ekonomi, administration och bokföring.
Du väljer själv hur du vill utforma verksamheten, om du vill ha någon specifik inriktning och vilka investeringar du vill göra för att skapa en lärorik och stimulerande miljö för barnen.


Vi söker dig som:
- Brinner för att arbeta med barn och vill utveckla en verksamhet utifrån dina egna pedagogiska tankar.
- Är utbildad inom barnomsorg, har arbetat inom barnomsorgen eller har annan erfarenhet av att på ett tryggt och pedagogiskt sätt ta hand om barn.
- Vill arbeta utifrån ditt egna hem och/eller i lokal.

Om oss:
C Företaget har funnits sedan 2002. I dagsläget samarbetar vi med 85 dagbarnvårdare i 20 olika kommuner. Vi driver även 9 förskolor och 1 öppen förskola i Uppsala län. Visa mindre

Barnskötare till förskolan Våga Vilja

Ansök    Maj 19    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Våga Vilja är en del av Krylbo/Karlbo förskoleområde. Förskolan Våga V... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Våga Vilja är en del av Krylbo/Karlbo förskoleområde. Förskolan Våga Vilja ligger i Karlbo i nära anslutning till Karlbo skola. Förskolan har ca 34 barn i åldern 1-6 år. Arbetslaget består av ca7 pedagoger, både förskollärare och barnskötare som fördelar barn och arbetsuppgifter på ett väl inarbetat sätt där man får arbeta med barn i alla åldrar. Förskolan har nära till naturen och fina gång-och cyklevägar.
Miljön på förskolan både inom- och utomhus är föränderlig efter barnens intressen, nyfikenhet och utveckling. På förskolans fina gårdar finns möjligheterna att använda alla sina sinnen och förmågor för utveckling och lärande.

ARBETSUPPGIFTER
Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.
Du ska vara nära barnet på barnets nivå; sitta på golvet, vara ute, vara inne, vid matsituation, vid blöjbyten, vid hygiensituationer och vila, du ska kunna lyfta och bära barn vid behov.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex att spela spel, läsa sagor, ha rörelse, arbeta med teknik och olika lekar.
Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, genomför utvecklingssamtal, och ansvarar för att genomföra föräldramöten
Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar.
hämta och lagra information i olika system.
Kvalitet är viktigt för oss och som barnskötare i på förskolan Våga Vilja har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån åtta stycken målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention .Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet. Ledningen samverkar i hög grad med Norra förskoleområdet och har fördelat de administrativa och pedagogiska arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt för att finnas tillgängliga i högre grad. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna, varandra och tillsammans är vi Avesta kommun.
Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, arbetskläder (i den mån det finns rätt storlek) bidrag för friskvård eller kultur.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha en barnskötarutbildning.
Du är bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag.
Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift.

Du bör ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.
Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.
Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Timvikarier till Barnomsorgen Horndal/By/Fors/Nordanö

Ansök    Apr 26    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? I Avesta kommun finns det 15 stycken förskolor och 9 stycken fritidshem... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

I Avesta kommun finns det 15 stycken förskolor och 9 stycken fritidshem som är olika stora. Dessa är geografiskt placerade i hela kommunen. Att arbeta med barn på förskola och fritidshem är ett ansvarsfullt arbete som ger massor av stimulans. Vi tror att samarbete är en nyckel till utveckling och därför arbetar vi nära varandra och hjälps åt. Nu söker vi timvikarier till Avesta norra förskoleområde, det vill säga i Horndal, By, Fors och Nordanö - Är du den vi söker?

ARBETSUPPGIFTER
Som vikarie går du in i den ordinarie pedagogiska verksamheten och tar ansvar för en grupp barn. Det innebär att du är aktiv i barnens lek och att du skapar förutsättningar för aktivitet och stimulans i verksamheten. Ibland får du vara den som leder en aktivitet och ibland är du en medlekande vuxen. Du förväntas ta ansvar för aktuella arbetsuppgifter samt ha god överblick över barngruppen. Exempel på andra arbetsuppgifter som kan ingå är pedagogiska måltider, utevistelser och aktiviteter med barn, hjälp vid på- och avklädning. I förskolan kan lyft av barn förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med goda kunskaper i svenska för att kunna kommunicera med barnen, vårdnadshavare och kollegor. Vi vill även att du har en god fysisk förmåga, som möjliggör att du kan vara aktiv i barns fysiska lek inom- och utomhus. Har du en slutförd gymnasial utbildning ser vi det som meriterande.

Studerar du till förskollärare, barnskötare, lärare, fritidspedagog eller liknande och önskar arbeta extra parallellt med dina studier är det fördelaktigt. Om du har tidigare erfarenhet av arbete med barn, eller har en utbildning som exempelvis barnskötare eller annan relevant inriktning är det också gynnsamt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser och söker dig som arbetar bra med andra människor, med en förmåga att relatera dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar ansvar för din uppgift och kan självständigt strukturera, prioritera och organisera ditt arbete. I rollen som timvikarie hos oss är det även viktigt att du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar.

Övriga krav för tjänsten:
* Du ska ha fyllt 18 år.
* Du ska kunna ta dig till förskola/fritidshem med kort varsel
* Du ska kunna arbeta utomhus och ha egna kläder för både ute- och innemiljöer.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Rekryteringen för timvikarier till barnomsorgen kommer ske löpande, var därför uppmärksam på eventuellt mejl. Vid frågor eller funderingar, kontakta Jenny Edlund Andersson enligt angivna kontaktuppgifter. Visa mindre

Vik Barnskötare till förskolan Blåkullen

Ansök    Jan 14    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Gemensamt för förskolorna i området är ett väl utarbetat systematiskt kvali... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Gemensamt för förskolorna i området är ett väl utarbetat systematiskt kvalitetsarbete och barnhälsoarbete med vägledande rektor samt specialpedagogiska insatser.
Alla avdelningarna arbetar aktivt med ett språkfrämjande projekt som kallas ”Vi lyfter språket i Avesta”. Projektet bygger på systematiskt arbete med Före Bornholmsmodellen, dialogisk högläsning och Praxis.

Förskolan Blåkullen ligger i centrala Avesta på Kolgillaregatan 3, samt tvärgränd 2 som angränsar till varandra. Förskola består av tre hus, Blåkullen 1, Blåkullen 2 och Blåkullen 3. Förnärvarande finns sammanlagt fyra småbarnsavdelningar och fem syskonavdelningar.
Förskolan har en stor gård som är uppdelad mellan yngre och äldre barn, men ett gårdsschema tillämpas vid behov för att alla barn skall kunna ta del av gårdens olika möjligheter för att använda sina sinnen för utveckling och lärande. Miljön både inomhus- och utomhus är föränderlig efter barnens behov intressen, nyfikenhet och utveckling. Närheten till naturen gör att flera avdelningar vistas utanför förskolans område varje vecka. När du söker till oss är det viktigt att du är beredd på att arbeta självständigt, då hela förskolan strävar efter att öka arbetet med barnen i mindre grupper vid flera tillfällen under dagen. Vi sätter betydelse vid att skapa en förskola för alla, därför värdesätts intresse för undervisning, tydliggörande pedagogik och normkreativt arbete. Den tilltänkta tjänsten är på 60% fördelat på tre heldagar på en småbarnsavdelning.


ARBETSUPPGIFTER
Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.
Du ska vara nära barnet på barnets nivå; sitta på golvet, vara ute, vara inne, vid matsituation, vid blöjbyten, vid hygiensituationer och vila, du ska kunna lyfta och bära barn vid behov.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex att spela spel, läsa sagor, ha rörelse, arbeta med teknik och olika lekar.
Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, genomför utvecklingssamtal, och ansvarar för att genomföra föräldramöten
Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar.
hämta och lagra information i olika system.
Kvalitet är viktigt för oss och som barnskötare i på förskolan Blåkullen har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention .Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet.
Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, arbetskläder (i den mån det finns rätt storlek) bidrag för friskvård eller kultur.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha en barnskötarutbildning.
Du är bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag.
Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift.

Du bör ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.
Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.
Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Timvikarier till Barnomsorgen

Ansök    Feb 4    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? I Avesta kommun finns det 15 stycken förskolor och 9 stycken fritidshem... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för att vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

I Avesta kommun finns det 15 stycken förskolor och 9 stycken fritidshem som är olika stora. Dessa är geografiskt placerade i hela kommunen. Att arbeta med barn på förskola och fritidshem är ett ansvarsfullt arbete som ger massor av stimulans. Vi tror att samarbete är en nyckel till utveckling och därför arbetar vi nära varandra och hjälps åt.

ARBETSUPPGIFTER
Som vikarie går du in i den ordinarie pedagogiska verksamheten och tar ansvar för en grupp barn. Det innebär att du är aktiv i barnens lek och att du skapar förutsättningar för aktivitet och stimulans i verksamheten. Ibland får du vara den som leder en aktivitet och ibland är du en medlekande vuxen. Du förväntas ta ansvar för aktuella arbetsuppgifter samt ha god överblick över barngruppen. Exempel på andra arbetsuppgifter som kan ingå är pedagogiska måltider, utevistelser och aktiviteter med barn, hjälp vid på- och avklädning. I förskolan kan lyft av barn förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med goda kunskaper i svenska för att kunna kommunicera med barnen, vårdnadshavare och kollegor. Vi vill även att du har en god fysisk förmåga, som möjliggör att du kan vara aktiv i barns fysiska lek inom- och utomhus. Har du en slutförd gymnasial utbildning ser vi det som meriterande.

Studerar du till förskollärare, barnskötare, lärare, fritidspedagog eller liknande och önskar arbeta extra parallellt med dina studier är det fördelaktigt. Om du har tidigare erfarenhet av arbete med barn, eller har en utbildning som exempelvis barnskötare eller annan relevant inriktning är det också gynnsamt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser och söker dig som arbetar bra med andra människor, med en förmåga att relatera dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du tar ansvar för din uppgift och kan självständigt strukturera, prioritera och organisera ditt arbete. I rollen som timvikarie hos oss är det även viktigt att du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar.

Övriga krav för tjänsten:
* Du ska ha fyllt 18 år.
* Du ska kunna ta dig till förskola/fritidshem med kort varsel
* Du ska kunna arbeta utomhus och ha egna kläder för både ute- och innemiljöer.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Rekryteringen för timvikarier till barnomsorgen kommer ske löpande, var därför uppmärksam på eventuellt mejl. Vid frågor eller funderingar, kontakta Jenny Edlund Andersson enligt angivna kontaktuppgifter. Visa mindre

Vik barnskötare/förskollärare till baldershages skiftförskola

Ansök    Jan 17    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Vår förskola är inrymt i en byggnad som förutom oss hyser en till förskola ... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Vår förskola är inrymt i en byggnad som förutom oss hyser en till förskola samt äldreboende. Vi flyttade in för 2 år sedan då byggnaden stod klar, Vi har en stor gård som inbjuder till lek och lärande där en del av gården är naturgård. Vi har tillgång till specialpedagog som arbetar nära verksamheten och medarbetarna.
I Avesta kommun finns tillgång till såväl friskvårdstid som frisvårdsbidrag samt gratis besök på kommunens bad Metropolen.

ARBETSUPPGIFTER
Du skall arbeta i barngrupp där barnens vårdnadshavare arbetar skift. Du ska dokumentera. planera och genomföra undervisning i gruppen tillsammans med dina kollegor. Du ska kunna dokumentera barnens lärande i de digitala systemen som vi har i kommunen.

KVALIFIKATIONER
Det krävs att du har antingen barnskötarexamen eller förskollärarexamen.
Du ska ha genomgått och slutfört utbildningen och därmed fått examensbevis.
Vi vill även att du besitter goda kunskaper i det svenska språket.
Då vi arbetar med att utveckla barns språkutveckling varje dag behöver du kunna uttrycka dig i det svenska språket såväl muntligt som skriftligt.
Det är bra om du har kunskaper i ICDP: Vägledande samspel då vi arbetar mycket kring bemötande och förhållningssätt.
Du är en person som vågar ta egna beslut som grundar sig på vad verksamheten behöver och kräver. Du är trygg i din yrkesroll och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till den aktuella situationen.
Du tycker om att arbeta och samarbeta med andra i din omgivning. du har god kommunikationsförmåga och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
I mötet med andra kan du visa empati och visa respekt för andras upplevelser och känslor på ett professionellt sätt så att ömsesidigt förtroende uppnås.
Du har läroplanen och övriga styrdokument i fokus när du planerar, genomför och utvärderar arbetet med barnen. Du kan ändra inriktning om situationen kräver detta.
Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Då förutsättningarna kan ändra sig snabbt på vår förskola kan du visa en positiv flexibilitet och ser möjligheterna i förändringar som uppstår efter vägen.
Du kan enkelt se helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Barnskötare till Baldershage skift

Ansök    Dec 2    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Välkommen att arbeta hos oss i vår spännande verksamhet. Vi är inrymda i en... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Välkommen att arbeta hos oss i vår spännande verksamhet. Vi är inrymda i en nybyggd förskola tillsammans med äldreboende i samma hus. I byggnaden finns även 5 andra förskoleavdelningar som har öppet dagtid måndag till fredag.

ARBETSUPPGIFTER
Hos oss vistas skolbarnen kvällar, nätter och helger. de behöver en meningsfull och rolig fritid när de är på baldershage. planera och utföra aktiviteter samt att ge det stöd som behövs i det sociala samspelet tillsammans med andra barn och vuxna. Vissa tider samarbetar du mot förskolan och dess verksamhet för att få kunskap om alla barn som går hos oss på oregelbundna tider. Det ingår även nattjänstgöring i schemat. det är vakennätter då man utför vissa sysslor till övriga förskolan så som tvätt och andra praktiska göromål som har stor betydelse för verksamheten i sin helhet.

KVALIFIKATIONER
Barnskötarexamen eller annan likvärdig pedagogisk utbildning. - Krav
Du ska ha utbildning och examen som barnskötare. Även annan pedagogisk examen kan komma i fråga.
Du bör ha en god förmåga att utrycka dig på det svenska språket i både tal och skrift - Krav
ICDP - Meriterande
Om du har fortbildning i ICDP: Vägledande samspel är det meriterande då vi arbetar enligt detta förhållningssätt.
Vi ser gärna att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du behöver kunna se relationer i sitt rätta perspektiv och skilja på privat och personlig. Det är viktigt att du kan förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen som uppstår.
Du har mod att agera efter sin egen övertygelse.
Du förstår vikten av att arbeta mot mål och fokusera på resultat i verksamheten. du kan arbeta mot målen samt förändra ditt tillvägagångssätt efter vägen och utefter verksamhetens planering.
Då du inför varje skift kommer att möta olika arbetskamrater tycker du om att samarbeta och utvecklas tillsammans med olika människor. Dy lyssnar och kommunicerar på ett lyhört sätt och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.
Att mentalisera och kunna känna empati med de personer du möter såväl vårdnadshavare som medarbetare är en styrka då du kommer att möta människor i olika situationer och med olika förutsättningar.
Du har lätt att vidarebefordra information till de som arbetar inom informationen för att strukturen skall uppehållas. Du förstår vikten av kända strukturer för barnen att mötas av oavsett vem som är där och tar emot eller vilken tid de kommer till oss.
ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vik Barnskötare till förskolan Prästkragen

Ansök    Jan 14    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Gemensamt för förskolorna i området är ett väl utarbetat systematiskt kvali... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Gemensamt för förskolorna i området är ett väl utarbetat systematiskt kvalitetsarbete och barnhälsoarbete med vägledande rektor samt specialpedagogiska insatser.
Alla avdelningarna arbetar aktivt med ett språkfrämjande projekt som kallas ”Vi lyfter språket i Avesta”. Projektet bygger på systematiskt arbete med Före Bornholmsmodellen, dialogisk högläsning och Praxis.

Förskolan Prästkragen i centrala Avesta är en förskola med fyra avdelningar som ligger på Eriksgatan 11. Två avdelningar för åldrarna 1-3 och två för åldrarna 3-5. Miljön både inomhus- och utomhus är föränderlig efter barnens behov, intressen, nyfikenhet och utveckling.
När du söker till oss är det viktigt att du är beredd på att arbeta självständigt, då förskoleområdet strävar efter att öka arbetet med barnen i mindre grupper vid flera tillfällen under dagen. Vi sätter betydelse vid att skapa en förskola för alla, därför värdesätts intresse för undervisning, tydliggörande pedagogik och normkreativt arbete


ARBETSUPPGIFTER
Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.
Du ska vara nära barnet på barnets nivå; sitta på golvet, vara ute, vara inne, vid matsituation, vid blöjbyten, vid hygiensituationer och vila, du ska kunna lyfta och bära barn vid behov.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex att spela spel, läsa sagor, ha rörelse, arbeta med teknik och olika lekar.
Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, genomför utvecklingssamtal, och ansvarar för att genomföra föräldramöten
Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar.
hämta och lagra information i olika system.
Kvalitet är viktigt för oss och som barnskötare i på förskolan Prästkragen har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention .Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet.
Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, arbetskläder (i den mån det finns rätt storlek) bidrag för friskvård eller kultur.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha en barnskötarutbildning.
Du är bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag.
Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift.

Du bör ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.
Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.
Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Dagbarnvårdare

Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan. Du arbetar med barn i åldrarna 1-5 och kan även ta emot fritidsbarn om du önskar. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Många hyr även lokal som komplement till hemmet. Det krävs ingen utbildning för att arbeta som dagbarnvårdare men vårt koncept möjliggör för en fördelaktig lön. Detta medför att även många förskollärar... Visa mer
Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan. Du arbetar med barn i åldrarna 1-5 och kan även ta emot fritidsbarn om du önskar. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Många hyr även lokal som komplement till hemmet.
Det krävs ingen utbildning för att arbeta som dagbarnvårdare men vårt koncept möjliggör för en fördelaktig lön. Detta medför att även många förskollärare väljer att arbeta som dagbarnvårdare i samarbete med oss.
Denna tjänst kan man söka tillsammans med någon man vill arbeta tillsammans med, men fyll ändå i svaren en och en. Ange under ”övrigt” vem du söker tillsammans med.

Vårt koncept:
C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare samtidigt som du får tryggheten i vår plattform med pedagogiskt stöd och handledning. Du får tiden att lägga på arbetet med barnen medan vi tar hand om ekonomi, administration och bokföring.
Du väljer själv hur du vill utforma verksamheten, om du vill ha någon specifik inriktning och vilka investeringar du vill göra för att skapa en lärorik och stimulerande miljö för barnen.


Vi söker dig som:
- Brinner för att arbeta med barn och vill utveckla en verksamhet utifrån dina egna pedagogiska tankar.
- Är utbildad inom barnomsorg, har arbetat inom barnomsorgen eller har annan erfarenhet av att på ett tryggt och pedagogiskt sätt ta hand om barn.
- Vill arbeta utifrån ditt egna hem och/eller i lokal.

Om oss:
C Företaget har funnits sedan 2002. I dagsläget samarbetar vi med 85 dagbarnvårdare i 20 olika kommuner. Vi driver även 9 förskolor och 1 öppen förskola i Uppsala län. Visa mindre

Barnskötare baldershage skift

Ansök    Okt 8    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER Barnskötare med skifttjänstgöring på dygnetruntförskola. dock... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
Barnskötare med skifttjänstgöring på dygnetruntförskola. dock ej nattarbete
Tjänsten är på en avdelning för barn mellan 1-65 år. På kvällar nätter och helger vistas barn mellan 1-12 år i lokalerna och arbetet planeras därefter. Under måndagar till fredagar bedrivs förskoleverksamhet och resterande tid är pedagogisk omsorgstid då det är viktigt att erbjuda en god, rolig och trygg vistelse hos oss.

KVALIFIKATIONER
barnskötarutbidning eller liknande pedagogisk utbildning
examen från barnskötarutbidning.

Du som söker bör vara trygg, stabil och har en god självinsikt. Ser relationer i rätt perspektiv och
skiljer på det personliga och det professionella. I mötet med vårdnadshavare kan du förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen
Då vi arbetar med skriftlig dokumentation och muntlig kommunikation är det viktigt att du har goda kunskaper i det svenska språket. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i både skrift och tal.
du har mod att fatta egna beslut baserade på de styrdokument och regelverk som finns för förskolan i samspel med arbetskamrater och ledning.
Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.
Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar
Arbetslagens sammansättning på förskolan förändras varje dag eftersom flera arbetar skift. det är därför viktigt att du tycker om att arbeta tillsammans med andra och kan lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.
Du har kunskap om hur barn tar till sig kunskap efter sina olika förutsättningar. utifrån den kunskapen planerar du aktiviteter och rutiner i verksamheten.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vik. barnskötare till förskolan Blåkullen

Ansök    Okt 19    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Förskolan Blåkullen är en del av Avesta Centrala förskoleområde 1. Gemensam... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också vilja och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi vill växa och utvecklas för att få ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Förskolan Blåkullen är en del av Avesta Centrala förskoleområde 1. Gemensamt för förskolorna i området är ett väl utarbetat systematiskt kvalitetsarbete och barnhälsoarbete med vägledande rektor samt specialpedagogiska insatser.
Alla avdelningarna arbetar aktivt med ett språkfrämjande projekt som kallas Vi lyfter språket i Avesta. Projektet bygger på systematiskt arbete med Före Bornholmsmodellen, dialogisk högläsning och Praxis.

Blåkullen
Förskolan Blåkullen ligger i centrala Avesta på Kolgillaregatan 3, samt tvärgränd 2 som angränsar till varandra. Förskola består av tre hus, Blåkullen 1, Blåkullen 2 och Blåkullen 3 som till stor del arbetar som tre olika enheter men viss samverkan förekommer. Förnärvarande finns sammanlagt fyra småbarnsavdelningar och fem syskonavdelningar.
Förskolan har en stor gård som är uppdelad mellan yngre och äldre barn, men ett gårdsschema tillämpas vid behov för att alla barn skall kunna ta del av gårdens olika möjligheter för att använda sina sinnen för utveckling och lärande. Miljön både inomhus- och utomhus är föränderlig efter barnens behov intressen, nyfikenhet och utveckling. Närheten till naturen gör att flera avdelningar vistas utanför förskolans område varje vecka. När du söker till oss är det viktigt att du är beredd på att arbeta självständigt, då hela förskolan strävar efter att öka arbetet med barnen i mindre grupper vid flera tillfällen under dagen. Vi sätter betydelse vid att skapa en förskola för alla, därför värdesätts intresse för undervisning, tydliggörande pedagogik och normkreativt arbete.


ARBETSUPPGIFTER
Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.
Du ska vara nära barnet på barnets nivå; sitta på golvet, vara ute, vara inne, vid matsituation, vid blöjbyten, vid hygiensituationer och vila, du ska kunna lyfta och bära barn vid behov.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex att spela spel, läsa sagor, ha rörelse, arbeta med teknik och olika lekar.
Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, genomför utvecklingssamtal, och ansvarar för att genomföra föräldramöten
Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar.
hämta och lagra information i olika system.
Kvalitet är viktigt för oss och som barnskötare i på förskolan Blåkullen har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån sju stycken målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention .Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet.
Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, arbetskläder (i den mån det finns rätt storlek) bidrag för friskvård eller kultur.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha en barnskötarutbildning.
Du är bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag.
Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift.

Du bör ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.
Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.
Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Dagbarnvårdare

Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan. Du arbetar med barn i åldrarna 1-5 och kan även ta emot fritidsbarn om du önskar. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Många hyr även lokal som komplement till hemmet. Det krävs ingen utbildning för att arbeta som dagbarnvårdare men vårt koncept möjliggör för en fördelaktig lön. Detta medför att även många förskollärar... Visa mer
Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan. Du arbetar med barn i åldrarna 1-5 och kan även ta emot fritidsbarn om du önskar. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Många hyr även lokal som komplement till hemmet.
Det krävs ingen utbildning för att arbeta som dagbarnvårdare men vårt koncept möjliggör för en fördelaktig lön. Detta medför att även många förskollärare väljer att arbeta som dagbarnvårdare i samarbete med oss.
Denna tjänst kan man söka tillsammans med någon man vill arbeta tillsammans med, men fyll ändå i svaren en och en. Ange under ”övrigt” vem du söker tillsammans med.

Vårt koncept:
C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare samtidigt som du får tryggheten i vår plattform med pedagogiskt stöd och handledning. Du får tiden att lägga på arbetet med barnen medan vi tar hand om ekonomi, administration och bokföring.
Du väljer själv hur du vill utforma verksamheten, om du vill ha någon specifik inriktning och vilka investeringar du vill göra för att skapa en lärorik och stimulerande miljö för barnen.


Vi söker dig som:
- Brinner för att arbeta med barn och vill utveckla en verksamhet utifrån dina egna pedagogiska tankar.
- Är utbildad inom barnomsorg, har arbetat inom barnomsorgen eller har annan erfarenhet av att på ett tryggt och pedagogiskt sätt ta hand om barn.
- Vill arbeta utifrån ditt egna hem och/eller i lokal.

Om oss:
C Företaget har funnits sedan 2002. I dagsläget samarbetar vi med 85 dagbarnvårdare i 20 olika kommuner. Vi driver även 9 förskolor och 1 öppen förskola i Uppsala län. Visa mindre

Dagbarnvårdare/dagmamma

C Företaget söker dagbarnvårdare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen! Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan för barn i åldrarna 1-5 år. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Du kan även ha med dina egna barn i gruppen. Vårt koncept: C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare ... Visa mer
C Företaget söker dagbarnvårdare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen!
Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan för barn i åldrarna 1-5 år. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Du kan även ha med dina egna barn i gruppen.


Vårt koncept:
C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare samtidigt som du får tryggheten i vår plattform med pedagogiskt stöd och handledning. Du får tiden att lägga på arbetet med barnen medan vi tar hand om ekonomi, administration och bokföring.
Hos C Företaget kan du arbeta som dagbarnvårdare med stort inflytande över din verksamhet utan att behöva starta eget företag. Du väljer själv hur du vill utforma verksamheten, om du vill ha någon specifik inriktning och vilka investeringar du vill göra för att skapa en lärorik och stimulerande miljö för barnen.


Vi söker dig som:
- Brinner för att arbeta med barn och vill utveckla en verksamhet utifrån dina egna pedagogiska tankar. Genom ditt engagemang och dina idéer kan du skapa ett unikt barnomsorgsalternativ för barn i åldrarna 1-5 år.
- Är utbildad inom barnomsorg, har arbetat inom barnomsorgen eller har annan erfarenhet av att på ett tryggt och pedagogiskt sätt ta hand om barn.
- Vill arbeta utifrån ditt egna hem.


Om oss:
C Företaget har funnits sedan 2002. I dagsläget samarbetar vi med 85 dagbarnvårdare i 20 olika kommuner. Vi driver även 8 förskolor och 1 öppen förskola i Uppsala län. Visa mindre

Timvikarier till barnomsorgen

Ansök    Sep 15    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Vi har höga ambitioner och år 2021 ska vi vara bland de bästa skolkommunerna i ... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Vi har höga ambitioner och år 2021 ska vi vara bland de bästa skolkommunerna i regionen. Vi bedriver ett målmedvetet utvecklingsarbete för att nå dit. På bildningsförvaltningen arbetar vi systematiskt och långsiktigt för att du som medarbetare ska ha ett hållbart arbetsliv. Som vikarie hos oss så får du bland annat tillgång till gratis gym alla dagar i veckan och fria bad.

Vi är stolta över vår verksamhet och vår ambition är hela tiden skapa en miljö där alla barn kan känna sig trygga och utvecklas utifrån sina förutsättningar. Nu söker vi vikarier som har ett genuint intresse för barns utveckling och som vill vara med och skapa dessa miljöer och bidra till att barn växer och utvecklas. Om du inte redan är utbildad så kanske det här jobbet är det som får dig att välja bana! Framtiden finns i yrket - Var med och gör skillnad!

ARBETSUPPGIFTER
I Avesta kommun finns det 15 förskolor och 9 fritidshem med olika storlek. Dessa är geografiskt placerade i hela kommunen. Att arbeta med barn på förskola och fritidshem är ett ansvarsfullt arbete som ger massor av stimulans. Vi tror att samarbete är en nyckel till utveckling och därför arbetar vi nära varandra och hjälps åt.

Som vikarie går du in i den ordinarie pedagogiska verksamheten och tar ansvar för en grupp barn. Det innebär att du är aktiv i barns lek men också stimulerar till skapande och utforskande aktiviteter. Ibland får du vara den som styr upp aktiviteter och lek. I arbetsuppgifterna ingår också att ha en god överblick och omsorg över barnens dag.

Exempel på andra arbetsuppgifter som kan ingå är pedagogiska måltider, utevistelser och aktiviteter med barn, hjälp vid på- och avklädning. I förskolan kan lyft av barn förekomma.
Vi är stolta över vår verksamhet och vill att våra barn och föräldrar ska känna sig trygga med såväl ordinarie personal som med våra vikarier, i alla sammanhang.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett genuint engagemang och intresse för barns och barns utveckling.
Dina personliga egenskaper av största vikt och du som arbetar hos oss ska vara en god förebild för våra barn. Vi är övertygade om att ordning, reda och tydlighet i kombination med lyhördhet och omtanke tar fram det bästa hos såväl barn som vuxna. Vi söker dig som är ansvarstagande och har förmåga att sätta igång aktiviteter. Då vi arbetar nära varandra är god samarbetsförmåga av stor vikt. Som vikarie kan det också vara bra om du är flexibel i ditt förhållningssätt när det gäller såväl arbetssätt som i bemötande av olika personligheter.
Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet av att arbeta med barn eller att du arbetar extra hos oss under din utbildning till förskollärare, lärare, fritidspedagog eller liknande.

För att du ska vara aktuell för tjänsten krävs också:
• Att du fyllt 18 år
• Att du ska kunna ta dit till en förskola/fritidshem med kort varsel
• Att du ska kunna arbeta utomhus och ha kläder för både ute- och innemiljöer.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt för att uppfylla de krav GDPR ställer ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Dagbarnvårdare till Skogsbo och Karlbo

Ansök    Sep 13    Avesta kommun    Dagbarnvårdare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? För dig som gärna vill arbeta med barn i ett mindre sammanhang med ändå ha till... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

För dig som gärna vill arbeta med barn i ett mindre sammanhang med ändå ha tillgång till arbetskamrater och stöd är detta ett bra tillfälle. Arbetet är självständigt inom givna ramar enligt de lokala styrdokumenten och de riktlinjer som finns nationellt. I vår yrkesgrupp finns en stor stolthet och ett bra proffessionstänkande. Vi arbetar kvalitetsmedvetet för att ge barnen goda förutsättningar för lärandet och en trygg tillvara under tiden vårdnadshavarna är på arbetet. Vi har två utbildningsdagar per termin då verksamheten är stängd. Det finns viss tillgång på arbetskläder.

ARBETSUPPGIFTER
Här får du en möjlighet att arbeta med en mindre grupp barn i ditt hem. Du kommer att ha arbetskamrater i din närhet som du kan samverka med i planering och genomförandet av aktiviteter. Du skall i hemmet bedriva en lärande verksamhet tillsammans med barnen. Du lagar maten och serverar till din barngrupp och har en stor frihet att utforma din dag efter dig och de barn som finns i gruppen. Det finns styrdokument att luta sig mot och förhålla sig till.KVALIFIKATIONER

Om du har en barnskötarutbidning eller motsvarande är det meriterande
Det är viktigt att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du kan se händelser och relationer ur dess rätta perspektiv och kan självständigt fatta beslut därefter. Ser relationer i sitt rätta perspektiv,
Du kan i dina möten skilja på det personliga och det professionella.
Eftersom du stora delar av tiden arbetar ensam klarar du av att självständigt agera efter vad situationen kräver.
Har mod att agera efter sin egen övertygelse.
Vi arbetar även i grupperna och samarbetar i vissa aktiviteter. att vara lyhörd och öppen skapar bra förutsättningar för att detta ska fungera, men även att våga komma med förslag, idéer och synpunkter som gynnar verksamheten.
Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du visar intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.
Din förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet är av betydelse. du kan sätta upp tidsramar och hålla dessa i ditt arbete med barnen.
Du kan se och ta hänsyn till hela verksamheten, både i den lilla gruppen såväl som i den stora gruppen på APT och verksamhetsdagar.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Dagbarnvårdare/dagmamma

C Företaget söker dagbarnvårdare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen! Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan för barn i åldrarna 1-5 år. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Du kan även ha med dina egna barn i gruppen. Vårt koncept: C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare ... Visa mer
C Företaget söker dagbarnvårdare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen!
Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan för barn i åldrarna 1-5 år. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Du kan även ha med dina egna barn i gruppen.


Vårt koncept:
C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare samtidigt som du får tryggheten i vår plattform med pedagogiskt stöd och handledning. Du får tiden att lägga på arbetet med barnen, medan vi tar hand om ekonomi, administration och bokföring.
Hos C Företaget kan du arbeta som dagbarnvårdare med stort inflytande över din verksamhet, utan att behöva starta eget företag. Du väljer själv vilken inriktning du vill ha på verksamheten, vad verksamheten ska heta och vilka investeringar du vill göra för att skapa en lärorik och stimulerande miljö för barnen.


Vi söker dig som:
- Brinner för att arbeta med barn och vill utveckla en verksamhet utifrån dina egna pedagogiska tankar. Genom ditt engagemang och dina idéer kan du skapa ett unikt barnomsorgsalternativ för barn i åldrarna 1-5 år.
- Är utbildad inom barnomsorg, har arbetat inom barnomsorgen eller har annan erfarenhet av att på ett tryggt och pedagogiskt sätt ta hand om barn.
- Vill arbeta utifrån ditt egna hem.


Om oss:
C Företaget har funnits sedan 2002. I dagsläget samarbetar vi med 85 dagbarnvårdare i 20 olika kommuner och vill gärna bli fler då vi märker att det finns en stor efterfrågan. Vi driver även 8 förskolor och 1 öppen förskola i Uppsala län. Visa mindre

Dagbarnvårdare/dagmamma

C Företaget söker dagbarnvårdare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen! Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan för barn i åldrarna 1-5 år. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Du kan även ha med dina egna barn i gruppen. Vårt koncept: C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare ... Visa mer
C Företaget söker dagbarnvårdare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen!
Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan för barn i åldrarna 1-5 år. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Du kan även ha med dina egna barn i gruppen.


Vårt koncept:
C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare samtidigt som du får tryggheten i vår plattform med pedagogiskt stöd och handledning. Du får tiden att lägga på arbetet med barnen, medan vi tar hand om ekonomi, administration och bokföring.
Hos C Företaget kan du arbeta som dagbarnvårdare med stort inflytande över din verksamhet, utan att behöva starta eget företag. Du väljer själv vilken inriktning du vill ha på verksamheten, vad verksamheten ska heta och vilka investeringar du vill göra för att skapa en lärorik och stimulerande miljö för barnen.


Vi söker dig som:
- Brinner för att arbeta med barn och vill utveckla en verksamhet utifrån dina egna pedagogiska tankar. Genom ditt engagemang och dina idéer kan du skapa ett unikt barnomsorgsalternativ för barn i åldrarna 1-5 år.
- Är utbildad inom barnomsorg, har arbetat inom barnomsorgen eller har annan erfarenhet av att på ett tryggt och pedagogiskt sätt ta hand om barn.
- Vill arbeta utifrån ditt egna hem.


Om oss:
C Företaget har funnits sedan 2002. I dagsläget samarbetar vi med 85 dagbarnvårdare i 20 olika kommuner och vill gärna bli fler då vi märker att det finns en stor efterfrågan. Vi driver även 8 förskolor och 1 öppen förskola i Uppsala län. Visa mindre

Barnskötare till förskolan Triangeln

Ansök    Jul 27    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Förskolan Triangeln är en förskola med fyra avdelningar. Två avdelningar för ål... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Förskolan Triangeln är en förskola med fyra avdelningar. Två avdelningar för åldrarna 1-3 och två för åldrarna 3-5. Avdelningarna med samma åldrar samverkar i viss utsträckning med varandra genom tvärgrupper någon dag i veckan. Förskolan har en fantastisk varierande gård där det finns allt från skog, gräs, asfalt, strukturerat material samt ostrukturerat denna gård ger många tillfällen att använda sina sinnen för utveckling och lärande. Förskolan Triangeln tillhör Norra förskoleområdet och delar ledning med förskolorna i Horndal och By. På alla förskolor i området finns ett väl utarbetat systematiskt kvalitetsarbete och barnhälsoarbete med närvarande rektor och specialpedagog. I förskoleområdet satsar vi på intern fortbildning och varje månad har vi utvecklingsgrupper där en från varje avdelning i Norra förskoleområdet träffas för att diskutera pedagogiska frågor, i kommunen satsar vi även på utbildning inom vägledande samspel vilket vi har utbildningar inom varje år.

ARBETSUPPGIFTER
Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.
Du ska vara nära barnet på barnets nivå; sitta på golvet, vara ute, vara inne, vid matsituation, vid blöjbyten, vid hygiensituationer och vila, du ska kunna lyfta och bära barn vid behov.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex att spela spel, läsa sagor, ha rörelse, arbeta med teknik och olika lekar.
Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, genomför utvecklingssamtal, och ansvarar för att genomföra föräldramöten
Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar.
hämta och lagra information i olika system.
Kvalitet är viktigt för oss och som barnskötare i på förskolan Triangeln har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån åtta stycken målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention .Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet. Ledningen samverkar i hög grad med förskoleområdet Krylbo/Karlbo och har fördelat de administrativa och pedagogiska arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt för att finnas tillgängliga i högre grad. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna, varandra och tillsammans är vi Avesta kommun.
Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, arbetskläder (i den mån det finns rätt storlek) bidrag för friskvård eller kultur.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha en barnskötarutbildning och erfarenhet inom förskolans verksamhet.
Du är bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag.
Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift.

Du bör ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.
Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.
Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Barnskötare till förskoleklass/fritidshem

Ansök    Maj 24    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Markusskolan kommer from hösten 2021 att vara en F-3 skola. Vi kommer att ha fy... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Markusskolan kommer from hösten 2021 att vara en F-3 skola. Vi kommer att ha fyra förskoleklasser och sex fritidsavdelningar. I förskoleklass arbetar både förskollärare och barnskötare. Som barnskötare arbetar du med samma elever även på fritidshemmet. Till en av våra förskoleklasser söker vi nu en barnskötare som både vill arbeta som resurs men även genomföra delar av undervisningen tillsammans med klassläraren. I tjänsten ingår att arbeta på fritidshemmet som stöd till elever både enskilt och i grupp.

ARBETSUPPGIFTER
Pedagogisk resurs i förskoleklass, deltar och genomför delar av undervisningen tillsammans med ansvarig förskollärare. Arbeta på fritidshemmet som resurs i grupp för att stödja elever med särskilda behov.

KVALIFIKATIONER
Vi önskar att du som söker har:

* Barnskötarutbildning (krav)
* Erfarenhet av arbete i förskoleklass
* Erfarenhet av arbete på fritidshem
* Erfarenhet av arbete som elevresurs
* God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
* God samarbetsförmåga till både elever och kollegor


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Dagbarnvårdare/dagmamma

C Företaget söker dagbarnvårdare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen! Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan för barn i åldrarna 1-5 år. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Du kan även ha med dina egna barn i gruppen. Vårt koncept: C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare ... Visa mer
C Företaget söker dagbarnvårdare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen!
Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan för barn i åldrarna 1-5 år. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Du kan även ha med dina egna barn i gruppen.


Vårt koncept:
C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare samtidigt som du får tryggheten i vår plattform med pedagogiskt stöd och handledning. Du får tiden att lägga på arbetet med barnen, medan vi tar hand om ekonomi, administration och bokföring.
Hos C Företaget kan du arbeta som dagbarnvårdare med stort inflytande över din verksamhet, utan att behöva starta eget företag. Du väljer själv vilken inriktning du vill ha på verksamheten, vad verksamheten ska heta och vilka investeringar du vill göra för att skapa en lärorik och stimulerande miljö för barnen.


Vi söker dig som:
- Brinner för att arbeta med barn och vill utveckla en verksamhet utifrån dina egna pedagogiska tankar. Genom ditt engagemang och dina idéer kan du skapa ett unikt barnomsorgsalternativ för barn i åldrarna 1-5 år.
- Är utbildad inom barnomsorg, har arbetat inom barnomsorgen eller har annan erfarenhet av att på ett tryggt och pedagogiskt sätt ta hand om barn.
- Vill arbeta utifrån ditt egna hem.


Om oss:
C Företaget har funnits sedan 2002. I dagsläget samarbetar vi med 85 dagbarnvårdare i 20 olika kommuner och vill gärna bli fler då vi märker att det finns en stor efterfrågan. Vi driver även 8 förskolor och 1 öppen förskola i Uppsala län. Visa mindre

Vik barnskötare på Blåkullen 3

Ansök    Jun 16    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Vikariatet är på avdelning Dodd med 16 små barn 1-3 år och är fram till årsskif... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Vikariatet är på avdelning Dodd med 16 små barn 1-3 år och är fram till årsskiftet och med möjlighet till förlängning beroende erforderligt fattade beslut. Blåkullen är en liten förskoleby med tre enheter (Blåkullen 1, Blåkullen 2 och Blåkullen 3) och med fyra gårdar som alla nio avdelningar nyttjar utifrån ett gårdsschema, Sedan våren 2020 har även tio Naturstigar anlagts på Blåkullen området. Här satsar vi mycket på att vara ute och stor del av vår undervisning sker ute. Om du tycker om att arbeta med och undervisa om Hållbar utveckling hälsa och välbefinnande, samt språkutveckling så passar du in här. Kom och var med oss och väck barnens förundran!

ARBETSUPPGIFTER
Att vara barnskötare hos oss innebär att du utvecklas varje dag. Det är ett fantastiskt privilegium och vi har väldigt roligt tillsammans. Varje månad har vi APT där vi diskuterar pedagogiska frågor och ges möjlighet till kollegialt lärande. Du kommer erbjudas fortbildning och tillgång till stödjande ledarskap för att du, och därigenom barnen, ska vidareutvecklas och trivas hos oss.

Arbetet innebär i praktiken att du ska bygga relation med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet och leka med, vara ute, vara inne, matsituationer, blöjbyten och allmän hygien, vila, lyfta, bära. Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex spela spel, läsa sagor, arbeta med barns språkutveckling, rörelse, teknik, lekar. Arbetet innebär dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare men även att genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer. Du ska ha erfarenhet och kunskap i data arbete såsom att skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, arbeta med bildhantering och skriva i mallar. Du bör även kunna hämta och lagra information i olika system.

KVALIFIKATIONER
Det är ett krav att du har en godkänd Barnskötarutbildning klar.
Det är även önskvärt att du har kunskaper om Vägledande samspel och Lågaffektivt bemötande.Vi söker dig som är en person som arbetar självgående och tar ansvar för dina uppgifter samtidigt som du är relationsskapande och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du är en person som arbetar mot mål och fokuserar på resultat, vilket avspeglar sig i planeringar och ageranden.

Medarbetarskapet är stort och viktigt för oss på Blåkullen, därför söker vi dig med god samarbetsförmåga, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt och arbetssätt samt en personlig mognad, vilket vi menar att du är trygg, stabil och har god självinsikt.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vik. barnskötare till förskolan LekaLära

Ansök    Apr 8    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Skogsbo förskoleområde är ett av sex förskoleområden i Avesta Kommun. Området b... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Skogsbo förskoleområde är ett av sex förskoleområden i Avesta Kommun. Området består av förskolan Törnrosa som har en avdelning för åldrarna 1-5 år samt förskolan Leka Lära som har 11 åldersindelade avdelningar. Vi söker nu barnskötare till på vikariat till förskolan Leka Lära.

ARBETSUPPGIFTER
Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.
Du ska vara nära barnet på barnets nivå; sitta på golvet, vara ute, vara inne, vid matsituation, vid blöjbyten, vid hygiensituationer och vila, du ska kunna lyfta och bära barn vid behov.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex att spela spel, läsa sagor, ha rörelse, arbeta med teknik och olika lekar.
Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, genomför utvecklingssamtal, och ansvarar för att genomföra föräldramöten
Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar.
hämta och lagra information i olika system.
Kvalitet är viktigt för oss och som barnskötare i på förskolan LekaLära har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån åtta stycken målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention .Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet. L
Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, arbetskläder (i den mån det finns rätt storlek) bidrag för friskvård eller kultur.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha en barnskötarutbildning.
Du är bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag.
Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift.

Du bör ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.
Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.
Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Dagbarnvårdare i Karlbo och Skogsbo

Ansök    Maj 3    Avesta kommun    Dagbarnvårdare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Välkommen till ett arbete där du arbetar under stor frihet att styra över din a... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Välkommen till ett arbete där du arbetar under stor frihet att styra över din arbetsdag och innehåll.

ARBETSUPPGIFTER
I ditt hem kommer du att bedriva verksamhet för en grupp barn mellan 1-3 år måndag till fredag. Där ger du omsorg och tillfällen till lärande och utveckling för barnen i din grupp. Du lagar själv maten som serveras under dagen. En gång per månad har vi APT tillsammans med samtliga dagbarnvårdare i Avesta kommun. På Apt träffarna har vi kollegialt lärande, information och grupplanering. Varje termin har vi två utbildningsdagar som leds av rektor. Vi har även viss fortbildning tillsammans med förskolorna i kommunen. Ett nära samarbete har du med din allra närmaste grupp i samma område. Ni planerar er verksamhet tillsammans där var och en bidrar med just det som är ens styrkor. Det kan till exempel vara Mulle, Knytte verksamhet och liknande. I den mindre gruppen finns ett vikariesystem där man täcker upp för varandra när någon är ledig eller sjuk. Du har en stor frihet att styra din dag själv utifrån verksamhetens styrdokument. Vi arbetar efter Skolverkets riktlinjer rörande pedagogisk omsorg och utifrån dessa har vi målplaner som hjälper oss i vårt arbete. I verksamheten finns tillgång till specialpedagog som stöd när behov uppstår. Det finns stödfunktioner som tar hand om de administrativa delarna vad gäller barnkö och avgifter. Rektor har samtal med alla vårdnadshavare inför start där alla förutsättningar ges för verksamheten. Ett årligt lekbidrag finns där man beställer material från kommunens avtalspartners. detta gör man en gång per termin.
Viss tillgång till arbetskläder finns.

KVALIFIKATIONER
Goda kunskaper i det svenska språket både skriftligt och muntligt -


Om du har en pedagogisk utbildning eller erfarenhet av arbete med barn i grupp är det en fördel i ditt arbete
Vi arbetar med vårt förhållningssätt mot varandra enligt programmet ICDP: Vägledande samspel. Om du har kunskap om detta är det meriterande men vi har en pågående fortbildning av alla våra medarbetare i Avesta kommun.
Du bör vara trygg och tycka om att arbeta självständigt. Du kan se hur saker och händelser kan relatera till varandra och förhålla dig till detta. Du kan skilja på det som är privat och vad som är professionellt i ditt förhållande med vårdnadshavarna.
Du har mod att agera efter sin egen övertygelse.
Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Tycker om att skapa kontakter och underhålla de relationer som finns.
Du tycker om att arbeta tillsammans med andra människor. Du är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
Arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du kan planera utifrån styrdokument, gruppsammansättning och viket mål du ska uppnå.
Du kan se till verksamheten som en helhet och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
Du är nyfiken på hur barn lär sig under olika förutsättningar. med den insikten planerar du din verksamhet för barnen och gruppen.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Dagbarnvårdare/dagmamma

C Företaget söker dagbarnvårdare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen! Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan för barn i åldrarna 1-5 år. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Du kan även ha med dina egna barn i gruppen. Vårt koncept: C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare ... Visa mer
C Företaget söker dagbarnvårdare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen!
Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan för barn i åldrarna 1-5 år. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Du kan även ha med dina egna barn i gruppen.


Vårt koncept:
C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare samtidigt som du får tryggheten i vår plattform med pedagogiskt stöd och handledning. Du får tiden att lägga på arbetet med barnen, medan vi tar hand om ekonomi, administration och bokföring.
Hos C Företaget kan du arbeta som dagbarnvårdare med stort inflytande över din verksamhet, utan att behöva starta eget företag. Du väljer själv vilken inriktning du vill ha på verksamheten, vad verksamheten ska heta och vilka investeringar du vill göra för att skapa en lärorik och stimulerande miljö för barnen.


Vi söker dig som:
- Brinner för att arbeta med barn och vill utveckla en verksamhet utifrån dina egna pedagogiska tankar. Genom ditt engagemang och dina idéer kan du skapa ett unikt barnomsorgsalternativ för barn i åldrarna 1-5 år.
- Är utbildad inom barnomsorg, har arbetat inom barnomsorgen eller har annan erfarenhet av att på ett tryggt och pedagogiskt sätt ta hand om barn.
- Vill arbeta utifrån ditt egna hem.


Om oss:
C Företaget har funnits sedan 2002. I dagsläget samarbetar vi med 85 dagbarnvårdare i 20 olika kommuner och vill gärna bli fler då vi märker att det finns en stor efterfrågan. Vi driver även 8 förskolor och 1 öppen förskola i Uppsala län. Visa mindre

Resurs/Barnskötare till förskolan Älvnäs

Ansök    Mar 22    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Förskolan Älvnäs består av tre avdelningar. Vi har en gemensam gård, närhet til... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Förskolan Älvnäs består av tre avdelningar. Vi har en gemensam gård, närhet till skog och lekparker.

I Avesta kommuns förskolor arbetar vi aktivt med ICDP/Vägledande samspel och lågaffektivt
bemötande. Vi ser barn som kompetenta och med en vilja att lyckas, och genom ett bra samspel mellan barn och vuxna gör vi skillnad för barns möjligheter till utveckling och lärande. Vi vill att du också delar det synsättet. Vi är på väg att skapa en förskola med en mycket hög kvalité i Avesta kommun! Vill du vara med?


ARBETSUPPGIFTER
I ditt arbete som resurs på förskolan ska du vara ett stöd för det enskilda barnet och ett stöd i gruppen beroende på vad som är planerat för dagen. 

Tillsammans med specialpedagog och/eller arbetslaget gör ni en planering så att stöd för både enskilt barn och barngrupp optimeras, din kompetens ligger till grund för att rätt strategier och verktyg används för ett inkluderat arbetssätt. 

Om barnet i behov av resurs inte är på förskolan ska du arbeta på förskolan där behovet finns för dagen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en Barnskötarutbildning eller annan för uppdraget likvärdig utbildning. Det är önskvärt att du har utbildning och erfarenhet av barn i behov av särskilt stöd inom NPF, vägledande samspel och lågaffektivt bemötande i din yrkesroll. I ditt arbete kommer du arbeta med tydliggörande pedagogik, bildstöd och tecken som stöd, vilket gör att vi ser detta som meriterande kunskaper hos dig.

För oss är det viktigt att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och det professionella. Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.

Du tar ansvar för din uppgift. du strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Du samarbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har förmåga att sätta sig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.

Om du har dessa kvalifikationer är det dig som vi söker!


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Olika aktiviteter erbjuds för att ge dig som medarbetare möjlighet att förebygga ohälsa genom att höja ditt fysiska och psykiska välbefinnande:
• 30 fria bad per år och anställd
• Tillgång till vårt eget gym Hälsokällar´n
• Friskvårdstid på arbetstid alternativt Friskvårdsbidrag
• Återkommande gemensamma aktiviteter under året genom Avesta AKTIV fritid

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Dagbarnvårdare/dagmamma

C Företaget söker dagbarnvårdare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen! Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan för barn i åldrarna 1-5 år. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Du kan även ha med dina egna barn i gruppen. Vårt koncept: C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare ... Visa mer
C Företaget söker dagbarnvårdare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen!
Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan för barn i åldrarna 1-5 år. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Du kan även ha med dina egna barn i gruppen.


Vårt koncept:
C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare samtidigt som du får tryggheten i vår plattform med pedagogiskt stöd och handledning. Du får tiden att lägga på arbetet med barnen, medan vi tar hand om ekonomi, administration och bokföring.
Hos C Företaget kan du arbeta som dagbarnvårdare med stort inflytande över din verksamhet, utan att behöva starta eget företag. Du väljer själv vilken inriktning du vill ha på verksamheten, vad verksamheten ska heta och vilka investeringar du vill göra för att skapa en lärorik och stimulerande miljö för barnen.


Vi söker dig som:
- Brinner för att arbeta med barn och vill utveckla en verksamhet utifrån dina egna pedagogiska tankar. Genom ditt engagemang och dina idéer kan du skapa ett unikt barnomsorgsalternativ för barn i åldrarna 1-5 år.
- Är utbildad inom barnomsorg, har arbetat inom barnomsorgen eller har annan erfarenhet av att på ett tryggt och pedagogiskt sätt ta hand om barn.
- Vill arbeta utifrån ditt egna hem.


Om oss:
C Företaget har funnits sedan 2002. I dagsläget samarbetar vi med 85 dagbarnvårdare i 20 olika kommuner och vill gärna bli fler då vi märker att det finns en stor efterfrågan. Vi driver även 8 förskolor och 1 öppen förskola i Uppsala län. Visa mindre

Barnskötare till förskolan Älvnäs

Ansök    Mar 5    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Förskolan Älvnäs består av tre avdelningar. Vi har en gemensam gård, närhet til... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Förskolan Älvnäs består av tre avdelningar. Vi har en gemensam gård, närhet till skog och lekparker. Vi söker dig som vill arbeta med de yngsta barnen på förskolan, 1-3 år. Tillsammans med förskollärare och barnskötare kommer du vara ett del av ett team som skapar och ger en bra grund för barnens framtida lärande.

I Avesta kommuns förskolor arbetar vi aktivt med ICDP/Vägledande samspel och lågaffektivt
bemötande. Vi ser barn som kompetenta och med en vilja att lyckas, och genom ett bra samspel mellan barn och vuxna gör vi skillnad för barns möjligheter till utveckling och lärande. Vi vill att du också delar det synsättet. Vi är på väg att skapa en förskola med en mycket hög kvalité i Avesta kommun! Vill du vara med tillsammans med oss?


ARBETSUPPGIFTER
Arbetet innebär i praktiken att du ska bygga relation med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet och leka med, vara ute, vara inne, matsituationer, blöjbyten och allmän hygien, vila, lyfta, bära.

Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex spela spel, läsa sagor, arbeta med barns språkutveckling, rörelse, teknik, lekar.

Arbetet innebär dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare men även att genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer.

Du ska ha erfarenhet och kunskap inom data arbete såsom att skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, arbeta med bildhantering och skriva i mallar. Du bör även kunna hämta och lagra information i olika system.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en barnskötarutbildning. Du är en trygg barnskötare med stort intresse för barns utveckling. Du har förståelse för den pedagogiska rollen att undervisa, vägleda och utmana barnen i deras utveckling, utifrån individuella förutsättningar och förmågor. Du har också förmågan att anpassa din pedagogik utifrån olika barns förutsättningar. Förskolan läroplan är vägledande och det är självklart en stor fördel om du redan idag har kunskap om denna.

Vi söker dig med driv och engagemang. Vi vill att du ska vara en vuxen förebild för barnen och vi är övertygade om att omtanke i kombination med tydlighet skapar trygga barn som växer, utvecklas och blir modiga. Vi söker dig som är kommunikativ och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer till såväl barnen som dess vårdnadshavare. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat genom att samarbete och stärka dina kollegor såsom de stärker dig. Du är en person som värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.

Vi vill att ditt agerande och dina beslut ska utgå från det större perspektivet. Det är viktigt att du har förmåga att se helheten både i relation till det enskilda barnet och till verksamheten i stort.

Du behöver ha grundläggande IT-kunskaper för att hantera det dagliga arbetet med dokumentation, informationssökning, bildhantering, mail med mera.

Det är önskvärt att du har utbildning i Vägledandesamspel eller har erfarenhet av det.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Som anställd i Avesta Kommun får du tillgång till olika friskvårdsinsatser. Olika aktiviteter erbjuds för att ge dig som medarbetare möjlighet att förebygga ohälsa genom att höja ditt fysiska och psykiska välbefinnande.

Återkommande gemensamma aktiviteter under året genom Avesta AKTIV fritid
30 fria bad per år och anställd
Tillgång till vårt eget gym Hälsokällar´n alla dagar mellan kl. 05.00 - 21.00.
Friskvårdstid och friskvårdsbidrag på arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vik. barnskötare till förskolan Triangeln

Ansök    Jan 7    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Norra förskolområdet består av förskolorna Triangeln i Fors, Tallåsen i By samt... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Norra förskolområdet består av förskolorna Triangeln i Fors, Tallåsen i By samt Rödluvan och Kompassen i Horndal. Vi söker nu en barnskötare på visstid till Förskolan Triangeln. Förskolan Triangeln är en förskola med fyra avdelningar. Två avdelningar för åldrarna 1-3 och två för åldrarna 3-5. Avdelningarna med samma åldrar samverkar i viss utsträckning med varandra genom tvärgrupper någon dag i veckan. Förskolan har en fantastisk varierande gård där det finns allt från skog, gräs, asfalt, strukturerat material samt ostrukturerat. Denna gård ger många tillfällen att använda sina sinnen för utveckling och lärande. Den tilltänkta tjänsten är på en avdelning för barn i åldrarna 3-5år.

På alla förskolor i området finns ett väl utarbetat systematiskt kvalitetsarbete och barnhälsoarbete med närvarande rektor och specialpedagog.


ARBETSUPPGIFTER
Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.
Du ska vara nära barnet på barnets nivå; sitta på golvet, vara ute, vara inne, vid matsituation, vid blöjbyten, vid hygiensituationer och vila, du ska kunna lyfta och bära barn vid behov.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex att spela spel, läsa sagor, ha rörelse, arbeta med teknik och olika lekar.
Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, genomför utvecklingssamtal, och ansvarar för att genomföra föräldramöten
Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar.
hämta och lagra information i olika system.
Kvalitet är viktigt för oss och som barnskötare i på förskolan Triangeln har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån åtta stycken målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention .Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet. Ledningen samverkar i hög grad med förskoleområdet Krylbo/Karlbo och har fördelat de administrativa och pedagogiska arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt för att finnas tillgängliga i högre grad. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna, varandra och tillsammans är vi Avesta kommun.
Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, arbetskläder (i den mån det finns rätt storlek) bidrag för friskvård eller kultur.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha en barnskötarutbildning.
Du är bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag.
Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift.

Du bör ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.
Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.
Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Timvikarier till barnomsorgen

Ansök    Feb 3    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Vi har höga ambitioner och år 2021 ska vi vara bland de bästa skolkommunerna i ... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Vi har höga ambitioner och år 2021 ska vi vara bland de bästa skolkommunerna i regionen. Vi bedriver ett målmedvetet utvecklingsarbete för att nå dit. På bildningsförvaltningen arbetar vi systematiskt och långsiktigt för att du som medarbetare ska ha ett hållbart arbetsliv. Som vikarie hos oss så får du bland annat tillgång till gratis gym alla dagar i veckan och fria bad.

Vi är stolta över vår verksamhet och vår ambition är hela tiden skapa en miljö där alla barn kan känna sig trygga och utvecklas utifrån sina förutsättningar. Nu söker vi vikarier som har ett genuint intresse för barns utveckling och som vill vara med och skapa dessa miljöer och bidra till att barn växer och utvecklas. Om du inte redan är utbildad så kanske det här jobbet är det som får dig att välja bana! Framtiden finns i yrket - Var med och gör skillnad!

ARBETSUPPGIFTER
I Avesta kommun finns det 15 stycken förskolor och 9 stycken fritidshem som är olika stora. Dessa är geografiskt placerade i hela kommunen. Att arbeta med barn på förskola och fritidshem är ett ansvarsfullt arbete som ger massor av stimulans. Vi tror att samarbete är en nyckel till utveckling och därför arbetar vi nära varandra och hjälps åt.

Som vikarie går du in i den ordinarie pedagogiska verksamheten och tar ansvar för en grupp barn. Det innebär att du är aktiv i barns lek men också stimulerar till skapande och utforskande aktiviteter. Ibland får du vara den som styr upp aktiviteter och lek. I arbetsuppgifterna ingår också att ha en god överblick och omsorg över barnens dag.

Exempel på andra arbetsuppgifter som kan ingå är pedagogiska måltider, utevistelser och aktiviteter med barn, hjälp vid på- och avklädning. I förskolan kan lyft av barn förekomma.
Vi är stolta över vår verksamhet och vill att våra barn och föräldrar ska känna sig trygga med såväl ordinarie personal som med våra vikarier, i alla sammanhang.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett genuint engagemang och intresse för barns och barns utveckling.
Dina personliga egenskaper av största vikt och du som arbetar hos oss ska vara en god förebild för våra barn. Vi är övertygade om att ordning, reda och tydlighet i kombination med lyhördhet och omtanke tar fram det bästa hos såväl barn som vuxna. Vi söker dig som är ansvarstagande och har förmåga att sätta igång aktiviteter. Då vi arbetar nära varandra är god samarbetsförmåga av stor vikt. Som vikarie kan det också vara bra om du är flexibel i ditt förhållningssätt när det gäller såväl arbetssätt som i bemötande av olika personligheter.
Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet av att arbeta med barn eller att du arbetar extra hos oss under din utbildning till förskollärare, lärare, fritidspedagog eller liknande.

För att du ska vara aktuell för tjänsten krävs också:
• Att du fyllt 18 år
• Att du ska kunna ta dit till en förskola/fritidshem med kort varsel
• Att du ska kunna arbeta utomhus och ha kläder för både ute- och innemiljöer.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Dagbarnvårdare/dagmamma

C Företaget söker dagbarnvårdare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen! Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan för barn i åldrarna 1-5 år. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Du kan även ha med dina egna barn i gruppen. Vårt koncept: C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare... Visa mer
C Företaget söker dagbarnvårdare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen!
Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan för barn i åldrarna 1-5 år. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Du kan även ha med dina egna barn i gruppen.


Vårt koncept:
C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare samtidigt som du får tryggheten i vår plattform med pedagogiskt stöd och handledning. Du får tiden att lägga på arbetet med barnen, medan vi tar hand om ekonomi, administration och bokföring.
Hos C Företaget kan du arbeta som dagbarnvårdare med stort inflytande över din verksamhet, utan att behöva starta eget företag. Du väljer själv vilken inriktning du vill ha på verksamheten, vad verksamheten ska heta och vilka investeringar du vill göra för att skapa en lärorik och stimulerande miljö för barnen.


Vi söker dig som:
- brinner för att arbeta med barn och vill utveckla en verksamhet utifrån dina egna pedagogiska tankar. Genom ditt engagemang och dina idéer kan du skapa ett unikt barnomsorgsalternativ för barn i åldrarna 1-5 år.
- är utbildad inom barnomsorg, har arbetat inom barnomsorgen eller har annan erfarenhet av att på ett tryggt och pedagogiskt sätt ta hand om barn.
- vill arbeta utifrån ditt egna hem.


Du har ett mycket förmånligt avtal genom oss där du får stor pedagogisk frihet samtidigt som du får allt stöd du behöver för att vi tillsammans ska kunna erbjuda en riktigt bra barnomsorg.


Om oss:
C Företaget har funnits sedan 2002. I dagsläget samarbetar vi med 85 dagbarnvårdare i 20 olika kommuner och vill gärna bli fler då vi märker att det finns en stor efterfrågan. Vi driver även 8 förskolor och 1 öppen förskola i Uppsala län. Visa mindre

barnskötare till förskolan Talgoxen

Ansök    Okt 29    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Välkommen att arbeta hos oss på vår förskola och avdelning Skruvlådan som idag ... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Välkommen att arbeta hos oss på vår förskola och avdelning Skruvlådan som idag är inrymd i ljus lokaler på Lindhagen. Vi huserar på den övre våningen och våra äldre medmänniskor bor på den nedre våningen eftersom våra lokaler är i samma hus som äldreomsorgen. Vi har nära till naturen och fler av de större lekparkerna i Avesta. Vi tycker om att vara ute och ser uterummet som en viktig del i barns vistelse hos oss. Vi använder oss av utemiljön i vår undervisning med de små barnen.

ARBETSUPPGIFTER
Du skall som barnskötare arbeta i en småbarnsgrupp tillsammans med övriga i arbetslaget.
Arbetet styrs av Lpfö-18 samt våra lokala styrdokument så som politiska beslut och de målplaner som finns i området. Du bör därför ha goda kunskaper om förskolans uppdrag.
Du bör behärska det svenska språket väl i såväl tal som skrift.
I arbetet ingår att planera, följa upp och dokumentera barns lärande så att utveckling sker. Du skall även bedriva en god omsorg och upprätthålla ett gott samarbetet med vårdnadshavarna.

KVALIFIKATIONER
barnskötarutbildning - Krav
uppvisande av avgångsbevis.


• Du är en trygg person som har en god självinsikt. Du har förmåga att skilja på det som är personligt från det yrkesmässiga. Du är anpassningsbar och kan därför förhålla på ett sätt som är anpassat till situationen.

• Du tar ansvar dit arbete och dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt.
• Vi arbetar i arbetslag och därför är det viktigt att du tycker om att samarbeta med övriga i och omkring arbetslaget. Du är lyhörd inför andras behov och kan ta dig an och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.
• Dina empatiska förmågor är stora och självklara. Du kan känna in och förstå dina medmänniskor utan att själv ta över deras känslor.
• Du kan kommunicera såväl muntligt som i skrift, du är en god lyssnare och anpassar dig till situationen tillsammans med motparten.
• Du tycker om att ha tydlighet och struktur. Du sätter upp och håller tidsramar som är uppsatta. Du planerar efter de förutsättningar som finns givna.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Dagbarnvårdare/dagmamma

C Företaget söker dagbarnvårdare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen! Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan för barn i åldrarna 1-5 år. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Du kan även ha med dina egna barn i gruppen. Vårt koncept: C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare... Visa mer
C Företaget söker dagbarnvårdare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen!
Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan för barn i åldrarna 1-5 år. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Du kan även ha med dina egna barn i gruppen.


Vårt koncept:
C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare samtidigt som du får tryggheten i vår plattform med pedagogiskt stöd och handledning. Du får tiden att lägga på arbetet med barnen, medan vi tar hand om ekonomi, administration och bokföring.
Hos C Företaget kan du arbeta som dagbarnvårdare med stort inflytande över din verksamhet, utan att behöva starta eget företag. Du väljer själv vilken inriktning du vill ha på verksamheten, vad verksamheten ska heta och vilka investeringar du vill göra för att skapa en lärorik och stimulerande miljö för barnen.


Vi söker dig som:
- brinner för att arbeta med barn och vill utveckla en verksamhet utifrån dina egna pedagogiska tankar. Genom ditt engagemang och dina idéer kan du skapa ett unikt barnomsorgsalternativ för barn i åldrarna 1-5 år.
- är utbildad inom barnomsorg, har arbetat inom barnomsorgen eller har annan erfarenhet av att på ett tryggt och pedagogiskt sätt ta hand om barn.
- vill arbeta utifrån ditt egna hem.


Du har ett mycket förmånligt avtal genom oss där du får stor pedagogisk frihet samtidigt som du får allt stöd du behöver för att vi tillsammans ska kunna erbjuda en riktigt bra barnomsorg.


Om oss:
C Företaget har funnits sedan 2002. I dagsläget samarbetar vi med 85 dagbarnvårdare i 20 olika kommuner och vill gärna bli fler då vi märker att det finns en stor efterfrågan. Vi driver även 8 förskolor och 1 öppen förskola i Uppsala län. Visa mindre

vik barnskötare

Ansök    Nov 9    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Förskolan Älvnäs består av tre avdelningar. Vi har en gemensam gård, närhet til... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Förskolan Älvnäs består av tre avdelningar. Vi har en gemensam gård, närhet till skog och lekparker. Nu har vi en medarbetare som ska gå på föräldraledighet och då behöver en ny medarbetare till vår förskola. Tjänsten är på en avdelning som arbetar med ålder 1-5 år.

I Avesta kommuns förskolor arbetar vi aktivt med ICDP/Vägledande samspel och lågaffektivt
bemötande. Vi ser barn som kompetenta och med en vilja att lyckas, och genom ett bra samspel mellan barn och vuxna gör vi skillnad för barns möjligheter till utveckling och lärande. Vi vill att du också delar det synsättet. Vi är på väg att skapa en förskola med en mycket hög kvalité i Avesta kommun! Vill du vara med tillsammans med oss?


ARBETSUPPGIFTER
Arbetet innebär i praktiken att du ska bygga relation med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet och leka med, vara ute, vara inne, matsituationer, blöjbyten och allmän hygien, vila, lyfta, bära.

Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex spela spel, läsa sagor, arbeta med barns språkutveckling, rörelse, teknik, lekar. Arbetet innebär dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare men även att genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer. Du ska ha erfarenhet och kunskap i data arbete såsom att skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, arbeta med bildhantering och skriva i mallar. Du bör även kunna hämta och lagra information i olika system.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en barnskötarutbildning. Du är en trygg barnskötare med stort intresse för barns utveckling. Du har förståelse för den pedagogiska rollen att undervisa, vägleda och utmana barnen i deras utveckling, utifrån individuella förutsättningar och förmågor. Du har också förmågan att anpassa din pedagogik utifrån olika barns förutsättningar. Förskolan läroplan är vägledande och det är självklart en stor fördel om du redan idag har kunskap om denna.

Vi söker dig med driv och engagemang. Vi vill att du ska vara en vuxen förebild för barnen och vi är övertygade om att omtanke i kombination med tydlighet skapar trygga barn som växer, utvecklas och blir modiga. Vi söker dig som är kommunikativ och har förmåga att skapa förtroendefulla relationer till såväl barnen som dess vårdnadshavare. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat genom att samarbete och stärka dina kollegor såsom de stärker dig. Du är en person som värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.

Vi vill att ditt agerande och dina beslut ska utgå från det större perspektivet. Det är viktigt att du har förmåga att se helheten både i relation till det enskilda barnet och till verksamheten i stort.

Du behöver ha grundläggande IT-kunskaper för att hantera det dagliga arbetet med dokumentation, informationssökning, bildhantering, mail med mera.

Det är önskvärt att du har utbildning i Vägledandesamspel eller har erfarenhet av det.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Dagbarnvårdare/dagmamma

C Företaget söker dagbarnvårdare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen! Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan för barn i åldrarna 1-5 år. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Du kan även ha med dina egna barn i gruppen. Vårt koncept: C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare ... Visa mer
C Företaget söker dagbarnvårdare som tillsammans med oss vill utveckla barnomsorgen!
Dagbarnvårdare är ett alternativ till förskolan för barn i åldrarna 1-5 år. Som dagbarnvårdare arbetar du med en liten barngrupp i ditt eget hem där barnen får vistas i en trygg, lugn och hemmalik miljö. Du kan även ha med dina egna barn i gruppen.


Vårt koncept:
C Företaget är ett alternativ till att starta eget företag. Hos oss får du samma frihet som en egenföretagare samtidigt som du får tryggheten i vår plattform med pedagogiskt stöd och handledning. Du får tiden att lägga på arbetet med barnen, medan vi tar hand om ekonomi, administration och bokföring.
Hos C Företaget kan du arbeta som dagbarnvårdare med stort inflytande över din verksamhet, utan att behöva starta eget företag. Du väljer själv vilken inriktning du vill ha på verksamheten, vad verksamheten ska heta och vilka investeringar du vill göra för att skapa en lärorik och stimulerande miljö för barnen.


Vi söker dig som:
- brinner för att arbeta med barn och vill utveckla en verksamhet utifrån dina egna pedagogiska tankar. Genom ditt engagemang och dina idéer kan du skapa ett unikt barnomsorgsalternativ för barn i åldrarna 1-5 år.
- är utbildad inom barnomsorg, har arbetat inom barnomsorgen eller har annan erfarenhet av att på ett tryggt och pedagogiskt sätt ta hand om barn.
- vill arbeta utifrån ditt egna hem.


Du har ett mycket förmånligt avtal genom oss där du får stor pedagogisk frihet samtidigt som du får allt stöd du behöver för att vi tillsammans ska kunna erbjuda en riktigt bra barnomsorg.


Om oss:
C Företaget har funnits sedan 2002. I dagsläget samarbetar vi med 85 dagbarnvårdare i 20 olika kommuner och vill gärna bli fler då vi märker att det finns en stor efterfrågan. Vi driver även 8 förskolor och 1 öppen förskola i Uppsala län. Visa mindre

Barnskötare till förskolan Triangeln

Ansök    Okt 29    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Norra förskolområdet består av förskolorna Triangeln i Fors, Tallåsen i By samt... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Norra förskolområdet består av förskolorna Triangeln i Fors, Tallåsen i By samt Rödluvan och Kompassen i Horndal. Vi söker nu en barnskötare på visstid till förskolan Triangeln.
Förskolan Triangeln är en förskola med fyra avdelningar. Två avdelningar för åldrarna 1-3 och två för åldrarna 3-5. Avdelningarna med samma åldrar samverkar i viss utsträckning med varandra genom tvärgrupper någon dag i veckan. Förskolan har en fantastisk varierande gård där det finns allt från skog, gräs, asfalt, strukturerat material samt ostrukturerat denna gård ger många tillfällen att använda sina sinnen för utveckling och lärande.

ARBETSUPPGIFTER
Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.
Du ska vara nära barnet på barnets nivå; sitta på golvet, vara ute, vara inne, vid matsituation, vid blöjbyten, vid hygiensituationer och vila, du ska kunna lyfta och bära barn vid behov.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex att spela spel, läsa sagor, ha rörelse, arbeta med teknik och olika lekar.
Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, genomför utvecklingssamtal, och ansvarar för att genomföra föräldramöten
Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar.
hämta och lagra information i olika system.
Kvalitet är viktigt för oss och som barnskötare i på förskolan Triangeln har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån åtta stycken målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention .Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet. Ledningen samverkar i hög grad med förskoleområdet Krylbo/Karlbo och har fördelat de administrativa och pedagogiska arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt för att finnas tillgängliga i högre grad. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna, varandra och tillsammans är vi Avesta kommun.
Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, arbetskläder (i den mån det finns rätt storlek) bidrag för friskvård eller kultur.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha en barnskötarutbildning.
Du är bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag.
Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift.

Du bör ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.
Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.
Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vik. barnskötare till förskolan Kompassen

Ansök    Okt 29    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Norra förskolområdet består av förskolorna Triangeln i Fors, Tallåsen i By samt... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Norra förskolområdet består av förskolorna Triangeln i Fors, Tallåsen i By samt Rödluvan och Kompassen i Horndal.
Förskolan Kompassen är en mindre språkstödjande förskola för barn i åldrarna 3-5 i centrala Horndal ca 25km utanför Avesta. På förskolan går enbart barn med annat modersmål än svenska, dessa barn är främst asylsökande och går 15h/veckan fördelade på 3h/dag. Då nästan alla barn går 3h/dag är de fördelade i två grupper en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Detta gör att vi har en hög personaltäthet under dagen och kan ha en hög delaktighet i barnens lek. Förskolan ligger även i nära anslutning till Förskolan Rödluvan som vi samverkar med. Den ligger även på Johan-Olov skolans område och nära till naturen.


ARBETSUPPGIFTER
Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet. Raster och planeringstid är schemalagda och arbetsplatsträffar ligger inom arbetstidsramen.
Du ska vara nära barnet på barnets nivå; sitta på golvet, vara ute, vara inne, vid matsituation, vid blöjbyten, vid hygiensituationer och vila, du ska kunna lyfta och bära barn vid behov.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex att spela spel, läsa sagor, ha rörelse, arbeta med teknik och olika lekar.
Du har dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare, genomför utvecklingssamtal, och ansvarar för att genomföra föräldramöten
Du ska kunna arbeta med dator vilket innebär att kunna skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, vara kunnig inom bildhantering, skriva i mallar.
hämta och lagra information i olika system.
Kvalitet är viktigt för oss och som barnskötare i på förskolan Kompassen har du goda möjligheter att vara med och påverka utvecklingen av vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att du har ett lågaffektivt bemötande och att du ser barn som kompetenta. Vi arbetar efter Lpfö18, utifrån åtta stycken målplaner med tydliga kriterier för olika områden. Vi har en levande plan mot diskriminering och kränkande behandling och arbetar efter FN:s barnkonvention .Som anställd i vårt område får du kollegor som är positiva, nyfikna, engagerade och kunniga, du får en ledning som vill utveckla förskolan och arbeta tillsammans med medarbetare för att nå en hög kvalitet på vår verksamhet. Ledningen samverkar i hög grad med förskoleområdet Krylbo/Karlbo och har fördelat de administrativa och pedagogiska arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt för att finnas tillgängliga i högre grad. Förtroende, öppenhet och samarbete gör att vi tar ett gemensamt ansvar för arbetsuppgifterna, varandra och tillsammans är vi Avesta kommun.
Som anställd i Avesta kommun har du tillgång till ett antal gratis bad i Metropoolen, träning på kommunens gym, bidrag för friskvård eller kultur.


KVALIFIKATIONER
Du ska ha en barnskötarutbildning.
Du är bra på att samarbeta då arbetet innebär att vara del av ett arbetslag.
Du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du är serviceinriktad och lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du kan arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift.

Du bör ha förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor.
Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.
Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet och lägger stor vikt vid att arbetslaget lever upp till dessa.
Du kan se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Barnskötare vik

Ansök    Aug 31    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Krylbo/Karlbo förskolområde består av förskolorna Igelkotten, Våga Vilja och Äv... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Krylbo/Karlbo förskolområde består av förskolorna Igelkotten, Våga Vilja och Äventyret. Vi söker barnskötare till Igelkotten för ett föräldrarvikariat.
I Avesta kommuns förskolor arbetar vi aktivt med Vägledande samspel (ICDP). Vi ser barn som kompetenta och med en vilja att lyckas, och genom ett bra samspel mellan barn och vuxna gör vi skillnad för barns möjligheter till utveckling och lärande. Vi vill att du också delar det synsättet. Förskolan Igelkotten ligger i Krylbo i nyrustade lokaler (2015) som är väl anpassade för förskoleverksamhet och har plats för ca 124 barn. Två avdelningar är avsedda för äldre barn 2,5-6 år och två avdelningar är avsedda för 1-2-åringar. Den aktuella tjänsten gäller de yngre barnen.
Arbetslagen består av 6-7 pedagoger; förskollärare och barnskötare, yngre och äldre och med mer eller mindre erfarenhet. På förskolan Igelkotten finns det många barn med annat modersmål än svenska och vi arbetar aktivt med flerspråkighet och interkulturalitet. Vi har några pedagoger som är flerspråkiga också. Vi arbetar i stora arbetslag vilket ger gott om möjligheter att jobba med barnen i mindre grupper. Det ger också bra möjlighet för tid till planering, både enskilt och i arbetslaget och en trygghet för barnen med fler kända vuxna. Vi delar in barnen i mindre grupper under dagen för att skapa lugna och fina stunder för lärande, utmanande och utforskande aktiviteter. På förskolornas gård finns möjligheter att använda sina sinnen och förmågor för utveckling och lärande. Miljön både inom- och utomhus är föränderlig efter barns intressen, nyfikenhet och utveckling. Förskolan ligger i anslutning till Krylbo skola och har nära till grönområden och skog.


ARBETSUPPGIFTER
Som barnskötare ansvarar du tillsammans med övriga i arbetslaget för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen. Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet så att utveckling sker.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor. Du ska bygga relationer med barnen genom att vara nära barnen på deras nivå, du ska sitta på golvet och leka med, vara ute och vara inne, deltaga i matsituationer, blöjbyten och allmän hygien, närvara vid vila, du ska lyfta och bära barn i vissa situationer.

Du ska samverka med vårdnadshavare och kollegor för att skapa förtroende. du ska genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer med vårdnadshavare.KVALIFIKATIONER
Utbildning: barnskötare - Krav
Erfarenhet av arbete i förskoleverksamhet är meriterande

Du är intresserad av barnen och föräldrarna och kan lyssna och förstå och vara tydlig. du kan leda gruppen med värme och omtanke.
Du bör ha god kunskap och intresse för ikt-hjälpmedel såsom tex. dator, lärplattor, digitala kameror, interaktiva tavlor för att kunna planera och dokumentera arbetet
Det är meriterande om du har utbildning i Vägledande samspel- ICDP och att du har kunskap om mentalisering och socialt samspel.
Det är önskvärt att du har kunskap om barns utveckling och lärande och har förståelse för din roll som barnskötare så att du kan stötta, vägleda och utmana barnen i deras utveckling.
Som medarbetare hos oss bör du kunna arbeta bra med andra människor. du bör kunna relatera till kollegor på ett lyhört och smidigt sätt där du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.
Du tar självklart ansvar för din uppgift och har struktur på ditt arbete och för det framåt. Du
har god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och att alla människor har olika förutsättningar. Du kan därmed anpassa ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren.
Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt vid att leva upp till dessa.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. du ser relationer i sitt rätta perspektiv,
skiljer på det personliga och det professionella. Du förhåller dig och anpassar dig till situationen.
Som barnskötare i vårt område så värdesätter du olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.
ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Barnskötare

Ansök    Sep 7    Avesta kommun    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Krylbo/Karlbo förskolområde består av förskolorna Igelkotten, Våga Vilja och Äv... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Krylbo/Karlbo förskolområde består av förskolorna Igelkotten, Våga Vilja och Äventyret. Vi söker barnskötare till förskolan Igelkotten.
Förskolan Igelkotten ligger i Krylbo i nyrustade lokaler (2015) som är väl anpassade för förskoleverksamhet och har plats för ca 124 barn. Två avdelningar är avsedda för äldre barn 2,5-6 år och två avdelningar är avsedda för 1-2-åringar.
Arbetslagen består av 6-7 pedagoger; förskollärare och barnskötare, yngre och äldre och med mer eller mindre erfarenhet. På förskolan Igelkotten finns det många barn med annat modersmål än svenska och vi arbetar aktivt med flerspråkighet och interkulturalitet. Vi har några pedagoger som är flerspråkiga också. Vi arbetar i stora arbetslag vilket ger gott om möjligheter att jobba med barnen i mindre grupper. Förskolan ligger i anslutning till Krylbo skola och har nära till grönområden och skog.
Den aktuella tjänsten är på en av avdelningarna för de yngre barnen.


ARBETSUPPGIFTER
Som barnskötare ansvarar du tillsammans med övriga i arbetslaget för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen. Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet så att utveckling sker.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor. Du ska bygga relationer med barnen genom att vara nära barnen på deras nivå, du ska sitta på golvet och leka med, vara ute och vara inne, deltaga i matsituationer, blöjbyten och allmän hygien, närvara vid vila, du ska lyfta och bära barn i vissa situationer.

Du ska samverka med vårdnadshavare och kollegor för att skapa förtroende. du ska genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer med vårdnadshavare.KVALIFIKATIONER
Utbildning: barnskötare - Krav
Erfarenhet av arbete i förskoleverksamhet är meriterande

Du är intresserad av barnen och föräldrarna och kan lyssna och förstå och vara tydlig. du kan leda gruppen med värme och omtanke.
Du bör ha god kunskap och intresse för ikt-hjälpmedel såsom tex. dator, lärplattor, digitala kameror, interaktiva tavlor för att kunna planera och dokumentera arbetet
Det är meriterande om du har utbildning i Vägledande samspel- ICDP och att du har kunskap om mentalisering och socialt samspel.
Det är önskvärt att du har kunskap om barns utveckling och lärande och har förståelse för din roll som barnskötare så att du kan stötta, vägleda och utmana barnen i deras utveckling.
Som medarbetare hos oss bör du kunna arbeta bra med andra människor. du bör kunna relatera till kollegor på ett lyhört och smidigt sätt där du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter konstruktivt.
Du tar självklart ansvar för din uppgift och har struktur på ditt arbete och för det framåt. Du
har god förståelse för hur människor tar till sig kunskap och att alla människor har olika förutsättningar. Du kan därmed anpassa ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren.
Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt vid att leva upp till dessa.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. du ser relationer i sitt rätta perspektiv,
skiljer på det personliga och det professionella. Du förhåller dig och anpassar dig till situationen.
Som barnskötare i vårt område så värdesätter du olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Dagbarnvårdare i Skogsbo

Ansök    Jun 5    Avesta kommun    Dagbarnvårdare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Välkommen till ett yrke med stor frihet att utforma din verksamhet inom givna r... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Välkommen till ett yrke med stor frihet att utforma din verksamhet inom givna ramar. Du får själv strukturera ditt arbete efter vilket behov din barngrupp har. Vi har stor glädje av varandra då ett kollegialt lärande är en av hörnpelarna i vår verksamhet. Vi har fyra utbildningsdagar per år då verksamheten är stängd och vi får fortbildning och tillfälle för övergripande planerings och utvecklingsarbete. Det finns viss tillgång till arbetskläder och en arbetstelefon och i pad finns till förfogande i jobbet.

ARBETSUPPGIFTER
Du ska bedriva pedagogisk omsorg för barn mellan 1 och 6 år. Arbetet är förlagt till det egna hemmet där omsorgen bedrivs enligt kommunens styrdokument. Du arbetar enligt skolverkets riktlinjer för pedagogisk omsorg samt i de lokala styrdokumenten. Du lägger upp och planerar arbetet efter barngruppens behov och intressen. Arbetet bedrivs även tillsammans med kollegor som ingår i dagbarnvårdarorganisationen. vid vissa tillfällen samarbetar ni tillsammans i den gemensamma lokalen med planerade aktiviteter. Du har frihet att planera dagens matsedel med utgångspunkt från de riktlinjer som finns i kommunen.

KVALIFIKATIONER
Om du har barnskötarutbildning eller annan pedagogisk utbildning är det meriterande.
Det är viktigt att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du kan se relationer i rätt perspektivgenom att skilja på det personliga och det professionella.
Du har även mod att agera efter din egen övertygelse anpassad efter rådande situation.
Du ar ansvar för din uppgift.
Du kan strukturera ditt arbete för att driva arbetet framåt.
Eftersom vi även samarbetar tillsammans i grupper har du ett lyhört och öppet förhållningssätt. Du kan lyssna och kommunicera med såväl vårdnadshavare som kollegor och ledning. Du tycker om att arbeta mot givna mål och fokuserar på att nå resultat, vilket avspeglar sig i barngruppen.
Du har väl grundade och tydliga värderingar och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet.
Det är bra om du kan komma med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du tycker om att vara nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vik barnskötare med skifttjänst till förskolan Talgoxen.

Ansök    Dec 19    Avesta kommun, Förskola    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? Vår förskola ä... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Vår förskola är öppen varje dag dygnet runt. Vi har förmånen att få arbeta med barn i åldrarna 1-12 år. Skolbarnen vistas i vår verksamhet vardagar mellan 18.30-06.30 samt helgdagar då ordinarie fritidshem är stängt. Vi har tillgång till ett flertal lekparker och en rik natur nära vår förskola som vi utnyttjar så ofta. På helgerna har vi aktiviteter som är roliga och meningsfulla efter barnens ålder och behov.

ARBETSUPPGIFTER
Som barnskötare på förskolan talgoxen kommer du att arbeta enligt förskolans läroplan: Lpfö-18 samtidigt som du är med och bedriver verksamheten under kvällar och helger. Under dagtid planerar du tillsammans med arbetslaget för att ge barnen goda undervisningssituationer och en miljö för lärande. I arbetsuppgifterna ingår att skapa goda relationer med barn och vårdnadshavare alla tider på dygnet. Du planerar för att ge barnen en trygg och givande miljö under alla dygnets timmar. Allt arbete skall dokumenteras i därför avsedda dokument i kommunens lärplattform ping pong.

KVALIFIKATIONER
Du ska kunna uppvisa betyg och examensbevis från Barnskötarutbildning eller annan likvärdig pedagogisk utbildning.
Då dokumentation är en viktig del i arbetet är det b viktigt att du kan uttrycka dig väl i det svenska språket i såväl tal som skrift. Om du behärskar fler språk är det en tillgång för verksamheten på förskolan.
Ibland ansvarar du för en grupp barn i en aktivitet och därför bör du vara trygg, stabil och ha god kännedom om dina förmågor. Det är i ditt relationsskapande viktigt att du kan skilja på det som är personligt och vad som är professionellt i ditt agerande. Att du ser och kan förhålla dig till den aktuella situationen och fatta beslut därefter är viktigt.
Då omständigheterna kan ändras från dag till dag är det bra om du kan uppvisa en god flexibilitet och ändra ditt förhållningssätt efter den uppkomna situationen.
Verksamheten är målstyrd och därför tycker du om att fokusera och planera framåt mot det n mål som är uppsatt för verksamheten.
Hos oss är relationsskapande en av våra viktigaste byggstenar i verksamheten. Därför är din förmåga att skapa relationer avgörande.
Förskolan är en lärande plats, därför har du en god pedagogisk insikt, du vet hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och anpassar metoderna därefter.
Du kan bidra till att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du förstår vikten av att sätta upp och hålla tidsramar.
Du kan se din roll i förskolans verksamhet i så väl det lilla sammanhanget, som till hela verksamhetens bästa.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Barnskötare till heltidsvikariat VT -20

Ansök    Dec 19    PersonalExpressen AB    Barnskötare
PersonalExpressen är ett bemannings- och rekryteringsföretag som är här för att skapa skillnad för människor. Vårt ledord är kvalitet och det viktigaste för oss är att vår personal trivs med sina arbetsuppgifter, samtidigt som de känner att de utvecklas på det personliga planet!   Vi samarbetar idag med många förskolor runt om i landet som hör av sig vid behov av duktiga barnskötare på både kort och lång sikt.   Just nu söker vi dig som är utbildad barnskö... Visa mer
PersonalExpressen är ett bemannings- och rekryteringsföretag som är här för att skapa skillnad för människor. Vårt ledord är kvalitet och det viktigaste för oss är att vår personal trivs med sina arbetsuppgifter, samtidigt som de känner att de utvecklas på det personliga planet!
 
Vi samarbetar idag med många förskolor runt om i landet som hör av sig vid behov av duktiga barnskötare på både kort och lång sikt.
 
Just nu söker vi dig som är utbildad barnskötare och som finns tillgänglig hela våren 2020 till att börja med på heltid med start i början på januari. Det gäller ett vikariat på en trivsam och välskött förskola i en mindre ort med 50 minuters bilfärd från Avesta. Efter vikariatet finns möjlighet till fast anställning direkt på förskolan om samarbetet har fungerat bra.


Personaltätheten är god på förskolan och du som vikarie kommer att ha lätt för att komma in i arbetet snabbt. För dig som tar vikariatet erbjuder vi resersättning men tillgång till egen bil är en förutsättning.
 
Det viktigaste är att du brinner för att arbeta med barn eftersom vi alltid sätter prioritet på personlig lämplighet i vår rekrytering. Om du har praktisk erfarenhet av barnskötaryrket är det självklart ett stort plus.
 
Hör av dig till oss om du letar efter en ny arbetsmiljö och känner ett intresse för en ny utmaning i vår så återkommer vi snarast med ett besked om hur vi går vidare i processen.
 
Vi hörs! :) Visa mindre

barnskötare viss tids anställning

Ansök    Jan 13    Avesta kommun, Förskola    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. Vi ska bli 25000 invånare och ha ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med? ARBETSUPPGIFTER Uppstart av förskoleavdelning samt... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. Vi ska bli 25000 invånare och ha ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid vill du vara med?ARBETSUPPGIFTER
Uppstart av förskoleavdelning samt och under en begränsad tid bedriva förskoleverksamhet för barn mellan 1 och 3 år på förskolan Talgoxen. verksamheten bedrivs måndag - fredag mellan 06.30 och 18,30.


KVALIFIKATIONER
Du ska kunna visa upp ett examensbevis från den barnskötarutbildning som du genomgått.
Du ska i ditt dagliga arbete bygga relationer med barn och vuxna där du behöver vara trygg och ha en god självinsikt. Du kan se alla relationer i dess rätta perspektiv genom att skilja mellan det personliga och det professionella. Därmed kan du förhålla dig på det sätt som situationen kräver i stunden.
Du tycker om att arbeta självständigt inom givna ramar och i samarbete med andra kollegor. Du tar ansvar för att arbetsuppgifter genomförs på ett strukturerat sätt som bidrar till utveckling. Du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.
Du har en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och anpassar den planerade undervisningen efter detta.
Du tycker om att arbeta tillsammans med andra människor. Relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
Goda sociala förmågor behövs i relationsbyggandet med vårdnadshavare och kollegor på förskolan.
Du bör vara mål- och resultatorienterad, Du vet vilka mål du skall styra verksamheten mot och hittar arbetsmetoder för att föra verksamheten mot ett högre lärande hos barnen.tÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.
Varmt välkommen med din ansökan!
Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

vik. Barnskötare inom Avesta 1

Ansök    Nov 6    Avesta kommun, Förskola    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. Vi ska bli 25000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans vill du vara med? Förskoleområde Aves... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. Vi ska bli 25000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans vill du vara med?

Förskoleområde Avesta 1 är förskolorna Blåkullen1,2 & 3, förskolan Åsgatan 12 och förskolan Prästkragen, vilka alla är centralt belägna. Vi söker barnskötare till olika vikariat som kommer att bli aktuella efter årsskiftet. Vikariaten har olika anställningsperioder. Ett av vikariaten kan innebära deltidsarbete.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetet innebär i praktiken att du ska bygga relation med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå i leken, i undervisningen och i omsorgen om barnen.
Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex spela spel, läsa sagor, arbeta med barns språkutveckling, rörelse, teknik, lekar. Arbetet innebär dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare men kan även innebära att genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer. Du ska ha erfarenhet och kunskap i data arbete såsom att skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, arbeta med bildhantering och skriva i mallar. Du bör även kunna hämta och lagra information i olika system.


KVALIFIKATIONER
Du skall vara barnskötarutbildad.

Vi söker dig som är en person som arbetar självgående och tar ansvar för dina uppgifter samtidigt som du är relationsskapande och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du är en person som arbetar strukturerat mot mål och fokuserar på resultat, vilket avspeglar sig i planeringar och ageranden.

Medarbetarskapet är stort och viktigt för oss, därför söker vi dig med god samarbetsförmåga och är flexibel. Det innebär även att du är in lyssnande, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt och arbetssätt samt en personlig mognad, vilket vi menar att du är trygg, stabil, har god självinsikt och styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

barnskötare

Ansök    Dec 9    Avesta kommun, Förskola    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. Vi ska bli 25000 invånare och ha ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med? Krylbo/Karlbo förskolområde består av förskolorna Ige... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. Vi ska bli 25000 invånare och ha ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Krylbo/Karlbo förskolområde består av förskolorna Igelkotten i Krylbo och Våga Vilja samt Äventyret i Karlbo. Vi rekryterar personal till fler tjänster inom området och placering kan ske på antingen Igelkotten eller Äventyret.ARBETSUPPGIFTER
Du ska tillsammans med övriga arbetslaget ansvara för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen. Planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet så att utveckling sker.

Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor. Du ska bygga goda relationer med barnen och finnas nära dem i lek, vid aktiviteter och i de dagliga omvårdnadssituationer som förekommer på förskolan.

Du ska samverka med vårdnadshavare och kollegor för att skapa förtroende. Du ska genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer med vårdnadshavare.
KVALIFIKATIONER
Du ska ha kännedom om barns utveckling och ha en förståelse för hur ditt förhållningssätt påverkar barnen. Du ska stötta, vägleda och utmana barnen så att de utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor.

Du ska vara intresserad av barnen och föräldrarna genom att lyssna och vara förstående och tydlig. Du leder gruppen med värme och omtanke.
Du har god kunskap och ett intresse för ikt-hjälpmedel såsom tex. dator, lärplattor, digitala kameror, interaktiva tavlor för att kunna planera och dokumentera arbetet

Du har god samarbetsförmåga och arbetar bra med andra människor. Du kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger stor vikt vid att leva upp till dessa.

Du tar ansvar för din uppgift och kan strukturera ditt arbete och driva processer vidare.

Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Du har förmåga att ta med detta i beräkningen när beslut fattas och handlingssätt väljs.

Du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår sin roll och ser till hela verksamhetens bästa i ditt agerande och dina beslut.

Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.
Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och kan
skilja på det personliga och det professionella.
ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Dagbarnvårdare till område Karlbo

Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? I Avesta är vi... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

I Avesta är vi 16 kommunala dagbarnvårdare lokaliserade på fyra områden: Avesta, Skogsbo, Mossen och Karlbo/Folkärna. Vi har kollegialt lärande på APT träffarna som vi har en gång per månad. Vi arbetar med mål som är satta i våra pedagogiska målplaner. Det är vårt sätt att arbeta med kvalitetsutveckling. Vi har möjlighet att få stöd av en specialpedagog som är knuten till vår verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Du ska bedriva pedagogisk omsorg för barn mellan 1 och 6 år. Arbetet är förlagt till det egna hemmet där omsorgen bedrivs enligt kommunens styrdokument och skolverkets riktlinjer för pedagogisk omsorg. Du lägger upp och planerar arbetet efter barngruppens behov och intressen. Du arbetar någon gång per vecka tillsammans med övriga dagbarnvårdare i gruppen. Vid dessa tillfällen vistas ni oftast i vår lokal Gullvivan som finns i Karlbo. Du har stor frihet att planera dagens matsedel med utgångspunkt från de riktlinjer som finns i kommunen.


KVALIFIKATIONER
Om du har barnskötarutbildning eller annan erfarenhet av att arbeta med barn är det meriterande.
Vi välkomnar sökande med annat modersmål än svenska. Du behöver ha förmåga att uttryka dig väl på det svanska språket såväl skriftligt som muntligt.
Du är trygg med att arbeta självständigt och tar ansvar för din uppgift och att arbetet utförs enligt ditt uppdrag som dagbarnvårdare. Du har förmåga att strukturera upp din dag och ditt arbete.
Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, du skiljer på det personliga, och det professionella i mötet med barn och vårdnadshavare.
Du är serviceinriktad, uppvisar ett lugn och är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger sig för att leverera lösningar.
Du kan skapa struktur i din vardag. Planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.
I de situationer som uppstår i arbetet kan du visa på en god omdömesförmåga. Väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.
Självklart tycker du om att samarbeta med dina kollegor i planeringen av arbetstider, aktiviteter och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
Du förstår att din verksamhet är en del av den större verksamheten där all dagbarnvårdarverksamhet ingår, men även som anställd i Avesta kommun.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Barnskötare till förskolan Triangeln

Ansök    Jun 25    Avesta kommun , Förskola    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? Förskolan Tri... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Förskolan Triangeln i Fors ca. 1,4 mil utanför Avesta är en förskola med fyra avdelningar. Två avdelningar för åldrarna 1-3 och två för åldrarna 3-5. Miljön både inomhus- och utomhus är föränderlig efter barn intressen, nyfikenhet och utveckling. Närheten till naturen gör att alla avdelningar vistas utanför förskolans område varje vecka. Den tilltänkta tjänsten är på en småbarnsavdelning som arbetar mycket med att dela upp barn i mindre grupper under dagen för att få ett lugn både för personal och barn.

ARBETSUPPGIFTER
Du ska planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet så att utveckling sker. Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex spela spel, läsa sagor, arbeta med barns språkutveckling, rörelse, teknik, lekar. Arbetet innebär dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare men även att genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer. Arbetet innebär i praktiken att du ska bygga relation med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet och leka med, vara ute, vara inne, matsituationer, blöjbyten och allmän hygien, vila m.m..KVALIFIKATIONER
Du ska ha en barnskötarexamen.
Du ska ha en god samarbetsförmåga, empatisk förmåga samt ha en helhetssyn.
Du ska vara serviceinriktad, kvalitetsmedveten , självgående och kulturellt medveten,

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Barnskötare till Blåkullen

Ansök    Aug 21    Avesta kommun , Förskola    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? Blåkullen är e... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Blåkullen är en förskoleby med nio avdelningar fördelade på tre hus. Vi har gemensam ekonomi, fortbildningsträffar, ibland APT information och kollegialt nätverkande, de tre husen samverkar där vi ser fördelar med det, vilket innebär att det ökar möjlighet till erfarenhetsutbyte och materialbyten samt planering för utevistelsen där vi nyttjar alla fyra lekgårdarna enligt ett strukturerat gårdschema. Det mer nära samverkansarbete kring pedagogiskt arbete, rutiner och planeringar sker inom de respektive husen. Barnskötartjänsten är placerad på 3-5 årsavdelningen Stjärnan i Blåkullen 2 huset.

ARBETSUPPGIFTER
Att vara barnskötare hos oss innebär att du utvecklas varje dag. Det är ett fantastiskt privilegium och vi har väldigt roligt tillsammans. Varje månad har vi APT där vi diskuterar pedagogiska frågor och ges möjlighet till kollegialt lärande. Du kommer erbjudas fortbildning och tillgång till nära ledarskap för att du, och därigenom barnen, ska vidareutvecklas och trivas hos oss. Medarbetarskap betyder för oss att vi ska göra varandra till "vårt bästa jag"!

I uppdraget ingår att organisera för lärande och utveckling genom att tillsammans med arbetslaget driva den dagliga undervisningen och planera för rutinsituationer och den betydelsefulla leken.

Du skall också verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor.

Arbetet innebär i praktiken att du ska bygga relation med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet och leka med, vara ute, vara inne, matsituationer, blöjbyten och allmän hygien, i vilan, lyfta, bära.

Du ska verka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor genom t ex spela spel, läsa sagor, arbeta med barns språkutveckling, rörelse, teknik, lekar. Arbetet innebär dagliga möten/kontakt med vårdnadshavare men även att genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer. Du har erfarenhet och kunskap av dataarbete såsom att skriva och dokumentera, spara och hämta dokument, söka information, arbeta med bildhantering och skriva i mallar. Du bör även kunna hämta och lagra information i olika system.KVALIFIKATIONER
Du skall ha en barnskötarutbildning.
Vi söker dig som är en person som arbetar självgående och tar ansvar för dina uppgifter samtidigt som du är relationsskapande och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du är en person som arbetar mot mål och fokuserar på resultat, vilket avspeglar sig i planeringar och ageranden.

Medarbetarskapet är stort och viktigt för oss på Blåkullen, därför söker vi dig med god samarbetsförmåga och är flexibel, du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt och arbetssätt samt en personlig mognad och har en hög integritet, vilket vi menar att du är trygg, stabil och har god självinsikt med väl grundade och tydliga värderingar.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

skifttjänst barnskötare

Ansök    Jul 19    Avesta kommun , Förskola    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? Talgoxen är en... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Talgoxen är en förskola/fritidshem som bedriver omsorg dygnet runt för barn i åldrarna 1-12 år. Skolbarnen vistas hos oss på kvällar, nätter och helgdagar.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten innebär i huvudsak tjänstgöring under nattetid på förskolan Talgoxen. Barnen som sover är mellan 1 och 12 år gamla. Du är vaken under hela arbetstiden. På nätterna utför du arbetsuppgifter så som tvätt, städning, underhåll av material och viss dokumentation och planering. Därutöver god omsorg om barn och god kommunikation med alla vårdnadshavare. Du ansvarar även för att skolbarnens taxiresor till skolan blir beställda.I de fall du arbetar annat skift än natt så tjänstgör du på förskolans befintliga avdelningar.

KVALIFIKATIONER
Du har en barnskötarexamen eller annan pedagogisk utbildning och erfarenhet.
Du uttrycker dig lätt i svenskt tal - och skriftspråk. Du är trygg, stabil och har självinsikt och kan se din egen betydelse i relationsskapande kontakter med såväl barn som kollegor och vårdnadshavare.
Du kan skilja på det personliga och det professionella i din yrkesroll. Du vet hur du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till den aktuella situationen. Du har lätt att fatta beslut efter din egen övertygelse och kan agera efter din egen övertygelse vad som är rätt i situationen. Du tycker om att arbeta tillsammans med andra människor och kan lyssna och kommunicera på ett smidigt och lyhört sätt.
Du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt i uppkomna situationer. Det är av vikt att du har en god empatisk förmåga och kan lätt sätta dig in i någon annans situation utan att ta över deras känslor. För tjänsten är det viktigt att du är strukturerad och kan planera och prioritera dina arbetsuppgifter efter vad som är bäst för verksamheten. Du kan visa flexibilitet i arbetet efter situationer som kan uppstå med kort varsel. Du tycker om att skapa kontakter och att underhålla redan yrkesmässiga relationer på ett professionellt sätt.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

barnskötare

Ansök    Jun 12    Avesta kommun , Förskola    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? ARBETSUPP... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?ARBETSUPPGIFTER
Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget och på förskolan ansvara för att barnen får en rolig och lärande vistelse på förskolan. Tjänsten är för närvarandeförlagd till en småbarnsavdelning men du får arbeta med barn i åldrarna 1-11 år under helger och kvällar. Dagtid arbetar du enligt läroplan för förskolan. Du vet betydelsen av att vara en aktiv och medlekande vuxen för att gynna barnens lärande.


KVALIFIKATIONER
Du kan uppvisa examensbevis från barnskötarutbildning eller motsvarande pedagogisk slutförd utbildning
Du bör kunna uttrycka dig på det svenska språket i både skrift och tal
Då vi arbetar med förhållningssättet ICDP ( Vägledande samspel) är det en fördel om du har genomgått fortbildning i detta.
Du är självständig och kan agera och fatta beslut efter din egen övertygelse.
Du har god social förmåga och tycker om att samverka med olika människor i vardagen.
Du har förmåga att arbeta bra med andra människor. Du har en god lyssnarförmåga och lätt för att kommunicera. Du har förmåga och vilja att lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.
Du tycker om att strukturera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du kan sätta upp och hålla tidsramar för arbetet.
Du är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv.
Du kan skilja på det personliga och det professionella. Förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
Du är väl känd med förskolans värdegrund och har en förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet.
Du tar gärna initiativ och sätter igång aktiviteter med ett mål och kan utvärdera resultaten därefter,
Du kan se helheten i arbetet och kan därför förstå och ta hänsyn i ett större perspektiv. Har en förmåga att se din egen roll i förskolans verksamhet.


ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Vik. Barnskötare på Blåkullen 3

Ansök    Apr 18    Avesta kommun , Förskola    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? Blåkullen är ... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?

Blåkullen är en förskoleby med nio avdelningar fördelade på tre hus. Vi har gemensam ekonomi, fortbildningsträffar, ibland gemensam APT information och även kollegialt nätverkande. De tre husen samverkar där vi ser fördelar med det, vilket innebär att det ökar möjlighet till erfarenhetsutbyte och materialbyten samt planering för utevistelsen där vi nyttjar alla fyra lekgårdarna enligt ett strukturerat gårdschema. Det mer nära samverkansarbete kring pedagogiskt arbete, rutiner och planeringar sker inom de respektive husen. Nu söker vi vik. barnskötare till 1-3 års avdelningen Dadda.


ARBETSUPPGIFTER
Du ansvarar tillsammans med övriga i arbetslaget för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen. Det innebär att planera, genomföra, följa upp, utvärdera, analysera och dokumentera förskolans verksamhet så att utveckling sker.

Du skall medverka för att undervisningen ger varje barn möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor. Det ingår i uppdraget att du ska bygga relationer med barnen genom att vara nära barnen på barnens nivå, sitta på golvet och leka med, vara ute, vara inne. En viktigt del i arbetet är omsorgssituationerna vid måltider, blöjbyten och allmän hygien, vilan, du skall även klara bära barnen.

Uppdraget är till stor del väldigt kommunikativt, du kommer samverka med både vårdnadshavare och kollegor, genomföra inskolningar, utvecklingssamtal, föräldramöten och andra samverkansformer.

KVALIFIKATIONER
Du har en klar barnskötarutbildning.
Du har kunskaper om barns utveckling och har en förståelse för yrkesrollen, vilket vi menar att du kan stötta, vägleda och utmana barnen så att de utvecklas och känner trygghet och glädje på förskolan. Du skall vara intresserad av barnen och föräldrarna, du lyssnar och är förstående och tydlig. Tillsammans med arbetslaget leder du barngruppen med värme och omtanke.
Du har god kunskap och intresse för ikt-hjälpmedel såsom tex. dator, lärplattor, digitala kameror för att kunna planera och dokumentera arbetet.

Det är av stor vikt att du har personlig mognad, är trygg, stabil och har självinsikt, ha en god samarbetsförmåga, så att du kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är även noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard samt att du kan arbeta självgående och ta ansvar för din uppgift.
Vi värdesätter att du har en kulturell medvetenhet och ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet samt kan anpassa sätt att förmedla budskap till andra.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

vik barnskötare till förskolan Talgoxen

Ansök    Jun 12    Avesta kommun , Förskola    Barnskötare
Det är något speciellt med Avesta! Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med? ARBETSUPP... Visa mer
Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas. År 2020 är vi 25 000 invånare och har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Nu går vi in mot upploppet på vår resa mot 2020. Vi gör det tillsammans – vill du vara med?ARBETSUPPGIFTER
Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget och på förskolan ansvara för att barnen får en rolig och lärande vistelse på förskolan. Tjänsten är för närvarandeförlagd till en småbarnsavdelning men du får arbeta med barn i åldrarna 1-11 år under helger och kvällar. Dagtid arbetar du enligt läroplan för förskolan. Du vet betydelsen av att vara en aktiv och medlekande vuxen för att gynna barnens lärande.


KVALIFIKATIONER
Du kan uppvisa examensbevis från barnskötarutbildning eller motsvarande pedagogisk slutförd utbildning
Du bör kunna uttrycka dig på det svenska språket i både skrift och tal
Då vi arbetar med förhållningssättet ICDP ( Vägledande samspel) är det en fördel om du har genomgått fortbildning i detta.
Du är självständig och kan agera och fatta beslut efter din egen övertygelse.
Du har god social förmåga och tycker om att samverka med olika människor i vardagen.
Du har förmåga att arbeta bra med andra människor. Du har en god lyssnarförmåga och lätt för att kommunicera. Du har förmåga och vilja att lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.
Du tycker om att strukturera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt. du kan sätta upp och hålla tidsramar för arbetet.
Du är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv.
Du kan skilja på det personliga och det professionella. Förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
Du är väl känd med förskolans värdegrund och har en förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv. Styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i arbetet.
Du tar gärna initiativ och sätter igång aktiviteter med ett mål och kan utvärdera resultaten därefter.
Du kan se helheten i arbetet och kan därför förstå och ta hänsyn i ett större perspektiv. har en förmåga att se din egen roll i förskolans verksamhet.ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Avesta kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Avesta kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre